Κατασχέθηκαν κινέζικα ρούχα από σκύλους και γάτες

julia

Διακεκριμένο μέλος

Η julia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λεωνίδι (Αρκαδία). Έχει γράψει 7.021 μηνύματα.
πηγή zougla.gr

Μία ανατριχιαστική διαπίστωση έκαναν Γάλλοι τελωνιακοί όταν έλαβαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων για μία παρτίδα ρούχων από την Κίνα.

Πάνω από 4.000 σακάκια, μπλούζες και παλτά που είχαν εισαχθεί από την Κίνα είχαν γιακάδες από δέρμα που προέρχονταν από σκύλους και γάτες.

Η κατασκευή, εισαγωγή και εμπορία δερμάτων, ακατέργαστων ή κατεργασμένων, από σκύλους και γάτες καθώς και οποιαδήποτε άλλα προϊόντα που προέρχονται από τα ζώα αυτά απαγορεύονται στη Γαλλία από το 2006 και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2007.

Φυσικά τα ρούχα κατασχέθηκαν.

https://www.zougla.gr/news.php?id=13123

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:mpliaks::mpliaks::mpliaks:

Αυτοί οι κινέζοι σε κάτι τέτοια θέματα δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο πια!!! Αίσχος!!!! :mad::mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτοί θεωρούν το σκύλο εκλεκτή λιχουδιά... θα κολώσουν να φτιάξουν ρούχα από αυτό; όπως εμείς το πρόβατο ρε παιδιά..

το ακουσα στο ραδιο αυτο και το αλλαξα αμεσος...:mad:

αυτοί θεωρούν το σκύλο εκλεκτή λιχουδιά... θα κολώσουν να φτιάξουν ρούχα από αυτό; όπως εμείς το πρόβατο ρε παιδιά..

Και θυμαμε παλαιοτερα οτι διαβασα κατι τετοια σε ρεπορταζ.
Αναφερε οτι στις Φιλιπινες και Ινδονησια(νομιζω) το κρεας των σκυλιων(και γατιων νομιζω) θεωριεται περιζητιτος μεζες.:sick::mad:
Για μας ειναι κατι αδιανοητο.:hmm:Ο πολιτισμος τους ειναι πολυ,πολυ "διαφορετικος" απο τον δικο μας.:hmm:

https://www.youtube.com/watch?v=qQUj6iLnjM8
Όποιος αντέχει ας το δει. Έτσι επειδή αναφέραμε τους "ΠΕΡΙΦΗΜΟΥΣ" Κινέζους.
Εγώ πάντως δεν άντεξα. Βάζω τα κλάματα κάθε φορά που τυχαίνει να το δω.

πειτε με ρατσίστρια, ποσως με ενδιαφερει. αισχος στους βρωμερους κινεζους. ηξερα ετσι κι αλλιως οτι γδερνουν ζωντανα ζωα. :mad:εδω σκοτωνουν θηλυκα κινεζοπουλα στη χωρα τους, στα ζωα θα κολωσουν ;;

αισχος, μακαρι να ξημερωσει η μερα που θα τιμωρηθουν σκληρα. αυτοι και ολοι οσοι βασανιζουν/γδερνουν ζωντανα/χτυπανε ανυπερασπιστα ζωακια. :mad::mad::mad::mad::mad::mad:

καλέ οι κινέζοι έχουν ως φαγητό σε κονσέρβα εγκέφαλο απο έμβρυα ανθρώπων που πέθαναν...τι μου λέτε, οι άνθρωποι είναι ζώα με την κακή έννοια...:mad:τρώνε τα πάντα....

