Καλαμάκια σουβλάκι

YNL

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 75 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 1.082 μηνύματα.
Στην σημερινή επίσκεψη που έκανα στη γιατρό στην Σαλαμίνα για την Χιονάτη υπήρχε μια άλλη μεγαλόσωμη πανέμορφη γάτα η οποία ήταν τραυματισμένη στη κοιλιά της από καλαμάκι που βάζουν στα σουβλάκια. Τις δυο προηγούμενες μέρες η γάτα βολτάριζε εύκολα ήταν άκεφη μεν, αλλά έτρωγε. Το βράδυ της δεύτερης μέρας άρχισε να νιαουρίζει συνέχεια κι έτσι που ήταν ξαπλωμένη στα πλάγια είδαν κάτι σαν εξόγκωμα στην κοιλιά της. Το μισό καλαμάκι είχε σπάσει και το υπόλοιπο μόλις εξείχε από την κοιλίτσα της. Είχε δημιουργήσει απόστημα. Η γιατρός είπε πως θα τη γλιτώσει.
Είναι η κακή συνήθεια μερικών κατοίκων που έχουν κήπους και βάζουν τα καλαμάκια στο έδαφος για ν' απομακρύνουν τις αδέσποτες γάτες να κάνουν τη "συνήθεια τους"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Καλαμάκια Σουβλάκι

Ελεος πια τι αλλο θα σκεφτουν και θα την πληρωσουν αυτα τα αθωα πλασματα...Ντροπη τους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε σταματαω να διαβαζω παρομοια περιστατικα. Πραγματικα κατι πρεπει να γινει σε αυτη τη χωρα. Ειμαστε πρωτογονοι τελειως , μην πω οτι και αυτοι περισσοτερο μυαλο ειχαν.

Για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση. Ρώτησα τη γιατρό γι αυτό. Η γάτα τραυματίστηκε όχι στον κήπο των ιδιοκτητών της αλλά σε μια βόλτα της σε ξένους κήπους. Τους ιδιοκτήτες τους γνωρίζει και είναι φιλόζωοι.

Για να κλειδώσει το θέμα αυτό σας πληροφορώ πως χτες ρώτησα τη γιατρό και μου είπε πως η γατούλα σώθηκε κι επέστρεψε στο σπιτάκι της.

ουφ...ευτυχώς!!!!!!

Πάλι καλά.
Θα ήθελα πολύ να γράψω που να βάλουν το σουβλάκι μερικοί μερικοί "έξυπνοι" αλλά θα φάω αιώνιο Ban...

Είναι ένα κακό συνήθειο που χρησιμοποιείται από πολλούς στη Σαλαμίνα. Μπήγουν ΜΟΝΟ τα καλαμάκια στο χώμα. Τα σουβλάκια θα τα τρώνε αυτοί !!!!!!!

Αντι για καλαμακια..ανετα θα μπορουσαν να βαλουν πετρες και χαλικια...:)

Είναι ένα κακό συνήθειο που χρησιμοποιείται από πολλούς στη Σαλαμίνα. Μπήγουν ΜΟΝΟ τα καλαμάκια στο χώμα. Τα σουβλάκια θα τα τρώνε αυτοί !!!!!!!

Τους εύχομαι να γίνουν 500 κιλά ο καθένας τους και να μη μπορούν να σηκωθούν αχαχαχαχαχαχαχαχα

Υπερβάλετε, μην βάζετε στο ίδιο επίπεδο αυτούς που καινε τα γατιά ή τους πετάνε φόλες με αυτούς που βάζουν καλαμάκια στο κήπο τους (όχι για να κάνουν κακό σε ζωάκια αλλά για να προστατέψουν τον κήπο τους).

Δέχομαι συχνές επιδρομές από γατάκια, τα οποία ευθαρσώς επιτίθενται στα καημένα μου τα παπούτσια, τα ξεσκίζουν με τα τρομερά τους δόντια και αφού τελειώσουν το καταστροφικό τους έργο κάνουν την ανάγκη τους πάνω τους.
Είναι θέμα ασφάλειας φίλτατοι η τοποθέτηση αυτών των καλαμακιών.Αν δεν μπορείτε να το κατανοήσετε αυτό είστε άξιοι της μοίρας σας.

Βασικα τα καλαμακια οντως δουλευουν,και αν τα βαλεις αναποδα,δηλαδη μπηξεις τη μυτερη ακρη τους στο χωμα,και τα βαλεις αρκετα μεσα στη γλαστρα,δεν τραυματιζεται η γατουλα και δεν πηγαινει και στις γλαστρες.

Στο λαχανόκηπο και στις γλάστρες βάζαμε τέτοια ξυλάκια (Γιατί οι γατούληδες καθόντουσαν και τα χαλουσανε και χαλάγανε τα κηπευτικά μας). Πάντως ποτέ δε σημειωθηκε τραυματισμός γάτας. Τα γατιά όμως επειδή είναι έξυπνα ζώα έίχαν μάθει και τα απομακρύνανε μόνα τους.

Εκτός από τα καλαμάκια υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος να απομακρύνουμε τα γατιά από τα φυτά μας;
Υπάρχει και μια σαχλαμάρα που βγάζει κατι υπέρηχους αλλά δυσστυχώς δε δουλεψε.

Fockos μπορειτε να βαλετε βοτσαλα ωστε να μη σκαβουν το χωμα.Υποτιθεται οτι υπαρχει και ενα υγρο που τους μυριζει ασχημα,και δεν κανει κακο στα φυτα,αλλα δεν εχει δουλεψει σε κανεναν που ξερω και το εχει δοκιμασει.

Fockos μπορειτε να βαλετε βοτσαλα ωστε να μη σκαβουν το χωμα.Υποτιθεται οτι υπαρχει και ενα υγρο που τους μυριζει ασχημα,και δεν κανει κακο στα φυτα,αλλα δεν εχει δουλεψει σε κανεναν που ξερω και το εχει δοκιμασει.

Αυτο με τα βότσαλα δε το εχω δοκιμασει. ( θα είναι και πιο όμορφες οι γλάστρες)
Τα καλαμάκια τα ειχαμε ανάποδα (το καρφάκι προς τα κάτω). Βασικα τα καλαμάκια δεν εχουν κανένα αποτέλεσμα τα γατιά 1,2.10 θα μάθουν να τα βγάζουν στο τελος.

Υπάρχει αυτό το πλαστικό δίκτυ που βάζουμε στα μπαλκόνια. Οι γάτες δεν μπορούν να σκάψουν το χώμα αν καλύψεις 20-30 εκατοστά γύρω από τον κορμό. Μιλάω για ζαρντινιέρες κήπων κι όχι για γλάστρες. Τα καλαμάκια είτε είναι ανάποδα στο χώμα είτε με τη μύτη προς τα πάνω είναι δολοφονικό όπλο αν σκεφτείς πως αυτή την εποχή που πέφτουν τα φύλλα στα περισσότερα λουλούδια καμιά φορά τα σκεπάζουν και αν η γάτα πηδήσει μάντρα που έχει κάποιο ύψος θέλει δεν θέλει όσο ευκίνητη κι αν είναι, η κοιλιά της φτάνει λίγα εκατοστά, καμιά φορά και μερικά χιλιοστά από το χώμα και θα τραυματιστεί. Κρίμα που δεν είχα την κάμερα μου όταν ήμουν στο κτηνιατρείο να ακούσετε το κλάμα του ζώου.

Φυσικά για τις γλάστρες η μόνη λύση είναι τα βότσαλα.

Μια γάτα που τραυματίζεται από το καλαμάκι εγώ δεν το θεωρώ υπερβολή ……. και αν αφορά και την ασφάλεια ……του λουλουδιού φυσικά προτιμώ να είμαι άξιος της μοίρα μου και να μη το καταλαβαίνω.

Εγω για γλαστρες μιλω,και για μικρες επιφανειες,και σαφως σε τετοια εκταση δεν τα θεωρω "δολοφονικα οπλα".Ποτε καμια γατα μας δεν τραυματιστηκε,ουτε καν μωρο,οι γονεις μου στην αρχη ολες τις γλαστρες με καλαμακια τις ειχαν.Τωρα τις εχουν στρωσει με χοντρα βοτσαλα,γιατι το ψιλο βοτσαλακι το εβγαζαν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back