Abbigail-Abby
Νεοφερμένο μέλος

θα βρω κάποια λύση δεν παίζει!!!χD

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εμεις εχουμε βαλει καλυμματα στους καναπεδες και δεν εχουν κανει καμια ζημια στα επιπλα,βεβαια εχουν μαθει στο ονυχοδρομιο απο μωρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Abbigail-Abby
Νεοφερμένο μέλος
μέχρι να ρθει η κουκλίτσα μου όμως κάτι θα βρω.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
γιατί δεν του κόβεις τα νυχάκια?
Abbigail-Abby
Νεοφερμένο μέλος
(Ακόμα δεν το έχω σπίτι μου προσπαθώ να συλλεξω μερικές ακομα βασικές πληροφορίες σχετικά με γάτες μέχρι τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου που θα την έχω εδώ.
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
οτι μεγαλώνουν γρήγορα είναι αλήθεια..!
πάντως σε μένα ήταν αποτελεσματική λύση!!!

εξαρτάται και από το γατούλι πάντως...
για παράδειγμα εμένα τα δύο έχουν έρωτα με το να γαντζώνονται σε καναπέδες σεντόνια πολυθρόνες...
κόντευαν να μου διαλύσουν το σπίτι!
ενώ ο άλλος καμία σχέση!
οπότε θα δείς πως θα πάει κ με το ζουζούνι σου!!!
καλώς να την δεχτείς !!!!!

Abbigail-Abby
Νεοφερμένο μέλος

Θα την πάρω σχετικά μικρή(3 μηνών) αν την μάθω από μικρή πιστεύω να είναι ήρεμη
Τουλάχιστον να γδέρνει λίγο
του πηρα ονιχοδρομιο,ΤΙΠΟΤΑ! τον μαλωνω ΤΙΠΟΤΑ..μου τα χει τσακισει ολα!
τι να κανω..νομιζω οτι τα χω δοκιμασει ολα!!

speri
Διάσημο μέλος
Καλημερα. Καταρχας ποσο χρονων ειναι το γατουνι σου?
Στο ονυχοδρομειο του εδειξες τι πρεπει να κανει? Πως να το χρησιμοποιει δηλαδη?
Μια καλη λυση ειναι να παρεις μια συσκευη σπρει να βλαεις νερο μεσα και οταν θα γρατσουναει θα του ριχνεις λιγο στο μουτρακι του ωστε να φευγει και να καταλαβαινει πως αυτο που κανει δεν ειναι σωστο.
catlin
Δραστήριο μέλος
Ο Ζιπούν αγαπαει πολυ το στρωμα,τα χαλια,τα υφασματινα σκαμπο,το ονυχοδρομιο του ομως ουτε να το φτυσει!για να μην αναγκαστω λοιπον να αλλαξω στρωμα ζητησα τη βοηθεια του κτηνιατρου ο οποιος με προμηθευσε λιγο απο το ελκυστικο catnip.τωρα το μπουκαλακι εχει τελειωσει αλλα ο ζιπούν συνεχιζει να σνομπαρει το ονυχοδρομιο!!!τι να κανω;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Που το έχεις τοποθετήσει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Το ονυχοδρόμιο του είναι σε στυλ γατόδεντρου;
Δηλαδή, έχει γερή βάση ώστε να μην μετακινείται όταν πηγαίνει να ξύσει τα νύχια του;
Εάν μετακινείται όταν προσπαθεί να ξύσει τα νύχια του εκεί, δεν θα του αρέσει οπότε θα αναζητάει άλλα σημεία.
Ένα κόλπο που μπορείς να κάνεις είναι όποτε τον βλέπεις να ξύνει τα νύχια του κάπου να τον πιάνεις και να τον πηγαίνεις στο ονυχοδρόμιο και να τον αφήνεις εκεί, ακουμπώντας τα μπροστινά του πόδια στο σημείο όπου πρέπει να ξύνει τα νύχια του.

catlin
Δραστήριο μέλος
Ναι η αληθεια ειναι πως δεν ειναι σταθερο.εχει ενα σχοινι ωστε να το τοποθετεις καπου κ να κρεμεται(δυστυχως αυτη τη στιγμη γραφω απο το κινητο κ ειναι δυσκολο ν ανεβασω φωτογραφια).παντως τυχαινει να το δαγκωνει κ να παιζει ομως ποτε δεν ξυνει τα νυχια του!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Για αυτό δεν το προτιμάει, επειδή δεν είναι σταθερό.

Μπορείς να του πάρεις ένα μικρό γατόδεντρο, δεν πιστεύω ότι είναι τόσο ακριβά.
Πάντως, επειδή καταλαβαίνω περίπου τι ονυχοδρόμιο του έχεις πάρει, φοβάμαι ότι δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Άκου τι μπορείς να κάνεις. Καταρχήν από τη φύση τους τα γατάκια αρέσκονται στο να στέκουν στα πισινά τους ποδαράκια και να χρησιμοποιούν το βάρος του σώματός τους για να ξύσουν τα μπροστινά. Αρα χρειάζεσαι κάτι σταθερό, ακόμα καλύτερα αν με ρωτάς, ένα γερό κορμό δέντρου, όμορφο κιόλας, που θα στερεώσεις κάπου.
Μια άλλη λύση, αν βλέπεις ότι το γατάκι σου έχει μάθει να ξύνει τα νύχια του σε οριζόντιες επιφάνειες, είναι αυτό:
Εγώ αυτό πήρα, έχει και νεπέτα από κάτω. Το χρησιμοποιεί μεν, αλλά ο κορμός που του έχω έξω στην περιφραγμένη αυλή είναι η αγάπη της ζωής του

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσεις το ονυχοδρόμιο κοντά στις περιοχές όπου στο παρόν στάδιο ξύνει τα νύχια του. Αν και αυτό αποτύχει, τότε κάλυψέ τες με νάϋλον. Αυτό θα τον αποτρέψει και θα στρέψει την προσοχή του αλλού.
catlin
Δραστήριο μέλος
Μαλιστα...οταν δυναμαι θα του παρω ενα γατοδεντρο!σας ευχαριστω!!!
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά καλησπέρα.
Ουτε ο δικός μου το πλησιαζει το ονυχοδρομιο και ξεσπαει στους καναπεδες. Πραγμα που με τρελαινει γιατι κυριως ειναι ακριβο το χομπι του.
Αν ξερει πως λεγεται στα ελληνικα, καποια κοπελα, το catnip θα μας διευκόλυνε. Μπορουμε να το βρουμε σε μαγαζια με μπαχαρικα, όσοι μενουμε Αθηνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορείς να το ζητήσεις είτε ως catnip, είτε ως γατόχορτο, είτε ως μαγιοβότανο. Το όνομα του βοτανιού είναι Nepeta cataria.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kαλημέρα ! Η δικιά μου ανακάλυψη για να κοπει η συνηθεια του ξυσίματος στο καναπε και στις πολυθρόνες ήταν να κολλήσω στις γωνίες του , στη πλάτη και στα πλαινά του αυτό το διαφανές αυτοκόλλητο που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να ντύνουν τα σχολικά βιβλία . Η κόλλα του είναι ήπια , δεν χαλάει το ύφασμα ακόμη και εάν είναι σενίλ . Είναι τόση όση χρειάζεται για να συγκρατείται πάνω στο ύφασμα και να αποθαρρύνει τον γάτο από αυτή την ....δραστηριότητα .
Επίσης θα πρότεινα σε αυτούς που θα αλλάξουν καναπέδες να επιλέξουν για το νέο τους σαλόνι καραβόπανο . Διαπίστωσα ότι ενα υπόστρωμα που έχω από καραβόπανο δεν καταλαβαίνει τίποτα . Γατζωνεται πάνω του και κάνει τρενάκι express.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Εγω πηρα δερματινο καναπε και σωθηκα. Δεν εχουν που να ξυσουν τα νυχια τους (ξεφορτωθηκα ολες τις μοκετες) και αναγκαστηκα πανε στο δεντρο. Σκεφτομαι να παρω και 2ο δεντρακι για να ειναι ακομα πιο χαρουμενα

Το μονο προβλημα που εχω ειναι με τα νυχια του μεγαλου που μου εχει κανει την τραπεζαρια ριγε. Κριμα γιατι ειναι μαονι και μου κοστισε ολοκληρη περιουσια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool