Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Του Παντελή Βούλγαρη το "Ψυχή Βαθειά", έχει κανείς καμιά γνώμη?
Αναφέρεται σε μιά ιδιαίτερα τραυματική περίοδο της ελληνικής ιστορίας, αυτήν του εμφυλίου.
Αν και φαντάζομαι θα είναι λίγο "βαριά", σκέφτομαι να πάω να την δώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Aπό σήμερα προβάλλεται στους κινηματογράφους. Από κριτικές που διάβασα δεν ενθουσιάστικα ιδιαίτερα......Αν και μου αρέσει η Καρυστιάνη και έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία, εδώ λένε ότι το σενάριο είναι "ξύλινο" και πολύ μελό. Λείπει η αντικειμενικότητα της ιστορίας. Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν άνθωποι στη ζωή που έχουν ζήσει τον εμφύλιο και που τα σημάδια του υπάρχουν ακόμα στο σώμα τους.....Θα πάω να τη δω όμως. Θέλω όμως να πάω λίγο αργότερα γιατί είδα πρόσφατα τις ραγισμένες καρδιές και δεν θέλω να "ξενερώσω". Νίκη μου να το δεις. Ο Αλμοδόβαρ στις καλύτερες στιγμές του. Μην το χάσεις.Να ρωτήσω για μιά μη γατόφιλη ταινία που βγαίνει στους κινηματογράφους.
Του Παντελή Βούλγαρη το "Ψυχή Βαθειά", έχει κανείς καμιά γνώμη?Αναφέρεται σε μιά ιδιαίτερα τραυματική περίοδο της ελληνικής ιστορίας, αυτήν του εμφυλίου.
Αν και φαντάζομαι θα είναι λίγο "βαριά", σκέφτομαι να πάω να την δώ.![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
θα ήθελα να σας μιλήσω για μια ταινία που είδα το 2000 ή 2001 στο φεστιβάλ κινηματογράφου θεσσαλονίκης, ένα πρωινό σε μια άδεια αίθουσα, και δεν ξέρω αν υπάρχει σε dvd..
λέγεται "η μέρα που έγινα γυναίκα" και είναι η σουρεαλιστική απεικόνιση της γυναικείας πραγματικότητας στο ιραν ή το ιράκ.. η σκηνοθέτης αναφέρεται στα βιώματα της πατρίδας της και ήταν μόλις 21 χρονών όταν την γύρισε...
μιλάει για 3 στάδια της γυναικείας φύσης, την παιδική προς εφηβική ηλικία, την ηλικία μετά τα 20-25-30 [κάπου εκεί] και τέλος ένα πιο προχωρημένο ηλκιακά στάδιο...
δεν έχω λόγια να το περιγράψω, ήταν άψογη ταινία [για να μου μείνει σχεδόν 10ετία μετά], αν και σουρεαλιστική καθόλου κουραστική και αξίζει να την αναζητήσετε φίλες και φίλοι μου, θα συγκινηθείται ιδιαίτερα.. ίσως σε τίποτα εναλλακτικά video clubs...
βέβαια δεν βοήθησα ιδιαίτερα, αλλά ευτυχώς τον τίτλο τον συγκράτησα
αξίζει να σημειώσω ότι την έχει προβάλλει και η ελληνική τηλεόραση σε κάτι ώρες ανάμεσα στις 2-3 προ μεσημβρίας....[τα χαράματα δηλαδή]
ruko
Διάσημο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Προσπάθησε κ εσύ αν βρεις κάτι αλλά δεν νομίζω να έχει βγει γιατί μάλλον δεν έκανε πωλήσεις οπότε δεν τα βγάζουν αυτά τα έργα. Το βρήκα όμως στα Ιρανικά αν μπορείς να βρεις υπότιτλους (στα αγγλικά μόνο) κ να τους κολλήσεις μόνο έτσι
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Νικη Ραγισμενες καρδιες ειναι το Ambrazos rotos?

μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Μουσταρδούλα δυστυχώς το έργο αυτό δεν υπάρχει σε DVD ούτε καν στα torrent ο αγγλικός τίτλος είναι The Day I Became A Woman
Υπάρχει σε DVD, το ιρανικό σινεμά έχει πολλούς φίλους.

moukelis
Επιφανές μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Στη Θεσσαλονικη οσα χρονια ημουν εγω υπηρχε ενα βιντεοκλαμπ που ειχε συλλεκτικες ταινιες.Μας το ειχε συστησει ο καθηγητης κινηματογραφου,και πραγματικα ειχα βρει εκει παρα πολλες ταινιες πυο ουτε θα φανταζομουν.Λεγοταν AZA νομιζω,ηταν σε ενα στενο κοντα στην Αγ.Σοφιας.
Τι μου θύμισες, πέρασα τα νιάτα μου στον ΑΖΑ!!
Είχε απίστευτη ποικιλία και όλες οι κόπιες ήταν νόμιμες εννοείται.
Τον έψαξα, αλλά το σάιτ του έχει κατέβει και δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα το μαγαζί, πάντως αυτή είναι η διεύθυνση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Εσύ; Αδύνατον!(ναι,εγω μιλουσα με τις ωρες,απιστευτο ε; )
elvenstar
Επιφανές μέλος
Την βρήκα κ εδώ με 8.90 κ λέει ότι υπάρχει κ μεταχειρισμένη με 3.90 ελπίζω να είναι διαθέσιμη ακόμα
moukelis
Επιφανές μέλος

elvenstar
Επιφανές μέλος
πρέπει να βρίσκεις μόνιμα τέτοιους ανθρώπους γιατί λυμένη την βλέπω συνέχειαΣοβαρα;Νομιζα οτι εισαι αθηναια.Ναι,ξερω,δεν το πιστευεις,κι ομως,αν βρω ανθρωπο με τα ιδια ενδιαφεροντα,λυνεται η γλωσσα μου.![]()

moukelis
Επιφανές μέλος

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Από εκεί είμαι. Ήταν εποχές βαριάς κουλτούρας (Μπέργκμαν και ξερό ψωμί).![]()
Η αδυναμια μου,μετα τον Κουροσαβα!

Η αχρηστη κατεβασα τις Αγριες φραουλες που δεν εχω δει ακομα-αδικαιολογητη,το ξερω

-και δεν μου παιζει τους υποτιτλους.Καθως δεν ξερω Σουηδικα λοιπον το εχω και δεν μπορω να το δω
,σαν να εφτασα στην πηγη και δεν μπορω να πιω νερο.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Aπό σήμερα προβάλλεται στους κινηματογράφους. Από κριτικές που διάβασα δεν ενθουσιάστικα ιδιαίτερα......Αν και μου αρέσει η Καρυστιάνη και έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία, εδώ λένε ότι το σενάριο είναι "ξύλινο" και πολύ μελό. Λείπει η αντικειμενικότητα της ιστορίας. Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν άνθωποι στη ζωή που έχουν ζήσει τον εμφύλιο και που τα σημάδια του υπάρχουν ακόμα στο σώμα τους.....
Διάβασα και εγώ πληθώρα κριτικών(συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ριζοσπάστη) και είδα διάφορες συζητήσεις σε φόρουμ.

Τελικά την είδα χθές την ταινία.Οι δικές μου εντυπώσεις καταρχήν είναι θετικές.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δέχτηκε τόσο μεγάλη κριτική από την αριστερά.

Θα πώ μόνο ότι σίγουρα είναι αντιπολεμική ταινία.

Και να ρωτήσω αν η κυρία Καρυστιάνη είναι φιλόζωη?, γιατί εντόπισα μια "γατόφιλη" ατάκα στο σενάριο.
(σιγά μην δεν έβρισκα
) Αν θες μπορούμε να συζητήσουμε πιό διεξοδικά τις εντυπώσεις με π.μ για να μην φορτόνουμε το νήμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool