Καλώς τα δέχτηκα!

Βενέτα

Νεοφερμένο μέλος

Ο Βενέτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Καλησπέρα....
Το Σάββατο το βράδυ βρήκα μια "ψυχούλα" παρατημένη στο γκαράζ μου... Δεν πρέπει να είναι πάνω απο δυο εβδομάδων... δεν έχει ανοίξει τα ματάκια του ακόμα...

Αν και στα παιδικά μου χρόνια μάζευα όλα τα νεογέννητα γατάκια της γειτονιάς δεν θυμάμαι να ανυσηχούσα τόσο ΄για το αν θα τα καταφέρουν να "μεγαλώσουν"... τώρα το άγχος μου δεν με αφήνει να κοιμηθώ το βράδυ και κοιτάζω συνέχεια στην κούτα για να δώ οτι αναπνέει....

Διάβασα τα σχετικά άρθρα που έχετε ήδη δημοσιέυσει... του έχω βάλει μπουκάλι με ζεστο νέρο τυλιγμένο με μάλινο μπλουζάκι, του έχω βάλει αναλογικό ρολόι, του πήρα γάλα σε σκόνη και το ταίζω ανα 3 ώρες περίπου...

Αυτο που με ανυσηχεί πιο πολύ είναι οτι δεν έχει ενεργηθεί ακόμα... αν και κάνει τσίσα του κάθε φορά μετά το φαγητό (με βοήθεια απο μένα πάντα). Του κάνω μασαζάκι στην κοιλίτσα του με βαμβάκι ποτισμένο με ζεστό νερό αλλα τίποτα...

Φαίνεται αρκετά γερός και ζωηρός... οι υπόλοιπες αντιδράσεις του είναι φυσιολογικές... καθαρίζεται μόνος του, κάνει "πατουσάκια" τρώει λαίμαργα, γκρινιάζει αρκετά.

Έχετε καμια ιδέα για το αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να τον βοηθήσω να ενεργηθεί???

Πότε να περιμένω να ανοίξει τα ματάκια του?

Χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο??

Μήπως θα έπρεπε να τον πάω στο γιατρό?

Ευχαριστώ πολύ... (μου έχετε ήδη δώσει πολύτιμες συμβουλές!)

**** Τον ονομάσαμε Έκτορα!!!!

Βενέτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ηρθες και καλως το δεχτηκες...Δεν γνωριζω πολυ καλα τι μπορεις να κανεις αλλα εδω θα σου τα πουνε οσοι γνωριζουν:up:..Τις καλυτερες ευχες μου λοιπον:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολυ... ελπίζω οι ευχές σου να πιάσουν τόπο:)

Χωρίς να είμαι σίγουρη για αυτό τα δικά μου τα γατάκια που είχε γεννήσει η γάτα μου σε αυτήν την ηληκία δεν είχαν αρχίσει να κάνουν τίποτε άλλο από υγρά τσισάκια και άρχισαν λίγο αργότερα από τόσο όσο είναι το δικό σου!!!! αλλά θα ρωτήσω μία φίλη μου που είχε ένα γατάκι τόσο μικρό και αν δεν έχεις μαθει μέχρι τότε θα σου πω>>>

Αχ ... ναι σε παρακαλώ θα σου χρωστάω χάρη!!! :D

Να σου ζήσει και μπράβο σου!
Τα γατάκια σε αυτή την ηλικία κάνουν μόνο τσίσα τους,αρχίζουν να κάνουν κόπρανα μόνο όταν αρχίσουν να τρώνε πιο στέρεη τροφή,οπότε αφού ακομα πινει γαλα μην ανησυχεις.Μάλλον όμως είναι μικρότερο από όσο υπολογίζεις,επειδή τα ματάκια τους τα ανοίγουν στις 7-10 μέρες,οπότε ούτε λόγος νομίζω για δύο εβδομάδων...Συνέχισε να το φροντίζεις,τα σημάδια που αναφέρεις είναι πολύ ενθαρρυντικά!
Κι εμένα τον γατούλη μου Έκτορα τον έλεγαν...:cry:Να σου ζήσει το γατέλι!

Καλώς ήρθατε εσύ και ο μικρούλης Έκτορας!:up:
Νομίζω πως σ' αυτή την ηλικία δεν ενεργούνται αφού παίρνουν μόνο υγρά. Ρίξε μια ματιά και εδώ. Χωρίς να έχω προσωπική πείρα, μου φαίνεται υγιέστατος και πολύ δραστήριος έτσι που τον περιγράφεις. :D Πάντως κάνε μια βόλτα κι απ' τον κτηνίατρο για να τον δει από κοντά.

Περιμένουμε και φωτογραφίες!

Ευχαριστώ πολύ... Μακαρι να ισχύουν αυτα που λέτε και να τα καταφέρει ο μικρούλης!
Μετά... θα σας πνίξω στις γατογραφίες!!!

Θα σας πώ νέα άυριο, όταν γυρίσουμε απο τον γιατρό!
Πάω να ταίσω....:P

***Και ο Έκτορας σας ευχαριστεί πολύ πολύ!!!!! :D

..."τον έλεγαν"??? Λυπάμαι πολύ.... Αλλα τουλάχιστόν ένιωσε την αγάπη και την φροντίδα όσο έζησε κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία... :(

Μακάρι να πάνε όλα καλά για το δικό σου Εκτοράκι και καλώς ήρθατε στην παρέα του mycat!:)

Καλησπέρα....
Του κάνω μασαζάκι στην κοιλίτσα του με βαμβάκι ποτισμένο με ζεστό νερό αλλα τίποτα...
Βενέτα.
Βενέτα, το βαμβάκι καλύτερα να είναι στεγνό παρά ποτισμένο με ζεστό νερό. Το κινείς ανάμεσα στα πίσω πόδια του, από τον ποπό προς την κοιλιά του και μπρος-πίσω, μπρος-πίσω μέχρι να έχεις το... ποθητό αποτέλεσμα. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές αλλά σταθερές, δηλαδή να εφαρμόζεις και λίιιιγη πίεση. Να θυμάσαι πως μιμείσαι τη δουλειά που έκανε η γλώσσα της μάνας του. Αφού παραχθεί το... ποθητό, μπορείς να τον καθαρίσεις με βαμβάκι βουτηγμένο σε δυνατό, χλιαρό χαμομήλι και στιμμένο καλά κι έπειτα να τον στεγνώσεις χουχουλίζοντάς τον μέσα σε μια στεγνή πετσετούλα. Αυτά σου τα γράφω εκ πείρας - δοκιμασμένο πράμα δηλαδή! :)
Σχετικά με το γάλα που του δίνεις, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κι έναν κτηνίατρο. Ενδέχεται να υπάρχουν πια και ειδικά γάλατα για τέτοιες περιπτώσεις, οπότε καλό θα ήταν να κάνεις μια ερώτηση έστω κι απ' το τηλέφωνο.
Όπως είπε και κάποιο άλλο μέλος προηγουμένως, ο μικρός πρέπει να είναι το πολύ 10 ημερών.
Καλή τύχη στον πιτσιρίκο! :) Μπράβο σου που τον μάζεψες! :up:

Επίσης, εγώ καθάριζα με χαμομήλι και τα μουτράκια τους κάθε φορά αφού έτρωγαν... Ελπίζω να βοήθησα!
ΥΓ Η άσπρη γατάρα της υπογραφής έτσι μεγάλωσε. Βρέθηκε το πολύ 2 ημερών πεταμένη στα σκουπίδια μαζί με τα τρία επιζήσαντα αδέρφια της...

Προσπάθησε εκτός από την κοιλίτσα να του κάνεις μασάζ (απαλό βέβαια) και στα γεννητικά όργανα. Εκεί είναι που τα γλείφει η μαμά τους για να ενεργηθούν.
Με ένα βαμβακάκι με ζεστό νερό καθάρισε και την περιοχή των ματιών...μου είχε συμβεί με γατάκι να καθυστερεί να ανοίξει τα ματάκια του και όταν τελικά τα καθάρισα, ήταν γεμάτα πύον.Το βαμβακάκι δε θα το βλάψει κι αν τυχόν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα το προλάβεις. Γιατί αν όντως είναι 2 εβδομάδων, έπρεπε να είχε ανοίξει τα ματάκια του.
Εύχομαι τα καλύτερα για τον πιτσιρικά :up:

ΥΓ. Ενα πολύ καλό γάλα που έχω χρησιμοποιήσει για νεογέννητα γατάκια είναι το Puppylait (ή Pappylait, πάει και καιρός και δε θυμάμαι καλά, πάντως μου το είχε συστήσει κτηνίατρος).

