Καταγγελία για αμέλεια κτηνιάτρου

Soularas

Νεοφερμένο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Γεια σας. Οπως οι περισσοτεροι εδω αγαπατε τα ζωα και ιδιαιτερα τις γατες , ετσι συμβαινει και με εμενα. Εχοντας αρκετες αδεσποτες στην γειτονια μου προσπαθω να τις βοηθησω προσφεροντας τους εστω τα ελαχιστα δηλαδη φαι και νερο.Η μια απο αυτες ηταν σε δυσκολη κατασταση και αποφασισα να κινητοποιηθω. Συννενοηθηκα λοιπον με μια φιλοζωκη γιατι δυστυχως δεν εχω την οικονομικη ανεση και με παραπεμψανε σε μια κτηνιατρο στο κωλονακι που συνεργαζονται οι οποια κανει καλες τιμες για αδεποτα ζωα. Το ζωακι αυτο ηταν ηδη σε κακη κατασταση και ηλικιωμενο. Ετσι αποφασισα να το πιασω και να το παω στην κτηνιατρο. Στην πρωτη μου επισκεψη η κτηνιατρος εξετασε το ζωακι και με διαβεβεωσε οτι ειναι σε κακη κατασταση ,αλλα δεν ειναι τιποτα το ανυσηχητικο λεγοντας μου οτι θα το κανουμε(τουρμπο).Το γατακι αποφασισα λοιπον να το κρατησω για να το παρακολουθει ο γιατρος και επειδη εχω ελειψη χωρου εχοντας ηδη 3 γατες στο μικρο μου διαμερισμα ,αποφασισα να το δωσω στην μητερα μου. Παρακολουθωντας το ζωο της 2 πρωτες μερες περιθαλψης του παρατηρησα οτι εχει πολυφαγια-πολυδιψια-πολυουρια πραγμα που επισημανα στην κτηνιατρο. Στην επομενη επισκεψη μου την επομενη δηλαδη μερα,η κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και να μην ανυσυχω για τιποτα συνεχιζοντας την θεραπεια του για το υποτιθεμενο κρυωμα που ειχε το ζωντανο, παρεχωντας του αντιβιωτικα και κορτιζονη ενεσιμα. Καναμε και την ιδια μερα τις απαραιτητες εξετασεις μετα απο πιεση δικια μου και εξοδα για περιτονιτιδα-λευκειμια και aids της γατας, οπου το ζωο ευτυχως για τοσα χρονια στο δρομο ηταν καθαρο. Παιρνοντας το ζωο στο σπιτι παρατηρησαμε οτι ο οργανισμος του καταπεφτει μετα απο καθε επισκεψη στην κτηνιατρο και συνεχιζει να εχει και τα ιδια συμπτωματα που τις επισημαναμε απο την αρχη της θεραπειας του και καθε 3 μερες που το πηγαιναμε.Η κτηνιατρος αγνωοντας μας πληρως, για τις παρατηρησεις μας ελεγε συνεχως οτι ειναι κατι το φυσιολογικο και η καταπτωση του οργανισμου του ωφειλεται στην επιδραση των φαρμακων και οτι ο γατος θα γινει μια χαρα. Υστερα απο διαστημα 3,5 μηνων και συνεχους πιεσης μας, αποφασισε να του κανει περαιτερω εξετασεις .Τελικα διαπιστωθηκε οτι το ζωο πασχει απο ζαχαρωδη διαβητη και οτι μαζι με την θεραπεια του για το κρυωλογημα ,θα επρεπε να λαμβανει συνεχως ινσουλινη. Δυστυχως το ζωο απεβιωσε 2 μερες μετα, λογω της αρνητικης επιδρασης των φαρμακων χωρις την χορηγια ινσουλινης. Υστερα απο συμβουλες δυο κτηνιατρων (εξηγωντας τους την κατασταση του ζωου και την θεραπεια που λαμβανε) μας εξηγησαν οτι ο θανατος του οφειλονταν στην επιβαρυνση του οργανισμου του απο τα φαρμακα, χωρις την χορηγηση ινσουλινης, (οπως εξηγησα παραπανω, δηλαδη πολυφαγια-πολυδιψια-πολυουρια ) και απο αυτα τα συμπτωματα φαινετε ξεκαθαρα ο ζαχαρωδης διαβητης, δεν χρειαζονται καν εξετασεις για να το διαπιστωσει κανεις, και οτι το ζωο μπορει να ζησει φυσιολογικα για ολη του την ζωη με αυτο το προβλημα σε καλες συνθκες διαβιωσης. Υστερα απο ολη αυτην την ταλαιπωρια ζητωντας εξηγησεις απο την κτηνιατρο, μας απαντησε οτι δεν καταλαβαινει το λογω που στεναχωρηθηκαμε για το ζωο, επειδη ηταν αδεσποτο(οπως ειπα και παραπανω απο την φιλοζωικη με στειλανε εκει)οτι δεν ασχοληθηκε αυτη μαζι του, αλλα οι βοηθοι της και δικαιολογωντας οτι το ζωο εξαρχης δεν μπορουσε να σωθει ενω μας πληροφορησε στην αρχη οτι θα γινει μια χαρα απο το κρυωμα.
Δεν με ενδιαφερει το κοστος των χρηματων ουτε ο χρονος που εχασα ,αλλα οτι χαθηκε το ζωο αδικα.
Αποφασισα να γραψω αυτα για να φροντισω να μην τυχει αυτο σε κανεναν αλλο.Η κτηνιατρος (x) διαθετει κτηνιατρειο στο κωλονακι και κλινικη στο μαρουσι...
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλημέρα

Μη περιμένεις και πολλά σχόλια για το θέμα αυτό. Ο καθένας που θα το διαβάσει θα κουνήσει το κεφάλι του με θλίψη και θα ευχηθεί να μη συμβεί στο δικό του γατάκι.

