yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Δοκιμασες το glavaderm?παντως εξετασε μηπως εκτος απο τη φυσιολογικη απωλεια τριχας καθε ανοιξη εχει αλλαξει κατι και στον τροπο που ζει γενικα προσπαθησε να τον παιζεις περισσοτερο και πες μου νεα.Γεια σας φίλοι μου, θέλω και εγώ να ζητήσω την συμβουλή σας για τον Πάρη μου. Είναι 11 μηνών και τον έχω 9 μήνες. Είναι πολύ καλό γατί, δεν μου κάνει ζημιές και τον αγαπάω πολύ. Τους τελευταίους 3-4 μήνες έχω πρόβλημα με το τρίχωμά του. Μαδάει πάρα πολύ σε σημείο να φοβάμαι οτι κάτι έχει. Να σημειώσω εδώ οτι εδώ και 1 μήνα του δίνω ειδικές καψούλες που μου τις έδωσε ο κτηνίατρος αλλά αντί για καλύτερα χειρότερα. Είναι πολύ δύσκολά γιατί ο αέρας στο σπίτι γέμισε τρίχες και για τα παιδιά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όσο και να τον βουρτσίζω οι τρίχες δεν σταματάνε. Τι φταίει άραγε: Να πω εδώ οτι είναι από τις μακρύτριχες γάτες, όχι ράτσας. Τι να κάνω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Η μικρή Ροδάνθη τώρα που της πέρασε ο οίστρος είναι πολύ πιο ήρεμη και δε ζητάει να βγει έξω.(έφυγαν και οι αρσενικοί από κάτω).Αν και είναι στειρωμένη παρουσιάζει κανονικά κύκλο και είναι πάντα αναστατωμένη αρχές άνοιξης και καλοκαιριού.Σαν να μην εξαρτάται ο οίστρος μόνο από τις ωοθήκες.Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι πολύ να τη βγάλω έξω για όλους τους κινδύνους που υπάρχουν.Όσο αφορά το ονυχοδρόμιο δέντρο το σκέφτομαι σοβαρά να τις το πάρω,αν και στο τέλος θα βγούμε εμείς έξω για να βολευτούν όλα τα πράγματα για τις γάτες, το σπίτι δεν είναι και τόσο μεγάλο!Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι.Τι είναι καλύτερο.Να ρισκάρεις επιτρέποντας κάποιες ώρες ελευθερίας ή να τις εχεις κλεισμένες σε ένα χρυσό κλουβί.Εάν μπορούσαν να μιλήσουν οι ίδιες οι γάτες φοβάμαι για την απάντηση που θα έδιναν.
Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου.
Εβελύνα
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, νομίζω πως την ανάγκη του έξω την έχουν σχεδόν όλες οι γάτες, ακόμη κι αν έχουν μάθει να ζουν στο σπίτι, πόσω μάλλον η Ροδάνθη...
Τώρα, πέρα από το θεωρητικό ερώτημα, αν είναι προτιμότερο το έξω με τους κινδύνους του αποό το χρυσό κλουβί, καλύτερα να εξετάσεις τη συγκεκριμένη περίπτωση που αντιμετωπίζεις: η Ροδάνθη είναι 5 ετών (αν κατάλαβα σωστά), έχει να βγει έξω 2,5 χρόνια και δε μένεις σε περιοχή που να μπορεί να βγει έξω εύκολα και με κάποια σχετική ασφάλεια. Κατά συνέπεια, ίσως είναι καλύτερο να την κρατήσεις μέσα και, όπως πρότειναν τα κορίτσια, να παίζεις περισσότερο μαζί της ή να της πάρεις το ονυχοδρόμιο που έλεγες.
Αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα, βλέπω και το δικό μου που είναι μέσα όλη μέρα και μελαγχολεί. Είναι και μοναχούλης...
Όσο για τον οίστρο, διάβασα πως πολλές στειρωμένες γάτες διατηρούν σεξουαλικές συμπεριφορές, ιδίως αν στειρώθηκαν σε μεγάλη ηλικία (όπως υποθέτω συνέβη στην περίπτωση της Ροδάνθης).
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Υπαρχουν cat trees που στερεωνονται στον τοιχο για εξοικονομηση χωρου οσο για τα αλλα αν τη βγαζεις καθε δυο μερες μια βολτιτσα με σαμαρακι σφιχτα δεμενο νομιζω θα ξανανιωσει. Αλλη γατα εχεις να παιζει?Yasmin καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
Η μικρή Ροδάνθη τώρα που της πέρασε ο οίστρος είναι πολύ πιο ήρεμη και δε ζητάει να βγει έξω.(έφυγαν και οι αρσενικοί από κάτω).Αν και είναι στειρωμένη παρουσιάζει κανονικά κύκλο και είναι πάντα αναστατωμένη αρχές άνοιξης και καλοκαιριού.Σαν να μην εξαρτάται ο οίστρος μόνο από τις ωοθήκες.Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι πολύ να τη βγάλω έξω για όλους τους κινδύνους που υπάρχουν.Όσο αφορά το ονυχοδρόμιο δέντρο το σκέφτομαι σοβαρά να τις το πάρω,αν και στο τέλος θα βγούμε εμείς έξω για να βολευτούν όλα τα πράγματα για τις γάτες, το σπίτι δεν είναι και τόσο μεγάλο!Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι.Τι είναι καλύτερο.Να ρισκάρεις επιτρέποντας κάποιες ώρες ελευθερίας ή να τις εχεις κλεισμένες σε ένα χρυσό κλουβί.Εάν μπορούσαν να μιλήσουν οι ίδιες οι γάτες φοβάμαι για την απάντηση που θα έδιναν.
Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου.
Εβελύνα
ritsak
Νεοφερμένο μέλος
Φιλάκια.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Υπαρχουν cat trees που στερεωνονται στον τοιχο για εξοικονομηση χωρου οσο για τα αλλα αν τη βγαζεις καθε δυο μερες μια βολτιτσα με σαμαρακι σφιχτα δεμενο νομιζω θα ξανανιωσει. Αλλη γατα εχεις να παιζει?
Ναι έχω τη Νεφέλη μου.Παίζουν πολύ οι δυο τους.Αφότου ξυπνήσουν από τον 16ωρο τεμπελούπνο τους!Από ποντικάκια,τρελλόμπαλλα,κουδουνάκια, ονυχοδρόμια,λούτρινα πουλάκια και σκυλάκια βρίθει το σπίτι.Μόνο ονυχοδρόμιο δέντρο δεν έχουμε αγοράσει ακόμα!
Εφάρμοσα αυτό που μου πρότεινες και είδα κάποιο αποτέλεσμα.Κάθε φορά που κλαίει σπαρακτικά στο μπαλκόνι την πέρνω αγγαλίτσα,αφήνω ότι και να κάνω,και ασχολούμαι μόνο μαζί της.Ηρεμεί και χουρχουρίζει.Εστω και προσωρινώς.Μετά έχω να αντιμετωπίσω τα μούτρα της Νεφέλης και καλούμαι να διευθετίσω τους καυγάδες τους διότι η Νεφέλη πλακώνει στο ξύλο τη Ροδάνθη από τη ζήλεια της.
Όχι δεν έχω δοκιμάσει να τη βγάλω βόλτα με λουράκι.Φοβάμαι πως θα της αρέσει τόσο πολύ που δε θα μπορώ να τη μαζέψω στο σπίτι με όλα τα επακόλουθα.Ακόμα το δουλεύω μέσα μου.
Σε ευχαριστώ και καλό σου απόγευμα.
Εβελύνα

evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Ο γιατρός μου είπε ότι αν μια γάτα στειρωθεί σε περίοδο οίστρου συνήθως παραμένουν μέσα στο σώμα ιστοί των ωοθηκών που μπορεί να παράξουν κάποια εποχή και πάλι σεξουαλικές ορμόνες.Γιαυτό το λόγο είναι καλύτερα να κάνουμε υπομονή την εποχή του οίστου τους και να τις στειρώνουμε μετά τη λήξη του κύκλου.Την παραπάνω άποψη δε τη δέχονται όλου οι γιατροί.Οπως και ο παλιός μας γιατρός ο οποίος δέχτηκε να της κάνει στείρωση ενώ είχε οίστρο.Εβελύνα, γεια σου.
Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, νομίζω πως την ανάγκη του έξω την έχουν σχεδόν όλες οι γάτες, ακόμη κι αν έχουν μάθει να ζουν στο σπίτι, πόσω μάλλον η Ροδάνθη...
Τώρα, πέρα από το θεωρητικό ερώτημα, αν είναι προτιμότερο το έξω με τους κινδύνους του αποό το χρυσό κλουβί, καλύτερα να εξετάσεις τη συγκεκριμένη περίπτωση που αντιμετωπίζεις: η Ροδάνθη είναι 5 ετών (αν κατάλαβα σωστά), έχει να βγει έξω 2,5 χρόνια και δε μένεις σε περιοχή που να μπορεί να βγει έξω εύκολα και με κάποια σχετική ασφάλεια. Κατά συνέπεια, ίσως είναι καλύτερο να την κρατήσεις μέσα και, όπως πρότειναν τα κορίτσια, να παίζεις περισσότερο μαζί της ή να της πάρεις το ονυχοδρόμιο που έλεγες.
Αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα, βλέπω και το δικό μου που είναι μέσα όλη μέρα και μελαγχολεί. Είναι και μοναχούλης...![]()
Όσο για τον οίστρο, διάβασα πως πολλές στειρωμένες γάτες διατηρούν σεξουαλικές συμπεριφορές, ιδίως αν στειρώθηκαν σε μεγάλη ηλικία (όπως υποθέτω συνέβη στην περίπτωση της Ροδάνθης).
Σε ευχαριστώ για το ένδιαφέρον σου.
Εβελύνα
Martes
Νεοφερμένο μέλος
Πόσο χρονών είναι ο Μil? Μήπως έγκειται καθαρά σε παιχνιδιάρικη συμπεριφορά & δεν έχει καμία σχέση με την επέμβαση...;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eratolamusa
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι γατες ειναι ζωα που ναι μεν προσαρμοζονται σχετικα ευκολα αλλα χρειαζονται λιγο χρονο για να το πετυχουν. .Εμεις οταν ειχαμε μετακομισει ηταν μικρουλης αλλα ειχε επισης τρομαξει και ειχε αδειασει σε ενα σημειο στο κεφαλακι του απο το στρες. Συνεχισε να την ηρεμεις με χαδια και βγαζε της κοντα τα αγαπημενα της αντικειμενα απο το παλιο σπιτι.Καλη δυναμη!Αναγκαστηκαμε οικογεννιακος να μετακομισουμε στην Βουλγαρια ταξιδεψαμε με αυτοκινητο 12 ωρες με 3 γατες (τη δικια μου την Ισιδα τις αλλες 2 που ειναι της μανας μου και της αδερφης μου. ) Εγω θα μινω μονη μου στην Σοφια σε γκαρσονιερα η οποια ειναι σε ανακαινιση .Η γατουλα μου η Ισιδα(2 ετων) ταξισεψε μαζι μου τοσες ωρες και τωρα πρεπει να συνηθισει χωρις την παρεα των αλλων 2 γατιων σ αυτο το σπιτι το οποιο εχει να υποστει ακομα πολλες αλλαγες. Ειμαστε εδω περιπου 3 μερες και η Ισιδα παρουσιαζει καποια σιμαδια καταθλιψης. Ολη την ημερα κοιμαται στο σπιτιακι η στο κρεβατακι της τρωει και μετα ξανακοιμαται, δεν εχει ορεξη για παιχνιδι ενω πριν ηταν πολυ παιχνιδιαρα. Το βραδυ παρουσιαζει εντονη δραστηριοτητα πραγμα περιεργο γιατι εχει μαθει μαζι μου να κοιμαται απο μικρη και να σηκωνετε μαζι μου. Προσπαθω να της φτιαξω το κεφι με παιχνιδια και χαδια αλλα εξακολουθει να ναι πεσμενη . Κοιταει συνεχεια τρομαγμενη απ το παραθυρο,εχει μεγαλωσει σε ησυχο διαμερισμα 1ο και 2ο οροφο και τωρα ξαφνικα βρισκεται στον 8ο. τρομαζει με καθε ηχο πολλες φορες χωνεται σε γωνιες και κρυβεται . Εχω παντου σκορπισμενα δικα της πραγματα με την μυρωδια της για να αισθανεται πιο ανετα αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω. Φοβαμαι μηπως χειροτερεψει. Παρακαλω οποιος μπορει να με συμβουλεψει δεν ξερω πως να την βοηθησω.![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και εμενα περίπου τα ιδια έκανε ο ένας μου γάτος.Αυτός μάλιστα κρυβόταν μέσα στην κλειστή αμμολεκάνη,και επίσης το βράδυ πήγαινε μπροστά απο τα παράθυρα και την πόρτα ,την γρατζούναγε και έκλαιγε.
Σε καμια βδόμάδα πάντως του πέρασε.Απέφυγε τους δυνατούς θορύβους όσο μπορείς,μίλα της γλυκά,χάιδευε την και όλα θα πάνε καλά .Λιγη υπομολη θέλει.Και να μην νιώθει εσένα ταραγμένη.

eratolamusa
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Vassiliki-Titos
Νεοφερμένο μέλος
Μπορείτε να με βοηθήσετε;;;; 

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool