Κινέζοι και κατοικίδια

Νομίζω είναι εβραϊκό έθιμο και δεν ξέρω αν όντως συμβολίζει αυτό.
Πάντως μου φαίνεται πολύ κουφό. Δηλαδή δεν φτάνει που ο Χριστός σταυρώθηκε και πόνεσε, εμείς πρέπει να το επαναλάβουμε στα αρνιά?
Ειλικρινά δεν βγάζω άκρη.:hmm:
Προσωπικά πάντως βρίσκω τελείως αντιαισθητικό και κακόγουστο αυτό το έθιμο....(πέρα απο το ότι μια βαρβαρότητα την έχει:/:)

Μαζί σου......και εγώ δεν το καταλαβαίνω αλλά τι να πεί κανείς για τις θρησκείες..

Δεν νομίζω να είναι Εβραικό έθιμο γιατί οι εβραίοι απόσο ξέρω δεν πιστεψαν στον Χριστό όπως οι χριστιανοί...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2. Τα κόκκινα αυγά και το σουβλιστό αρνί: Όπως έχουμε αναφέρει
και σε άλλη ενότητα, η λέξη Πάσχα παραπέμπει στην εβραϊκή λέξη
«Pesach» που σημαίνει «πέρασμα» και πιο συγκεκριμένα στη «δραματική
εκδίωξη» και απελευθέρωση των Ιουδαίων από τους Αιγυπτίους. Σε σχέση
με αυτό, ο Έλληνας λόγιος Αδαμάντιος Κοραής αναφέρει ότι οι Ιουδαίοι,
στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την εξολόθρευση (την «υπό
εξολοθρευτικού αγγέλου φθορά»), έβαφαν τις εξώπορτες των σπιτιών τους
με αίμα προβάτου έτσι ώστε να ξεγελάσουν τον εχθρό και να
απομακρύνουν τον κίνδυνο μιας «δεύτερης» εισβολής. Με το πέρασμα του
χρόνου, το γεγονός απέκτησε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και καθιερώθηκε με
τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή με το βάψιμο των αυγών σε
κόκκινο χρώμα.
Μια άλλη εκδοχή όμως μας υπενθυμίζει ότι το κόκκινο αυγό συμβολίζει και το αίμα που έσταξε από το στήθος του Χριστού, όταν ο Ρωμαίος στρατιώτης τον τρύπησε με τη λόγχη επάνω στο Σταυρό.
Αργότερα όμως, κατά την εποχή της Καινής Διαθήκης, όταν ο ίδιος ο Ιησούς θυσιάστηκε για χάρη της ανθρωπότητας λαμβάνοντας τη θέση του θυσιαζόμενου αμνού (προβάτου), το έθιμο των αυγών έρχεται να εμπλουτιστεί με το παραδοσιακό σφάξιμο του αρνιού και το σούβλισμα, την ημέρα της Ανάστασης.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, το πασχαλινό δείπνο συνοδευόταν από πικρά χόρτα τα οποία συμβόλιζαν την πικρία που ένιωθαν οι Εβραίοι κατά την περίοδο της δουλείας στην Αίγυπτο. Γι’ αυτό το λόγο, οι χριστιανοί προτιμούν τη μαγειρίτσα για το γιορταστικό δείπνο της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η οποία αποτελείται από κρέας αρνίσιο μαγειρεμένο με πικρά χόρτα.
https://www.oikade.gr/news_detail.asp?NewID=000000000006196.EL&NwcID=000000000000022.EL

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομίζω να είναι Εβραικό έθιμο γιατί οι εβραίοι απόσο ξέρω δεν πιστεψαν στον Χριστό όπως οι χριστιανοί...:hmm:
Εβραϊκό είναι, όπως και το Πάσχα.;)
Οι πρώτοι Χριστιανοί (που ήταν στην συντριπτική πλειοψηφία τους Εβραίοι) προσάρμοσαν τις εβραϊκές γιορτές και έθιμα (δηλαδή την παράδοση με την οποία είχαν μεγαλώσει) στη νέα θρησκεία.

Η σφαγή και το φάγωμα του αρνιού αποτελεί στοιχείο της παλαιάς διαθήκης (της εβραϊκής παράδοσης) και συγκεκριμένα, εάν θυμόσαστε όταν ο θεός έριξε τις επτά πληγές στη τελευταία πληγή (νομίζω αυτή με το θάνατο των πρωτότοκων παιδιών των Αιγυπτίων) είπε στο Μωυσή εκείνο το βράδυ όλοι οι Εβραίοι να μείνουν σπίτι τους και να σφάξουν ένα αρνί. Με το αίμα του να σημαδέψουν τη πόρτα τους (ώστε να τους ξεπεράσει η κατάρα) και το υπόλοιπο κρέας να το μαγειρέψουν. Έτσι έμεινε να γιορτάζεται με αυτό το τρόπο το εβραϊκό Πάσχα. Ο Μυστικός Δείπνος λοιπόν έγινε την ημέρα που γιορταζότανε το εβραϊκό Πάσχα. Με διάφορες προσαρμογές έφτασε να γιορτάζεται έτσι σήμερα. Πάνω κάτω αυτή είναι η προϊστορία, όταν γυρίσει η Νερίνα από το σχολείο θα τη ρωτήσω για τα υπόλοιπα.:P

Πάντως θα ήταν ωραίο έθιμο να τρώγαμε ότι έφαγαν και στον μυστικό δείπνο..Και λιγότερο αναίμακτο και διαιτητικό :D:D:D

Πάντως τη μεγαλύτερη πλάκα την είχα πάθει, όταν αντίκρυσα τα άλογα που φορτώνονταν στο καράβι για να πάνε για σφαγή στην Ιταλία...
Δεν ξέρω..για μένα τα άλογα είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια...:(

Πάντως τη μεγαλύτερη πλάκα την είχα πάθει, όταν αντίκρυσα τα άλογα που φορτώνονταν στο καράβι για να πάνε για σφαγή στην Ιταλία...
Δεν ξέρω..για μένα τα άλογα είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια...:(

:(:( τα καημένα,και εγώ τα λυπάμαι γιατί πέρα το ότι τα τρώνε, τα έχουν εκμεταλευτεί με πολλούς τρόπους μέσα στα χρόνια....

:(:( τα καημένα,και εγώ τα λυπάμαι γιατί πέρα το ότι τα τρώνε, τα έχουν εκμεταλευτεί με πολλούς τρόπους μέσα στα χρόνια....
To χειρότερο στις μέρες μας είναι ότι αφού σακατεύονται κυριολεκτικά στον Ιπποδρομο, μετά τα στέλνουν για σφαγή...

νομιζω πως τελικα το θεμα θα πρεπει να αλλαξει τιτλο. εχουμε καταληξει να συζηταμε αν μπορουμε να σεβαστουμε μια διαφορετικη κουλτουρα απο την δικη μας οταν διαφωνουμε μαζι της τοσο ριζικα.

Εχω υποψιν μου ενα κυριλε εστιατοριο στο μαρουσι, και ενα στο κολωνακι που προμηθευει ο μπαμπας μου, που εχει φαγητα με κρεας αλογου, κροκοδειλου, ζαρκαδιου, και ενα κατο αλλων τετοιων "ασυνηθιστων" ζωων.
Και ποσα αλλα που δεν ξερουμε εχουν κρεας απο τετοια ζωα.:|

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back