..."τον έλεγαν"??? Λυπάμαι πολύ.... Αλλα τουλάχιστόν ένιωσε την αγάπη και την φροντίδα όσο έζησε κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία... :(
Ναι,τον χάσαμε ξαφνικά πέρσι το Νοέμβρη,και ήταν πολύ δύσκολο να το ξεπεράσουμε...:(
Αλλά κι εμείς τον είχαμε βρει παρατημένο,και τα πήγε μια χαρά,από άσχετο αίτιο τον χάσαμε 1,5 έτους,οπότε το όνομα είναι γουρλίδικο!Θα τα πάει σίγουρα καλά με τόση φροντίδα και αγάπη...Φιλάκια στο μουσούδι του κι από μένα!:)

Καλώς τα δέχτηκες δεν θα πει τίποτα!!!! Έχοντας μεγαλώσει τρεις γένες μικρών που βρήκα σε σακούλα :mad: ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω. Τα μικρά ενεργούνται από αρκετά νωρίς και δεν θα πρέπει να καθυστερούν πάνω από 2 με 3 μέρες. Το μασάζ συνήθως βοηθάει αλλά δυστυχώς όχι πάντα. Κάποιες φορές βοηθάει λίγο λάδι μέσα στο γάλα αλλά με προσοχή στην ποσότητα (λιγότερο από μισό ml) γιατί μπορεί να προκαλέσει δοιάροια, κάτι που είναι και επικύνδινο. Επειδή όμως ούτε αυτό είχε βοηθήσει εκείνο που μου είχε συστήσει η κτηνίατρος να κάνω ήταν κλύσμα στο μικρό:blink:.Μου είπε να χρησιμοπιήσω μια σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) και γλυκερίνη. Ίσως να ακούγεται περίεργο :hmm:και απωθητικό ήταν όμως το μόνο που βοήθησε τον μικρούλη.:rolleyes: Καλό είναι πάντως να τον δει κτηνίατρος ούτως ή άλλως .
Καλή τύχη:up::up:

Συμφωνώ απόλυτα με την zbeebz. Από πείρα και εγώ όταν δύο χρόνια πρίν βρήκα τρία γατάκια το πολύ δύο ημερών,ο ομφάλιος λόρος ήτανε μαλακός ακόμα,με αυτόν τον τρόπο τα φροντίζαμε όσο αφορά την υγιεινή τους.Όσο αφορά την διατροφή τους μας είπε ένας κτηνίατρος καί εφαρμόσαμε το κάτοθι.Ενα ποτήρι του κρασίου γάλα light ,2 κουτάλια του γλυκού ρυζάλευρο, γεμάτες κουταλιές,και στην μύτη του κουταλιού μέλι έλάχιστο .Το ανακατεύαμε καλά να μην έχει καθολου σβόλους ζεστέναμε την ποσότητα που θα βάζαμε κάθε φορά στο μπιμπερό τους καί τους το δίναμε.Αυτό διατηρήται μία μέρα στο ψυγείο.Με αυτό τον τρόπο μεγάλωσαν καί τα τρία .Ξέχασα να σου πώ ότι αν εβγαίνε το μίγμα πολύ αραίο βάζαμε λίγο ακόμα ρυζάλευρο.Αν θέλεις μπορείς να το δοκιμάσεις σε εμάς πετύχε καί πλέον το εφαρμόζουμε σε ότι μας τύχει στην κατηγορία του μπιμπερό.

:confused::confused::confused::confused:Αν κατάλαβα καλά έφυγε το γατάκι;Αχ μακάρι να κατάλαβα λάθος:(

Οχι το μικρό της Βενέτας Πόπι, νομίζω μιλάνε για άλλο γατάκι.:/:
Βενέτα, υπάρχει σίγουρα ειδικό γάλα για νεογέννητα σε σκόνη και είνια καλύτερα να χρησιμοποιείς αυτό. Επίσης υπάρχουν και ειδικά μπιμπερό.
έχω την αίσθηση ότι κάνουν και κακάκια απο νεογέννητα, αν και σε ρευστή μορφή, οπότε προσπάθησέ το κι άλλο. :)

τι συνεβη??

:(

.... πολυτιμες οι συμβουλές σας... Θα δώ τι θα μου πει κ ο γιατρός άυριο ... ακόμα βέβαια κακάκια no!

Για μια φορα ακόμα σας ευχαριστώ πολύ! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back