Κεφ. 1ο: Μπαλκόνι/Ταράτσα

• Thread starter Thread starter felix
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
'Οταν ο Βασίλης μου έφερε τον Κούνελο...δεν είχα ιδέα απο κουνέλια.Τον είχε πάρει απο κάποιον που δεν τον φρόντιζε και δεν ενδιαφερόταν.Τον είχε σε 1 κλουβάκι 40Χ40 cm.:mad:
Πανικοβλήθηκα και άρχισα να ψάχνω στα διάφορα sites πληροφορίες για την ψυχολογία των κουνελιών, πώς θα τον κάνω να αισθανθεί όμορφα, να μην είναι αγχωμένος κτλ.
Πάνω στο ψάξιμο, τι βρήκα η δόλια?!?!?!?!?!?
Ένα $%&^@(* site με συνταγές...με κουνέλι.
Τρελλάθηκα και τους έγραψα τα διάφορα αλλα φυσικά δεν απαντήσανε.Άσε και που σε συσκευασία αρακά, γράφει απάνω ''κουνέλι με αρακά''. Θα κόψουμε και τον αρακά τώρα!Εμπάργκο ΚΑΙ στον Αρακά μέχρι να βγάλει την μακάβρια συνταγή!:down:
Τώρα έχω γίνει bunny-expert με την μόνη λεπτομέρεια οτι δεν τον αφήνω χωρίς επιτήρηση γιατί τρώει ότι καλώδιο βρεί, τραπεζάκια, καναπέ, γωνίες, βιβλία, λογαριασμούς, λεφτά, αποδείξεις, φορολογικές δηλώσεις,κουρτίνες, ρούχα, παπούτσια:lol: :lol: :lol:
Του έφτιαξε και ο Βασίλης το BUNNY'S PALACE ένα σπίτι απο πλέξιγκλας που είναι άνετος και ωραίος....αλλα τίποτα δεν είναι όπως η ελευθερία στο σπίτι!!!
ΥΓ. Οι γάτες τον λατρεύουν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάνω στο ψάξιμο, τι βρήκα η δόλια?!?!?!?!?!?
Ένα $%&^@(* site με συνταγές...με κουνέλι.

Αυτό θα πει γκαντεμιά! Να σου κάνει την καρδιά φιόγκο!

Θέλουμε φωτογραφίες από το bunny's palace!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φρίκη οι κουνελοσυνταγες!!!!!! Mηπως είσαι και εσύ χορτοφάγος κατά βάθος; ;)
Aφού εισαι expert πια στα κουνέλια μπορεί μια φίλη μου που έχει κουνελάκι κι εκείνη (και κατι ψιλοπροβλήματα) να επικοινωνήσει μαζί σου με emalil και να τη συμβουλέψεις;

Φρίκη οι κουνελοσυνταγες!!!!!! Mηπως είσαι και εσύ χορτοφάγος κατά βάθος; ;)
Aφού εισαι expert πια στα κουνέλια μπορεί μια φίλη μου που έχει κουνελάκι κι εκείνη (και κατι ψιλοπροβλήματα) να επικοινωνήσει μαζί σου με emalil και να τη συμβουλέψεις;

Οταν λέμε κατα βάθος....εννοούμε στον πάτο της θάλασσας!
Πιο βαθειά δεν γίνεται!;)
Θα χαρώ να βοηθήσω την φίλη σου με συμβουλές!
Και κάτι εκτός θέματος...ακόμα δεν έχω ημερομηνία αλλα σε κανα μήνα θα γίνει πορεία vegeterians απο την γνωστή οργάνωση;) που κάναμε και για τις γούνες.
Στο λέω για να χαρείς!Αλλα ακόμα δεν το ανακοινώνω επίσημα μέχρι να κλείσουμε ημερομηνία!

