Κείμενα και σχόλια που βρήκα αλλού

Δεν έχω ακόμα παιδί, αλλά αν ποτέ κάνω θα ήθελα να είναι σαν αυτόν τον μικρό. Και μαρτυς μου ο Θεός θα είμαι μητέρα όπως η δική μου, θα παίζω μαζί του, θα του διαβάζω βιβλία και θα είμαι όσο πιο κοντά του γίνεται. Έχουν δίκιο τα παιδιά. Πόσο δίκιο Παναγία μου...
Ψυχοπλακώθηκα...
Αυτό θα πρέπει να το τυπώσω και να το κολλήσω στη μούρη της αδελφή μου που όλη μέρα ασχολείται με το τι θα βάλει, που θα παει και τι θα ψωνίσει και τον γαμπρό μου που δουλεύει απ' το πρωί ως το βράδυ και το παράπονο τον παιδιών είναι ότι δεν τον βλέπουν ποτέ!:down: :down: :down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τριβιζάς: αγαπημένος παραμυθάς της οικογένειας. Με παραμύθια του νανούρισα και νανουρίζω τα παιδιά μου.
Στο θέμα: Επί της ουσίας, σχέσεις νέων με γονείς και όχι μόνο μπορούμε να κουβεντιάσουμε πολλά και το έχουμε κάνει πολλές φορές σε αυτό το site. Απο την άλλη αρνούμαι να το συζητήσω επ΄ευκαιρία αυτής επιστολής.
Το άλλο θέμα τώρα η επιστολή.
Η διαδικασία
Δημοσιεύεται η επιστολή 13χρονου, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του (όνομα, σχολείο κ.λ.) δίνεται φωτογραφία του, έτσι το παιδί απο ανεύθυνους γονείς μπαίνει σε μια ιστορία που το αφήνει έκθετο και ανυπεράσπιστο.
Στην ουσία της επιστολής
Για μένα η επιστολή αποτελεί κακόγραμμενο δημιουργημα της οικογένειας του και μάλλον της μαμάς του. Δεν έχουμε ένα παιδί με ειδικές ικανότητες, έχουμε έναν ενήλικα με κακή γραφή. Όπου βάζει ένα παιδί να έχει μνήμες απο τα παλιά χρόνια (πόσοι απο εσάς καθήσατε αγκαλιά στο καναπέ με τους γονείς σας και τη γιαγιά σας να σας διαβάζει Λουντέμη;). Που βάζει ένα παιδί να τα βάζει με το life style της εποχής, φωτογραφημένο σε ένα λευκό σαλόνι, καλοντυμένο, με το λάπτοπ στο χέρι να καμαρώνει τα καμάρι (μου ήρθε να βάλω τα κλάμματα όταν είδα τη φωτογραφία). Που μιλάει λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτά που συμβαίνουν έξω δεν συμβαίνουν σπίτι του. Η μαμά καλύπτει το κώλο της δηλαδή. Το παιδί δεν βλεπει τηλεόραση και η μητέρα τους παίζει το ρόλο του Χατζηνικολάου και τον ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική κοινωνική και άλλη σκηνή. Στο σπίτι τους μιλάνε διαβάζουν Καβάφη, Καζαντζάκη και Ρίτσο η μαμά έχει χρόνο για αυτόν κ.λ.π. Ενω όλα τα άλλα τα κακά για τα οποία κατηγορεί τους γονείς των άλλων παιδιών επί της ουσίας τα μαθαίνει απο τους συμμαθητές του, όπου συμπεραίνουμε ότι σύσσωμο το Γυμνάσιο Γλυφάδας αποτελείται απο παραβατικά παιδιά εξαίτίας των γονιών τους. Και αυτό που με έστειλε: η αλλοδαπη, ανεκπαίδευτη, προβληματική, baby sitter (το λέμε ρατσισμό αυτό η ιδέα μου είναι;).
Αρνούμαι να δεχτώ για το καλό του παιδιού ότι έγραψε το γράμμα. Παραμένω αισιόδοξη για το ανθρωπινο είδος. Όσο για τους γονείς του παιδιού υπήρξαν ανεύθυνοι υπερφίαλοι και εκθέσαν το παιδί τους σε κίνδυνο και ως εκ τούτου χρήζουν βοήθειας απο τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Εαν δε το παιδί δοθεί σε μια απο τις οικογένειες που περιγραφει έχει περισσότερες πιθανότητες να τη βγάλει καθαρή. Συγνώμη για τη λεξοπαραβατική άποψη μου. Αλλά τη ζητήσατε. Όταν είμαι θυμωμένη χάνω και τα ελάχιστα ψείγματα κατανοητής γραφής που έχω.:redface: ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΘΥΜΩΣΕΙ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω…μπορεί να είναι στημένο μπορεί να είναι ένα σόου. Αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά είναι παρατημένα. Επίσης πιστεύω οτι τελικά θα γίνει ένα πανηγύρι γύρω από το θέμα, για να γιορτάσει η κοινωνία τη συναισθηματική μιζέρια της.