Ο πολιτισμος τους ειναι πολυ,πολυ "διαφορετικος" απο τον δικο μας.:hmm:

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα διαφορετικότητας πολιτισμών...να τρως σκουλίκια και άλλα έντομα ναι, είναι...το συγκεκριμένο μάλλον θέμα "τα τσεπώνω αλλιώς" είναι! :down::down::mad::mad::mad: Αίσχος:mad:

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα διαφορετικότητας πολιτισμών...να τρως σκουλίκια και άλλα έντομα ναι, είναι...το συγκεκριμένο μάλλον θέμα "τα τσεπώνω αλλιώς" είναι! :down::down::mad::mad::mad: Αίσχος:mad:
Πραγματικά παρακολουθούσα ένα ντοκιμαντέρ όπου τρώγανε ζωντανά χταπόδια αράχνες κλπ κ δεν φτάνει αυτή η φρίκη συνεχίζεται ακόμη κ σήμερα, εν έτη 2008 προσπαθούν να το περάσουν κ στον υπόλοιπο κόσμο ως άποψη ανοίγοντας τέτοια εστιατόρια που τα ονομάζουν κ γκουρμέ. :mad: Κάποτε ο άνθρωπος (από όλα τα μήκη κ τα πλάτη της γης) θα πρέπει να καταλάβει ότι ούτε είναι μονος του πάνω σ αυτή τη γη ούτε μπορεί να επιβιώσει μόνος του

Ρε παιδια... εδω στους ολυμπιακους μαζευανε τα αδεσποτα και τα εθαβαν ζωντανα...
Η κινεζικη παραδοσιακη ιατρικη εχει αφανισει πληθυσμους αγριων ζωων για να παιρνει τα οργανα, νυχια η οτι αλλο χρειαζεται.
Οι κινεζοι ειναι αντιπαθεστατος λαος για μενα. Σπουδασα στην αγγλια και μονο ρατσιστρια δεν ειμαι, με ολους εκανα παρεα, ε, οι κινεζοι ηταν απο αλλο πλανητη. Κλικες και μονο το συμφερον τους τους ενδιεφερε.
Και το χειροτερο ειναι οτι στο μελλον θα τους φαμε στη μαπα σιγουρα ετσι που αναπτυχθηκαν...

Υπενθυμίζω τον κανόνα #5 του φόρουμ:
Εκφράσεις ρατσιστικών & φανατικών ιδεών ή λεκτικές επιθέσεις σε κοινωνικοπολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες δεν έχουν θέση στην ιστοσελίδα μας.
Ρατσιστικό σχόλιο είναι αυτό που αποδίδει συγκεκριμένες ιδιότητες σε όλα τα μέλη μιας φυλής ή ενός έθνους. Και, ναι, πολλά (για να μην πω τα περισσότερα) από όσα με λύπη μου διάβασα σ' αυτό το νήμα είναι ρατσιστικά.
Σκεφτείτε λίγο πριν γράψετε ότι σύμφωνα μ' αυτή τη λογική, οι Έλληνες είμαστε κτήνη που δηλητηριάζουν γατάκια και σκυλάκια με ποντικοφάρμακα και κομμάτια γυαλιών, τα βασανίζουν για πλάκα και τα περιφέρουν για να εισπράξουν επαίνους για τη μαγκιά τους.
Και ας ψάχνουμε βρε παιδιά λιγάκι πριν βιαστούμε να υιοθετήσουμε την κάθε χαζομάρα που ακούμε. Πολλά απ' αυτά που γράφτηκαν εδώ για τους Κινέζους είναι ανάλογης σοβαρότητας με το "οι Εβραίοι βράζουν μωρά"...:/:

Το θέμα δεν κλειδώνεται, επικαλούμαι την ωριμότητά σας για να αλλάξει τροπή η παρούσα συζήτηση.

Ρε παιδια... εδω στους ολυμπιακους μαζευανε τα αδεσποτα και τα εθαβαν ζωντανα...
Η κινεζικη παραδοσιακη ιατρικη εχει αφανισει πληθυσμους αγριων ζωων για να παιρνει τα οργανα, νυχια η οτι αλλο χρειαζεται.
Οι κινεζοι ειναι αντιπαθεστατος λαος για μενα.

