georgetsou
Νεοφερμένο μέλος
! Δεν ξέρω τι φταίει…. Είναι στειρωμένη. Η διάθεση της είναι όπως πάντα και τρώει και παίζει κανονικά δεν φαίνατε δηλαδή άρρωστη. Την αμμολεκάνη της την καθαρίζω κάθε μέρα…..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Νομίζω οτι πρώτ'απ΄όλα το δοχείο που πίνει νερό, θα πρέπει να είναι απομακρυσμένο από την αμμοδόχο της.
Ίσως κάποια μυρωδιά που έχει αυτό το μπολάκι την εμπνέει... Δοκίμασε να της το αλλάξεις μ'ένα άλλο, αν η προσπάθεια με το πλύσιμο του μπόλ που ήδη έχει προσπαθώντας να εξαλείψεις την οσμή δεν αποδώσει.

Επίσης μπορεί κάποια οσμή να την ενοχλεί στην άμμο της ή μήπως αλλάξατε θέση στην αμμολεκάνη;
Όλα αυτά βέβαια αφού έχεις αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο οργανικού προβλήματος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgetsou
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα είναι δύο χρονών σχεδόν! Από πάντα της άρεσε να βγάζει το νερό έξω από το μπολ ή να βάζει μέσα τα παιχνίδια της αλλά νόμιζα ότι παίζει έτσι... Όταν κατούρησε μέσα πραγματικά ανησυχησα!
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

