Κακοσμία στόματος

Καλησπέρα, ο Σορμπέ μου είναι 3,5μηνών, είναι μαζί μας περίπου μια εβδομάδα. Έχει ήδη κάνει αποπαρασίτωση και το πρώτο εμβόλιο και θα τον πάω στον κτηνίατρο σε 14 μέρες για το δεύτερο. Από την πρώτη μέρα που τον φέραμε σπίτι παρατηρήσαμε μια μικρή κακοσμία, στην αρχή δεν μπορούσα να εντοπίσω από που ερχόταν (νόμιζα ότι δεν πλενόταν αρκετά) Τελικά αφού τον μύριζα συνεχώς κατέληξα στο στόμα του, και όντως από εκεί προέρχεται. Δεν είναι λίγο μικρούλης για πρόβλημα στα δοντάκια; :hmm:Μήπως είναι πολύ επείγον να επισπεύσω την επίσκεψη στο γιατρό?? Πείτε μου την γνώμη σας pleaseeeee.

Αυτό που ξέρω είναι ότι η κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλεται σε καλυκοϊό ή ρινοτραχείτιδα. Μπορεί και να είναι απλά βακτήρια, φυσικά, αλλά για καλό και για κακό δεν πας μια βόλτα από το κτηνιατρείο; Αν και ο γιατρός που είδε ήδη το γατούλι σου, θα είχε διαπιστώσει αν είναι άρρωστος ή φορέας των παραπάνω...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η κακοσμία μπορεί να οφείλεται στη διατροφή του. Μήπως τρώει υγρή τροφή (κονσέρβες); Η ξηρά τροφή είναι λίγο καλύτερη για τα δοντάκια και για τη στοματική υγιεινή γενικά.
Επίσης, υπάρχει περίπτωση να έχει αρχίσει να αλλάζει δοντάκια, το οποίο θα δικαιολογούσε την κακοσμία. Βέβαια, 3,5 μηνών είναι λίγο μικρούλης νομίζω για κάτι τέτοιο, ίσως όμως κάποια γατάκια να τα αλλάζουν πιο νωρίς τα δόντια τους.:hmm:
Πάντως, αν τρώει κανονικά και η διάθεσή του είναι καλή (παίζει, χαϊδεύεται, πλένεται) δεν υπάρχει λόγος να τον τρέχεις στον κτηνίατρο. Απλώς, όταν πάτε για το επαναληπτικό εμβόλιο, θυμήσου να του το αναφέρεις ώστε να κοιτάξει το στοματάκι του και να σου πει αν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kristen η κακοσμία μπορεί να οφείλεται σε στοματίτιδα (ιός που ανέφερε η Fotini παραπάνω), θα το διαπιστώσεις εάν εάν στη βάση από τα δοντάκια του έχει δημιουργηθεί μία πιο ροζ στεφάνη. Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό, οπότε δεν χρειάζεται να τρέξεις για αυτό στο ιατρό, εφόσον δεν τον ενοχλεί και τρώει κανονικά. Απλά όταν πας για το εμβόλιό του να ρίξει μία ματιά, είναι πολύ εύκολο ο ιατρός να το διαπιστώσει.

Η κακοσμια μπορει να οφειλεται σε υπολειματα τροφης που εχουν μεινει αναμεσα στα δοντια ,απο καποια στοματιτιδα και απο σκουληκια. Εφοσον δεν δειχνει να τον ενοχλει κατι στο φαί τοτε δεν ειναι κατι ανησυχητικο.

Και εγω ειχα παρομοιο προβλημα με τον Αρουλη οταν τον υιοθετησα, περιπου επτα μηνων.Ο κτηνιατρος μας τοτε, ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα περασε μικρος ρινοτραχειτιδα και με τα εμβολια σιγα σιγα θα αποκατασταθει.Και οντος ετσι συνεβει,τωρα το στοματακι του δεν μυριζει σχεδον καθολου.:)

Σας ευχαριστώ όλες. Αυτό που έκανα ήταν να αλλάξω τη διατροφή του, του δίνω νερόβραστο κοτοπουλάκι (μικρά κομματάκια) με λίγο ρυζάκι βρασμένο στο ζωμό και του άλλαξα και κροκετούλες. Πρόσεξα επίσης ότι ενώ τις δύο πρώτες μέρες που ήρθε στο σπιτι μας έπινε ελάχιστο νερό τώρα πίνει κανονικά, και... τέρμα οι κακοσμία, εξαφανίστηκε.:up: Μια χαρά η αναπνοή του.
Φυσικά θα ρωτήσω τον κτηνίατρο όταν θα πάμε σε καμιά βδομάδα, αλλά μάλλον είχε να κάνει με την διατροφή του και το ότι δεν έπινε νεράκι λόγω στρες όταν πρωτοήρθε.
Και πάλι ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση:D

