Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Δεν αρκει να μην αγοραζεις το κινεζικο γαλα απο τα μαγαζια με τα κινεζικα προιοντα.Το μεγα θεμα ειναι και ποιες αλλες "επωνυμες και υπερανω υποψιας" εταιριες το χρησιμοποιουν σαν πρωτη υλη στα προιοντα τους.Ηδη εχει ακουστει το ονομα της Cadbury και της Mars.
Ριξτε μια ματια https://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/09/2008_250100Τελικα απ'οτι φαινεται η Κινα εκτος απο φτηνα εργατικα χερια εξασφαλιζει στις εταιριες και πολυ φτηνες και αμφιβολου ποιοτητας πρωτες υλες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
τελικα μόνο αν έχουμε ο καθένας από μία αγελάδα σε κλειστό προστατευμένο χώρο μπορούμε α είμαστε σίγουροι τι πίνουμε....
ασε οπως τα λες ειναι μας βλεπω ολους στα χωρια μας , με φαρμες και κηπους με ολα τα απαραιτητα..
Α ρε Τζουλια σωστα επραξες!
Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλά κάνει η μαμά μου.. έχει τον μπαχτσέ της με τα λαχανικά εποχής και τις κοτούλες της με αυγουλάκια και φρέσκο κρέας από κοτούλες θρεμένες με χορταράκι και καλαμποκάκι Α ποιότητας...
stellak
Διάσημο μέλος

Χωρίς πλάκα, πάντως, κανείς δεν ξέρει από τι να φυλάγεται. Από τον Οκτώβριο του 1993 ως το Μάρτιο του 1994 ήμουν στην Αγγλία. Φυσικά και δεν ξέραμε για Τρελές Αγελάδες τότε, ούτε εδώ ούτε εκεί. Κι όμως από την Αγγλία ξεκίνησε. Τι στο καλό, δεν είναι πιθανό τόσον καιρό εκεί να έφαγα κι εγώ τρελό κρέας; Αλλά μπορεί και όχι...
Τόσα χρόνια μετά - και έχοντας την πεποίθηση ότι δεν νόσησα ποτέ

- στα νοσοκομεία που χρειάστηκε να πάω να δώσω αίμα σε ώρα ανάγκης, ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ. Διότι, λέει, μπορεί να νοσώ. Τους εμποδίζει η ... εγκύκλιος να μου πάρουν αίμα.
Αλλά εγκύκλιος για να μας προστατεύουν από τα μολυσμένα δεν έχει βγει ακόμα

NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
η σε ειδαν λιγο τρελοκομειο και σκεφτηκαν "ααα ααυτη νοσει...στον επομενο"
αχ μαζεψε τα μπογαλακια σου γιατι δνεμπορω να σκαψω μονη μπαξε , να αρμεγω, να μαζευω αυγα απο τις κοτες κλπ θα χρειαστω βοηθεια

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι ναι θα γίνω καουμπόισα!! Το όνειρο της ζωής μου 

Θα εκπαιδεύσω και τον Αζραέλ να έρχεται βόλτα με το άλογο (θα του βάλω γατοφόρο στο άλογο 

) και θα σουλατσάρουμε παρέα 
stellak
Διάσημο μέλος

Το θέμα όμως είναι: εμείς ξέρουμε από τι να προστατευόμαστε στη διατροφή μας; Αφού πριν λίγο καιρό ήταν το μολυσμένο λάδι, τώρα το μολυσμένο γάλα, τότε ήταν το μολυσμένο κρέας. Άρα; Μηδενική προστασία...

Raisa
Περιβόητο μέλος
ασε οπως τα λες ειναι μας βλεπω ολους στα χωρια μας , με φαρμες και κηπους με ολα τα απαραιτητα..
Α ρε Τζουλια σωστα επραξες!
Το σκέφτομαι και γω πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.....

και για να πω την αλήθεια μου αρέσει η ιδέα!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Το σκέφτομαι και γω πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.....
και για να πω την αλήθεια μου αρέσει η ιδέα!![]()
Και εμενα μ'αρεσει πολυ μια τετοια ιδεα. Αλλα θα χρειαζομουν πολυ κουραγιο και δυναμη, τωρα να αλλαξω ριζικα την ζωη μου.Στο μακρυνο μελλον σιγουρα ειναι στα σχεδια μου.

Kikiriki
Νεοφερμένο μέλος
ι είναι η μελαμίνη Η μελαμίνη, χημική ουσία που έχει μολύνει το βρεφικό γάλα στην Κίνα προκαλώντας προβλήματα υγείαςσε χιλιάδες παιδιά, χρησιμοποιείται στη χώρα ως φυτοφάρμακο και είναι πιθανόν να έχει περάσει στηντροφική αλυσίδα εδώ και πολύ καιρό, δηλώνουν κινέζοι επιστήμονες.
Σύμφωνα με τον Tσαν Κινγκ-μινγκ, αναπληρωτή καθηγητή βιοχημείας στο Chinese University του ΧονγκΚονγκ, η κυρομαζίνη, ένα παράγωγο της μελαμίνης, χρησιμοποιείται ευρέως ως φυτοφάρμακο στηνΚίνα.
«Απορροφάται από τα φυτά ως μελαμίνη... φυσικά έχει ήδη περάσει στην τροφική μας αλυσίδα και στιςζωοτροφές. Άρα το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά στα γεωργικάπροϊόντα, στις ζωοτροφές και στις τροφές των ιχθυοκαλλιεργειών», δηλώνει σε συνέντευξή του.
Μια αναζήτηση στο Ίντερνετ για εταιρείες που παράγουν κυρομαζίνη στην Κίνα απέδωσε πολλάαποτελέσματα.
Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για το τι σημαίνει η μελαμίνη για τον ανθρώπινο οργανισμό ή γιαανθρώπους που έχουν εκτεθεί σε μικρές δόσεις της ουσίας επί μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Από τις χιλιάδες των παιδιών που νόσησαν με πέτρες στα νεφρά στην Κίνα, το 80% είναι ηλικίας κάτωτων 2 ετών και το μολυσμένο γάλα αποτελούσε σχεδόν το αποκλειστικό προϊόν διατροφής.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η μελαμίνη δημιουργεί πέτρες στα νεφρά και προβλήματα στη λειτουργίατων νεφρών. Αλλά δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν άλλες μακροπρόθεσμες συνέπειες στον οργανισμό. Πρόκειται για ουσίες που δεν έπρεπε να υπάρχουν στα τρόφιμα», λέει ο Πίτερ Γιου, καθηγητήςεφηρμοσμένης βιολογίας και χημικής τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ.
Άλλοι επιστήμονες θεωρούν ότι, αν και οι πέτρες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, το ανησυχητικό είναιότι βλάβη στα νεφρά και νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να προκληθεί όταν η μελαμίνη αρχίζει νακρυσταλοποιείται και να φράζει τους νεφρικούς σωλήνες που φιλτράρουν το αίμα.
Έπειτα από το σκάνδαλο που προκλήθηκε από τις μολυσμένες με μελαμίνη κινεζικές ζωοτροφές, οιοποίες εξήχθησαν στις ΗΠΑ προκαλώντας νεφρική ανεπάρκεια και το θάνατο σε χιλιάδες σκύλους καιγάτες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι έρευνές της οδήγησαν στοσυμπέρασμα ότι η κατανάλωση «χοιρινού, κοτόπουλου, ψαριών και αυγών από ζώα που αθέλητα έχουντραφεί με ζωοτροφές μολυσμένες με μελαμίνη... δεν είναι πιθανόν να αποτελέσει κίνδυνο για την υγείατου ανθρώπου».
Επικαλούμενος άλλες έρευνες, ο Ντάνιελ Τσαν, καθηγητής νεφρολογίας στο Πανεπιστήμιο του ΧονγκΚονγκ, λέει: «Τα αποτελέσματα των ερευνών που ακολούθησαν την υπόθεση των ζωοτροφών το 2007 έδειξαν ότι το επίπεδο μόλυνσης στη δική μας τροφική αλυσίδα είναι χαμηλό και, κατά συνέπεια, δεν είναιπιθανόν να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στους ανθρώπους».
Το Χονγκ Κονγκ θέσπισε σήμερα το ανώτατο όριο των 2,5 χιλιοστόγραμμων ανά κιλό περιεκτικότηταςτων τροφίμων σε μελαμίνη και στο 1 χιλιοστόγραμμο ανά κιλό για τις παιδικές τροφές και τις μητέρες πουθηλάζουν. Ωστόσο, επιστήμονες επέκριναν τον καθορισμό αυτών των ορίων.
«Το όριο του 1 χιλιοστογράμμου είναι αυθαίρετο. Όπως σε πολλές καρκινογόνες ουσίες, τα όριαμειώνονται συνεχώς. Το 1 mg μπορεί να είναι αβλαβές, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι καλό. Ιδανικά, (ημελαμίνη) πρέπει να απαγορευθεί, δεν πρέπει να επιτρέπεται», λέει ο Πίτερ Γιου.
νομίζω αποδεικνύεται πως αυτοί που δε νοιάζονται για τα ζώα απλά δεν νοιάζονται ούτε για τους ανθρώπους ......
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool