Καμιά βοήθεια να τη βγάλουν καθαρή οι χελώνες, θα δώσει κανείς;;;;;

nena

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.761 μηνύματα.
Απο χελωνίτσες τι ξέρετε; Στο σπίτι η Νάσια με το χορηγό φέραν ένα ενυδρείο με δύο μικρές, τον την Τσο και τον την Φλο. Έχουν θερμαντικό σώμα, συσκευή ανανέωσης οξυγόνου και τρώνε κάτι μικροσκοπικές γαριδίτσες και ψαράκια. Δηλαδή ο, η Τσο, τρώει σαν τρελλός όλη μέρα. Ο, η Φλο το χρυσό μου έχει μοιάσει εμένα, είναι λιγόφαγο, εάν και όποτε τρώω σοκολάτα την πέφτει και με κυττάει του αλάλου. Τέλος πάντως κάθε συμβουλή δεκτή, γιατί εάν θυμάμαι καλά κάποιες απο εμάς έχετε σχέση με τα της υδρόβιας ζωής.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ παλιότερα είχα χελωνίτσες του νερού. Τις είχα όμως σε ειδική γυάλα, πιο ρηχή, με λίγο νερό (περίπου 2-3 δάχτυλα, αν θυμάμαι καλά) για να μπορούν να βγάζουν έξω το κεφάλι τους. Δεν ξέρω αν ζουν σε ενυδρείο. Έτρωγαν καθημερινά μικρή ποσότητα ειδικής τροφής (σαν αποξηραμένα σκουλικάκια ή γαριδούλες έμοιαζαν) και τους έπλενα τη γυάλα 2 φορές την εβδομάδα γιατί βρομούσαν:mpliaks: πολύ! Τους είχα και κάτι μικρά βραχάκια για να σκαρφαλώνουν και να κάθονται, που τους άρεσαν πολύ! Πάντως οι δικές μου δεν είχαν μεγαλώσει πολύ...λίγο περισσότερο από όταν τις πήρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω πολλά για τις υδρόβιες χελώνες, Νερίνα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μεγαλώνουν πολύ (με τη σωστή φροντίδα, για την οποία δυστυχώς δεν μπορώ να σε διαφωτίσω) και τότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ξέρουν τι να τις κάνουν. Έχω ακούσει πολλούς που τελικά πάνε και τις αφήνουν σε λιμνούλες σε πάρκα, π.χ. στον Εθνικό Κήπο. Τελικά προσαρμόζονται καλά στην Ελλάδα -έχω την εντύπωση ότι αυτές που πουλιούνται στα πετ σοπ κατάγονται από την Καλιφόρνια - αλλά δεν πολυσυμφωνώ με τη διακίνηση ειδών από χώρα σε χώρα γιατί μακροπρόθεσμα επηρεάζονται τα οικοσυστήματα.

εγω ειχα πιτσιρικια 2 χελωνάκια μικρα. Αλλά αγόραζα τροφή και τους εδινα (οπως με τα ψαρακια) Κι εγω μια χαμηλη γυάλα με λίγο νερακι ειχα αλλά η μια καταφερε να βγει και να πεσει από το μπαλκόνι αφου περπάτησε όλο το σαλόνι :( :( :( .
Καλώς τα δεχτηκες!!!

να τους βαλεις κ μια πετρα να ξυνονται γιατι οταν μεγαλωνουν ξεφλουδιζει το καβουκι τους απο ενα μαγαζι που πουλαει ενυδρεια ακομη τους αρεσει κ ο ηλιος το καλοκαιρι για κανα μισαωρο βγαζετες στον ηλιο τους κανει καλο

:) εγω ξερω αρκετα πραματα για χλωνες επειδη εχω χελωνακια. αλλα μηπως μπορεις να διευκρινησεις τι ακριβως θελεις να μαθεις;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back