:redface: Δυστυχώς ειδικά σε ένα μήνα δεν θα μπορεσω με την κοιλιά στη μύτη :( Hδη δυσκολεύομαι στις μετακινήσεις. Kρίμα, γιατί είναι κάτι που ονειρευόμουν χρόνια τώρα. Πάντως καλό οτι γίνεται έστω και χωρις εμένα :up:

να κρεμάσω γλάστρες (εκείνες τις μικρές που κρεμιούνται πάνω στα κάγκελα) οι οποίες θα βλέπουν από μέσα, δηλαδή το λουλούδι να το βλέπουμε εμείς και όχι οι γειτόνοι. :)
και επίσης να βάλω επιπλέον γλάστρες, κανονικές κατά μήκος του μπαλκονιού, κατά προτίμηση ψηλές.. :)
με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορεί να ανέβει τους, ελπίζω..
βεβαίως υπάρχει και η περίπτωση να μην μείνει λέλουδο για λέλουδο όρθιο.. αχ δεν ξέρω. εσείς τι λέτε? :(

Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να βγεις στο μπαλκόνι σου και να το βρεις γεμάτο χώματα από τις γλάστρες και τις γλάστρες γεμάτες κακάκια από τα γατάκια:happy:;;;

Στο λέω γιατί το'χει πάθει η μαμά μου...

Όλγα αυτό είναι πολυ καλό νέο! Καλή λευτεριά!:up: :up: :up:

Και για να μην μας βγάλουν στα off topics να γυρίσω στο θέμα ''μπαλκόνι/ταράτσα'' και να καθησυχάσω τον φίλο μου τον cat's miaow.Ο γατούλης πρέπει ήδη να θεωρεί το σπίτι σου δικό του, όπως και το κρεβάτι σου!Μην φοβηθείς να του αλλάξεις το μέρος της τουαλέτας, καθώς πια έχει μάθει τα κατατόπια!
Μόνο να του δείξεις και θα πάει μόνος του μετά!Για το βράδυ, δίνε του λίγο παραπάνω φαί (ας χοντρύνει!!!) και θα είναι πιο ήρεμος πιστεύω!
Πάντα όταν έχουν φάει καλά το βράδυ, πέφτουν σερί για ύπνο!

Στο κρεββάτι σου έρχεται επειδή του αρέσει η μυρωδιά σου ;) Αν θες να το κόψει, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις στο καλαθάκι του ένα φορεμένο μπλουζάκι σου ή κάτι παρόμοιο...

Συμφωνώ με την Aretha.:)
Όταν βάλαμε ένα πουκάμισο στο κρεββατάκι της ομορφούλας μου το λάτρεψε!!!!:bleh:

Τελικώς θέλω να μάθω αν μπορώ να τον βγάζω έξω ή όχι ; και τι πραγματικά περιλαμβάνει αυτό ;
Αναφέρω ότι η τάρατσα μου είναι μεγάλη (δεν πρόκειται για μπαλκονάκι) γύρω στα 90τμ με 1 μέτρο ύψος σε κάγκελα και τοίχο. Είμαι στον 3ο όροφο. Ο τοίχος περιλαμβάνει χοντρή σε πάχος κουπαστή στην οποία κάθονται ανά περιστάσεις και αφοδεύουν (λούκουμι/θήραμα υποθέτω για τον γατούλη μου) περιστέρια.

Νομίζω πως ο τοίχος (με τα περιστέρια πάνω!) είναι πιο επικίνδυνος από τα σκέτα κάγκελα, γιατί το γατί δεν βλέπει το χάος κάτω για να φοβηθεί.
Έμενα κι εγώ σε δώμα παλιά, στον 6ο όροφο. Είχα δική μου βεράντα με κάγκελο γύρω-γύρω και ολόγυρα ήταν η τεράστια ταράτσα της πολυκατοικίας, κι αυτή με κάγκελο. Στη δική μου την ταράτσα είχα βάλει καλαμωτή και γλάστρες, αλλά δυστυχώς ένα γατάκι που είχα τότε (κουτσό και μονόφθαλμο) σκαρφάλωσε στις γλάστρες και... πάπαλα. Μάλλον συντέλεσε και η αναπηρία του στην πτώση.
Στη συνέχεια (την ίδια μέρα!) μου έδωσαν για παρηγοριά ένα άλλο γατάκι, αυτό που έχω ακόμα. Στην αρχή φοβόμουνα πολύ να το αφήσω έξω, αλλά σιγά σιγά μου έδειξε ότι δεν έκανε επικίνδυνες κινήσεις και όταν μεγάλωσε λίγο το άφηνα να μπαινοβγαίνει ελεύθερα. Δεν γινόταν κιόλας αλλιώς, γιατί το δώμα ήταν αποπνικτικό, μόλις 22 τετραγωνικά και δεν ήταν δυνατόν να το έχω συνέχεια κλεισμένο μέσα. Στην ταράτσα είχαν πρόσβαση και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας, που ερχόντουσαν να απλώσουν ή να φέρουν τα σκυλιά τους για... κατούρημα (ναι, ναι, αξιώθηκα να το δω κι αυτό). Ε, λοιπόν το γατί μου μόλις τους άκουγε, ερχόταν τρέχοντας και κρυβόταν στη δική μου βεράντα. Αργότερα απέκτησα κι άλλο γατί, που όμως έκανε συνέχεια ταρζανιές οπότε αυτό δεν το άφησα ποτέ μόνο του έξω (ούτε τώρα που έχω μετακομίσει σε άλλο σπίτι).
Το συμπέρασμά μου είναι πως όλα εξαρτώνται από το χαρακτήρα του γατιού και πως ό,τι οχυρωματικά και να βάλεις δεν μπορείς να έχεις 100% ασφάλεια. Σίγουρα τώρα που το γατί σου είναι μικρό, μην το αφήνεις μόνο του έξω. Παρακολούθησέ το να δεις πώς αντιδρά και σιγά-σιγά βλέπεις τι θα κάνεις. Ρίσκο θα υπάρχει πάντα, αλλά το ίδιο ισχύει και για μας...

