Καραφλίτσες

πυρροθριξ

Περιβόητο μέλος

Ο πυρροθριξ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Αράχωβα (Βοιωτία). Έχει γράψει 5.262 μηνύματα.
Γεια σε ολους!
¨Εχω ενα πρόβλημα με τον γάτο μου.Εχει κανει μια καραφλιτσα πισω από το δεξί αφτί και αλλη μια(υποψίαζομαι γιατί δεν με αφήνει να δω)ψηλά στο αριστερο του μπούτι(κοντά στον ποπο του).Απο αυτήν στο αφτί που αφηνει να φαινεται το δερμα ,βλέπω πως δεν ειναι ερεθισμένο.

Μήπως ξέρετε τι μπορεί να είναι;Και κατι ακομη:μήπως ειναι κολλητικό και κανω κι εγω καραφλα;
Σας ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να το εξυσε το σημειο αυτο πολυ και να το μαδησε, αλλα μπορει να ειναι και καποια μυκητιαση..στη δευτερη περιπτωση μπορει και να ειναι κολλητικη, οποτε να πλενεσαι καλα αφου αγγιξεις το γατακι. Με κρεμα ή σπρευ θεραπευεται, αλλα θα πρεπει να πας στον κτηνιατρο ωστε να σου δωσει αν χρειαζεσαι τη σωστη φαρμακευτικη αγωγη. Περαστικα σας! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να κανεις καράφλα??????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Συγγνωμη ακούστηκε αστείο.....
Δεν ξερω μήπως ειναι καμια μυκητίαση. Αυτό θα μπορούσε να κολλήσει.... Αλλά νομίζω εχει τυχει παρόμοιο περιστατικο σε άλλα μέλη που θα σε γωτίσουν καλυτερα.
Ευχομαι να ειναι κατι απλό και να γινει γρηγορα καλα το γατακι!!! Οτι καλύτερο!!!

δεν ξαναειχα γατα και δεν ξερω,γιάυτο το ειπα αυτο με την καραφλα.Απλως φανταστικα οτι αφου του εχει φυγει η γουνα σε εκεινο το σημειο ,αν κολλησω θα καραφλιασω.Βλακεια ειπα ε;

Πυρροθριξ, πολύ ωραίο όνομα! :up:
Αν μπορείς κοίταξε με προσοχή το σημείο της "καραφλίτσας". Αν το δέρμα μοιάζει να ξεφλουδίζει, σαν να έχει πιτυρίδα, τότε είναι πιθανότατα κάποιος μύκητας. Αλλιώς μπορεί να οφείλεται σε κάποια αλλεργία ή, όπως είπε και η kelly, μπορεί και να "μαδήθηκε" μόνος του. Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι να πας το γατάκι σου στον κτηνίατρο που θα κάνει διάγνωση και θα δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Πάντψς μην ανησυχεις.... Ακόμη κι αν ειναι μυκητιαση περνάει με αλοιφη. απλά μην τον αφηνεις να κοιμάται στο μαξιλάρι σου κι όπως είπανε να πλένεις τα χερια σου. Ο γιατρός θα σου πει.

καλά στον γιατρό θα τον πάω οπωσδήποτε,αλλα μεθαύριο γιατι νωριτερα δεν μπορώ:(.Ειπα να ρωτήσω εσας ,που σίγουρα ξερετε περισσοτερα απο μενα, για να μην ανησυχώ μερι τοτε.Και σας ευχαριστω ολους θερμα για τις απαντήσεις σας.Ειναι καθησυχαστικες.
Μονο που δεν μου ειπατε αν κολλησω εγω τι γινεται;τι μπορω να παθω δηλαδη;
Βεβαια ,παντοτε τηρώ τους κανονες υγειηνης,πλενω τα χερια μου π α ν τ α αφου εχω χαϊδεψει τον γατο και φυσικα δεν ανεβαινει πανω στο κρεβατι,γενικότερα,οχι μονο τώρα με το πρόβλημα.Ειναι ενας γάτος με τρόπους:cat::)

Δεν παθαινεις τίποτα σοβαρό. Απλά κολλάς τη μυκιτίαση και βάζεις κι εσυ αλοιφουλα και περναει....
:) :) :)
Μυκητίαση μπορεις να πάθεις σε πολλές περιπτώσεις, δεν ειναι κάτι να σε ανησυχήσει.... Απλά προφυλάσσεται κανεις να γλυτωσει την αλοιφουλα

Ladycat,γεια σου.Όταν λες εδω τι εννοεις;Γιατι δεν πατιεται τιποτα στο μήνυμά σου.Ευχαριστώ.

πατα πανω στο "εδω":)

aretha σ'ευχαριστώ για το κοπλιμεντο.Το γατακι σου ειναι πολυ ομορφο και εχουμε και το ιδιο ακριβώς ονυχοδρόμιο!!

το πατάω αλλα δεν μου βγαίνει χεράκι:hmm:

μαλλον υπαρχει καποιο προβλημα γιατι δεν μου βγαζει σελιδα εμενα... αστο και θα σου πει η ladycat οταν μπει!:P

Σας ευχαριστώ πολυ όλους.Αύριο θα παμε και στον γιατρό.Θα σας πώ τι μου είπε.

Πάντως στην αρχή είχε το ίδιο πρόβλημα και ο Vector, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Δεν θυμάμαι τι μου είχε πει τότε η κτηνίατρος, πάντως δεν είχε πάρει κάποιο φάρμακο για αυτό και σε λίγο καιρό έφυγε. Χωρίς να υπονοώ να μην τον πας στο γιατρό! Απλά μην αγχώνεσαι!

Τελικά τον πήγα στον γιατρό και οντως δεν ήταν τίποτα:).Οι κοκκινες γατες,μου είπε,είναι πιο επιρρεπεις στην απώλεια τριχών σε αυτα τα σημεια.Παρολ'αυτά , να τον ξαναπάω αν δω οτι το ματώνει.
Σας ευχαριστω πολύ όλους που ασχοληθηκατε με το προβλήμά μας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back