Κερατσίνι, Αμφιάλη, Πέραμα, Δραπετσώνα, Νίκαια, Κορυδαλλός

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μαρίνα
Μη νομίζεις πως τον ξέχασα τον λεβέντη έρχεται πολύ συχνά για να φάει με τα αδέσποτα αλλά ποτέ δεν αναμιγνύεται μεταξύ τους. Μεσημέρι ποτέ δεν έχει δηλώσει παρουσία. Το βράδυ κάθεται παράμερα και περιμένει να τον(την) σερβίρω ξεχωριστά. Δέχεται τα χάδια, αλλά όταν δει τα χέρια μου να κατευθύνονται προς το σώμα του, γίνεται πύραυλος.
Έχω γίνει γραφικός με αυτόν γιατί όταν τελειώσει το φαί του φεύγει προς την ίδια πάντα κατεύθυνση. 6 ή 7 φορές τον ακολούθησα να δω που στο καλό πηγαίνει αλλά επειδή πάει μια από το πεζοδρόμιο και μια κάτω από τα αυτοκίνητα τον χάνω κάποια στιγμή κι όχι πάντοτε στο ίδιο μέρος. Με φαντάζεσαι να κάνω ψιψιψι και με το φακό να τον ψάχνω κάτω από τα αμάξια? Πουθενά το τσογλάνι.
χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!:D:D:D Σε φαντάζομαι!!!!:D:D:D Βασικά, τόσο καιρό νόμιζα ότι ήταν τελικά των γειτόνων ο γατούλης, μ'αυτή την εντύπωση είχα μείνει...:hmm: Πολύ κούκλος αυτός ο γάτος πάντως!!!:inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαρίνα ο κούκλος έγινε πλέον μόνιμος πελάτης.
Τον βλέπεις πρώτο πλακάκι πίστα εισόδου γκαράζ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• IMG_test.jpg
    IMG_test.jpg
    130,6 KB · Εμφανίσεις: 112
Ρε Γιάννη!!!! Πόσα γατάκια έχετε στη γειτονιά σου!!!
Εμείς εδώ κανένα... Κοντά στο πρεσοφ είσαι;;;

Απάντηση: Κερατσίνι, Αμφιάλη, Πέραμα, Δραπετσώνα, Νίικαια, Κορυδαλλός

Ναι κοντά στο Πρεσοφ. στο δεύτερο παράλληλό του δρόμο. Πολλά γατάκια υπάρχουν στη γειτονιά και γενικά η Αμφιάλη όλη. Κι ο λόγος είναι απλός. Τα περισσότερα σπίτια είναι ή μονοκατοικίες, ή μέχρι τριώροφα (που και που μερικές πολυκατοικίες σαν αυτή που μένω) και το καθένα από αυτά έχει κήπο μπροστά του. Εκεί κρύβονται τα βράδια. Ευτυχώς η γειτονιά δεν έχει αδέσποτα σκυλιά. Εκτός από μερικά ξου-ξου που ακούεις την μέρα (και μια δύο κυρίες που τις .... βρίζουν με τα γνωστά λόγια) γενικά ο κόσμος δεν είναι και τόσο αντιδραστικός στις γάτες, εκτός από αυτούς που έχουν μηχανάκια η μηχανές γιατί κοιμούνται πάνω στις σέλλες κι ακονίζουν ..... τα νύχια τους κάνοντας ζημιές.

Mου έκανε εντύπωση που τις είδα τόσες μαζεμένες!.. εδώ έχω αναζητήσει αν υπάρχουν αδεσποτάκια, και δεν υπάρχουν καθόλου! (Είμαι επί της Ρήγα Φερραίου)

Τόσα αμάξια περνάνε από εκεί. Με τόσο θόρυβο φυσικό είναι να μη παρουσιάζονται. Εδώ είναι μικρά στενά και τα αμάξια που κυκλοφορουν είναι ουσιαστικά των κατοίκων .

Ό Κούκλος αυτός με είχε εξαναγκάσει να ανοίξω το ποστ αυτό.
Μετά από 10 μήνες αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του. Ο κούκλος που βλέπεται είναι ........ κούκλα. Με το υπέροχο όνομα "Μόνικα". Κατά τύχη σήμερα το πρωί που της έβαζα φαΐ με τα άλλα αδέσποτα μια κυρία που πιάσαμε συζήτηση μου είπε πως η Μόνικα ανήκει σε μια ιδιοκτήτρια καταστήματος (Δύο στενά πιο κάτω) και συγκεκριμένα στις θυγατέρες της ιδιοκτήτριας.
Κάθε βράδυ τρώει με τα αδεσποτάκια που ταίζω. Δεν ορμά στο φαί σαν τα άλλα, περιμένει πάντα σε μια γωνιά (royal παρακαλώ) :pfff::pfff: γιατί δεν τρώει από αυτά που τρώνε τα αδεσποτάκια.
Μαρίνα πολύ χάρηκα για την κούκλα αυτή.