Άρχισε εδώ και κάτι μέρες να μυρίζει πολύ πιο έντονα, ενω πριν ελάχιστα, έχει να κάνει με κάποιο πρόβλημα υγείας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βρωμάει η ανάσα της, τι τρέχει;

ποσο χρονον ειναι?η μηνων?μηπως βγαζει δοντια για αυτο μυριζει η αναπνοη της και της δικιας μου μυριζε πολλυ αλλα τωρα λιγοτερο και ειδα οτι εβγαλε καποια δοντακια......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.
Ποσο ειναι η γατουλα;Ειναι εμβολιασμενη;Αλλαξε κατι στη διατροφη της;

5 μηνων, της λειπει το τριτο εμβολιο, βασικα πριν λιγο καιρο ειχε βγαλει εναν κυνοδοντα, δεν ξερω αν συνεχιζει.

Οποτε μαλλον τα δοντακια της ειναι,μην ανησυχεις.Φανταζομαι δαγκωνει και πιο δυνατα αυτους τους μηνες.

Μάλλον ναι αν και πάντα δάγκωνε. Γενικά αποφεύγει τις πολλές αγκαλιές τελευταία προτιμά το πουφ.

Μπορει να την εκνευριζει λιγακι η αλλαγη δοντιων.;)Γενικα ειναι περιοδος αλλαγων,να εχετε το νου σας και για τον οιστρο της,ειδικα αν ειναι μικροσωμη γατουλα.

Επίσης ξέρω ότι φταίνε κάποιες φορές και τα παράσιτα στην κοιλίτσα τους,αν δεν έχει γίνει αποπαρασίτωση σκέψου και αυτό...:hmm:

Φαντάζομαι ότι δεν είχε κανενα βαρυ τραυματισμό ε;
Γιατί εμένα η Μελίνα μου όταν την βρήκα και επρεπε να χειρουργηθεί, πραγματικά μυριζε το στόμα της απίστευτα:sick:. Αφου ακόμα και το χέρι που μου έγλειφε μύριζε σκουπιδίλα μετά.:/:
Αλλά ακόμα και αυτο περασε πια.:)

Η ασχημη αναπνοη σχετιζεται και με καποιες ασθενειες στα νεφρα,ειναι σιγουρα ηγιης η γατουλα?

Άλλαξα τροφή και λύθηκε το θέμα.

Τσεκάρετε στις αγγελίες για σκυλάκια, έχω βάλει για ένα (πλέον) που έχει μεγάλη ανάγκη

Μυρίζει το στόμα του!!βοήθεια!

υιοθετησα ενα γατουλη 2 χρονων και μυριζει το στομα του παρα πολυ! ο γιατροσ ειπε οτι μαλλον δεν ειναι τιποτα και φταιει η τροφη..αλλ η μυρωδια δεν αντεχεται!!ειμαι φοιτητρια και το σπιτι μου ειναι μια σταλια!!ξερετε αν μπορω να κανω κατι??
α, επισης υπαρχει περιπτωση ο γατος να μην πλενεται?!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Άσχημη αναπνοή

Καλησπερα.Καταρχην δοκιμασες να της αλλαξεις τροφη,να δεις αν παλι μυριζει τοσο ασχημα;Αν ναι..και συνεχιζεται,
θα σου ελεγα να το κοιταξεις πιο προσεκτικα το θεμα.Το να μυριζει τοσο ασχημα οσο το περιγραφεις,υπαρχει πιθανοτητα να οφειλεται και σε καποιο προβλημα υγειας.Καταρχην αποπαρασιτωση εχει κανει η γατα;Διοτι και τα σκουλικακια πολλες φορες δημιουργουν τετοιο θεμα.Ομως ακομα και προβλημα στα νεφρα μπορει να υποδηλωνει.Στη θεση σου θα της εκανα καποιες εξετασεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Άσχημη αναπνοή

Συμφωνώ με τα όσα είπε Η Πουπουλίνα παραπάνω! Εσωτερική αποπαρασίτωση οπωσδήποτε και αλλαγή τροφής για αρχή! Αν η τροφή είναι κακής ποιότητας και περιέχει υποπροϊόντα, μπορεί να είναι ένας λόγος! Αν τελικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μπορεί να υπάρχει λόγος υγείας που χρήζει θεραπείας. Άλλος ένας λόγος πολύ άσχημης αναπνοής, είναι και η στοματίτιδα από μόνη της, αλλά και ως σύμπτωμα κάποιας άλλης νόσου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back