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

με την τουαλέτα δεν είχα πρόβλημα την βρηκε μια χαρα, με το καλαθακι του έχω προβλημα ακόμα παρόλο την ζακέτα μου που εβαλα μέσα, για την ταράτσα θα δω πότε θα τον βγάλω και τι αντίδραση θα έχει και θα πράξω αναλόγως για το αν θα τον αφήνω ή όχι.

μπαλκόνι/ταράτσα

γεια σας ,είμαι η Νόνη .Σας βρήκα τυχαία πριν από μία εβδομάδα κι έκτοτε παρακολουθώ συχνά τις συζητήσεις σας.Από την παιδική μου ηλικία αγαπούσα τις γάτες και μπορώ να πω ότι έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία .Αυτό που με απασχολούσε πιο πολύ ήταν η διαβίωση των γατιών σε διαμερίσματα εξ' αιτίας του κινδύνου πτώσης που διατρέχουν όπως και να αποκλείσω κάθε περίπτωση να πάνε στα διπλανά διαμερίσματα.Έχω την ατυχία να γετονεύω με δύο από τουςμεγαλύτερους γατοεχθρούς της Ελλάδας.
Χάρη στις κατασκευές που έφτιαξα οι γάτες μου χαίρονται το μπαλκόνι όσο λείπω στη δουλειά χωρίς να ανησυχώ.
.Έχω κλείσει ένα μέρος του μπαλκονιού με ξύλινη πέργολα μήκους 2,50m.από πάνω μέχρι κατω γύρω από μία μπαλκονόπορτα Η ξύλινη αυτή πέργολα έχει ανοίγματα τόσο ώστε να μη χωράει το κεφάλι της γάτας ,φτάνει από το ταβάνι του μπαλκονιού μέχρι κάτω στο πάτωμα και μ'αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε το μπαλκόνι ,παίρνουμε αέρα και δεν είναι καθόλου πληκτικό .Σε συνδυασμό μάλιστα με δύο γλάστρες παρθενόκισσο που έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη είναι όμορφο και αισθητικά.
Θα επανέλθω σύντομα να σας δώσω και για άλλες κατασκευές
.

Καλωσήρθες στο mycat! Ακούγεται πολύ ωραία η κατασκευή σου, μήπως μπορείς να βάλεις και φωτογραφία; :rolleyes:
Εμείς μένουμε στον 4ο και ακόμα δεν έχουμε βρει 100% αποτελεσματική οχύρωση, αν και το πλαστικό πλέγμα βοήθησε κάπως... Το πρόβλημα είναι ότι η βεράντα μας έχει και θέα και δε θα θέλαμε να την κλείσουμε από πάνω μέχρι κάτω. :hmm: Καμιά ιδέα;

