Καλοκαίρι και όρεξη

lefkey

Νεοφερμένο μέλος

Η lefkey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!!!
Τι κάνετε γατομαμάδες/μπαμπάδες ?¨:P
Έχω μια απορία παιδιά και ελπιζω να με βοηθήσετε. Η γατούλα εδώ και 2 βδομάδες που έχουν μπεί για τα καλά οι ζέστες έχει σταματήσει να χλαπακιάζει όλο τα φαγάκι της, είμασταν και φαγανιάρες και τρώει μια δυο μπουκίτσες αραιά και πού με αποτέλεσμα να μου έχει αδυνατήσει :(
Το θέμα είναι ότι εδώ και κανα 2μηνο ταλαιπωριόταν και με μύκητες και έχει μαδήσει το κακόμοιρο αλλά ευτυχώς της περνάει. Τώρα οι μήκυτες δεν πιστεύω ( και από όσο μου είπε ο κτηνίατρος) να συνδέονται με την απώλεια βάρους, οπότε το ρίχνω στην ζέστη. Συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι ?? Έχει χάσει μισό κιλό στο τέλος θα μείνει πετσί και κόκκαλο εκεί που ήταν μπουλούκω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνήθως όταν έχει ζέστη έχουν μειωμένη όρεξη, αλλά δεν γνωρίζω αν αδυνατίζουν τόσο όσο η δική σου. Ο δικός μου όταν έχει ζέστη τρώει πιο λίγο την ημέρα, αλλά το βράδυ που έχει δροσιά τρώει κανονικά ίσως και περισσότερο οπότε δεν αδυνάτιζε σε τέτοιο βαθμό. Δοκίμαζε να της δίνεις κονσέρβες τις οποίες θα έχεις βάλει στο ψυγείο. Ο δικός μου τρώει φαγητό από το ψυγείο τα καλοκαίρια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνήθως όταν έχει ζέστη έχουν μειωμένη όρεξη, αλλά δεν γνωρίζω αν αδυνατίζουν τόσο όσο η δική σου. Ο δικός μου όταν έχει ζέστη τρώει πιο λίγο την ημέρα, αλλά το βράδυ που έχει δροσιά τρώει κανονικά ίσως και περισσότερο οπότε δεν αδυνάτιζε σε τέτοιο βαθμό. Δοκίμαζε να της δίνεις κονσέρβες τις οποίες θα έχεις βάλει στο ψυγείο. Ο δικός μου τρώει φαγητό από το ψυγείο τα καλοκαίρια.
Ναι και εγώ παραξενεύτηκα με την τόσο μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους, αρχικά νόμιζα ότι κάτι έχει πάθει αλλά το βραδάκι που δροσίζει λίγο παίζει κανονικά όχι΄τόσο δραστήρια όσο το χειμώνα αλλά αρκετά οπότε το έριξα στην ζέστη.
Θα δοκιμάσω και εγώ με τις κονσέρβες στο ψυγείο μπάς και πάρει τα πάνω της πάλι

Εφόσον σου είπε ο κτηνίατρος ότι μπορεί να οφείλεται στους μύκητες, υποθέτω ότι ο συνδυασμός μύκητες και ζέστη εντείνουν το πρόβλημα. Προσπάθησε να την δελεάσεις με την αγαπημένη της κονσέρβα κι αν δεν δεις αποτέλεσμα επικοινώνησε με τον κτηνίατρό σας για παστούλα που ανοίγει την όρεξη :)

Η Άρτεμις ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα φαγανή αλλά θυμάμαι πέρυσι το καλοκαίρι που την πήρα ότι έτρωγε λιγότερο απ' ό,τι το χειμώνα κι έπινε αρκετό νερό.
Φέτος βλέπω ότι συμβαίνει το ίδιο, έχει ελαττώσει την ποσότητα του φαγητού που τρώει και την ημέρα προτιμάει να κοιμάται.
Ο Απόλλωνας πάλι νομίζω ότι τρώει το ίδιο και τη μέρα και τη νύχτα καθώς είναι πιο φαγανός. :P
Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να τους κόβεται η όρεξη σε κάποιο βαθμό.
Εάν όμως αυτό γίνεται πολύ απότομα ή σε ανησυχεί, θα μπορούσες να ρωτήσεις τον κτηνίατρο. :)

Και ο Elvis που είναι φαγάνας και ο Freddie δεν τρώνε όλο το φαί τους πια,γιατί και από τη ζέστη μουροχαυλώνουν και όλο κοιμουνται τη μέρα και δεν τρώνε ,το βράδυ που δροσίζει και τρώνε περισσότερο και λυσσανε στο παιχνίδι!
Επίσης ο Elvis κυκλοφορει με το στομα ανοιχτό και τη γλώσσα έξω σαν βρωμόσκυλο και όλο νερό θέλει να πίνει!Πάντα αυτό το μωρό έπινε πολύ νερό αλλά τώρα πίνει το διπλάσιο!Λατρεύει το νερό το σκατούλι σε σχέση με τον freddie!Ασε που είναι και το πρώτο του καλοκαιρι και δεν έχει ξανανιώσει τόση ζέστη!!

Είναι φυσιολογικό να πίνουν νερό.
Η Άρτεμις πέρυσι το καλοκαίρι ήταν κανονική νεροφίδα! :hehe:

χαχαχα,το αστείο είναι ότι ο Elvis όταν πίνει νερό πάντα το ξέρω γιατί κάνει πολύ θόρυβο!!σλουρπ και σλουρπ!!Με τη γλωσσάρα του!!:P:P

Εφόσον σου είπε ο κτηνίατρος ότι μπορεί να οφείλεται στους μύκητες, υποθέτω ότι ο συνδυασμός μύκητες και ζέστη εντείνουν το πρόβλημα. Προσπάθησε να την δελεάσεις με την αγαπημένη της κονσέρβα κι αν δεν δεις αποτέλεσμα επικοινώνησε με τον κτηνίατρό σας για παστούλα που ανοίγει την όρεξη :)
Όχι μάλλον δεν το έγραψα κατανοητά, είπε ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι μύκητες με το γεγονός ότι δεν τρώει. Αυτή την παστούλα για την όρεξη που την βρίσκεις? Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα

Όπότε υποθέτω ότι είναι φυσιολογικό να μειώνεται η όρεξη τους. ΑΧΑΧΑΧα ναι σαν αποβλακωμένη κάθεται όλη μέρα σε μια σκιά μέχρι να πε΄σει ο ήλιος και μετά λυσσάει με τα παιχνιδάκια της. Είναι και ημιμακρύτριχη οπότε θα ζεσταίνεται και πιο πολύ άν και τσάμπα την έχει τόση γόύνα γιατί και το χειμώνα που την βγάζω λιγο στο μπαλκόνι τρέμει από το κρύο.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
lefkey, από τη στιγμή που δεν παρατηρείς κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στο βάρος της και τη συμπεριφορά της (να είναι δηλαδή συνέχεια ανόρεκτη, υποτονική κ.λπ.), νομίζω ότι είναι καλά. ;)

αν τρωει κανονικα το βραδυ, αφηνε περισσότερη τροφή τότε :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back