Πολύ όμορφα όλα τα γατόνια Γιάννη! Να είναι πάντα καλά και αυτά, και εσύ για να τα φροντίζεις!

Δηλαδή απ'ότι καταλαβαίνω η Μόνικα τρώει και από την ¨ιδιοκτήτριά¨ της, τρώει και από σένα.... :popcorn: ! Μια χαρά ξηγιέται η Μόνικα!! :P

Και την αφήνουν να τριγυρνάει ελεύθερη στους δρόμους δηλαδή; Κάπως... επικίνδυνο μου ακούγεται!

χαιρομαι για τη μονικα,αλλα ρε παιδια κερατσινι ειναι αυτο,το ξερω γιατι εκει μεγαλωσα κι εκει εχω σπιτι,πως αφηνει την γατα μονη της ν αλωνιζει?τι να την κανω την royal-canin που τρωει?εφοσον δεν προστατευεται,οι δρομοι ειναι καρμανιολα εκει για τις γατες.

Και την αφήνουν να τριγυρνάει ελεύθερη στους δρόμους δηλαδή; Κάπως... επικίνδυνο μου ακούγεται!

χαιρομαι για τη μονικα,αλλα ρε παιδια κερατσινι ειναι αυτο,το ξερω γιατι εκει μεγαλωσα κι εκει εχω σπιτι,πως αφηνει την γατα μονη της ν αλωνιζει?τι να την κανω την royal-canin που τρωει?εφοσον δεν προστατευεται,οι δρομοι ειναι καρμανιολα εκει για τις γατες.

Γιατί εκπλήσσεστε? Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι. Χιλιάδες τέτοια γατιά κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας και υποτίθεται πως είναι υιοθετημένα από γονείς. Από την φωτο του ποστ 22 ένα γατάκι ανήκει σε μια κυρία τρία σπίτια πιο κάτω. Το έχει κι αυτή ελεύθερο.
Ρένα δεν γνωρίζω ποιο σημείο του Κερατσινίου ξέρεις πολύ καλά αλλά εδώ στην Αμφιάλη δεν έχουν την κίνηση που έχουν πχ τα Ταμπούρια και το 80% των σπιτιών είναι μέχρι τριώροφα με κήπο μπροστά.

Άλλωστε λέμε πως ανήκει στον τάδε η την δείνα επειδή η πλειοψηφία που ταΐζει ένα ζώο έξω από το σπίτι τους το θεωρούν δικό τους. Κι η αγάπη τους φτάνει μέχρι αυτό το όριο. Μετά το σερβίρισμα ξεχνούν το γατάκι. Κατά τα άλλα τη μια στιγμή θα δεις την Μόνικα έξω από το γκαράζ μου να την ταΐζω και 5 ώρες αργότερα να την δει η Μαρίνα κοντά στον Σκλαβενίτη.

Κι όπως μια κυρία μου έκανε παρατήρηση που μαζεύω και ταΐζω τα αδέσποτα της απάντησα «κουμάντο να κάνεις στο δικό σου πεζοδρόμιο» αν πάω και της πω πως αυτό που κάνεις να αφήνεις ελεύθερο το γατάκι είναι επικίνδυνο και μου πει «κουμάντο να κάνεις στη Χιονάτη σου» εγώ τι πρέπει να της απαντήσω??

Είναι αλήθεια, και είναι λυπηρό...
Το καλοκαίρι είχα μπανίσει έναν γάταρο , σαν τον Βρούκο, μαύρο, επιβλητικό, φουντωτό, με κιτρινοπράσινα μάτια....:inlove::loveangel (στα σχολεία της ¨βασίλισσας¨ Γιάννη) Κεραυνοβολήθηκα!!!
Περιφερόταν... Δεν προλάβαινα όμως να ασχοληθώ, γιατί είχα δουλειά...
Την επόμενη φορά είχα πάει εξοπλισμένη να τον αρπάξω, δεν μπορούσα να τον βγάλω από το μυαλό μου...και τελικά ρώτησα στη γειτονιά αν ανήκει σε κάποιον, και εβρέθη η ¨ιδιοκτήτρια¨, η οποία θεωρούσε καλό να τον έχει free... :/:

Θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Θα γνωρίζουν ίσως πολλοί εξ υμών πως ταΐζω καθημερινά τα αδέσποτα της γειτονιάς μου.
Το τάισμα γίνεται πάντα μπροστά στο ιδιόκτητο γκαράζ μου και με ξηρά τροφή μόνο.