Δυστυχώς και να την καταγγείλεις επίσημα με ονοματεπώνυμο κτλ να είσαι σίγουρος πως κάποιοι θα βρεθούν να την υπερασπίσουν γιατί - δεν μπορεί - στη καριέρα της όλο και κάποια γατάκια θα έκανε καλά.

Το δυστύχημα σε περιπτώσεις σαν τη δική σου είναι πως όταν μερικοί γνωρίζουν πως δεν μπορείς να ανταποκριθείς στα έξοδα κάνουν μόνο τα απαραίτητα με τη σκέψη " και πολλά τους κάνουμε". Κι αυτοί ευτυχώς είναι μειοψηφία. Έτυχε κι έπεσες σε μια εκπρόσωπο της μειοψηφίας. Μια γιαγιάκα, μου είχε πει πριν από χρόνια να αποφεύγω ιατρεία με "πολλούς" βοηθούς και αυτό κάνω μέχρι σήμερα.

Συλλυπητήρια για το αδεσποτάκο σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεωρώ ενδεικτική του επιπέδου και της νοοτροπίας της γιατρού την ατάκα "ασχολήθηκαν με τη γάτα οι βοηθοί μου".

Δύο τινά μπορεί να συνέβησαν εδώ:
1. ασχολήθηκαν με τη γάτα κτηνίατροι που (εν αδυναμία να ανοίξουν το δικό τους ιατρείο, πιθανότατα ως νέοι και μη δικτυωμένοι) εργάζονται στο ιατρείο της. Σε αυτή την περίπτωση, το να αποκαλεί γιατρούς συναδέλφους της "βοηθούς" δείχνει πως η εν λόγω κυρία έχει καβαλήσει το καλάμι εντελώς και θεωρεί ότι με δύο ιατρεία σε καλές περιοχές έγινε αυτομάτως κορυφή του επαγγέλματος, οπότε και χάρη σου κάνει. Ένας γιατρός είναι γιατρός, δεν είναι "βοηθός", οπότε από εκεί καταλαβαίνεις πόσο θα σεβαστεί το αδέσποτο ζώο και τον πελάτη που δεν μπαίνει στο ιατρείο με τις τσέπες ανοιχτές διάπλατα.
2. ασχολήθηκαν με τη γάτα υπάλληλοί της που δεν είναι καν κτηνίατροι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται καν σχόλιο για την έλλειψη επαγγελματισμού και την ανευθυνότητα της κυρίας.

Λυπάμαι πολύ για ο, τι συνέβη.

λυπάμαι κι εγώ.

η κτηνίατρος αυτή και βοηθούς να είχε, δε θα τους επέβλεπε;

αιμα δε του πηραν ποτε?

Ευχαριστω πολυ παιδια για την συμπαρασταση σας.Εχετε δικιο σε αυτα που λετε.Δυστυχως η επιλογη της συγκεκριμενης κτηνιατρου ηταν λαθος.Απλα απο δω και περα οτι κανω με μεγαλυτερη προσοχη γιατι μου στοιχησε αρκετα.Αιμα του πηρε υστερα απο δικη μου παρακληση και δικα μου εξοδα για να δουμε αν ειχε μεταδιδομενες αρρωστιες.

Χριστέ μου, εχ φρικάρει και εγώ. Ζω στην Καλαμάτα και ε΄χω αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση με δυο γυναίκες κτηνιάτρους γνωστές εδώ. Η μια ως μικρότερη δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία και ηα λλη καταλαβαίνοντας την αδυναμια που εχω στο μωρο μ, μου ζηταγε τρελλά λεφτα για να μην κάνει στο τέλος τίποτα. λέγοντας ότι να ναι.. να φανταστείτε περισσότερα ηξερα εγώ. Με το που θα τελειώσουν οι γιορτές θα πάρω την Faux να την πάω Αθήνα, στον Αίλουρο, έχω μάθει καλά λόγια. για να μου την εξετάσει και εμβολιάσει. Και να μ πει την άποψη του για το προβληματάκια που έχουμε. Την αγαπώ πολύ...! Τόσο πολύ. Ζωή θα έπρεπε να την φωνάζω. Γιατί είναι η ζωή.Ο Θεός να μας φυλάει με τους ψευτόγιατρούς.! Λυπάμαι πολύ για το μικρό αλήθεια. Με τρελένουν τέτοια σκηνικά. δεν τα πίστεύω. τι βιβλία διαβάζουνκ, ποιοι νομίζου είναι. Μάλιστα θυμάμαι την ατάκα της μεγάλης ηλικιακά γιατρού που λέει... μπαααα; για γατακά του δρόμου μια χαρά είναι. Λες και αυτά δεν έχουν ψυχούλα.Μωρό μου, το βλέπω να κοιμάται δίπλα μ και δεν καταλαβαίνω τι γιατροί είναι αυτοί

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back