Κατάθλιψη στη γάτα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γεια σας φίλοι μου, θέλω και εγώ να ζητήσω την συμβουλή σας για τον Πάρη μου. Είναι 11 μηνών και τον έχω 9 μήνες. Είναι πολύ καλό γατί, δεν μου κάνει ζημιές και τον αγαπάω πολύ. Τους τελευταίους 3-4 μήνες έχω πρόβλημα με το τρίχωμά του. Μαδάει πάρα πολύ σε σημείο να φοβάμαι οτι κάτι έχει. Να σημειώσω εδώ οτι εδώ και 1 μήνα του δίνω ειδικές καψούλες που μου τις έδωσε ο κτηνίατρος αλλά αντί για καλύτερα χειρότερα. Είναι πολύ δύσκολά γιατί ο αέρας στο σπίτι γέμισε τρίχες και για τα παιδιά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όσο και να τον βουρτσίζω οι τρίχες δεν σταματάνε. Τι φταίει άραγε: Να πω εδώ οτι είναι από τις μακρύτριχες γάτες, όχι ράτσας. Τι να κάνω;
Δοκιμασες το glavaderm?παντως εξετασε μηπως εκτος απο τη φυσιολογικη απωλεια τριχας καθε ανοιξη εχει αλλαξει κατι και στον τροπο που ζει γενικα προσπαθησε να τον παιζεις περισσοτερο και πες μου νεα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εβελυνα θα σου προτεινα προσωπικα να την βγαζεις εξω μεν αλλα δεμενη με το πιο μακρυ λουρακι σκυλου δε και φορωντας της σαμαρακι για γατες. Αν κανοντας αυτο αρκετες φορες δεις οτι συμπεριφερεται καλα κανει τη βολτα της και γυρνωντας ειναι πιο ευτυχισμενη θα σου προτεινα να την αφηνεις το πρωι η το βραδυ λιγες ωρες εξω αν δεις οτι γυρναει σε σενα. Η αλλη λυση θα ειναι ν ααντεξεισ τον φυσιολογικό της θρηνο που χανει την ελευθερια του εξω οσο καιρο παρει και να την βοηθησεις να προσαρμοστει μονιμως μεσα για παραδειγμα εχοντας την συνεχεια κοντα σου η δινοντας νεα παιχνιδια και παιζοντας μαζι της για να δει οτι και μεσα καλα ειναι εξισου υπαρχουν πολοι μεγαλοι και ψηλοι ονυχοτριφτες με πολλα ποθλακια κλπ ποθ ειναι υποκαταστατα δεντρων για μεσα αν της παρεις ενα θα παιζει με την αλλη εκει πανω και θα εξασκειτε οπως εξω:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Yasmin καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
Η μικρή Ροδάνθη τώρα που της πέρασε ο οίστρος είναι πολύ πιο ήρεμη και δε ζητάει να βγει έξω.(έφυγαν και οι αρσενικοί από κάτω).Αν και είναι στειρωμένη παρουσιάζει κανονικά κύκλο και είναι πάντα αναστατωμένη αρχές άνοιξης και καλοκαιριού.Σαν να μην εξαρτάται ο οίστρος μόνο από τις ωοθήκες.Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι πολύ να τη βγάλω έξω για όλους τους κινδύνους που υπάρχουν.Όσο αφορά το ονυχοδρόμιο δέντρο το σκέφτομαι σοβαρά να τις το πάρω,αν και στο τέλος θα βγούμε εμείς έξω για να βολευτούν όλα τα πράγματα για τις γάτες, το σπίτι δεν είναι και τόσο μεγάλο!Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι.Τι είναι καλύτερο.Να ρισκάρεις επιτρέποντας κάποιες ώρες ελευθερίας ή να τις εχεις κλεισμένες σε ένα χρυσό κλουβί.Εάν μπορούσαν να μιλήσουν οι ίδιες οι γάτες φοβάμαι για την απάντηση που θα έδιναν.
Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου.
Εβελύνα