Δεν αποκλείεται να γίνει και καμιά συναυλία σε καμιά εβδομάδα με τίτλο ΄΄Παιδί και κοινωνία΄΄ ή κάπως έτσι.

γι αυτο κι εγω αναρωτιεμαι μετα απο ολα αυτα τι? Θα αλλαξη τιποτα ? Η θα κλεισουν τα φωτα του παρτυ και μετα ξανα απο την αρχη?Παντως και μενα αυτο το υποτιθεται τελειο σ αυτο το παιδι δεν μου καθησε καλα. ΠΙο πολυ το λυπηθηκα ομως δεν ξερω γιατι.ετσι μου βγαινει

Εμένα πάλι μ΄αρέσει πολύ ο Τριβιζάς! Όπως και να έχει, παρόλο που ούτε εγώ πιστεύω ότι υπάρχει 13χρονο παιδί που να σκεφτεται και να εκφράζεται μ'αυτό τον τρόπο, -σίγουρα η μαμμά έβαλε το χέρι της-, μη μου πείτε όμως ότι δεν σας έβαλε αυτή η επιστολή σε σκέψεις για το τι κάνουμε λάθος στο μεγάλωμα των παιδιών μας. Μπορεί παιδιά δικά μου -δυστυχώς- να μην έχω ακόμα, αλλά τα ανήψια μου, 16 το αγόρι & 8 το κοριτσάκι, όταν δεν έχουν σχολείο είναι πιο πολύ μαζί μου παρά σπίτι τους. Ειδικά ο αγαπημένος μου ανηψιός επειδή δούλευε η μαμά του όταν ήταν μικρός, (σταμάτησε όταν έκανε & την κόρη)μεγάλωσε πιο πολύ με τους παππούδες του & μ' εμένα σε σημείο που να με φωνάζει μαμά όταν ήταν μικρούλης. Θέλω να πιστεύω ότι από εμένα και τους παππούδες έχουν πάρει όση αγάπη γίνεται και ακόμα προσπαθώ να τα συμβουλεύω όπου και όπως μπορώ. Όταν ομως ο πατέρας δουλεύει 18 ώρες το 24ωρο και η μαμά έχει άλλα ενδιαφέροντα παρά το ότι δε δουλεύει πια(βλ.κομμωτήριο, γυμναστήριο, ψώνια κλπ.) τα παιδιά είναι στερημένα από την προσοχή και το ενδιαφέρον των γονιών τους. Αυτό αντικαθήσταται με τα ακριβά δώρα και παιχνίδια, με τα οποία όμως δεν έχουν χρόνο λόγω σχολείου, φροντιστηρίων, ξένων γλωσσών, ν'α παίξουν.
Ειλικρηνα πιστεύω ότι αν δεν έχεις χρόνο και διάθεση για να ασχοληθείς προγματικά μαζί τους, δεν πρέπει να κάνεις παιδια...

...Και ενα περιστατικο, που μου διηγηθηκε συναδελφος που ειχε το μωρο της στο Νοσοκομειο Παιδων: Mητερα να χτυπαει την 7 χρονων κορη της (η κορη με ορο) για να φαει το φαϊ της... Η μαμα προβληματικη, ανεργη και προσφατα χωρισμενη...:(
Να λυπομαστε και τα παιδια και τους γονεις...

Εγώ, σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο δε θα λυπόμουν την μάνα, αλλά θα την χτυπούσα κι εγώ. Ακούς εκεί να χτυπήσει το μικρό στην κατάστασή του μέσα στο νοσοκομείο κι όλας! Καλά δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να την βάλει στη θέση της? Για τέτοιες περιπτώσεις κακοποίησης, γιατί κι αυτό κακοποίηση ήταν, υπάρχει η γραμμή καταγγελιών SOS 1056 από "Το χαμόγελο του παιδιού".

Μα δεν θα εκανες καλο σε κανενα εαν τη χτυπουσες! (κυριως στο παιδι της)
Η συναδελφος την πηρε εξω και της ειπε ιδιαιτερως οτι εαν την ξαναδει θα την καταγγειλει. Το ιδιο και οι γιατροι. Ομως αυτα οσο ηταν στο νοσοκομειο. Σπιτι της θα συνεχισει να χτυπαει το παιδακι. Και ας μη γελιομαστε! Οι κοινωνικες υπηρεσιες που βοηθουν τετοια περιστατικα (παιδια και οικογενειες) ειναι ελαχιστες εως ανυπαρκτες.

Δεν είναι το ξύλο που θα λύσει το πρόβλημα σε καμία περίπτωση. Εμάς θα μας κάνει να νοιώσουμε καλύτερα και σε καμία περίπτωση δεν θα βελτιώσει τη κατάσταση ζωής για τα παιδιά. Σε τέτοιου είδους ακραίες περιπτώσεις δεν μπορείς να αναρωτιέσαι "τι είδους μάνα είναι αυτή;" γιατί κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για μια μάνα που έχει βιώσει τη κακοποίηση την απόρριση και τον εξευτελισμό στο πετσί της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναγνωρίσει το καλό και το κακό έτσι όπως το εννοούμε εμείς. Σας κρέας την αντιμετωπίσανε, σαν κρέας αντιμετωπίζει και αυτή τους άλλους. Εδώ πια το πρόβλημα φεύγει απο τα στενά όρια της οικογένειας και πρέπει να γίνει πρόβλημα της κοινωνίας, όπου είμαστε και εμείς μέρος της, αλλά αυτό που λέμε κράτος είναι αυτό που θα έπρεπε να έχει τους μηχανισμούς και τις ασφαλιστικές δικλείδες να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τα φαινόμενα και δεν έχει. Η δική μας ευθύνη δεν είναι να αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα το πρόβλημα, αλλά να πιέσουμε και να αναγκάσουμε αυτό που λέμε κράτος να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του ή εαν δεν έχει να τους φτιάξει για να προστατεύσει εκείνες τις κοινωνικές μερίδες που υφίστανται αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Τα παιδιά στη Βέροια αποτελούν την καλύτερη απόδειξη αυτού που λέω, γεννημένα για να είναι στο περιθώριο, απο γονείς γεννημένους για να είναι στο περιθώριο. Θα μου πείτε τι φταίνε τα δικά μας παιδιά; Πιστεύω ότι εδώ είναι το λάθος. Θεωρούμε ότι εαν προστατεύσουμε τα παιδιά μας απο αυτά τα παιδιά κρατώντας τα μακρυά τους θα λύσουμε το πρόβλημα, ενώ για μένα η λύση θα ήταν στη κατεύθυνση να εντάξουμε με όσο πιο ομαλό τρόπο μπορούμε αυτά τα παιδιά στο γενικό σύνολο. Ξέρω ουκ ολίγους γονείς προοδευτικούς ίσως και με αντίστοιχες απόψεις με τις δικές μου που όταν πρόκειται να επιλέξουν σχολείο για τα παιδιά τους (δημόσιο εννοώ) ένας αποφασιστικός παράγοντας για τη τελική επιλογή τους είναι ο αριθμός των αλλοδαπών που έχει το σχολείο. Και δεν λέω ότι φταίνε, απο τη στιγμή που έχεις ένα κράτος που τους επιτρέπει την είσοδο στη χώρα, αλλά που σαφέστατα δεν κάνει καμία προσπάθεια να τους εντάξει, απλά τους χρησιμοποιεί σαν εργατικό δυναμικό για τις "βρωμοδουλειές" και σαν μελλοντικούς ψηφοφόρους. Και αυτό δε γίνεται μόνο για τους αλλοδαπούς αλλά και για τους μη προνομιούχους στο δικό μας επίπεδο προνομίων έλληνες. Η βία γεννάει βία και για μένα δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Ο Γκάντι κάποτε σταματούσε πολέμους με μια απλή απεργία πείνας και κέρδιζε πολέμους. Και επίσης με ανησυχεί που ακόμα συνεχίζουμε να αντιδράμε χωρίς πολλές φορές να σκεφτούμε το αποτέλεσμα μια ενέργειάς μας. Στις περίσσότερες των περιπτώσεων αποδεδειγμένα ένας ενήλικας που κακοποιεί υπήρξε ένα κακοποιημένο παιδί που κανείς δεν νοιάστηκε για αυτό.
