Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω θα ελεγα να περιμενεις να μεγαλωσει πριν παρεις κλειστη... μπορει να γινει τεραστια η γατουλα και να μη χωραει (εγω δεν βρισκω κλειστη να τον χωραει)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ !! Πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις σας! Δυστυχώς δεν ξέρω πόσο μεγάλη ακριβώς θα γίνει. Μάλλον θα πάρω κάποια κανονικού ας πούμε μεγεθους τώρα γιατί ψιλοεπείγει και ελπίζω να χωράει και στο μέλλον

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάπου στο forum έχει ένα θέμα για κλειστές αμμολεκάνες αν θυμάμαι καλά...αν το βρεις ρίξε μια ματιά. Συνοπτικά αυτά που συγκράτησα ήταν να μην κάνεις πολύ αποτομα την αλλαγη. Στην αρχή να την έχεις χωρίς το πορτάκι και μετά απο κάποιες μέρες να το βάλεις. Να του δείξεις και το δρόμο (δηλαδή βαλτην μέσα εσυ-χωρίς ζόρισμα όμως για να μην στραβώσει).
Να σου περιγράψω και τη δική μας εμπειρια μιας και πρόσφατα πήραμε κλειστή. Χωρίς πορτάκι μόνο για λίγες ώρες την είχα, άφησα και την παλιά στο μπαλκόνι μη δεν του αρέσει η κλειστή και ζοριστεί. Στην αρχή όποτε καταλάβαινα πως θέλει να πάει του σήκωνα το πορτάκι με το χέρι μου να περάσει. Απο το καθάρισμα κατάλαβα πως πηγαινε και μόνος του. Είχε πλάκα όταν πήγε να μπει μόνος του χωρίς βοήθεια...επειδη με έβλεπε που γυρνούσα το πορτάκι απο πάνω για να του αφήσω το δρόμο ελεύθερο, προσπαθούσε να κάνει και αυτός το ίδιο, οπότε τις επομενες φορές που του το άνοιγα το έσπρωχνα προς τα μέσα απο την κάτω μεριά, όπως θα κάνει δηλαδή και ο ίδιος για να μπει. Αυτά για καμιά βδομαδούλα που ήμασταν Θεσσαλονίκη...τώρα είμαστε χύμα με την ανοιχτή!!!
Ταυτόχρονα με την καινουργια λεκάνη πηρα και την everclean να την δοκιμάσω....το αποτέλεσμα ήταν όταν ανοιγα το καπάκι να την καθαρίσω να την βγάζει έξω με τις χούφτες!!! οποτε αν το θέμα σου ειναι να μη γεμίζει με άμμο καθάριζε την καλύτερα όταν είναι σε άλλο χώρο (φυσικά η γατούλα σου μπορει να μην κάνει τα ίδια με τον δικο μου....)
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ χρήσιμα όλα! θα προσπαθήσω να γίνει ομαλά η αλλαγή.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
υπαρχουν μερικες γατες που δεν θελουν να χρησιμοποιουν κλειστες λεκανες. Οι κλειστες κρατουν μεσα τις οσμες και οταν μπαινουν θεωρουν την λεκανη βρωμικη. Παρε παντως μια μεγαλη για να εισαι σιγουρη οτι θα χωραει. Εγω παντως προτιμω τις ανοιχτες γιατι μου φαινονται και πιο ευκολες στο καθαρισμα. Ασε που αν καθαριζεις μια ανοιχτη λεκανη 2 φορες την ημερα δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα με οσμες.
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Την κλειστή την πήρα για τον χαμό που κάνει το μικρό μου με την άμμο επειδή Θεσσαλονίκη μοιραζόμαστε το δωμάτιο μου και γινόταν λίγο χαμός...
Τα κακάκια του δε με ενοχλούνε γιατί.....μοσχοβολάνε!!!! (έτσι δε λένε οι μαμάδες για τα μωρά τους???χαχαχαχαχα)
Αν τελικά πάρεις κλειστη να έχει απο κάπου εξαερισμο, σαν αυτή που κοιτούσες αν θυμάμαι καλά που είχε 2 φίλτρα (δεξια+αριστερα), μην πάθει και καμια ασφυξία!!!
by the way...sakura-chan εσύ που είσαι καναδά έχεις πάρει ποτέ αυτόματη?? της είδα προσφατα στο ίντερνετ και μου κίνησαν το ενδιαφέρον....Αυτές που καθαρίζονται μόνες τους εννοώ και τα σπρώχνουν σε μια θήκη στο πλάι και εσύ απλά βγάζεις το σακουλάκι και τα πετας!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Την κλειστή την πήρα για τον χαμό που κάνει το μικρό μου με την άμμο επειδή Θεσσαλονίκη μοιραζόμαστε το δωμάτιο μου και γινόταν λίγο χαμός...
Τα κακάκια του δε με ενοχλούνε γιατί.....μοσχοβολάνε!!!! (έτσι δε λένε οι μαμάδες για τα μωρά τους???χαχαχαχαχα)
Αν τελικά πάρεις κλειστη να έχει απο κάπου εξαερισμο, σαν αυτή που κοιτούσες αν θυμάμαι καλά που είχε 2 φίλτρα (δεξια+αριστερα), μην πάθει και καμια ασφυξία!!!
by the way...sakura-chan εσύ που είσαι καναδά έχεις πάρει ποτέ αυτόματη?? της είδα προσφατα στο ίντερνετ και μου κίνησαν το ενδιαφέρον....Αυτές που καθαρίζονται μόνες τους εννοώ και τα σπρώχνουν σε μια θήκη στο πλάι και εσύ απλά βγάζεις το σακουλάκι και τα πετας!!
δεν εχω παρει αυτοματη... εχω δει πολλες εδω και μου ειναι εντελως αδιαφορες. Πεταμενα λεφτα για την ακριβεια. Θελουν ανταλλακτικα τα οποια κοστιζουν αρκετα ($20-30) και δεν συμφερει. Καλυτερα να δινω αυτα τα χρηματα σε αμμο, παρα σε ανταλλακτικα. Επισης δεν με βολευουν επειδη μαζευουν τους σβωλους και τα κακακια σε ειδικο δοχειο. Προτιμω να τα πεταω στην τουαλετα