εμενα παρουσιασε ο γατουλης μου καποια απο τα συμπτωματα μολις χτες!!:hmm: :hmm:

Μελινάκι είναι ο γατούλης σου στειρωμένος και παρουσιάζει οίστρο;

ναι στειρωμενος ειναι

Εβελύνα, γεια σου.
Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, νομίζω πως την ανάγκη του έξω την έχουν σχεδόν όλες οι γάτες, ακόμη κι αν έχουν μάθει να ζουν στο σπίτι, πόσω μάλλον η Ροδάνθη...

Τώρα, πέρα από το θεωρητικό ερώτημα, αν είναι προτιμότερο το έξω με τους κινδύνους του αποό το χρυσό κλουβί, καλύτερα να εξετάσεις τη συγκεκριμένη περίπτωση που αντιμετωπίζεις: η Ροδάνθη είναι 5 ετών (αν κατάλαβα σωστά), έχει να βγει έξω 2,5 χρόνια και δε μένεις σε περιοχή που να μπορεί να βγει έξω εύκολα και με κάποια σχετική ασφάλεια. Κατά συνέπεια, ίσως είναι καλύτερο να την κρατήσεις μέσα και, όπως πρότειναν τα κορίτσια, να παίζεις περισσότερο μαζί της ή να της πάρεις το ονυχοδρόμιο που έλεγες.

Αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα, βλέπω και το δικό μου που είναι μέσα όλη μέρα και μελαγχολεί. Είναι και μοναχούλης...:(

Όσο για τον οίστρο, διάβασα πως πολλές στειρωμένες γάτες διατηρούν σεξουαλικές συμπεριφορές, ιδίως αν στειρώθηκαν σε μεγάλη ηλικία (όπως υποθέτω συνέβη στην περίπτωση της Ροδάνθης).

Yasmin καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
Η μικρή Ροδάνθη τώρα που της πέρασε ο οίστρος είναι πολύ πιο ήρεμη και δε ζητάει να βγει έξω.(έφυγαν και οι αρσενικοί από κάτω).Αν και είναι στειρωμένη παρουσιάζει κανονικά κύκλο και είναι πάντα αναστατωμένη αρχές άνοιξης και καλοκαιριού.Σαν να μην εξαρτάται ο οίστρος μόνο από τις ωοθήκες.Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι πολύ να τη βγάλω έξω για όλους τους κινδύνους που υπάρχουν.Όσο αφορά το ονυχοδρόμιο δέντρο το σκέφτομαι σοβαρά να τις το πάρω,αν και στο τέλος θα βγούμε εμείς έξω για να βολευτούν όλα τα πράγματα για τις γάτες, το σπίτι δεν είναι και τόσο μεγάλο!Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι.Τι είναι καλύτερο.Να ρισκάρεις επιτρέποντας κάποιες ώρες ελευθερίας ή να τις εχεις κλεισμένες σε ένα χρυσό κλουβί.Εάν μπορούσαν να μιλήσουν οι ίδιες οι γάτες φοβάμαι για την απάντηση που θα έδιναν.
Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου.
Εβελύνα
Υπαρχουν cat trees που στερεωνονται στον τοιχο για εξοικονομηση χωρου οσο για τα αλλα αν τη βγαζεις καθε δυο μερες μια βολτιτσα με σαμαρακι σφιχτα δεμενο νομιζω θα ξανανιωσει. Αλλη γατα εχεις να παιζει?

