Κατάθλιψη γάτας

Το ότι κοιμάται πολύ πάντως δεν είναι απαραίτητα δείγμα μελαγχολίας. Οι γάτες έχουν ανάγκη απο πολύ ύπνο (περίπου 16 ώρες την ημέρα) και έπειτα έιναι και στο χρακτήρα κάθε ζώου. Αν δεν το έκανε παλιά μπορεί τώρα να φταίει και το ότι μεγάλωσε. Παίξε αρκετά μαζί του και προσπάθησε να τον κάνεις να παίξει και με τα άλλα μαζι.. Εμένα τα δικά μου τρελαίνονταν να παίζουμε με ένα μπαλάκι όλοι μαζι.. Όταν ήτανε στα καλά τους:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ίδιο περίπου πέρασα και εγώ ,όταν στην πεντάχρονη Μυρτούλα μου(μόνη απο 1,5 μηνών) εφέρα έναν αρσενικό επτά μηνών που μόλις στειρώθηκε.:hmm:Μολίς πέρασαν οι πρώτες αγριάδες και του επέτρεψε να μένει στο σπίτι, ο Αρης με το ζωηρό του ταμπεραμέντο την "εκτόπισε" με αποτέλεσμα αυτή να μαζευτεί και να τρώει και να κοιμάται όλη την μέρα.:( Στο διαστήμα τριών μηνών πήρε περίπου 800γραμάρια.:down:
Αρχίσαμε εντατική διαίτα αλλά και όσο περνούσε ο χρόνος βελτιώθηκε κατά πολύ η ψυχολογία της.:) Δεν είναι τόσο ζωηρή οπώς προ Αρη εποχή, αλλά είναι εμφανώς καλύτερα.Αρχίσε πάλι να παίζει και να τρέχει.:D Κάνε υπομονή και ο χρόνος σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι το καλύτερο φάρμακο και φυσικά δείχνε πολύ ενδιαφέρον στον γάτο να μην νιώθει παραμελήμενος.:)
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, για μεγάλο διάστημα τα έβαζα με τον εαυτό μου ότι για να σώσω τον Αρη απο τον δρόμο, όπου ήταν καταδικασμένος ...θυσίασα την Μυρτούλα.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτά τα 5 χρόνια έμενε με τους γονείς μου κ σίγουρα περνούσε καλά γιατί η μητέρα μου του εχει αδυναμία.είναι 6 χρονών.ασχολούμε μαζί του απλά ισως τον ενοχλεί που ασχολούμε και με τις άλλες.κάνε μου καμια πρόταση για παιχνίδια κλπ αν μπορείς.ευχαριστώ πολύ!;)

απο παιχνιδια παρα πολλα. σε ενα πετ σοπ να πας ενα καρο θα βρεις. λειζερ, πολλα λειζερ για τρελο κυνηγι. ποντικακια, ειτε μονα, ειτε κρεμασμενα απο κλωστη/κορδονι, μπαλακια γκλιν γκλιν. φτηνες λυσεις: τζαμπο ονυχοδρομιο με 5 ευρω, παιχνιδια με 5 ευρω. ακομα φτηνοτερες λυσεις, ενα καρυδι, αυτο που εχει μεινει απο ενα ρολο χαρτιου υγειας, μμμμμ αυτα αν θυμηθω αλλα θα τα αναφερω, ελα βρε λιγη φαντασια δεν εχεις?????????:up:

μπαλακι απο χαρτι, φτερο, μπαλακια με κουδουνακια, οτιδηποτε κρεμασμενο που κανει θορυβο, πανινο φιδι κτλ. Πηγαινε σε μαγαζι και θα βρεις πολλα. Ως τωρα εχω διαπιστωσει οτι το μπαλακι απο χαρτι ειναι ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια. :P

Κατάθλιψη;

Αγαπητοι μας φιλοι καλησπερα.Εδω και 20 μερες περιπου και μετα απο την παρουσια στο σπιτι μας των 2 νεων μικρων γατιων,η αγαπημενη μας pixie εχει αλλαξει την συμπεριφορα της.Δε δεχεται καθολου τα χαδια μας,απομακρυνεται οταν παμε να την χαιδεψουμε,σχεδον ολη τη μερα ειναι σαν υπνωτισμενη.Να τονισουμε οτι τρωει κανονικα και δεν εχει αδυνατισει καθολου.Τα παιχνιδια που εκανε ειτε με τα ποντικακια της η με καποια αλλα τωρα περνανε απαρατηρητα.Μηπως τελικα η παρουσια των 2 μικρων την εκαναν να πεσει σε καταθλιψη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν θα το έλεγα κατάθλιψη..
Είναι απολύτος λογικό να αλλάξει η συμπεριφορά της, ειδικά αν ασχολείστε περισσότερο με τα νεα γατάκια. Ζηλεύει, και βλέπει την θέση της μέσα στην οικογένεια να αλλάζει, μπορεί να νοιώθει και παραμελημένη.;)

Εαν της φέρεστε όπως και πρίν, ακριβώς όμως.. θα είναι οκ νομίζω. Θέλει και λίγο χρόνο να συνηθίσει τα νέα δεδομένα.:redface:
Αν θέλεις διάβασε και τα παρακάτω άρθρα, έχουν συμβουλές και κόλπα για να βοηθηθεί η συμβίωση
https://www.mypetz.gr/threads/Δεύτερη-γάτα-στο-σπίτι.219256/
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=23249

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γάτα σε πρόθυρα κατάθλιψης;

Απο χτες το απογευμα που ημουν κρυωμενη στο κρεβατι,ο γατος της ζωης μου δεν εχει ορεξη για φαι ουτε για παιχνιδι.
Τωρα που ειμαι καλυτερα,δοκιμασα να τον κανω να παιξουμε λιγο και συνεχεια κλαψουριζε.
Δεν εχει σηκωθει απο το κρεβατι και δεν εχει φαει παρα ελαχιστα.
Παιζει να περναει και αυτος ''δυσκολες μερες'' οπως εγω η συμβαινει κατι πιο σοβαρο?
Τι προτεινετε να κανω για να του φτιαξω τη διαθεση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατι σε προθυρα καταθλιψης?

οπωσδηποτε κτηνιατρο...τι εννοεις δυσκολες μερες;; Μην μπερδευεις την ανθρωπινη συμπεριφορα με την συμπεριφορα των ζωων.Η ελλειψη ορεξης για φαγητο και παιχνιδι...δεν ειναι καλα σημαδια.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρακολούθησέ τον γιατί μπορεί να είναι και εκείνος άρρωστος.

Δηλαδη δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει ορεξη σημερα,ετσι?

Εχει στειρωθει??Μηπως δεν του αρεσει το συγκεκριμενο φαγητο????Μηπως θελει να βγει λιγο εξω να ''ξεσκασει'' στον κηπο, στην βεραντα????Εγω στον γατα μου οταν δεν ειχε καφι 'η του εφτιαχνα ψαρι να φαει ή του εδινα το αγαπημενο του παιχνιδι'η εκανα και εγω την λυπημενη....Α!Και τον εβγαζα εξω να παιξει στον κηπο να δει τις αλλες γατες...!!Δεν μου ερχετε τιποτα αλλο τωρα!!Ελπιζω να πανε ολα καλα και να μας ενημερωνεις συνεχεια!!!!

το οτι δεν τρωέι όντως δεν είναι καλό σημάδι...
κ εγω είμαι άρρωστη στο κρεβάτι κ ο γάτος μου μου κάνει συνέχεια χάδια και ζουζουνιές αλλα και τρώει και παίζει κανονικότατα...
ίσως να μην έχει όρεξη..θα φανεί και στην πορεία της μέρας...αν δεις οτι δν τρώει παραπάνω απο 1 μέρα ..κτηνίατρο..
εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό :)

goth,τον στειρωσαμε πριν 3 βδομαδες περιπου,δοκιμασα ολα τα φαγητα (κονσερβα,κροκετες,κοτοπουλο) και τιποτα!Ευτυχως στο δωματιο μου υποαρχει μπακλονοπορτα παντα ανοιχτη που του επιτρεπει την προσβαση και συνηθως ολη μερα μπαινοβγαινει.Επισης συνηθως ανοιγω την πορτα του δωματιου για να εχει προσβαση στα αλλα δωματια και κανει σαν τρελος,κρυβεται,τρεχει και δεν μπορω να τον πιασω.Αλλα σημερα ανοιγω την πορτα και ουτε που κουνιεται.Πριν λιγο βγηκε λιγο και επεσε για υπνο σε μια καρεκλα της κουζινας.Πιο πολυ με ανησυχει οτι δεν εχει ξαναπαρουσιασει τετοια συμπεριφορα.
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!Ελπιζω να του περασει αμεσα γιατι τωρα απο Δευτερα μπορω να παω στον κτηνιατρο. :/

Καλα τοτε...ευχομαι να γινει καλα συντομα!!!!

γατα που χανει την διαθεση της ειναι κακο σημαδι. Εγω θα την πηγαινα asap στον κτηνιατρο :/:

Ευτυχως σημερα τρωει κανονικα.Ποιος ξερει...ισως μπορει να του ερθει και η διαθεση για παιχνιδι.:)

σούπερ!!!:D

Αχ!!Χαιρομαι πολυ!Μου εφτιαξες την μερα...!Ευχομαι να παιξει κιολας μαζι σου μεχρι να μην μπορεις αλλο:P!!

Κατάθλιψη;!

Ερώτηση: οι γάτες παθαίνουν κατάθλιψη;

Τις τελευταίες μέρες κάθομαι και κοιμάμαι συνέχεια στο μπαλκόνι, τρώω ελάχιστα και δε θάλω πολλά χάδια. Κλαίω και μερικές φορές.
Κατάθλιψη; (μπορεί να είναι και υπνηλία)

Απάντηση: Κατάθλιψη;!

είναι στειρωμένος??
αν όχι μάλλον ίσως θέλει να ζευγαρώσει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back