Κατερινα εχεις δικιο.Συμφωνω και προσυπογραφω.:hmm:
Η εκρφραση "διαφορετικος πολιτισμος" ηταν η πιο ηπια που μπορεσα να βρω για να μην χαρακτηριστω ως ρατσιστρια εναντια σε εναν ολοκληρο λαο (μη πω μια ηπειρο).
Τα ειπατε εσεις για μενα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μένος με τους Κινέζους. Και μου φαίνεται λίγο -ή μάλλον όχι, ΠΟΛΥ μεγάλη υποκρισία να καταδικάζουμε έτσι ένα λαό επειδή τρώει/σφαγιάζει σκύλους και γάτες...
...τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα σε άλλα ζώα, όπως π.χ. γουρούνια και αγελάδες, κότες κλπ.

Ποιός βάζει την ταμπέλα που διακρίνει μεταξύ 'κατοικιδίου' και 'τροφής'; Τα γουρούνια έχουν τη νοημοσύνη σκύλου!!! Δεν άκουσα κανέναν να παραπονεθεί για εκείνα όμως!
Δεν είναι λοιπόν θέμα λαού/κουλτούρας και πολιτισμού, ΑΛΛΑ εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αν θα κάτσει να σκεφτεί και αν θα κάνει τις επιλογές του.

Σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να μου αντιπαραθέσει το επιχείρημα ότι οι Κινέζοι τα σκοτώνουν με βίαιο τρόπο για να παράγουν αδρεναλίνη και να είναι πιο νόστιμα. Τα έχω ακούσει πολλές φορές τα περί 'humane' τρόπων θανάτωσης των ζώων. Δεν μου λέει τίποτα αυτό. Όσο μεταχειριζόμαστε τα ζώα σαν αντικείμενα, όσο τα βλέπουμε σαν τροφή από την μέρα που γεννιούνται και τα εκτρέφουμε μαζικά...
...δεν είναι λογικό να παραξενευόμαστε που κάποιοι άλλοι κάνουν το ίδιο στα ζώα που εμείς θεωρούμε pets.

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να τρώμε κρέας για να επιβιώσουμε και στην υπερκατανάλωση και τον εξευτελισμό της ζωής.

. Όσο μεταχειριζόμαστε τα ζώα σαν αντικείμενα, όσο τα βλέπουμε σαν τροφή από την μέρα που γεννιούνται και τα εκτρέφουμε μαζικά...
Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να τρώμε κρέας για να επιβιώσουμε και στην υπερκατανάλωση και τον εξεφτελισμό της ζωής.
Συμφωνώ Α Π Ο Λ Υ Τ Α!!!! μαζί σου κ αυτό που εννοούσα πιο πάνω είναι ακριβώς αυτό που λες δεν τρώμε για την επιβίωση, η διατροφή μας αυτή τη στιγμή αντανακλά κ το πολιτισμό μας, όσο κρίση περνάει ο πρώτος τόσο αποτυπώνεται αυτό κ στη διατροφή. Προσπαθούμε να φάμε ακόμα κ τα είδη που όχι μόνο δεν τρώγονται αλλά μας κάνουν κ κακό. Πραγματικά όπως λες κ εσύ καθε ένας χωρίστα αλλά κ όλοι μαζί θα πρέπει να καθήσουμε να σκεφτούμε κ να βάλουμε όρια κ φραγμούς. Εγώ προσωπικά έχω επιλέξει να μην ξαναφάω κάτι που έχει πρόσωπο

Οσοι θελετε να σταματησει αυτη η φρικη πραγματικα ελατε μαζι μας σε αθηνα και θεσσαλονικη στη διαμαρτυρια κατα της γουνας Παρασκευη 28 οκτωμβρη, στη θεσσαλονικη θα γινει 18,00 στην Αριστοτελοθσ με τσιμισκη. στην αθηνα μαλλον στο συνταγμα θα κανει κατι το ποφυζω και οι πρασινοι

Δεν αντεξα να το δω.:(:(:(:(:(:(:(.Αλλα οσο ειδα ηταν φρικτο.
Δεν υπαρχει καποια οργανωση κατα τις κακοποιησεις στα ζωα?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back