Κατ'αρχήν καλωσόρισες στον γατόσκοσμο!!
Αν προσέξεις να θέσεις τώρα κάποιες συνήθειες στο γατουλίνι σου, θα καταφέρει να τις ακολουθεί πάντα!
Εγώ δεν συμφωνώ με την ιδέα του έξω, εκτός και αν 1) βάλεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καλαμωτή γύρω γύρω 2) του ανοίγεις μόνο τις ώρες που είσαι κι εσύ σπίτι,ώστε να τον επιβλέπεις. Τα δικά μ ου βγαίνουν στο μπαλκόνι μόνο τις ώρες που είμαι εκεί. Αράζουν, λιάζονται, αλλά μετά μπαίνουν μέσα!
Θέλει πολύ προσοχή (πρόσφατα μια φίλη έχασε τη γάτα της--έγκυο-- της έπεσε απο τον 5 όροφο-γλύστρησε και πάει...)
Η γάτα θέλει να ορίσει το χώρο της απο την αρχή. Δεν νομίζω οτι την απασχολεί ιδαιέταιρα το μικρό σου δωμάτιο (άλλωστε κοιμάται πολλές ώρες της ημέρας) αρκεί να : αερίζεται, να έχει φως--δηλ να βλέπει τι γίνεται έξω!, να έχει την τουαλέτα, φαγητό και νερό!
Την τουαλέτα πρέπει να την βάλεις σε ένα σταθερό σημείο για να τη μάθει.Αν έχεις πρόβλημα με τη μυρωδιά πάρε τη σκεπαστή με το φίλτρο και βάλτη στο μπάνιο σου. Όσο για τον ύπνο? Ένα μυστήριο που δεν θα λύσουμε ποτέ: όσα γλυκούλια κρεβατάκια κι αν πάρεις, όσα πουπουλένια μαξιλάρια κι αν αγοράσεις, όσα χαζοχαρούμενα κουβερτάκια και τέτοια κι αν βάλεις σε μια γάτα, εκείνη θα επιλέξει να κοιμηθεί σε τελείως άσχετο μέρος!!! Πάντοτε όμως μέρη που αποπνέουν ασφάλεια και την κάνουν να νιώθει κοντά σου!!!:) :D

Έχω κλείσει ένα μέρος του μπαλκονιού με ξύλινη πέργολα μήκους 2,50m.από πάνω μέχρι κατω γύρω από μία μπαλκονόπορτα Η ξύλινη αυτή πέργολα έχει ανοίγματα τόσο ώστε να μη χωράει το κεφάλι της γάτας ,φτάνει από το ταβάνι του μπαλκονιού μέχρι κάτω στο πάτωμα και μ'αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε το μπαλκόνι ,παίρνουμε αέρα και δεν είναι καθόλου πληκτικό .Σε συνδυασμό μάλιστα με δύο γλάστρες παρθενόκισσο που έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη είναι όμορφο και αισθητικά.
.

Πολύ ωραία ιδέα ακούγεται...

Χάρη στις κατασκευές που έφτιαξα οι γάτες μου χαίρονται το μπαλκόνι όσο λείπω στη δουλειά χωρίς να ανησυχώ.
.Έχω κλείσει ένα μέρος του μπαλκονιού με ξύλινη πέργολα μήκους 2,50m.από πάνω μέχρι κατω γύρω από μία μπαλκονόπορτα Η ξύλινη αυτή πέργολα έχει ανοίγματα τόσο ώστε να μη χωράει το κεφάλι της γάτας ,φτάνει από το ταβάνι του μπαλκονιού μέχρι κάτω στο πάτωμα και μ'αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε το μπαλκόνι ,παίρνουμε αέρα και δεν είναι καθόλου πληκτικό .Σε συνδυασμό μάλιστα με δύο γλάστρες παρθενόκισσο που έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη είναι όμορφο και αισθητικά.
.

Νόνη γειά σου! Ανυπομονώ κι εγώ όπως και άλλοι συμπάσχοντες εδώ μέσα να δούμε φωτογραφίες από τις κατασκευές σου! Προβληματίζομαι απίστευτα για το μπαλκόνι γιατί η Νεφέλη μου το έχει μεγάλη ανάγκη και δεν θέλω να της το στερώ. Ακόμα ούτε πλέγμα δεν έχουμε βάλει, το έχουμε αγοράσει αλλά :/:... Θέλουμε φωτοοοοο!:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back