Πάντοτε μαζεύονται από 8 έως 12 γάτες που με το που ακούν την γκαραζόπορτα να ανοίγει παρουσιάζονται από το πουθενά.
Σήμερα ήλθε κάποιος ενοικιαστής και μου ζήτησε να σταματήσω να τα ταΐζω. Μου δικαιολογήθηκε πως ένα από αυτά τα γατάκια κάθεται στη σέλα της μηχανής του τα βράδια και ξύνει τα νύχια του πάνω της με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να του έχουν χαλάσει 2 σέλες και πάει για αγορά τρίτης.
Κατ αρχήν του ξεκαθάρισα πως το τάισμα δεν θα σταματήσει με τίποτα και θα συνεχίσω να τα ταΐζω μπροστά στο γκαράζ μου αλλά δυστυχώς για μένα δεν είχα τι να του απαντήσω για την ζημιά που κάνει.
Η συζήτηση πήγε πιο πέρα στις συνηθισμένες θεωρίες ότι δηλαδή η γάτα είναι βρώμικο ζώο κτλ λερώνουν κτλ. Παρ όλο που του εξήγησα πως οι γάτες δεν λερώνουν στο τσιμέντο ή στα πλακάκια και μάλλον γίνεται από περαστικούς σκύλους δεν ήθελε να το δεχθεί.
Για δώστε μου ιδέες αν υπάρχει λύση για το θέμα αυτό.

Συνημμένα

• IMG_0104.JPG
    IMG_0104.JPG
    249,4 KB · Εμφανίσεις: 35
Θα μπορούσε να καλύψει τη σέλα με κάποιο τρόπο ο κύριος τα βράδια, δεν θα χαλάσει και ο κόσμος!!
Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα μπορούσε αυτός να βλάψει τα γατιά..

Αν υπαρχουν καλυματα για τη σελα,αγορασε του ενα..

Από τη στιγμή που αφήνει έξω τη μοτοσικλέτα πρέπει να είναι διατεθειμένος να πληρώσει τυχόν ζημιές, αν τον ενοχλούν οι γάτες που μαζεύεις να πάει να την παρκάρει αλλού και όχι έξω από το δικό σου γκαράζ. Εγώ αυτό θα του λεγα ορθά κοφτά μια και με τη διπλωματία δεν το χω.....
Αλλά επειδή μπορεί να γίνει επικίνδυνος ή να κάνει κακό στα ζώα θα πρέπει να του το εξηγήσεις αυτό με τρόπο, ή να του προτείνεις να αγοράσει κάλυμμα. Μπορείς να του πάρεις κι εσύ ένα στην τελική αν είναι να σε αφήσει ήσυχο, ένα φτηνό.....(Φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένος)

Δηλαδή απ'ότι καταλαβαίνω η Μόνικα τρώει και από την ¨ιδιοκτήτριά¨ της, τρώει και από σένα.... :popcorn: ! Μια χαρά ξηγιέται η Μόνικα!! :P

Η Μόνικα που τρώει από την ιδιοκτήτριά της και από σένα, κινδυνεύει γιατί θα μπορούσε να φάει και φόλα...στη θέση σου θα το εξηγούσα στην ιδιοκτήτρια δείχνοντάς της και τη φωτογραφία από το γκαράζ σου μπας κι ευαισθητοποιηθεί και τη μαζέψει μέσα στο σπίτι. Πιθανόν δε θα το κάνει αλλά εσύ θα ξέρεις πως το προσπάθησες

Και εγώ ένα κάλυμα θα του έπαιρνα..
Μην προσπαθήσεις να τον πείσεις για τίποτα άλλο..Πραγματικά θα χάσεις το χρόνο σου..
Αγόρασέ του τη, και πες του "ευχαριστώ για την κατανόηση"...

Τι να πεις πια, πραγματικά...
Όπως έχω ξαναναφέρει, εδώ, ταίζει στη γειτονιά μου, μια κυρία, 20 χρόνια τώρα που χρηματοδοτείται από Αγγλική φιλοζωική. Την έχω πετύχει λοιπόν να ρίχνει το φαγάκι και οι κάτοικοι να της φωνάζουν από τον 3-4 όροφο της εκάστοτε πολυκατοικίας, να μη ρίχνει φαγητό γιατί βρωμίζει ο τόπος..Τι βρωμίζει? Παιδια ξηρά τροφή ρίχνει στο δρόμο, για όνομα του θεού..Και εκείνα είναι τόσο πεινασμένα που πάνω από 10 λεπτά δε μένει τροφή..Αν είναι δυνατόν..
Την χαίρομαι όμως που τους αγνοεί ΠΑΝΤΕΛΩΣ;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back