yasmin,γειά σου. Άργησα να σου γράψω νέα αλλα προσπαθώ να βρω τι γίνεται για να έχω κάτι να γράψω. η κατάσταση παραμένει η ίδια και προχθές τον πήγα πάλι στο γιατρό για να δω μήπως είναι η φυσιολογιή ανοιξιάτικη τριχόπτωση και τζάμπα ανησυχώ. ¨ομως είχα δίκιο. Η τριχόπτωση είναι υπερβολική χωρίς όμως το δέρμα του να έχει κάποιο πρόβλημα. Πριν 2 μήνες του έκανα στείρωση και σκεφτήκαμε μήπως είναι ορμονικό αλλά ή γιατρός λέει ότι αν ήταν ορμονικό σε δυό μήνες θα είχε βρει ο οργανισμός την ισορροπία του. Την ρώτησα για το glavaderm που μου είπες και είπε οτι και αυτό που του δίνω είναι παρόμοιο.Viacutan plus λέγεται. Τελικά μου έδωσε μια ενισχυμένη τροφή της purina για να δούμε μήπως είναι θέμα διατροφής να και εγώ δεν άλλαξα την τροφή του εδώ και 5 μήνες. Οι συνθήκες ζωής του δεν έχουν αλλάξει ούτε και οι συνήθειές μας. Τι να πω δεν ξέρω! Σήμερα τον πήραμε το μεσημέρι στο χωριό που πήγαμε για φαγητό και τον αφήσαμε στην αυλή να αλλάξει τον αέρα του και να τρέξει να σκαρφαλώσει και να εκτοωθεί. Στην αρχή φοβότανε πολύ, όλο δίπλα μας ήτανε αλλά στο τέλος δεν ήθελε να φύγει. Νομίζω πως δεν θα τον ξαναπάω γιατί θα του αρέσει και θα τον χάσω. Που να ξανακλειστεί πάλι στο διαμέρισμα. Αυτά τα νέα από τον Πάρη μου. Περιμένω να δω αν θα αποδόσει η διατροφή και αν έχετε και εσείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει πείτε μου θα σας είμαι υπόχρεη.
Φιλάκια.

Λοιπον σου εχω μια σιγουρη λυση απλα δεν ξερω πώς θα την παρεις... νομιζω οτι ο γατουλης σου θα ηταν παρα πολυ ευτυχισμενος αν του εφερνες μονιμη παρεα.. τι θα ελεγες για ενα μικρο δευτερο γατακι?? Μη βιαστείς να το απορίψεις σκέψου τα υπερ: θα σωσεις ενα αδεσποτακι και με αυτη την ευκαιρια θα εξασφαλίσεις στον γατούλη σου συντροφιά υγεια και σε εσενα μια πολύτιμη ησυχία. Με λίγη τροφη εξτρα και το ιδιο γατοφόρο , χωρίς αλλη αλλαγή εκτός απο τρείς εξετασεις για τα πρωτα του εμβόλια θα λυσεις μια κα καλη ολα τα προβλήματα και θα εχεις κάνει και μια καλή πράξη... αρα ολοι θα κοιμαστε πιο ησυχοι. Οσο για το πιο γατακι θα παρεις? εδω ειμαστε παλι !!! Θα σου βρούμε το κατάλληλο!

Υπαρχουν cat trees που στερεωνονται στον τοιχο για εξοικονομηση χωρου οσο για τα αλλα αν τη βγαζεις καθε δυο μερες μια βολτιτσα με σαμαρακι σφιχτα δεμενο νομιζω θα ξανανιωσει. Αλλη γατα εχεις να παιζει?