Πόσες φορές εδώ σε αυτό το φόρουμ δεν έχουμε γράψει για το πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα ζώα μας απο τους "κακούς" ανθρώπους και άλλες τόσες τους έχουμε αναθεματίσει όλοι και όλες με τα χειρότερα λόγια για το είδος μας. Και; Εν δυνάμει θα μπορούσα και εγώ να ανήκω σε αυτούς που στη καλύτερη περίπτωση δεν χωνεύουν τα ζώα, αφού στα 7 μου με δάγκωσε άσχημα ένας σκύλος. Για χρόνια ούτε κουτάβι δεν μπορούσα να δω, το φοβόμουν. Η λογική του δεν φταίνε όλα τα είδη ζώων για τη συμπεριφορά ενός σκύλου με βοήθησε να ξαναρχίσω να ζω μαζί τους, απόκτησα δύο σκυλιά και αποκαταστάθηκε η ισορροπία. Θα μπορούσα να ανήκω σε αυτές τις μαμάδες που λένε στα παιδιά τους "μακρυά απο τα σκυλιά θα πάθεις κακό" και ίσως οι κόρες μου να ανήκαν τώρα σε αυτά τα παιδιά που κλωτσάνε σκυλιά. Ακόμα όμως και τώρα όταν βλέπω αδέσποτα στο δρόμο να τις πλησιάζουν τρέμει το φυλλοκάρδι μου, αλλά το παίζω άνετη. Θα μπορούσα και να μη το παίζω, αλλά τα καταφέρνω. Γιατί απλά προτίμησα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μου όχι προσπαθώντας να το πολεμήσω αλλά να το καταλάβω να το απομυθοποιήσω, να μη το δώ συναισθηματικά, αλλά όπως πραματικά είναι. Εγώ και τα σκυλιά έπρεπε να μάθουμε να συνυπάρχουμε και εαν στο τέλος αγαπιόμασταν ακόμα καλύτερα. Για το καλό και των δυό μας. Εγώ μπορούσα να σκεφτώ, εγώ είχα το πρόβλημα εγώ το έλυσα. Εαν ας πούμε δεν το είχα λύσει, όταν πήραμε τον Μαντού και στις τρείς βδομάδες γρατζούνισε τη Νερίνα μέσα στο μάτι θα έπρεπε να τον διώξω απο το σπίτι. Εγώ απλά έμαθα στη Νερίνα πως να τον αποφεύγει όταν έχει τα κέφια του. Όμως είμαι σίγουρη ότι εαν ο μπαμπάς μου μάθαινε τι έκανε ο Μαντού νύχτα θα τον έδιωχνε απο το σπίτι και ας τον λατρεύει, αλλά θα το έκανε για να προστατεύσει το είδος του. Ότι δηλαδή κάνουμε και εμείς κάθε φορά που "δέρνουμε", "βριζόμαστε" ή ότι άλλο με κάποιον που φέρεται άσχημα στα ζώα. Τον απορρίπτουμε και θεωρούμε ότι λύνεται το πρόβλημα. Δεν λύνεται στο αμέσως επόμενο γατί που θα βρεί θα φερθεί ακόμα χειρότερα. Δεν θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα αλλά οι ευθύνες δεν πρέπει να ζητιώνται μόνο απο το δράστη μιας τέτοιας πράξης αλλά απο μια κοινωνία και ένα κράτος που επίσημα έχει μια ίδια συμπεριφορά στα ζώα. Κατατάσσουμε τους κτηνίατρους σε καλούς και και κακούς με βάση τη συμπεριφορά τους στα αδέσποτα, αλλά δεν είδα φιλόζωους στους δρόμους να διαδηλώνουν για το ότι π.χ. δεν υπάρχουν φορείς και υποδομή για τη περίθαλψη τους απο το κράτος μας. Γιατί να πλακωθούμε στο δρόμο με το κάθε ανεγκέφαλο που αυτό που κάνει το κάνει καθημερινά και επίσημα το κράτος του; Είναι αλήθεια ότι δε βγήκε ο πρωθυπουργός να κλωτσήσει μια γάτα, αλλά με τη αντιμετώπιση της κυβέρνησης του (της όποιας κυβέρνησης)καθημερινά κλωτσιώνται χιλιάδες γάτες. Και μη μου πείτε εγώ δε ψήφισα. Δεν εκλέγονται δια βοής, η κατά προσέγγιση. Πολλοί απο εμάς ψηφίζουμε και καλά κάνετε. Απλά την επόμενη φορά ας σκεφτούμε και αυτή τη παράμετρο.:(