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν έκανα μια παραγγελία από το ιντερνετ και θα μου την φέρουν την Δευτέρα! Εκτός από την μυρωδιά, ελπίζω να με βολέψει η κλειστή γιατί η γάτα μου την είδε αρχαιολόγος και κάνει ανασκαφές!
Με αποτέλεσμα να πετάγονται κόκκοι άμμου τριγύρω. Εύχομαι να την αποδεχτεί την νέα τουαλέτα της.... 
CATfairy
Εκκολαπτόμενο μέλος
αχαχαχαχααααα κάτι μου θυμίζει αυτό. Εμένα! Που τα παρομοιάζω (τα κακάκια) σαν σοκολατένια μπισκότα, ζεστά-ζεστά φούρνου

catandie
Δραστήριο μέλος
Καλή Χρόνια!!!! Εύχομαι σε όλους κ όλες να ναι καλύτερη απο την προηγούμενη!!!!!!
πήρα δωράκι μια μεγάλη κλειστή αμμο, μιας κ με 2 ανοιχτές μέσα στο Σπιτι δεν παλευοταν!!! Έσκαβαν κ τα δυο σαν τρέλα κ όλο το Σπιτι χαλιααααααα! Ασε που πήγαινε ο ένας στην αμμο του αλλου, Οπότε κανένα νόημα....! Αλλα ο τουλης μπήκε κ έκανε Πόση ώρα να βγει απο το πορτακι, κ η χουρχουριτσα φοβάται να μπει....
τους έβγαλα προς το παρόν το πορτακι μπάς και...... Φοβάμαι μην αρχίσουν να τα κάνουν απο δω κ απο κει......Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Το πορτάκι μπορείς να το βγάλεις τις 3 - 4 πρώτες μέρες ώστε να συνηθίσουν την αμμολεκάνη πρώτα.

Όταν το βάλεις, μπορείς να τα πάρεις κοντά σου κι αφού τους κάνεις πρώτα μερικά χάδια και τους μιλάς με ήρεμη φωνή, τους δείχνεις με τα μπροστινά τους πόδια πως ανοίγει το πορτάκι για να μπουν μέσα.
Τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα στην δική μου και δεν είχαμε θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catandie
Δραστήριο μέλος
Καλημερα! Ηθελα να ρωτησω..... καπου διαβασα(αλλα αντε να το βρω τωρα.....) για ενα χαλακι που βαζετε μπροστα απο την αμμο για να μην μεταφερονται παντου τα χαλικακια στο σπιτι???? Ξερει καποιος να μου πει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Καλημερα! Ηθελα να ρωτησω..... καπου διαβασα(αλλα αντε να το βρω τωρα.....) για ενα χαλακι που βαζετε μπροστα απο την αμμο για να μην μεταφερονται παντου τα χαλικακια στο σπιτι???? Ξερει καποιος να μου πει?
Το πουλάνε σχεδόν όλα τα Pet shops! Ειναι φτιαγμένο απο καουτσούκ και έχει ραβδωσεις!

catandie
Δραστήριο μέλος
Το πουλάνε σχεδόν όλα τα Pet shops! Ειναι φτιαγμένο απο καουτσούκ και έχει ραβδωσεις!![]()
Ευχαριστωωωωωωωωω!!!!! Οποτε το βαζεις μπροστα απο την αμμο τους και κολλαει εκει? Εχεις ιδεα απο τιμη?
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστωωωωωωωωω!!!!! Οποτε το βαζεις μπροστα απο την αμμο τους και κολλαει εκει? Εχεις ιδεα απο τιμη?
Παρακαλώ!
Κρατάει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα..βεβαια οκ μπορεί να βρείς και πάλι κάποια εκτός!
Τώρα απο τιμή θα σε γελάσω..ανάλογα το μαγαζί νομίζω γύρω στα 8-12 ευρώ!

catandie
Δραστήριο μέλος
Παρακαλώ!Κρατάει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα..βεβαια οκ μπορεί να βρείς και πάλι κάποια εκτός!
Τώρα απο τιμή θα σε γελάσω..ανάλογα το μαγαζί νομίζω γύρω στα 8-12 ευρώ!![]()
ΟΚ!!!!! Δεν με πειραζει να φευγει και λιγο, αλλα επειδη σκαβουν πολυ και τα 2 γινεται χαμος γυρω απο την αμμο...... και μεσα στο σπιτι βεβαια τα παταμε εμεις, τα πατανε κι αυτα......

Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση
catandie
Δραστήριο μέλος
χωρίς το πορτακι απο την άλλη πραγματικα γεμίζει το Σπιτι αμμο ο τουλης σκάβει κ ξανασκαβει και τα πετάει οοοολα έξω πφφφφφφ τι θα Κάνω; Της Έχω δείξει πως ανοίγει, την Έχω βάλει μέσα κ έχει βγει Μονή της αλλα δεν μπαίνει όταν Θέλει.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
) αλλα θελω να ειναι ανετος μεσα...επισης δεν εχω ιδεα τι ειναι οι λεκανες με φιλτρο.. 2 απο αυτες που ειδα εχουν φιλτρο.. μπορει να μου εξηγησει καποιος πως λειτουργει και αυτο? αν πρεπει να το αγοραζω ή μπορω να μην το χρησιμοποιω και καθολου??
ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
μετα απο ωρες σκουπισματος της αμμου σε ολο το σπιτι γιατι βλεπεται ο γατουλης μου νομιζει οτι σκαβοντας θα κανει και εξορυξη πετρελαιου ταυτοχορνα ηρθε η στιγμη να αγορασω κλειστη αμμολεκανη.. επειδη ομως τα οικονομικα μου ειναι πολυ περιορισμενα και θελω την αμμολεκανη που θα αγορασω να μην χρειαστει να την αλλαξω οταν ο Simba μεγαλωσει(τωρα ειναι 7 μηνων και 3500 κιλα) θελω οσοι εχουν κλειστη να με βοηθησουν λιγο με τις διαστασεις.. εχω βρει καποιες με διαστασεις 50χ35χ40, 50χ40χ40, 52χ39χ38, 54χ38χ38 (μηκος-πλατος-υψος).. αυτες τις 4... εχουν τιμη απο 17 εως 25 ευρω.. ποια θα ηταν καλυτερα να αγορασω για ενα αρσενικο γατακι? να συμπληρωσω επισης οτι ο γατος μου δεν ειναι ρατσας(το λεω αυτο γιατι υπαρχουν και ορισμενα γατακια ρατσας που ειναι πολυ μεγαλα) αλλα θελω να ειναι ανετος μεσα...
επισης δεν εχω ιδεα τι ειναι οι λεκανες με φιλτρο.. 2 απο αυτες που ειδα εχουν φιλτρο.. μπορει να μου εξηγησει καποιος πως λειτουργει και αυτο? αν πρεπει να το αγοραζω ή μπορω να μην το χρησιμοποιω και καθολου??
ευχαριστω!![]()
Όσο μεγαλύτερη αμμολεκάνη πάρεις τόσο περισσότερο καιρό θα σου κρατήσει!