Ναι έχω τη Νεφέλη μου.Παίζουν πολύ οι δυο τους.Αφότου ξυπνήσουν από τον 16ωρο τεμπελούπνο τους!Από ποντικάκια,τρελλόμπαλλα,κουδουνάκια, ονυχοδρόμια,λούτρινα πουλάκια και σκυλάκια βρίθει το σπίτι.Μόνο ονυχοδρόμιο δέντρο δεν έχουμε αγοράσει ακόμα!
Εφάρμοσα αυτό που μου πρότεινες και είδα κάποιο αποτέλεσμα.Κάθε φορά που κλαίει σπαρακτικά στο μπαλκόνι την πέρνω αγγαλίτσα,αφήνω ότι και να κάνω,και ασχολούμαι μόνο μαζί της.Ηρεμεί και χουρχουρίζει.Εστω και προσωρινώς.Μετά έχω να αντιμετωπίσω τα μούτρα της Νεφέλης και καλούμαι να διευθετίσω τους καυγάδες τους διότι η Νεφέλη πλακώνει στο ξύλο τη Ροδάνθη από τη ζήλεια της.
Όχι δεν έχω δοκιμάσει να τη βγάλω βόλτα με λουράκι.Φοβάμαι πως θα της αρέσει τόσο πολύ που δε θα μπορώ να τη μαζέψω στο σπίτι με όλα τα επακόλουθα.Ακόμα το δουλεύω μέσα μου.
Σε ευχαριστώ και καλό σου απόγευμα.
Εβελύνα:hmm:

Εβελύνα, γεια σου.
Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, νομίζω πως την ανάγκη του έξω την έχουν σχεδόν όλες οι γάτες, ακόμη κι αν έχουν μάθει να ζουν στο σπίτι, πόσω μάλλον η Ροδάνθη...

Τώρα, πέρα από το θεωρητικό ερώτημα, αν είναι προτιμότερο το έξω με τους κινδύνους του αποό το χρυσό κλουβί, καλύτερα να εξετάσεις τη συγκεκριμένη περίπτωση που αντιμετωπίζεις: η Ροδάνθη είναι 5 ετών (αν κατάλαβα σωστά), έχει να βγει έξω 2,5 χρόνια και δε μένεις σε περιοχή που να μπορεί να βγει έξω εύκολα και με κάποια σχετική ασφάλεια. Κατά συνέπεια, ίσως είναι καλύτερο να την κρατήσεις μέσα και, όπως πρότειναν τα κορίτσια, να παίζεις περισσότερο μαζί της ή να της πάρεις το ονυχοδρόμιο που έλεγες.

Αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα, βλέπω και το δικό μου που είναι μέσα όλη μέρα και μελαγχολεί. Είναι και μοναχούλης...:(

Όσο για τον οίστρο, διάβασα πως πολλές στειρωμένες γάτες διατηρούν σεξουαλικές συμπεριφορές, ιδίως αν στειρώθηκαν σε μεγάλη ηλικία (όπως υποθέτω συνέβη στην περίπτωση της Ροδάνθης).
Ο γιατρός μου είπε ότι αν μια γάτα στειρωθεί σε περίοδο οίστρου συνήθως παραμένουν μέσα στο σώμα ιστοί των ωοθηκών που μπορεί να παράξουν κάποια εποχή και πάλι σεξουαλικές ορμόνες.Γιαυτό το λόγο είναι καλύτερα να κάνουμε υπομονή την εποχή του οίστου τους και να τις στειρώνουμε μετά τη λήξη του κύκλου.Την παραπάνω άποψη δε τη δέχονται όλου οι γιατροί.Οπως και ο παλιός μας γιατρός ο οποίος δέχτηκε να της κάνει στείρωση ενώ είχε οίστρο.
Σε ευχαριστώ για το ένδιαφέρον σου.
Εβελύνα

Απάντηση: Κατάθλιψη στη Γάτα

Πόσο χρονών είναι ο Μil? Μήπως έγκειται καθαρά σε παιχνιδιάρικη συμπεριφορά & δεν έχει καμία σχέση με την επέμβαση...;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αναγκαστηκαμε οικογεννιακος να μετακομισουμε στην Βουλγαρια ταξιδεψαμε με αυτοκινητο 12 ωρες με 3 γατες (τη δικια μου την Ισιδα τις αλλες 2 που ειναι της μανας μου και της αδερφης μου. ) Εγω θα μινω μονη μου στην Σοφια σε γκαρσονιερα η οποια ειναι σε ανακαινιση .Η γατουλα μου η Ισιδα(2 ετων) ταξισεψε μαζι μου τοσες ωρες και τωρα πρεπει να συνηθισει χωρις την παρεα των αλλων 2 γατιων σ αυτο το σπιτι το οποιο εχει να υποστει ακομα πολλες αλλαγες. Ειμαστε εδω περιπου 3 μερες και η Ισιδα παρουσιαζει καποια σιμαδια καταθλιψης. Ολη την ημερα κοιμαται στο σπιτιακι η στο κρεβατακι της τρωει και μετα ξανακοιμαται, δεν εχει ορεξη για παιχνιδι ενω πριν ηταν πολυ παιχνιδιαρα. Το βραδυ παρουσιαζει εντονη δραστηριοτητα πραγμα περιεργο γιατι εχει μαθει μαζι μου να κοιμαται απο μικρη και να σηκωνετε μαζι μου. Προσπαθω να της φτιαξω το κεφι με παιχνιδια και χαδια αλλα εξακολουθει να ναι πεσμενη . Κοιταει συνεχεια τρομαγμενη απ το παραθυρο,εχει μεγαλωσει σε ησυχο διαμερισμα 1ο και 2ο οροφο και τωρα ξαφνικα βρισκεται στον 8ο. τρομαζει με καθε ηχο πολλες φορες χωνεται σε γωνιες και κρυβεται . Εχω παντου σκορπισμενα δικα της πραγματα με την μυρωδια της για να αισθανεται πιο ανετα αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω. Φοβαμαι μηπως χειροτερεψει. Παρακαλω οποιος μπορει να με συμβουλεψει δεν ξερω πως να την βοηθησω. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αναγκαστηκαμε οικογεννιακος να μετακομισουμε στην Βουλγαρια ταξιδεψαμε με αυτοκινητο 12 ωρες με 3 γατες (τη δικια μου την Ισιδα τις αλλες 2 που ειναι της μανας μου και της αδερφης μου. ) Εγω θα μινω μονη μου στην Σοφια σε γκαρσονιερα η οποια ειναι σε ανακαινιση .Η γατουλα μου η Ισιδα(2 ετων) ταξισεψε μαζι μου τοσες ωρες και τωρα πρεπει να συνηθισει χωρις την παρεα των αλλων 2 γατιων σ αυτο το σπιτι το οποιο εχει να υποστει ακομα πολλες αλλαγες. Ειμαστε εδω περιπου 3 μερες και η Ισιδα παρουσιαζει καποια σιμαδια καταθλιψης. Ολη την ημερα κοιμαται στο σπιτιακι η στο κρεβατακι της τρωει και μετα ξανακοιμαται, δεν εχει ορεξη για παιχνιδι ενω πριν ηταν πολυ παιχνιδιαρα. Το βραδυ παρουσιαζει εντονη δραστηριοτητα πραγμα περιεργο γιατι εχει μαθει μαζι μου να κοιμαται απο μικρη και να σηκωνετε μαζι μου. Προσπαθω να της φτιαξω το κεφι με παιχνιδια και χαδια αλλα εξακολουθει να ναι πεσμενη . Κοιταει συνεχεια τρομαγμενη απ το παραθυρο,εχει μεγαλωσει σε ησυχο διαμερισμα 1ο και 2ο οροφο και τωρα ξαφνικα βρισκεται στον 8ο. τρομαζει με καθε ηχο πολλες φορες χωνεται σε γωνιες και κρυβεται . Εχω παντου σκορπισμενα δικα της πραγματα με την μυρωδια της για να αισθανεται πιο ανετα αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω. Φοβαμαι μηπως χειροτερεψει. Παρακαλω οποιος μπορει να με συμβουλεψει δεν ξερω πως να την βοηθησω. :(
Οι γατες ειναι ζωα που ναι μεν προσαρμοζονται σχετικα ευκολα αλλα χρειαζονται λιγο χρονο για να το πετυχουν. .Εμεις οταν ειχαμε μετακομισει ηταν μικρουλης αλλα ειχε επισης τρομαξει και ειχε αδειασει σε ενα σημειο στο κεφαλακι του απο το στρες. Συνεχισε να την ηρεμεις με χαδια και βγαζε της κοντα τα αγαπημενα της αντικειμενα απο το παλιο σπιτι.Καλη δυναμη!