Μιλάμε για βία στα ζώα, τι γίνεται όμως όταν έχουμε να αντινετωπίσουμε βια απέναντι και σε αλλά ανυπεράσπιστα πλάσματα, όπως μικρά παιδιά? Διάβασα άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και έφριξα για μια ακόμη φορά:
https://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18686&m=N17&aa=1
Σ'αυτό το θέμα, υπαρχουν τα πάντα: άσκηση σωματική και ψυχικής βίας, ρατσισμός (το παιδί είναι της Ρωσίδας συζύγου), κακή συμπεριφορά του πατρυιου / μητριάς σε άλλες περιπτώσεις απέναντι στο παιδί του/της συντρόφου κλπ.:down:

Η νερινα μιλησε και για τα δυο και για τα παιδια και θα συμφωνησω με την τοποθετηση της Ετσι ειναι πραγματι Δεν ειναι η βια ουτε οι ακραιες λυσεις που θα δωσουν λυση στο προβλημα. Μια κατασταση με πολλες πλευρες και παραμετρους..
Τωρα το γιατι ο γονιος δεν ειναι τοσο κοντα στα παιδια .Αν μια μαννα σηκωνεται απο τις 5 να ετοιμαση σπιτι παιδια να στειλει στο σχολειο αντρα στη δουλεια, μετα φευγη για το δικο της 8ωρο στην δουλεια ,γυρναει μετα τις 3 σπιτι .Δεν προλαβαινει ουτε να κατ.....ση κανει μεσημεριανο να φανε ολοι ,να διαβασουν τα παιδια , να τα παει φροντηστηριο ,γυμναστηριο ,και οτι αλλο πανε ,να κοιταξη το σπιτι να σιδερωση να πλενει να ετοιμαση τα ρουχα της επομενης μερας με τι κουραγιο η Χριστιανη μετα να μπορεση να κατσει με τα παιδια (που κι αυτα με τις τοσες απαιτησεις για μορφωση πτωματα ειναι στο τελος)και να ασχοληθει που θα χει παει 10 το βραδυ και δεν εχει κατσει απο τις 5 το πρωι? Οι απαιτησεις της συγχρονης ζωης ειναι, το ολο και πιο πολλα ειναι .Ειναι
το οτι η αναγκη η οικονομικη εχει βγαλει την γυναικα εξω απο το σπιτι και ας το λεμε χειραφετηση αυτο τωρα και πρεπει να χτυπαει ωρες ατελειωτης φροντιδας για να τα προλαβει ολα που δυστυχως δεν γινεταινα τα προλαβει τελικα. Καπου υπολειπετε και αυτο το καπου ειναι εκει στον χρονο που λεμε για τα παιδια και στον εαυτο της . Και μιλησα για γυναικα γιατι ολες οι περισοτερες ειμαστε γυναικες και ξερουμε τι ειναι δουλεια οικογενεια σπιτι. Το ιδιο ισχυει και για τους αντρες γονεις με διαφορετικο προγραμμα ισως αλλα ισχυει

Petrcat
δεν υπερβάλεις να βάζεις στην ίδια μοίρα τον εαυτό σου με τους ανθρώπους που φυλακίζονται από τις κυβερνήσεις τους γιατί δημοσιοποιούν στο δίκτυο τη δυστυχία τους; κάνε όποια κριτική ή σχόλιο νομίζεις ότι ταιριάζει στην περίπτωση, υπερασπίσου αυτό που θεωρείς δικαίωμα σου, αλλά μην βάζεις τόση υπερβολή. Κι αυτό δικαίωμα σου είναι βέβαια αλλά είναι τόση ανάγκη;

Thanasis46, σύντροφε στην υπερβολή, πες τα!!!
:P:P:P

Θεωρείς ότι είμαι υπερβολικός; Εντόπισέ μου κάτι

Εγκέφαλος: Το τελευταίο οχυρό...
Το τελευταίο καταφύγιο όλων των μυστικών - το μυαλό μας δηλαδή - βρίσκεται κοντά στο να αποκαλύψει τα πάντα.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρούν τρόπους ώστε να καταγράφουν τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο μυαλό ενός ανθρώπου έτσι ώστε να αποκαλύψουν αλήθειες που ίσως, αυτό, να κρύβει. Οι τεχνικές αυτές μπορούν να βοηθήσουν πολύ την αστυνομία και την εθνική ασφάλεια, όμως ταυτόχρονα απειλούν τα προσωπικά δεδομένα.

"Είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που μπορεί να υπάρξει" , είπε ο Καθηγητής Φυσικής Robert Park.
Ο Ruben Gur, νευροψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, ανέφερε ότι νέες αναλύσεις του εγκεφάλου έδειξαν ότι τα μηχανήματα μπορούν να αποκαλύψουν πότε ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ένα γνωστό πρόσωπο.

Το μηχάνημα αυτό της ανάλυσης του εγκεφάλου, που ονομάζεται λειτουργικό MRI, παίρνει φωτογραφίες από συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, σε στιγμές που επιτελούνται συγκεκριμένες εργασίες. 'Oταν λοιπόν ο εγκεφαλος βλέπει ένα πρόσωπο που δεν το έχει ξαναδεί είναι σαν να "φωτίζονται" κάποια όργανα του εγκεφάλου.(Ανάβει το λαμπάκι!)

Το πρώτο πράγμα που θα μας ερχόταν στο μυαλό για το που να χρησιμοποιηθεί αυτό μηχάνημα είναι βέβαια στις ανακρίσεις υπόπτων και εγκληματιών. "Οτιδήποτε κάνουμε και ότιδήποτε κάνει και ο εχθρός μας ξεκινάει απ' το μυαλό" είπε ο Gur καθώς εξηγούσε σε ένα συνέδριο τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της χρήσης ενός τέτοιου οργάνου. 'Eνα τέτοιο όργανο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την συλλογή όλων των ανωμαλιών που μπορεί να έχει ένας εγκέφαλος οι οποίες προδιαθέτουν για βίαιες συμπεριφορές.

'Eνας άλλος επιστήμονας, ο Daniel Langleben, τόνισε μια άλλη δυνατότητα ενός λειτουργικού MRI, τη χρήση του σαν ανιχνευτή ψέματος. "Πιστεύω", είπε, "ότι θα υπάρξουν σύντομα τεχνολογίες που τώρα ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε. Σε 50 χρόνια είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν μηχανήματα με τα οποία θα μπορούμε να δαβάζουμε το μυαλό". Είπε βέβαια στη συνέχεια ότι δεν είναι και ιδιαίτερα χαρούμενος για την ανακάλυψη αυτή αφού παραβιάζεται και το τελευταίο φρούριο του ανθρώπου.

Μια μεγάλη αναζήτηση
Παρόλα αυτά οι δύο επιστήμονες επιμένουν στις έρευνες τους. Ο Gur είπε ότι το απότελεσμα αυτό προήλθε μετά από πολύ μεγάλη αναζήτηση για τη λειτουργία της φύσης της συνειδητής σκεψης. 'Oταν άρχισε να μελετά γενικά περί συνείδησης τη δεκαετία του '70, ένα τέτοιο αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από επιστημονική φαντασία.

Μετά την ανακάλυψη μηχανημάτων όπως το MRI, οι επιστήμονες έφτασαν στο σημείο να μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλό να μαρτυρήσει ό,τι έχει στα απόκρυφα σημεία του, παρατηρώντας τη ροή του αίματος σε συγκεκριμένες περιοχές κατά τη διάρκεια διάφορων διαδικασιών. Τα πρώτα τεστ έγιναν ενώ το μυαλό προσπαθούσε να αναγνωρίσει ή να γράψει κείμενο, να αναγνωρίσει σχήματα, ή να θυμηθεί κάποιο γεγονός.

Οι προηγούμενες μηχανές που είχαν ανακαλυφθεί χρησιμοποιούσαν ραδιενεργούς ανιχνευτές οι οποίοι θα "άναβαν" περιοχές στις οποίες ο μεταβολισμός ήταν ταχύτερος. Μελετώντας σε βάθος τα αποτελέσματα έφτασε σε διάφορα συμπεράσματα για τη διαφορετικότητα του μυαλού των αντρών και των γυναικών. Βρήκε στοιχεία για τη μνήμη και τον έλεγχο των συναισθημάτων.
Οι γυναίκες για παράδειγμα έχουν καλύτερο έλεγχο ενώ οι άντρες είναι πιο θερμόαιμοι.

Τα τελευταία χρόνια έδωσε περισσότερη έμφαση στις αντιδράσεις του εγκεφάλου ανάλογα με τα συναισθήματα. Συγκέντρωσε 140 ηθοποιούς από μια θεατρική παράσταση και τους ζήτησε να περιγράψουν διάφορα συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, φόβο, θυμό και αηδία. Πήρε φωτογραφίες από τους ηθοποιούς και τις έδειξε σε άτομα το μυαλό των οποίων παρακολουθούνταν από το σύστημα MRI, το οποίο κατέγραψε τον τρόπο με τον οποίο τμήματα του εγκεφάλου αντιδρούσαν σε μαγνητικά πεδία.

Στη συνέχεια από όλα τα αποτελέσματα κράτησε κάποια κέντρα του εγκεφάλου των εθελοντών τα οποία είχαν ενεργοποιηθεί όταν είχαν δει τις διάφορες εκφράσεις των ηθοποιών. Μετά ξαναέδειξε τις ίδιες εκφράσεις για να διαπιστώσει με ποιο τρόπο αντιδρά ο εγκέφαλος όταν αντιληφθεί κάτι που ήδη γνωρίζει.
Στη μελέτη του, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Neuroimaging", έγραψε ότι κατά το δεύτερο πείραμα, όπου τα πρόσωπα ήταν ήδη γνωστά στους εθελοντές, η ενεργοποίηση και οι διαδικασίες του εγκεφάλου ήταν πολύ περισσότερες.

Αποτελεσματικότερο κι από τον ανιχνευτή ψεύδους!
Κατά καιρούς οι διάφοροι ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει πολλές μεθόδους για την αναγνώριση του ψέματος, όπως τον αναλυτή φωνής, τη γλώσσα του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου καθώς και τον ανιχνευτή ψεύδους, που μετράει τις αλλαγές στους σφυγμούς και στην αγωγιμότητα του δέρματος. Τον τελευταίο καιρό, για πρώτη φορά από τη στιγμή που εφευρέθηκε, ο ανιχνευτής ψεύδους, θεωρείται αναξιόπιστος, γι' αυτό και αναζητούνται νέες μέθοδοι. Η αναξιοπιστία του οφείλεται στο ότι, μπορεί να "συλλάβει" μόνο τα άτομα που έχουν άγχος όταν λένε ψέματα και όχι όλο το ποσοστό.

Ο Langleben είπε ότι ξεκίνησε όλη του την έρευνα εμπνεόμενος από τη μελέτη που έκανε πάνω στη συμπεριφορά των παιδιών με νοητική διαταραχή. Είπε ότι τα παιδιά αυτά συνήθως απαντάνε αμέσως και αυθόρμητα, χωρίς να σκέφτονται πολύ την απάντηση και συνήθως λένε την αλήθεια. Αυτό τον οδήγησε να σκεφτεί ότι ίσως το κέντρο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της συμπεριφοράς να έχει σχέση με το ότι οι άνθρωποι λένε ψέματα.

Ο Langleben συνάντησε τα ενδιαφέροντα του στο πρόσωπο του καθηγητή Gun, και έτσι ξεκίνησαν μαζί την έρευνα με πρώτο σταθμό, ένα τεστ που εφάρομοσαν σε κάποιους εθελοντές, γνωστό ως "τεστ αναγνώρισης ενόχου". 'Eδωσαν σε όλους τους εθελοντές ένα εικοσαδόλαρο, τους άφησαν να επιλέξουν μια κάρτα από μια τράπουλα, και να τα βάλουν σε ένα φάκελο. Τους φακέλους τους πήραν οι δύο ερευνητές και στη συνέχεια συνέδεσαν τους εγκεφάλους με το σύστημα MRI και τους έκαναν ερωτήσεις για την κάρτα που επέλεξαν.

Προηγουμένως τους είχαν πει ότι αν καταφέρουν να ξεγελάσουν το μηχάνημα θα πάρουν το εικοσαδόλαρο. Δυστυχώς δεν το πήρε κανείς από τους εθελοντές γιατί μόλις έλεγαν κάποιο ψέμα το μηχάνημα έδειχνε μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες μέχρι στιγμής λένε ότι δεν ανιχνεύουν το ψέμα, απλά παρατηρούν αλλαγές σε περιοχές του εγκεφάλου. Παρόλα αυτά δείχνουν πολύ αισιόδοξοι για το κοντινό μέλλον.

Φανταστείτε τώρα αφότου διαβάσατε το άρθρο την ίδια συσκευή σε αντίστροφη λειτουργία. Τα ηλεκτρόδια αντί για να αισθάνονται τις εναλλαγές στο μαγνητικό πεδίο του εγκεφάλου να χρησιμοποιούνται για δημιουργία μαγνητικής ροής στις εν λόγω περιοχές. Ίσως να μην χρειάζονται μάλιστα ηλεκτρόδια αλλά μόνο κάποια σήματα. Η δουλεία θα μπορούσε να γίνεται από ένα μικροτσίπ μέσα στο δέρμα. Θα μπορούσες να το έχεις σχεδόν εκ γενετής.

Το αποτέλεσμα θα ήταν να αντιλαμβάνεσαι ως γνώριμα άτομα που δεν έχεις ξαναδεί. Καθαρά ψεύδη να ταΐζονται στον εγκέφαλό σου σαν αλήθειες. Θα μπορούσες να βλέπεις φαντάσματα. Να ακούς άγνωστους ήχους και να ζεις σε μια πλαστή πραγματικότητα.

Σκεφτείτε τώρα ότι η τεχνολογία για την αποκρυπτογράφηση των μαγνητικών ροών του εγκεφάλου είναι κοντά στην επίτευξή της (σε 50 χρόνια). Μήπως άραγε η κρυπτογράφηση που είναι απείρως πιο εύκολη (σ'αυτό βασίζεται και η θεωρία της κρυπτογραφίας), είναι ακόμη πιο κοντά στο να επιτευχθεί; Μήπως έχει επιτευχθεί κιόλας απο καιρό;

Αυτά όλα είναι φαντασία. Αν γίνουν όμως πραγματικότητα τότε το εικοσαδόλαρο (βλ. Άρθρο) το κερδίζει μάλλον η Μηχανή και όχι κανένας άνθρωπος. Πλησιάζουμε στην εποχή του Johnny Mnemonic καιόπως λέγεται και στο Minority Report: "in the land of the blind, the one-eyed man is king!"

Δεν θυμάμαι πηγή

Οι Βρώμικες Δουλειές Του Πετρελαίου

Εικόνες της σύγχρονης "παγκοσμιοποιημένης" κόλασης
https://news.pathfinder.gr/ecology/355826.html

Πείτε με "κολλημένη", αλλά αρνούμαι πεισματικά έστω και να καθήσω στην ίδια παρέα με κυνηγό. Μου έτυχε 3 φορές ως τώρα, και τις 3 έφυγα ζητώντας συγνώμη από τους υπόλοιπους εξηγώντας σε όσους δεν με ήξεραν πολύ καλά πως τέτοιοι άνθρωποι με αηδιάζουν. Η πείρα μου πάντως λέει πως για να γίνει κάποιος κυνηγός σίγουρα κάπου αισθάνεται πολύ "μικρός" ή "ανίκανος". Συνήθως είναι αποτυχημένος στις επαφές του με το άλλο φύλο ή στη δουλειά του ή στις παρέες του...

Καλά…κάποιοι έχουν πολύ περίεργη σχέση με το ντουφέκι τους. είναι το σεξουαλικό τους φετίχ. Αν κάποιος τους το καλλιεργούσε κατάλληλα θα έπαυαν να το χρησιμοποιούν για κυνήγι και θα το χρησιμοποιούσαν στο κρεβάτι.

Ξέρετε τίποτα γι αυτό;

TO VILLAGE PARK – ΡΕΝΤΗ
ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Το Village Park στου Ρέντη, σήμερα το πρωί παρέδωσε τα ζώα του σε γνωστό απατεώνα – κτηνίατρο με πανσιόν φιλοξενίας ζώων. Ο κτηνίατρος αυτός είναι γνωστός για την ανήθικη δραστηριότητα του με τα τετράποδα και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην πανσιόν του.

Τα ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε χώρους βρώμικους, δεν τρέφονται καλά, δε βγαίνουν ποτέ εκτός των κλουβιών.

Το VILLAGE PARK – ΡΕΝΤΗ φυλάκισε τα ζώα για πάντα, ενώ υπήρχαν άνθρωποι που νοιάζονταν γιαυτά. ΤΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΙΟΝ ΠΡΙΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ?

Η «υπεύθυνη» που ανέλαβε να βρει στέγη για τα ζώα αυτά, φημολογείται πως χρηματίστηκε από τον κτηνίατρο για να του δώσει τα ζώα, εφόσον είχε ενημερωθεί από ζωόφιλους για την ανήθικη δράση του, η οποία είναι ενάντια σε κάθε φιλοζωϊκά αισθήματα. Γιατί επέλεξε αυτή και όχι άλλη πανσιόν?

Ζώα με τσιμπούρια, πεινασμένα, άρρωστα, μέσα στο κρύο και την υγρασία, είναι οι εικόνες που έχουμε δει. Κατοικίδια ζώα που γύρισαν πίσω από φιλοξενία στην πανσιόν του εν λόγω κυρίου είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η συνέχεια https://pets.gr/phpBB/viewtopic.php?t=199

παω πουλ συχνα στο βιλατζ,και προεσεξα κι εγω οτι τα ζωα εξαφανιστηκαν ξαφνικα:blink: .κυκλοφορουσαν ελευθερα,ηταν πολυ φιλικα με τον κοσμο και καποιοι μαλιστα τα ταιζαν.ακουσες την απαντηση του βιλατζ?οτι και καλα στην περιβοητη κλινικη πηγαν μονο για εμβολιασμο/καθαρισμο και μετα υιοθετηθηκαν ολα απο υπαλληλους του βιλατζ:/:

Καλά κάνω και πάω μόνο σε συνοικιακούς κινηματογράφους. Και καλά, τόσο καιρό το έκανα για άλλους λόγους, τώρα έχω και έναν παραπάνω!!!
Η απάντηση του βιλατζ δεν με πολυπείθει, (τα ζωάκια υιοθετήθηκαν από υπαλλήλους του :hmm: ) εκτός κι αν έχει συμπεριλάβει σαν απαιτούμενο προσον για τους υπαλλήλους που προσλαμβάνει τη φιλοζωία (χλωμο!).

:mad::mad::mad:
Η απάντηση του village μου φαίνεται αστεία! Αποκλείεται ΟΛΑ τα ζώα να υϊοθετήθηκαν από υπαλλήλους του! Αυτοί ήθελαν απλά να τα ξεφορτωθούν και για να μην φανεί ότι τα ξέκαναν επέλεξαν αυτό τον τρόπο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back