georgetsou
Νεοφερμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα! Έχω κι εγώ με δύο γατούληδες το θέμα ότι κάθε που πάνε να πιουν νερό το "σκάβουν" πρώτα κι έπειτα πίνουν...αλλά ποτέ δεν έχουν κατουρήσει εκεί...Το κάνουν εδώ και χρόνια συστηματικά και το μόνο κουραστικό στην υπόθεση για μένα είναι ότι ρίχνουν αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού τριγύρω και τρέχω να μαζεύω...Ο κτηνίατρος μου χε πει ότι ίσως σιχαίνονται από την άποψη ότι πίνουν κι άλλες γάτες από τα ίδια μπολ και με συμβούλεψε να αλλάζω τακτικά το νερό (πλέον τους το αλλάζω 3 φορές τη μέρα). Ωστόσο συνέχισαν την ίδια συνήθεια...Θα σου λεγα λοιπόν κι εγώ να της αλλάξεις για αρχή το μπολ και να ανανεώνεις το νερό συχνά, όπως επίσης να της βάλεις και κανένα επιπλέον μπολάκι με νερό. Το να σκάβει στο μπολάκι ίσως δε το αποφύγεις, αλλά πιστεύω ότι δε θα κατουράει εκεί αν ακολουθήσεις αυτή την τακτική! Αλήθεια, πόσων ετών είναι η γατούλα;
Αυτό ακριβώς. Όταν σ' ένα σπίτι συγκατοικούν γάτες, ένα μπολ νερού (ή μια αμμολεκάνη, ή ένα κρεβάτι κτλ) δεν αρκούν. Το να αλλάζεις συχνά το νερό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αυτό που με συμβούλεψε να κάνω γατοψυχολόγος (είχα την τιμή πριν από μερικά χρόνια να ζητήσω συμβουλή από την Vicky Halls για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζα με τον Disney), μου είχε πει ότι σ' ένα σπίτι τα μπωλ με το νερό πρέπει να είναι πολλά. Κι αυτό γιατί μια γάτα δεν πίνει νερό μετά το φαγητό της όπως κάνουμε εμείς, αλλά συνηθίζει να ψάχνει για νερό. Οπότε:
1) Απομακρύνουμε το μπωλ της από το φαγητό της
2) Απομακρύνουμε το νερό της από την αμμολεκάνη της
3) Γεμίζουμε μέχρι πάνω αρκετά μεγάλα μπωλ με νερό (γιατί η γάτα αρέσκεται στο να μπορεί να εποπτεύει την περιοχή της καθώς πίνει, έτσι τα μουστάκια της δεν πρέπει να καταπιέζονται)
4) Σκορπίζουμε τα μπωλ με το νερό μέσα στο σπίτι, σε ήσυχες γωνιές, μακριά από πόρτες, ή γενικά μέρη όπου μια γάτα μπορεί να αισθανθεί ότι μπορεί να παραμονεύει "απειλή" από την παρουσία άλλων γάτων.
Οι γάτες σου μοιάζουν να θέλουν να κρύψουν το νερό τους, ούτως ώστε να μην μπορεί άλλη γάτα να το βρει. Αν τους παρέχεις λοιπόν παραπάνω μπωλ δεν θα έχουν πλέον αυτή την ανάγκη. Στη θεματοθέτρια, προτείνω ν' ακολουθήσει τα πιο πάνω καθώς και να παρατηρήσει προσεκτικά την γάτα της ούτως ώστε να καταλάβει τι είναι αυτο που την σπρώχνει σ' αυτή τη συμπεριφορά. Μόνο όταν αφαιρέσει την αιτία θα λύσει το προβλημα.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό ακριβώς. Όταν σ' ένα σπίτι συγκατοικούν γάτες, ένα μπολ νερού (ή μια αμμολεκάνη, ή ένα κρεβάτι κτλ) δεν αρκούν. Το να αλλάζεις συχνά το νερό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αυτό που με συμβούλεψε να κάνω γατοψυχολόγος (είχα την τιμή πριν από μερικά χρόνια να ζητήσω συμβουλή από την Vicky Halls για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζα με τον Disney), μου είχε πει ότι σ' ένα σπίτι τα μπωλ με το νερό πρέπει να είναι πολλά. Κι αυτό γιατί μια γάτα δεν πίνει νερό μετά το φαγητό της όπως κάνουμε εμείς, αλλά συνηθίζει να ψάχνει για νερό. Οπότε:
1) Απομακρύνουμε το μπωλ της από το φαγητό της
2) Απομακρύνουμε το νερό της από την αμμολεκάνη της
3) Γεμίζουμε μέχρι πάνω αρκετά μεγάλα μπωλ με νερό (γιατί η γάτα αρέσκεται στο να μπορεί να εποπτεύει την περιοχή της καθώς πίνει, έτσι τα μουστάκια της δεν πρέπει να καταπιέζονται)
4) Σκορπίζουμε τα μπωλ με το νερό μέσα στο σπίτι, σε ήσυχες γωνιές, μακριά από πόρτες, ή γενικά μέρη όπου μια γάτα μπορεί να αισθανθεί ότι μπορεί να παραμονεύει "απειλή" από την παρουσία άλλων γάτων.
Οι γάτες σου μοιάζουν να θέλουν να κρύψουν το νερό τους, ούτως ώστε να μην μπορεί άλλη γάτα να το βρει. Αν τους παρέχεις λοιπόν παραπάνω μπωλ δεν θα έχουν πλέον αυτή την ανάγκη. Στη θεματοθέτρια, προτείνω ν' ακολουθήσει τα πιο πάνω καθώς και να παρατηρήσει προσεκτικά την γάτα της ούτως ώστε να καταλάβει τι είναι αυτο που την σπρώχνει σ' αυτή τη συμπεριφορά. Μόνο όταν αφαιρέσει την αιτία θα λύσει το προβλημα.
Σ΄ευχαριστώ για τις συμβουλές Ριάνα
. Μωρέ εμείς είμαστε ειδική περίπτωση, από την άποψη ότι έχουμε 4 μέσα κι αλλες 3 που μπαινοβγαίνουν..., οπότε εκ των πραγμάτων δε μπορούμε να γεμίσουμε όλο το σπίτι με μπωλάκια, κάνω ωστόσο ό,τι μπορώ καλύτερο
. Πλέον τους έχω να φανταστείς σε πέντε σημεία νερό...δε γίνεται παραπάνω. Λες ότι το κάνουν σαν τάση να κρύψουν το νερό τους, ε; Δεν το χα σκεφτεί ποτέ έτσι, και είχα καταλήξει ότι το κάνουν είτε για να διαπιστώσουν...με το ίδιο τους το πόδι
ότι όντως υπάρχει νερό μέσα στα μπωλ είτε το χουν πάρει έτσι απλά σαν παιχνίδι τελικά
. Μόνο δύο πάντως το κάνουν οι υπόλοιποι δεν έχουν θέμα, και σκέψου ότι το ένα είναι το τριποδάκι..στέκεται στα δύο πίσω πόδια και σκάβει το νερό με το ένα ποδαράκι και μετά πίνει, τρελό, ε; Τι να πω, εμάς έχει παγιωθεί αυτή η κατάσταση και δε νομίζω να αλλάξουν αυτή τη...σούπερ συνήθεια . Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να τους βάλω μεγαλύτερα μπωλ όπως είπες, αλλά φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα ναι να μαζεύω απλά μεγαλύτερες ποσότητες νερού από γύρω....
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
, και μετά θ'αρχίσει να πίνει.Περιττό να πω οτι έχω δοκιμάσει όλα τα τρικς, αλλά εκείνη ...σταθερή. Τουλάχιστον τα νερά δεν εκτοξεύονται σε μεγάλη απόσταση, εκεί γύρω από το μπολάκι και της είμαι ευγνώμων γι αυτό
Επειδή και της αδερφής μου η γάτα κάνει ακριβώς τα ίδια, αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποια σχέση με το οτι και των δυο οι γάτες αρέσκονται επίσης να πίνουν νερό από τη βρύση. Μήπως δηλαδή τα γατιά που βάζουν πόδι στο μπολ, προτιμούν το τρεχούμενο νερό

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool