Κλειστή αμμολεκάνη

Δήμητρα, θα σου πρότεινα κι εγώ να πάρεις το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος που θα βρεις.
Να είναι δηλαδή αρκετά ευρύχωρη ώστε ο Σίμπα να είναι άνετος μέσα σ' αυτήν όταν μπαίνει να σου αφήσει τα δώρα του. ;)
Οι περισσότερες κλειστές αμμολεκάνες, όπως είπε κι η L0uk0umas, έχουν φίλτρο, το οποίο βοηθάει στον έλεγχο των οσμών. ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σας κι από εμένα! Είμαι κι εγώ πλέον προς αναζήτηση κλειστής αμμολεκάνης για το καμάρι μου! Απ' ό,τι βλέπω καλό είναι να πάρω μεγάλο μέγεθος και με φίλτρο. Το φίλτρο κάθε πότε αλλάζεται; Διάβαζα και για αυτή τη ferplast με τη "σίτα" απο κάτω... Αξίζει κάτι τέτοιο; Οι σακούλες επίσης βοηθούν; Φοβάμαι ότι μέχρι και με αυτές θα παίζει! :hehe:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θέλω κι εγώ κλειστή αμμολεκάνη. Και αυτό το χαλάκι για να συγκρατεί την άμμο από τα πατουσάκια. Πέντε μέρες τώρα είμαι με το ηλεκτρικό σκουπάκι ανά χείρας. :)
Σήμερα, μάλιστα, έλειψα για δύο ώρες και όταν γύρισα είχε πετάξει άμμο σε όλο το μπάνιο! Πάντα πετάει μερικά απέξω, βέβαια, αλλά το σημερινό ήταν παρα πολύ. Τι μπορεί να φταίει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φωτεινή!!! Μήπως μπορείς να μου πεις τι μάρκα είναι η αμμολεκάνη σου; Έχω δει ένα σωρό και όλες ήταν τελείως ψεύτικες :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φωτεινή!!! Μήπως μπορείς να μου πεις τι μάρκα είναι η αμμολεκάνη σου; Έχω δει ένα σωρό και όλες ήταν τελείως ψεύτικες :/

Αν μπορώ να βοηθήσω, είναι "catit", (όπως είχα πει και στη Φωτεινή /σου έχω στείλει π.μ.);)

Τελευταία επεξεργασία:
Με σένα, ηρωίδα μου, θα τα πούμε από πμ :clapup:

:flowers::flowers::flowers:

Απάντηση: Κλειστή τουαλέτα

Πώς βάζεις καπάκι σε ανοιχτή αμμολεκάνη;

Πώς βάζεις καπάκι σε ανοιχτή αμμολεκάνη;
Υπαρχουν κλειστες αμμολεκανες και ανοιχτες. Σε ανοιχτη δεν μπορεις να βαλεις καπακι για να την κανεις κλειστη, εκτος και αν εννοεις το στεφανακι που εχουν πολλες.:hmm:

Απάντηση: Σκεπαστές τουαλέτες

Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα με λεκάνες και άμμους και δεν ήξερα σε ποιο να πρωτογράψω τις απορίες μου. :-)

Σκέφτομαι, λοιπόν, να πάρω μια κλειστή αμμολεκάνη, γιατί, όντας και ολίγον τεμπέλα, βαριέμαι να μαζεύω την άμμο που πέφτει απέξω (είναι και μικρή, ακόμη, η μπουμπού, πάει κάμποσες φορές την ημέρα οπότε είμαι μονίμως από πίσω της με το ηλεκτρικό σκουπάκι). Διαβάζοντας, όμως, κάποια άλλα θέματα, είδα ότι υπάρχει περίπτωση να μυρίζει και η τουαλέτα και ο γάτος μετά. Αυτό εξαρτάται από την ίδια την τουαλέτα, από την άμμο, από τι; Την Ever Clean έχω αυτή τη στιγμή, ένα μπλε κουτί -δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί δεν την αγόρασα εγώ- και δεν μου μυρίζει το μπάνιο, ακόμη και τώρα με την ανοιχτή (εκτός από μία φορά που έτυχε να πάω αμέσως μόλις άφησε τα δωράκια της :) ).

Από εκεί και πέρα, μια άλλη απορία που μου δημιουργήθηκε. Έχει δοκιμάσει κανείς να πετάει τα κακάκια και τους τσισοσβώλους στον κανονικό κάδο που χρησιμοποιούμε κι εμείς (για να μη χαλάω μια σακκουλίτσα την ημέρα και να την έχω και στο μπαλκόνι); Καλύπτοντάς τα με χαρτί από πάνω, π.χ. Θα μυρίζουν πολύ πιστεύετε, ε;

Αναφέρομαι σε αυτό που γράφει η Δώρα από πάνω: "Μάλλον θα καταλήξουμε στη λύση της ανοιχτής,είναι πιο μικρή και με ένα καλό καπάκι γλιτώνεις πολύ χαλίκι..."

Απαπα, μην το κανεις με τιποτα. Καθε φορα που θα ανοιγει το καπακι για να πεταξετε κατι μεσα θα βρωμαει και θα ζεχνει ο τοπος.:sick:

Η Δωρα μαλλον εννοει το στεφανακι που σου λεω, υπαρχουν καποιες λεκανες που ειναι τελειως σκετες, οι περισσοτερες ομως εχουν και στεφανακι που εμποδιζει τα χωματακια να σκορπιζονται πολυ.

Α, η δικιά μου έχει τέτοιο. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν, αν δεν το είχε.. :-)

Οχιιι μωρε!! Θα μυρίζει!!!
Γιατι δεν πας να προμηθευτεις απο ενα σουπερ μαρκετ μ σακουλες τους?? Εγω οποτε παω για ψωνια σε καθε σακουλα, χωνω μεσα και δυο τρεις ακομη για να εχω!!
Αλλά όχι στον κανονικό κάδο!! Μυριζουν πολυ!!! Φαντάσου να μαζευτει και ποσότητα!!:wacko:

...με την ανοιχτη αμμολεκανη εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη, την εχω και στο μπαλκονι, οποτε ουτε γατα ουτε ζημια!:P:P
Να σου πω την αληθεια, δεν ξερω για την κλειστη... Τώρα με την στειρωση που της καναμε, ειχαμε βάλει την αμμολεκανη μεσα στο σπίτι, και παρατήρησα γενικότερα ότι η άμμος από τη δεύτερη μέρα μυρίζει, οπότε δεν ξέρω μήπως μαζεύονται μικρόβια!
Το χα σκεφτεί να βάλω, αλλά μόλις διαπίστωσα ότι η ανοιχτή βγάζει αυτήν την περίεργη μυρωδιά, το μετάνιωσα.
Βέβαια άλλα ατομα τα εξυπηρετεί

Τελευταία επεξεργασία:

Μία εναλλακτική είναι να πάρεις έναν κάδο μόνο για τα κακάκια της γατούλας σου. Υπάρχουν και ειδικοί. Έτσι το κάνουν κάποιοι φίλοι, και τα βγάζουν κάθε τόσο με τα κανικά σκουπίδια. Δεν ξέρω αν θα το δοκίμαζα στη θέση σου, αλλά για να υπάρχει... :hmm:

Για να τη βγάλω στο μπαλκόνι, αποκλείεται. Θα τρέμω από το φόβο μου μην πέσει.
Σήμερα, έλειψα κάμποσες ώρες και το γατί μάλλον κοιμόταν όλο το πρωί. Το φαϊ ανέγγιχτο, το ίδιο και η άμμος. Όταν γύρισα, λοιπόν, έφαγε και πήγε τουαλέτα. Και μάλιστα, επειδή την παρακολούθησα (χωρίς να βλέπει), αφού σκέπασε τα πρώτα, έκανε και δεύτερη φορά (τώρα, τι από τα δύο έκανε κάθε φορά, δεν ξέρω). Επειδή είχα καθαρίσει το πρωί, είπα να αφήσω το δεύτερο καθάρισμα της ημέρας γι'αργότερα, μπας και ξαναπάει και πήγα στην κρεβατοκάμαρα να δω τηλεόραση.
Μετά από καμία ώρα που βγήκα από το δωμάτιο, μου ήρθαν κάτι οσμές.. Δεν ξέρω αν ξαναπήγε όσο ήμουνα μέσα και δεν την άκουσα και ήταν "φρέσκα" τα δωράκια της, αλλά αναγκάστηκα να ανοίξω τα παράθυρα και να καθαρίσω την αμμολεκάνη. Εντωμεταξύ, η ποσότητα κακακίων που έβγαλα, μου φάνηκε κάμποση για τόσο μικρό γατί (αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, κάτι ημιαδέσποτα που έχουν οι δικοί μου και ταϊζουν κάνουν τα κακά τους στον κήπο και δεν τα έχω δει ποτέ :) ).

Πρέπει οπωσδήποτε να πάρω κλειστή αμμολεκάνη...

Πρόσφατα αγόρασα για τον Disney μια καινούρια κλειστή αμμολεκάνη. Κι επειδή έμεινα πολύ ευχαριστημένη, σας την συστήνω ανεπιφύλακτα: Είναι η Petmate Deluxe hooded litter pan, πολύ άνετη/μεγάλη, με ψηλή ράχη. (είναι σημαντικό να έχει ψηλή ράχη μια αμμολεκάνη γιατί πολλές φορές τα αρσενικά λερώνουν πίσω, με αποτέλεσμα να τρέχουν ούρα έξω). Είναι κατασκευασμένη με microban, που αποτρέπει τη δημιουργία βακτηρίων και μούχλας. Βγαίνει σε ποικιλία χρωμάτων για κάθε σπίτι και γούστο.
Έχω βάλει την άμμο Ever Clean, το καθάρισμά της είναι παιγνίδι και το σημαντικότερο είναι ότι δεν μυρίζει. :)
Κόστισε 45 ευρώ, λίγο τσουκτερή η τιμή, αλλά προτίμησα να πάρω μια ακριβότερη που θα μας εξυπηρετούσε καλύτερα και θα άντεχε περισσότερο.

22056_deluxe_hooded_pearl_slate.jpg

Συνημμένα

• 22056_deluxe_hooded_pearl_slate.jpg
    26,7 KB · Εμφανίσεις: 92
  • 22056_deluxe_hooded_pearl_slate.jpg
    26,7 KB · Εμφανίσεις: 92
Και μια παραπλήσια..:)

2013_02_02_085508new.gif
2013_02_02_085649_newgif.gif

Αχααααα ! Ωστε είναι στη φύση των αρσενικών να λερώνουν καμιά φορά έξω απο τη λεκάνη. Για κάτσε να το δείξω στην γυναίκα μου αυτό...:whistle:

Απο την άλλη σκέφτομαι οτι είναι και ψηλή ρε γμτ αυτή η αμμολεκάνη και θα μου πεί , " Αφού βρήκες την ιδανική τουαλέτα για αρσενικά...χαρισμά σου ! Να την μοιραστείς με τον Daffy. " :hmm:

:hehe::hehe::hehe::hehe:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back