Κατι πρέπει να κάνουμε με τα καημένα αδέσποτα!!

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Νεοφερμένο μέλος

Η ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Εύλαλο (Ξάνθη). Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλη την γατομάδα!!Είμαι μια τρελαμένη ζωόφιλη!Έχω 2 γατούλες..την κιτι και τον τιεστο!στην γειτονιά μου όμως έχω μαζέψει όσα γατιά υπάρχουν και τα ταίζω..χθές ομως πέρασα την χειρότερη μέρα της ζωής μου!!!'ολα ξεκίνησαν προχθές το βράδυ 23:30 ώρα..άκουσα γαβγίσματα από το σκυλάκι που εχει μία γειτόνισα,βγήκα έξω λοιπόν για να δώ τί συμβαίνει..τότε είδα έναν γατούλη που το έιχε χτυπήσει ένα αυτ/το στα πίσω ποδαράκια του!!!είχε πολύ αίμα κάτω και ο γατούλης ήταν εκτεθημένος στον δρόμο!έτσι αποφάσησα να κατέβω να το βοηθήσω.τον έπιασα και τον πήγα πίσω απο το σπίτι μου σέσα σε μία κούτα!πήρα στην ΔΗΘΕΝ φιλοζωική και μου είπαν ότι δέν μπορούν να βοηθήσουν γιατι πλέον δέν υπάρχει φιλοζωική!Ομολογώ οτι μάλωσα πολύ άσχημα!Την επόμενη μέρα ο γατούλης ήταν σε πολύ άσχημη κατασταση απο τησ 8 το πρώι ήμουν κάτω και προσπαθούσα να τον φροντίσω!Είχα πλαντάξει στο κλάμα,δέν ήξερα τί να κάνω!Είμαι άνεργη και δεν είχα τα λεφτά για να τον πάω σε κτηνίατρο!Άρχισα λοιπόν να παίρνω διάφορα τηλ.πήρα στην κτηνιατρική σχολή αλλα έπρεπε να το πάω μέχρι τησ 11:30 και εγώ έπρεπε να περιμένω τον πατέρα μου να έρθει απο το νοσοκομείο που ήταν για την θεία μου!Δέν προλάβαμε!!Μετα πήρα στον Δήμο του ευοσμου κα ετσι μου έδωσαν ένα τηλ. ενός κτηνίατρου που θα μπορούσε να με βοηθήσει δωρεάν..πήγα εκεί και μου είπε πως δύσκολα θα γινόταν καλά και πως έπρεπε να γίνει αφθανασία..και όπως έγινε!Μετά απο όλα αυτάδέν μπορώ να το ξεπεράσω!ήταν σαν να έχασα ενα δικό μου γατούλη!αναρωτιέμαι μήπως μπορούσα να κανω τίποτα άλλο για να το σώσω??Δέν θα τον ξεχάσω ποτέ!!Εχω νευριάσει πολύ!!εδώ δυτικά δέν υπάρχει κανείς για να βοηθήσει τα αδέσποτα???!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το γενικότερο δράμα με τα αδεσποτα θα σύνεχίζεται, όσο το κράτος δεν παίρνει μέτρα. Για να λυθεί ενα μεγάλης εκτασης πρόβλημα, χρειάζονται μέτρα μεγάλης εκτασης, σοβαρότητα και συνέπεια.

Ομως χαρη στην αφοσίωση μικρών ομάδων, λίγο μεγαλύτερων ομάδων που λειτουργουν όμως με συνειδηση και χαρη στις προσπάθειες απλών συμπολιτών μας, καποιες ζωούλες που μπορουν να σωθούν, σωζονται.

Δυστυχώς ετσι όπως είναι αυτή η χωρα, οι προσπάθειες των λίγων μόνο φερνουν καποιο αποτέλεσμα. Αλλα αυτές οι προσπάθειες των λίγων πρεπει να τις μαθαίνουν οι πολλοι, γιατί ετσι τα χερια βοήθειας μπορει να αυξηθούν.

Σε αυτό το φόρουμ μπορεις να ερθεις σε επαφή με ανθρωπους και ομάδες που μπορουν να σου δειξουν τρόπους να προσφερεις και εσύ στον αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των ζωων που υπάρχουν στο δρόμο.
Δεν μπορει μόνο το χρήμα να λύνει τετοια προβλήματα, μη στενοχωριέσαι. Υπάρχει και η ανθρώπινη φροντίδα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι.
Εδω μέσα θα τους δεις, μεσα απο τις συμβουλές των μελών.

Για εκεινο το γατάκι, ό,τι μπορουσες να κάνεις, το εκανες, μη στεναχωριέσαι άλλο. Οταν θα σωσεις την επόμενη ζωούλα, θα αισθανθεις καλύτερα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πραγματι ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ειναι ενα προβλημα :hmm:
οσο ομως για το γατακι μην στεναχωριεσαι εκανεσ οτι μπορουσεσ και αυτο μετραει:):):)

Αγαπητη φιλη Μαρια
Η μονη λυση με τα αδεσποτα ειναι η στειρωση των ζωων. Στην Ελλαδα τωρα ξεκινησαν να γινονται καποια δειλα πρωτα βηματα για την αντιμετωπιση του προβληματος με τα αδεσποτα και ορισθηκαν για τον σκοπο αυτο συμφωνα με τον νομο 3170 υπευθυνοι οι Δημοι.
Εκεινο που εχω να σου προτεινω ειναι να ξεκινησεις να καλεις τον Δημο και το αρμοδιο τμημα για τα αδεσποτα για να προχωρηδουν στην στειρωση των ζωων. Κατι ομως που δεν θα σε ικανοποιησει και πολυ ειναι το γεγονος οτι ο νομος ερμηνευεται πολυ πολυ στενα και ο ορος αδεσποτο ερμηνευεται σκυλος. Και δυστυχως αυτο γινεται και με την ανοχη πολλων φιλοζωικων σωματειων καθως και αυτα τον ερμηνευουν το ιδιο στενα οπως και οι Δημοι.
Ειναι λοιπον καιρος να αρχισουμε να πιεζουμε για την σωστη ερμηνεια του ορου αδεσποτο και επιτελους οι Δημοι να ενδιαφερθουν και για τις γατες,
Στην περιπτωση σου τωρα θα σου προτεινα να αρχισεις δειλα δειλα να στειρωνεις ενα ενα θηλυκο ζωο σε κτηνιατρο με φιλικες τιμες για τα αδεσποτα και οταν θα υπαρχει προγραμμα με εθελοντες κτηνιατρους απο το εξωτερικο θα σε ειδοποιησω με ΠΜ για να μπορεσω να σε βοηθησω.
οσο για τις περιπτωσεις τραυματισμενου ζωου εχω να σου προτεινω γιατρους καλους και με φιλικες τιμες για τα αδεσποτα τον Κυριακο Αγαθαγγελιδη καθως και τον Τζιμουλια στην Πολιχνη.

Σας ευχαριστώ όλους!

Χαίρομαι που βρήκα φίλους σαν κ εσάς που ενδιαφέρονται για αυτές τις ψυχούλες! Χαίρομαι που δέν είμαι μόνη μου σε αυτόν τον αγώνα!:)ΘΑ κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου να αλλάξω τα πράγματα..Αγαπητή gelly σ'ευχαριστώ που μου πρότεινες καλούς γιατρούς θα τους έχω υπόψην..Άν γνωρίζεται κάτι που θα μπορούσα να κάνω ώς εθελοντική δουλεία για αυτες τισ ψυχούλες σας παρακαλώ πείτε μου!και πάλι σας ευχαριστώ όλους!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back