Προσπάθησε να είναι δηλαδή μεγάλη τόσο σε ύψος όσο και σε βάθος!

Οι περισσότερες κλειστές αμμολεκάνες έχουν φίλτρο! Βοηθάει στο να συγκρατούν μυρωδιές!
Εγώ βέβαια μετά απο χρόνια που έχω τις αμμολεκάνες τα έχω βγάλει γιατί πάλιωσαν και δεν έκαναν δουλειά! Κατα τα άλλα πλέον κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία στην αγορά για όλα τα βαλάντια! Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλό θα ήταν να είναι ευρύχωρη, όσο το δυνατόν, και δεν μιλάμε για παράλογες διαστάσεις. Εγώ π.χ. όταν η Τέρψη ήταν 1,5 μηνών που την
υιοθέτησα της είχα μικρή ανοιχτή για να μπορεί να σκαρφαλώνει. Γρήγορα όμως μεγάλωσε, κι άρχισε να γυρίζει γύρω γύρω και τα πέταγε πολλά χαλίκια έξω (επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω εδώ τα μέλη που πρότειναν την άμμο Biokats, μιλάμε με έσωσε!), αποθήκευσα τη μικρή και της πήρα μια σκεπαστή λεκάνη με φίλτρο:
Έχει 32 περίπου εκατ. πλάτος, 15 ύψος σκέτη η λεκάνη (αποσπάται φυσικά από το καπάκι) και με το σκέπασμα περίπου 42 εκατοστά ΄λεκάνη και καπάκι. 'Εσκασα 20 ευρουδάκια για να την αποκτήσουμε, αλλά είμαι ευχαριστημένη και η Τέρψη πιστεύω το ίδιο
. Από πετσοπάδικο της γειτονιάς, και το καλό με τη συγκεκριμένη είναιοτι το πορτάκι μαζί με μέρος της οροφής είναι πτυσσόμενα και μπορούν να μείνουν ανοικτά μέχρι να συνηθίζουν τα κοκόνια μας
να μπαίνουν, αλλά και στη διάρκεια του καθημερινού καθαρισμού να μη χρειάζεται να αποσπάς κοτζάμ γκουμούτσα το σκέπασμα- είναι αρκετά ψηλό! Το πορτάκι ομολογώ δεν το έχω "κατεβάσει" ακόμα, φοβάμαι μήπως δεν της αρέσει
θα γίνει όμως κάποια στιγμή. Το φίλτρο για μένα είναι άχρηστο. 'Ηταν προσαρμοσμένο πάνω στην οροφή, κάτι σαν τα αυτοκίνητα, αλλά η τσούπρα μου άρχισε να το πειράζει με τα νυχάκια της, και δεν εμπιστεύομαι το υλικό...
Πάντως το ζήτημα είναι οτι με βόλεψε η κλειστή λεκάνη, άσε που το καμάρι μου σκάβει συνέχεια και μετά πάει παραπέρα
και ξανασκάβει (μόνο όταν είναι να κάνει τα κακάκια της) με επιμονή... εργάτη ορυχείου!
να βγαίνουν τα χαλικάκια, αλλά ελάχιστα

Η γνώμη μου είναι να αγοράσεις μια καλή αμμολεκάνη, κατάλληλη και άνετη για τις διαστάσεις του
γοητευτικού κανακάρη σου
ώστε να μη χρειαστεί να την αλλάξεις πάλι μετά και να έχεις επιπλέονέξοδα. Από πριν να έχεις βρει και το χώρο που θα τοποθετηθεί, ειδικά αν είναι μέσα στο σπίτι που
εκτός από τις προτιμήσεις των γατιών μας χρειάζεται να τσεκάρουμε και αν χωράει στο μέρος που
προτιμούν να πηγαίνουν.

'Αντε βρε!σύρε να την αγοράσεις, και πιστεύω οτι θα τη εκτιμήσει και θα την "τιμήσει" ανάλογα ο Σιμπάκος σου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool