Κλειστή αμμολεκάνη

Αλήθεια, από περιέργεια, κατουράνε διαφορετικά τα θηλυκά από τα αρσενικά, όπως στα σκυλάκια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα, εμένα συνήθως κατουράει όρθιος λες και ψεκάζει, και τα ούρα του κτυπάνε τον τοίχο της αμμολεκάνης. Γι' αυτό προτιμάω πάντα αμμολεκάνες με ψηλή ράχη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευτυχώς, δηλαδή, που έχω κοριτσάκι. :)

:rolleyes:Ξέρεις βέβαια τί έλεγαν παλιά, στα χωριά..

- Έχεις παιδιά ?

- Αμέ. Έχω. Τρία παιδιά και μιά κόρη :blink::blink:

:teasing:

Αχααααα ! Ωστε είναι στη φύση των αρσενικών να λερώνουν καμιά φορά έξω απο τη λεκάνη. Για κάτσε να το δείξω στην γυναίκα μου αυτό...:whistle:

Απο την άλλη σκέφτομαι οτι είναι και ψηλή ρε γμτ αυτή η αμμολεκάνη και θα μου πεί , " Αφού βρήκες την ιδανική τουαλέτα για αρσενικά...χαρισμά σου ! Να την μοιραστείς με τον Daffy. " :hmm:

:hehe::hehe::hehe::hehe:

Ηλία πέθανα! Χαχαχαχαχαχαχα!

Κοίτα, εμένα συνήθως κατουράει όρθιος λες και ψεκάζει, και τα ούρα του κτυπάνε τον τοίχο της αμμολεκάνης. Γι' αυτό προτιμάω πάντα αμμολεκάνες με ψηλή ράχη
Ετσι εκανε πιπι και ο Κοκος μου, ο Κοναν καθεται τελειως κατω στην αμμο. Λες επειδη μεγαλωσε με κοριτσια να πηρε λαθος κατευθυνσεις;:hmm:

Ετσι εκανε πιπι και ο Κοκος μου, ο Κοναν καθεται τελειως κατω στην αμμο. Λες επειδη μεγαλωσε με κοριτσια να πηρε λαθος κατευθυνσεις;:hmm:

:lol: και ο Μακ έτσι κατουραει!

ενα περιεργο πραγμα μεχρι να αρρωστησει ο ριρης κατουραγε σαν κοριτσακι,ακουμπαγε δλδ το χωμα,γιαυτο και εβαζα το χερι μου οταν ειχε προβλημα για να βλεπω ποσο και αν ουρει.απο τοτε που εκανε θεραπεια κλπ.κατουραει ορθιος σαν να ψεκαζει,δε το συζητω τι χαρα εχω οταν τον βλεπω γιατι φοβηθηκα πολυ εκεινες τις μερες με την ουρολιθιαση.δλδ απ οτι λετε ειναι φυσικο να κατουραει ετσι;το καημενο με τοσα θηλυκα μαλλον μπερδευτηκε τοσο καιρο κι επιτελους βρηκε το φυλο του.

έχω μια κλειστή αμμολεκάνη catit στην οποία βάζω 15κιλά flamigo για τα 2 γατουλίνια μου και την αλλάζω κάθε 20 μέρες. οι μέρες είναι πολλές ή λίγες; μήπως να μην την έβαζα ολόκληρη απο την αρχή; εσεις τι κάνετε με τις δικές σας;

έχω μια κλειστή αμμολεκάνη catit στην οποία βάζω 15κιλά flamigo για τα 2 γατουλίνια μου και την αλλάζω κάθε 20 μέρες. οι μέρες είναι πολλές ή λίγες; μήπως να μην την έβαζα ολόκληρη απο την αρχή; εσεις τι κάνετε με τις δικές σας;

'Εχω κι εγώ την ίδια κλειστή αμμολεκάνη (catit), αλλά 1 γατούλα, και δεν χρειάζεται να τη γεμίζω ούτε καν μέχρι τη μέση με το χαλίκι (χρησιμοποιώ Biokats). Σ'αυτό που ρωτάς κάθε πότε, εξαρτάται τόσο από τον αριθμό των γατιών (άλλο 1 γάτα
κι άλλο 2 ή περισσότερες), καθώς και την ποσότητα.. "παραγωγής".
Αυτό που κάνω εγώ είναι να καθαρίζω με το φτυαράκι πάνω από μια φορά την ημέρα την άμμο (ειδικά όταν έχει κάνει
τα κακκάκια της), να την ανανεώνω με καινούργια όταν αρχίσει και χαμηλώνει η στάθμη της στη λεκάνη και μια φορά στις
10-15 ημέρες πλύσιμο καλό και στέγνωμα η τουαλέτα της και αντικατάσταση όλης της άμμου.

αυτό που παρατηρώ είναι οτι η άμμος είναι πάρα πολύ απορροφητική, κατ΄επέκταση μετά απο 18-20 μέρες αλλάζει χρώμα και μυρίζει (τσισάκια) στην Ράφη και σκάβει αλλού.... π.χ. στο τούνελ της όπου έχει κάνει 2 φορές τσισάκια την 21 μέρα και τις 2 φορές, γιαυτό και την αλλάζω νωρίτερα!
Υ.Γ. 1. εννοείται οτι η άμμος καθαρίζεται κάθε μέρα.
2. πάνε πολύ συχνά τουαλέτα, ειδικά η Ράφη κάνει μικρές και πολλές κατρούλες σε σχέση με τον Ρούλη που κάνει πολλά ούρα και λίγες φορές την ημέρα

Γεια σας ! Διάβασα όλα τα μηνύματα σας!

Εγώ θα αποκτήσω σύντομα δύο ενήλικες γατούλες! Οπότε σκέφτομαι να αποκτήσω μια αμμολεκάνη και για τις δύο !
Σκέφτομαι την κλειστή περισσότερο για τις μυρωδιές!
Όταν είχα τον πρώτο μου γάτο είχα ανοιχτή αλλά μόλις έκανε την ... ανάγκη του μύριζε όλο το διαμέρισμα (45 τμ)... το χειμώνα δε, μεγάλο πρόβλημα...

Τώρα το σπίτι μου είναι 55 τμ.
Μέχρι τώρα έχω δει αυτή οικονομική σε ελληνικό e shop
https://www.petsandgarden.gr/index.p...roduct_id=1236&option=com_virtuemart&Itemid=1

Σε ξένο e shop εντόπισα αυτή που φαίνεται πιο μεγάλη αλλά πιο ακριβή..
https://www.tiierisch.de/produkt/katzenklo-xxl-mega-comfy-cat
και αυτή που δείχνει εργονομική
https://www.tiierisch.de/produkt/katzentoilette-flip-cat
Αλλά από ότι είδα είναι τσουχτερά τα μεταφορικά...

Εν τω μεταξύ, είδα αυτό το βιντεάκι με αυτό το σύστημα! Δελεάστηκα αλλά από ότι είδα στο site τους δεν παραδίδουν Ελλάδα... Νομίζω θα ήταν σουπερ για ανθρώπους πολυάσχολους σαν κι εμενα....!!!
https://www.youtube.com/watch?v=3N5OVY0FbBM&feature=player_detailpage

Επίσης μία ερώτηση για την άμμο... Διαβάζω για άμμο που κάνει μπαλίτσες τα απορρίμματα . Εγώ θυμάμαι την πρώτη φορά με το γατο μου επαιρνα καποια οικονομική απο το super market αλλά δε θυμαμαι... μπαλιτσες. Μαλιστα δυσκολευόμουν να την καθαρίσω και αφότου την καθαριζα οι μυρωδιές παρέμεναν...! Υπάρχει καποια ειδική που τα κανει μπαλιτσες για ευκολο καθαρισμα;

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σας ! Διάβασα όλα τα μηνύματα σας!

Εγώ θα αποκτήσω σύντομα δύο ενήλικες γατούλες! Οπότε σκέφτομαι να αποκτήσω μια αμμολεκάνη και για τις δύο !
Σκέφτομαι την κλειστή περισσότερο για τις μυρωδιές!
Όταν είχα τον πρώτο μου γάτο είχα ανοιχτή αλλά μόλις έκανε την ... ανάγκη του μύριζε όλο το διαμέρισμα (45 τμ)... το χειμώνα δε, μεγάλο πρόβλημα...

Τώρα το σπίτι μου είναι 55 τμ.
Μέχρι τώρα έχω δει αυτή οικονομική σε ελληνικό e shop
https://www.petsandgarden.gr/index.p...roduct_id=1236&option=com_virtuemart&Itemid=1

Σε ξένο e shop εντόπισα αυτή που φαίνεται πιο μεγάλη αλλά πιο ακριβή..
https://www.tiierisch.de/produkt/katzenklo-xxl-mega-comfy-cat
και αυτή που δείχνει εργονομική
https://www.tiierisch.de/produkt/katzentoilette-flip-cat

Εν τω μεταξύ, είδα αυτό το βιντεάκι με αυτό το σύστημα! Δελεάστηκα αλλά από ότι είδα στο site τους δεν παραδίδουν Ελλάδα... Νομίζω θα ήταν σουπερ για ανθρώπους πολυάσχολους σαν κι εμενα....!!!
https://www.youtube.com/watch?v=3N5OVY0FbBM&feature=player_detailpage

Επίσης μία ερώτηση για την άμμο... Διαβάζω για άμμο που κάνει μπαλίτσες τα απορρίμματα . Εγώ θυμάμαι την πρώτη φορά με το γατο μου επαιρνα καποια οικονομική απο το super market αλλά δε θυμαμαι... μπαλιτσες. Μαλιστα δυσκολευόμουν να την καθαρίσω και αφότου την καθαριζα οι μυρωδιές παρέμεναν...! Υπάρχει καποια ειδική που τα κανει μπαλιτσες για ευκολο καθαρισμα;

θα σου προτεινα να παρεις τουλαχιστον 2 αμμολεκανες αφου θα εχεις 2 γατες. η μια δε φτανει. ο κανονας ειναι οτι χρειαζονται αμμολεκανες ισες με τον αριθμο των γατιων που εχεις συν 1. αλλα και με τις 2 λογικα θα εισαι οκ.
ως προς τη μυρωδια εκτος απο τη κλειστη αμμολεκανη παιζει μεγαλο ρολο και η αμμος αλλα κυριως η τροφη. συνηθως οταν τρωει καλη τροφη η γατα (και ειναι υγιης) τα κακα της ειναι σχεδον αοσμα.
αυτο το συστημα δεν το ειχα δει για το καθαρισμα της αμμολεκανης! βολικο φαινεται. ηξερα για αυτο https://www.youtube.com/watch?v=Qz16iGCt644. οταν το ειδα ειχα ενθουσιαστει αλλα τελικα δεν ειναι καλη επιλογη. μονο καθαριζοντας οι ιδιοι την αμμο της γατας καθημερινα μπορουμε να ξερουμε αν κατι δεν παει καλα με την υγεια της πχ αν δεν κατουραει, αν κανει διαρροια κλπ. εκτος αυτου μηχανισμοι οπως αυτος της αυτοματα καθαριζομενης λεκανης ενδεχεται να τρομαξουν τη γατα και να μη θελει να χρησιμοποιησει τη λεκανη της :/:

εννοεις τις αμμους που κανουν clumping/σβωλιαζουν. πολλες κανουν σβωλους. μπορεις να δοκιμασεις να δεις ποια θα σε βολεψει. πχ εγω παιρνω μια οικονομικη απο σουπερ μαρκετ και κανει και σβωλους, αλλοι προτιμανε μαρκες οπως everclean, biocats κλπ. υπαρχει και σχετικο θεμα στο φορουμ.

Που μπορώ να βρω κλειστή αμμολεκάνη Catit? κάτι σαν αυτή: https://allselleverything.blogspot.gr/2012/02/catit-jumbo-hooded-cat-litter-pan-warm.html

Στο amazon μόνο τη βρήκα αλλά δεν έχω ξεχωριστή πιστωτική. Έχω μόνο ένα λογ paypal με ενσωματωμένη μια χρεωστική.

Μου αρέσει πολύ που ανοίγει επάνω γιατί και για το γατάκι μου που είναι φοβικό στους κλειστούς χώρους θα βολέψει για την προσαρμογή και για μένα για το πιο εύκολο καθάρισμα - κουμπωσε, ξεκούμπωσε την κλειστή!!

Εχω ψάξει παντού! βρήκα στο e bay αλλά δεν κάνουν παράδοση Ελλάδα......... :-/

'Εχω κι εγώ την ίδια κλειστή αμμολεκάνη (catit), αλλά 1 γατούλα, και δεν χρειάζεται να τη γεμίζω ούτε καν μέχρι τη μέση με το χαλίκι (χρησιμοποιώ Biokats). Σ'αυτό που ρωτάς κάθε πότε, εξαρτάται τόσο από τον αριθμό των γατιών (άλλο 1 γάτα
κι άλλο 2 ή περισσότερες), καθώς και την ποσότητα.. "παραγωγής".
Αυτό που κάνω εγώ είναι να καθαρίζω με το φτυαράκι πάνω από μια φορά την ημέρα την άμμο (ειδικά όταν έχει κάνει
τα κακκάκια της), να την ανανεώνω με καινούργια όταν αρχίσει και χαμηλώνει η στάθμη της στη λεκάνη και μια φορά στις
10-15 ημέρες πλύσιμο καλό και στέγνωμα η τουαλέτα της και αντικατάσταση όλης της άμμου.

Ποια catit έχεις ; Γιατί καμία με αυτή τη μαρκα δεν έχω βρει... Μήπως έχεις αυτή που αναζητώ; Αν ναι , διαφώτισε με!

2013_04_07_214231.gif
2013_04_07_214327.gif
2013_04_07_214435.gif

Αυτή είναι η "Cat-it" που τη βρήκα τυχαία σε pet-shop, αλλά μπορεί κάποιος να την παραγγείλει και διαδικτυακά.

Π.χ υπάρχει εδώ https://www.petplanet.co.uk/category.asp?dept_id=46

Το καλό είναι οτι για το καθημερινό ξεσκα(ρ)τάρισμα :Pδεν χρειάζεται να αφαιρέσω όλο το πάνω μέρος, απλά διπλώνει η πτυσσόμενη πόρτα-οροφή.
Ακόμα εξυπηρετεί και στην περίπτωση που χρειάζεται εξάσκηση το γατί μέχρι να συνηθίσει το πορτάκι, όπως η δική μου: στην αρχή το κρατούσα μονίμως ανοιχτό και λίγο-λίγο έμαθε να μπαινο-βγάινει και με το πορτάκι :clapup:
Βγαίνει σε 2 μεγέθη νομίζω, έχω το μικρό μέγεθος.

Τελευταία επεξεργασία:
2013_04_07_214231.gif
2013_04_07_214327.gif
2013_04_07_214435.gif

Αυτή είναι η "Cat-it" που τη βρήκα τυχαία σε pet-shop, αλλά μπορεί κάποιος να την παραγγείλει και διαδικτυακά.

Π.χ υπάρχει εδώ https://www.petplanet.co.uk/category.asp?dept_id=46

Το καλό είναι οτι για το καθημερινό ξεσκα(ρ)τάρισμα :Pδεν χρειάζεται να αφαιρέσω όλο το πάνω μέρος, απλά διπλώνει η πτυσσόμενη πόρτα-οροφή.
Ακόμα εξυπηρετεί και στην περίπτωση που χρειάζεται εξάσκηση το γατί μέχρι να συνηθίσει το πορτάκι, όπως η δική μου: στην αρχή το κρατούσα μονίμως ανοιχτό και λίγο-λίγο έμαθε να μπαινο-βγάινει και με το πορτάκι :clapup:
Βγαίνει σε 2 μεγέθη νομίζω, έχω το μικρό μέγεθος.

Ναι όντως! Ευχαριστώ , καπου και αυτο ειδα αλλα ειχα ζαλιστεί! Βεβαια τσιμπάει λίγο... Μαζί με τα μεταφορικα φτάνει σχεδόν 50άρικο... αλλά άμα είναι για την ευκολία και των δυο μας.... :hmm:

Έχω ακριβώς την ίδια, αλλά δυστυχώς το online pet-shop απ' όπου την είχα πάρει αναφέρει το προϊόν ως μη διαθέσιμο... :( Και ήταν πολύ οικονομική, 19€ αν θυμάμαι καλά. Νομίζω στην Αθήνα κιόλας που βρίσκεσαι δε χρέωναν μεταφορικά, εμένα μου είχαν κοστίσει επιπλέον 10€. Γιατί δεν τηλεφωνείς στο κατάστημα απ' όπου την προμηθεύτηκε η Αλεξάνδρα; Ίσως σε εξυπηρετήσουν με αποστολή, ή αν βολεύει να πας εσύ από 'κει...

Έχω ακριβώς την ίδια, αλλά δυστυχώς το online pet-shop απ' όπου την είχα πάρει αναφέρει το προϊόν ως μη διαθέσιμο... :( Και ήταν πολύ οικονομική, 19€ αν θυμάμαι καλά. Νομίζω στην Αθήνα κιόλας που βρίσκεσαι δε χρέωναν μεταφορικά, εμένα μου είχαν κοστίσει επιπλέον 10€. Γιατί δεν τηλεφωνείς στο κατάστημα απ' όπου την προμηθεύτηκε η Αλεξάνδρα; Ίσως σε εξυπηρετήσουν με αποστολή, ή αν βολεύει να πας εσύ από 'κει...

Φωτεινή μου θα της έστελνα σε π.μ. τη διεύθυνση/τηλέφωνο του καταστήματος που την αγόρασα, αλλά μόλις την περασμένη βδομάδα που πέρασα από εκεί να κάνω "σεφτέ" στο καινούργιο μαγαζί που μεταφέρθηκε και του είπα πόσο ευχαριστημένη είμαι με την
αμμολεκάνη, μου είπε οτι πάλι καλά που πρόλαβα και πήρα τη μοναδική που είχε τότε, γιατί ο προμηθευτής του δεν του τις φέρνει πλέον:( δεν θυμάμαι για ποιό λόγο ακριβώς, θα σε γελάσω.. (έχουνε έλλειψη?:hmm:)

Φωτεινή μου θα της έστελνα σε π.μ. τη διεύθυνση/τηλέφωνο του καταστήματος που την αγόρασα, αλλά μόλις την περασμένη βδομάδα που πέρασα από εκεί να κάνω "σεφτέ" στο καινούργιο μαγαζί που μεταφέρθηκε και του είπα πόσο ευχαριστημένη είμαι με την
αμμολεκάνη, μου είπε οτι πάλι καλά που πρόλαβα και πήρα τη μοναδική που είχε τότε, γιατί ο προμηθευτής του δεν του τις φέρνει πλέον:( δεν θυμάμαι για ποιό λόγο ακριβώς, θα σε γελάσω.. (έχουνε έλλειψη?:hmm:)

Τότε πιθανότατα να υπάρχει έλλειψη από την ίδια την εταιρεία. Δεν μπορεί όμως, θα υπάρχουν κι άλλες εξίσου καλές και βολικές...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back