Κατάλληλη διατροφή

christina.maria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Χριστινα-Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.693 μηνύματα.
Επειδη ειμαι λιγο καινουρια στις γατες και στον κτηνιατρο ειναι λιγο δυσκολο να παω μηπως μπορειτε να μου πειτε την καταλληλη διατροφη,την ποσοτητα κ.α για τη γατουλα μου που ειναι περιπου 2 ετων;...:hmm::)Θα χαρω αν με βοηθησετε...

Ψιψινα και Χριστινα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καθε ξηρη τροφη γραφει πανω την ποσοτητα που πρεπει να δινεις βασει των κιλων της γατας σου. η γατουλα σου αποσω ξερω ειναι στειρωμενη οποτε πρεπει να προσεχεις λιγο το ουροποιητικο της. μια αρκετα οικονομικη τροφη που προστατευει απο προβληματα ουροποιητικου ειναι η pourina tonus ή pourina one , οι οποιες εχουν και 2 σειρες για το ουροποιητικο. δλδ θα δεις που γραφει πανω urinary track. μολις γυρισα απο πετσοπ και ειδα οτι των 15κιλων εχει γυρω στα 35 ευρω η tonus που ειναι πολυ καλη τιμη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επεισης καλη ειναι και η breekies excel που εχει ph καταλληλο για υγιες ουροποιητικο. τα 4 κιλα περιπου 12 ευρω αν δεν κανω λαθος. εμεις αυτην προς το παρων πηραμε για τα γατια που εχουμε εξω απο το σπιτι και ειναι στειρωμενα, μας ειπε ο γιατρος οτι θα ειναι μια χαρα με αυτην!

καθε ξηρη τροφη γραφει πανω την ποσοτητα που πρεπει να δινεις βασει των κιλων της γατας σου. η γατουλα σου αποσω ξερω ειναι στειρωμενη οποτε πρεπει να προσεχεις λιγο το ουροποιητικο της. μια αρκετα οικονομικη τροφη που προστατευει απο προβληματα ουροποιητικου ειναι η pourina tonus ή pourina one , οι οποιες εχουν και 2 σειρες για το ουροποιητικο. δλδ θα δεις που γραφει πανω urinary track. μολις γυρισα απο πετσοπ και ειδα οτι των 15κιλων εχει γυρω στα 35 ευρω η tonus που ειναι πολυ καλη τιμη!
Δυστυχως δεν ξερω πώς να τη ζυγισω ή το κανει ο κτηνιατρος;Ειναι στειρωμενη εδω κι ενα χρονο...Πρεπει να παιρνω ακοαμα τροφη για στειρωμενες γατες;

παντα πρεπει να περνεις γιατι συνηθως τα προβληματα ξεκινανε σε μεγαλυτερες ηλικιες. δεν ειναι αναγκη να την ζυγισεις, βαζε την ποσοτητα που ειναι για 4 κιλα γατας, μπορεις να βαζεις και περισσοτερη αφου γυμναζεται πολυ περισσοτερο απο τα γατια που ειναι μεσα στο σπιτι.

παντως αν θες να την ζυγισεις ακου πως θα το κανεις. θα βγεις πανω στην ζυγαρια και θα ζυγιστεις εσυ, μετα θα ξαναζυγιστεις κρατωντας την γατα σου, οποτε η διαφορα των 2 τιμων θα ειναι τα κιλα της γατας:)

Ναι Χριστινα,αφου ειναι στειρωμενη πλεον η γατουλα θα της παιρνεις παντα τροφη για στειρωμενες.

Evelyncar δυστυχως η γατουλα μου ειναι στην πυλωτη...Γονεις...Τελος παντων θα προσπαθησω μια μερα. Εχω σκεφτει κι εγω οτι ειναι καπου 4 κιλα αλλα της βαζω 75 γραμμαρια...Δεν ξερω αν ειναι σωστο...
Δωρα:redface: Η κυρια που την ειχε ειπε οτι ο κτηνιατρος της ειχε πει να δινει μια φορα τη μερα φαγητο στη γατα γιατι ηταν φρεσκοστειρωμενη...Τωρα ισχυει;Συγνωμη για την αργοπορια αλλα επαναλαμβανω πως το γυμνασιο εχει απαιτησεις...:redface:

Οχι,ταϊζε τη δυο φορες τη μερα,και μοιραζε της την ημερησια ποσοτητα σε δυο δοσεις.:)

Δηλαδη γυρω στα 75 γραμμαρια πρωι και απογευμα κανει;:redface:Ευχαριστω για τη βοηθεια...:)

Αναλογα τι τροφη παιρνεις,γραφει πανω στη συσκευασια.

Δυστυχως οι γονεις μου δεν εχουν παρει στα σοβαρα τη τροφη για στειρωμενες γατες και κυριοτερων δεν καταδεχονται να πανε σε πετ σοπ..ετσι εχουμε μεινει στη Φρισκις:mad:Στη συσκευασια λεει 75γρ.

καλα αν δεν εχετε σκοπο να παρετε αλλη τροφη εκτος απο φρισκις τοτε γιατι ρωτας για τις τροφες? ειχες πει στην αρχη αν πρεπει να τρωει και για στειρωμενες τωρα που περασε ο χρονος..αποτι καταλαβα ομως ποτε δεν της δωσατε...

Γι'αυτο ρωταω...Ηθελα να μαθω τι πρεπει να τρωει...Παντως σιγουρα θα παρουμε αλλη...Οτι κι αν λενε θα παρουμε.Τροφη για στειρωμενες εδινε η διπλανη.Δεν ξεραμε τι να το ταισουμε στην αρχη και την κυρια τη βρισκαμε σπανια.Ετσι την ταιζαμε μονο κρεας,ψαρι κλπ...Ειμαστε γενικα πολυ ασχετοι...Οχι ομως οτι δεν εχουμε σκοπο...

παντως οι μεγαλες συσκευασιες ειναι πιο οικονομικες. αν τις υπολογίσεις δεν ειναι πιο ακριβες απο τις φρισκις. να τους το πεις αυτο στους γονεις σου. καλυτερα να δινετε κατι παραπανω για λιγο καλυτερης ποιοτητας τροφη, παρα να τρεχετε αργοτερα στους γιατρους.
να προσθεσω οτι εχει πολλα πετσοπς που κανουν ντελιβερυ για να μην τρεχετε

:):)Ευτυχως εχει ενα πετ σοπ κοντα μας...Εκει εχουμε παρει και χαπακι για αχινοκοκο...Το τι εγινε για να της το βαλουμε δε λεγεται!!!!Παντως σε υπερευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια!!:):):up::rolleyes::D:lol:

χριστινακι εχω μπερδευτει! η γειτονισσα ταιζε την δικια σας γατα τροφη για στειρωμενα κι εσεις με φρισκις?

Πριν την παρουμε την ειχε η γειτονισσα που της ειχε κανει τα εμβολια στειρωσεις κλπ γυρω στα 9 μηνων.Εμεις την ειδαμε 1 ετους και επειδη δεν ειχε χρονο να την ταιζει την πηραμε εμεις...Μας ειπε τα απαραιτητα (βιβλιαριο δε μας εδωσε:mad:) και μαθαμε μολις την προηγουμενη εβδομαδα που επιτελους τη βρηκαμε οτι της εδινε καποια συγκεκριμενη τροφη για στειρωμενες γατες...:redface:

Ναι Χριστινα,αφου ειναι στειρωμενη πλεον η γατουλα θα της παιρνεις παντα τροφη για στειρωμενες.
Δώρα εμένα που δεν τρώνε τροφή για στειρωμένα(δεν τη θέλουν με τίποτα) θα μου πάθουν κάτι;:hmm::hmm::hmm:Για αυτό ψάχνω την orijen μήπως και τους αρέσει...

Δώρα εμένα που δεν τρώνε τροφή για στειρωμένα(δεν τη θέλουν με τίποτα) θα μου πάθουν κάτι;:hmm::hmm::hmm:Για αυτό ψάχνω την orijen μήπως και τους αρέσει...
ποια τους δινεις?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back