Καλησπέρα.Ειναι φυσιολογική πάντως η συμπεριφορά της,καθώς οντως η γάτα δένεται πολύ με το σπιτι που ζει.
Και εμενα περίπου τα ιδια έκανε ο ένας μου γάτος.Αυτός μάλιστα κρυβόταν μέσα στην κλειστή αμμολεκάνη,και επίσης το βράδυ πήγαινε μπροστά απο τα παράθυρα και την πόρτα ,την γρατζούναγε και έκλαιγε.:(Σε καμια βδόμάδα πάντως του πέρασε.
Απέφυγε τους δυνατούς θορύβους όσο μπορείς,μίλα της γλυκά,χάιδευε την και όλα θα πάνε καλά .Λιγη υπομολη θέλει.Και να μην νιώθει εσένα ταραγμένη.:)

Ευχαριστω πολυ... Ελπιζω οντως να της περασει γρηγορα και να πανε ολα καλα γενικα ειναι γατα που στρεσαρεται ευκολα η μανα της την εγκατελειψε νωρις και στην ουσια εγω ειμαι η μαμα της και τωρα ισως νιωθει οτι εγω ευθυνομαι που την πηρα απ το σπιτι της και την φερνω σε ενα αγνωστο μερος της στερω την αναγκη να αισθανεται ανεξαρτητη την καταλαβαινω αλλα να την γυρισω σεν μπορω πρεπει να προσαρμοστει .. Ευχαριστω πολυ για τον ενδιαφερον :)

χμ...τα ιδια και ο δικος μου.Ειναι παρα πολυ φοβιτσιαρης.:/:

Πως είναι το διαμέρισμα στη Σόφια; Υπάρχει τρόπος εμπλουτισμού του, προσαρμογή του στις ανάγκες μιας γάτας; Δηλαδή περίφραξη μπαλκονιού ή προσθήκη χώρων όπου η γατούλα σου μπορεί να ανεβαίνει ψηλά (μέσα στο διαμέρισμα) όπου θα αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια; Γενικά εμπλούτισέ το όσο περισσότερο γίνεται, αύξησε τις κρυψώνες και τα κρεβάτια, εκμεταλλεύσου τον χώρο που έχεις όσο πιο καλά μπορείς.

Γεια σας κι από μένα. Έχω ένα γατούλη τον Τίτο, τον βρήκα στα σκουπίδια όταν ήταν 4 ημερών. Τώρα είναι 4 μηνών και μέχρι πριν από 1 μήνα ήταν μια χαρά. Βέβαια μέναμε σε άλλο σπίτι, μπορούσε να μπαίνει και να βγαίνει από ένα παράθυρο όποτε ήθελε. Τώρα μετακομίσαμε σε όροφο κι επιπλέον δεν είμαστε οι δυο μας αλλά μαζί με μια ακόμα κοπέλα η οποία τον λατρεύει. Τον τελευταίο αυτό μήνα έχει αλλάξει τελείως!!! Δαγκώνει, τρέχει πάνω κάτω σαν τρελός, γρατζουνάει το πάτωμα, μας ξυπνάει ξημερώματα και όταν δεν κοιμάται κάνει σχεδόν συνέχεια ένα περίεργο ήχο που δεν είναι ούτε νιαούρισμα, ούτε γουργούρισμα. Αφήστε που τις περισσότερες φορές που πάω να τον χαιδέψω ή να παίξω μαζί του φεύγει τρέχοντας!!!! Στο άλλο σπίτι κοιμόταν στα πόδια μου, τώρα ούτε να με πλησιάσει.... :( Μπορείτε να με βοηθήσετε;;;; :(:(

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back