Κονσέρβα κάθε πότε;

Κονσέρβα κάθε πότε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 37)
  • Κάθε μέρα

Ψήφοι: 16 43,2%
  • 3 φορές την εβδομάδα

Ψήφοι: 12 32,4%
  • 2 φορές την εβδομάδα

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Μια φορά την εβδομάδα

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Πιο αραιά από 1 φορά την εβδομάδα

Ψήφοι: 1 2,7%
  • Δεν δίνω καθόλου

Ψήφοι: 2 5,4%

• Total voters
    37
Λίγες μπερδεμένες σκέψεις, ακόμα

Σκεφτομαι λοιπόν να καθιερώσω ένα μενού που θα περιλαμβάνει ξηρά τροφή ( ως βάση,καθημερινά ) κονσερβούλες ( μία τη φορά ) και μαγειρεμένο γατίσιο φαγητό ( ένα μπολάκι ) εναλλάξ και αν όχι κάθε μέρα τουλάχιστον μέρα παρά μέρα .
Το μόνο μου πρόβλημα είναι πώς θα υπολογίσω τη δοσολογία της ξηράς τροφής.
Δηλαδή αν μιά μέρα φάει τα 85γρ της Schesir που θεωρείτε και πλήρης τροφή, πόσα να αφαιρέσω απο τα 72γρ Royal Canin Neutered Young Male, που θα έτρωγε χωρίς τη κονσέρβα ?
Ή με δύο γατίσια γιουβαρλάκια ( κιμάς, ρύζι, καρότο + ένα αυγό βραστό + ελαιόλαδο ) πόση ξηρά τροφή πρέπει να του βάλω ?

Και τώρα η επόμενη εύλογη ερώτηση.Αφού η Schesir είναι πλήρης τροφή και η Applaws διατροφικό συμπλήρωμα, αφού η πρώτη έχει 85γρ και κοστίζει 1ευρώ και η δεύτερη 70γρ και κοστίζει 1.20 ευρώ.Υπάρχει λόγος να ξαναπάρω Αpplaws ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σκεφτομαι λοιπόν να καθιερώσω ένα μενού που θα περιλαμβάνει ξηρά τροφή ( ως βάση,καθημερινά ) κονσερβούλες ( μία τη φορά ) και μαγειρεμένο γατίσιο φαγητό ( ένα μπολάκι ) εναλλάξ και αν όχι κάθε μέρα τουλάχιστον μέρα παρά μέρα .
Δηλαδή αν μιά μέρα φάει τα 85γρ της Schesir που θεωρείτε και πλήρης τροφή, πόσα να αφαιρέσω απο τα 72γρ Royal Canin Neutered Young Male, που θα έτρωγε χωρίς τη κονσέρβα ?
Ή με δύο γατίσια γιουβαρλάκια ( κιμάς, ρύζι, καρότο + ένα αυγό βραστό + ελαιόλαδο ) πόση ξηρά τροφή πρέπει να του βάλω ?

Και τώρα η επόμενη εύλογη ερώτηση.Αφού η Schesir είναι πλήρης τροφή και η Applaws διατροφικό συμπλήρωμα, αφού η πρώτη έχει 85γρ και κοστίζει 1ευρώ και η δεύτερη 70γρ και κοστίζει 1.20 ευρώ.Υπάρχει λόγος να ξαναπάρω Αpplaws ?
Μπορω να σου απαντησω στην πρωτη σου ερωτηση.
Οταν δινεις κονσερβα, θα μειωνεις την ποσοτητα της ξηρης κατα 30%, τοσο ειναι το ποσοστο καθαρης τροφης και συστατισκων που περιεχεται εφ' οσον το 70% ειναι νερο. Οσον αφορα το μαγειρευτο, αν στην μαγειρεμενη του μεριδα του προσθετεις και ταυρινη (υπαρχει σε παστα στα κτηνιατρεια και την ποσοτητα μπορει να στην πει ο κτηνιατρος), θα ζυγισεις την μεριδα του θα αφαιρεσεις ενα μικρο ποσοστο σαν υγρα και θα μειωσεις αντιστοιχα την ξηρη. Αν δεν βαζεις ταυρινη, θα σου ελεγα να μην μειωσεις καθολου την ξηρη για να παρει την απαιτουμενη ποσοτητα ταυρινης που χρειαζεται.
Τωρα για το αν πρεπει να αγορασεις ξανα applaws, δεν ξερω τι να σου πω, εγω οταν μπορω οικονομικα την schesir παιρνω, την αλλη την αποφευγω λογω τιμης, εξαλλου την schesir την εμαθα απο το κτηνιατρειο που πηγαινα και φανταζομαι οτι δεν θα εφερναν οτι κι οτι.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ατομα γνωστα μου που κανουν το συγκεκριμενο προγραμμα τα 85γρ τα χωριζουν σε 2 γατες και δεν το δινουν ολο σε μια γατα..δηλαδη τα 85 ισως ειναι για 2 γευματα κονσερβα και 1 ξηρη τη μερα..σιγουρα παντως δεν δινεις και τα 85 σε ενα γευμα..
αν θες να κανεις αυτο ημερησια προσεχε αυτο ακριβως που ειπες το να ειναι συμπληρωμενη..αν η κονσερβα ειναι συμπληρωμενη ολα καλα..
αν καταλαβα καλα θελεις να κανεις τη μερα 1 γευμα ξηρη, 1 κονσερβα, 1 μαγειρευτο..αν παει ετσι εγω θα εδινα το 1/3 των 73 γρ ή λιγη παραπανω κονσερβα εφοσων το μαγειρευτο δεν ειναι συμπληρωμενο..δηλαδη αντι για 24γρ ημερησιως που βγαινει το 1/3 θα εδινα 30 γρ..
για μενα παντως καλυτερα το μαγειρευτο να δινεται πιο αραια δηλ περιπου 3 φορες την εβδομαδα για να μην ρισκαρεις για βιταμινες κλπ..το μαγειρευτο ειναι οτι καλυτερο αλλα πρεπει να εχεις πολλες γνωσεις για να γινει πληρες γευμα..

επισης να ξερετε οτι αν στο πρωινο γευμα δινεται πχ 20γρ ξηρη δεν θα δωσετε και 20 γρ κονσερβα στο δευτερο θα δωσετε παραπανω για να χορτασει η γατα..

Σας ευχαριστώ.Είσασταν πολύ κατατοπιστικές.

Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να του δίνω κάθε μέρα ξηρά τροφή ή ξηρά τροφή + κονσέρβα / ξηρά τροφή + μαγειρεμένο.
Όταν του δίνω μόνο ξηρά του χωρίζω τα γεύματα σε 2.Νωρίς το πρωί και το απόγευμα.Στο σύνολο 72γρ, { σύμφωνα με το πινακάκι 68γρ=5κιλ. 77γρ=6κιλ}

Όταν του δίνω ξηρά + ... , τότε χωρίζω τα γεύματα σε 3.Νωρίς το πρωί τη ξηρά, το μεσημέρι του βάζω όλη τη κονσερβούλα ή το μαγειρεμένο και πιό αργά το απόγευμα την υπόλοιπη ξηρά.Σε 'κείνες τις μέρες θα υπολογίσω τη ποσότητα της.

YΓ. Ηλιάννα, του βάζω όλη τη κονσέρβα γιατί τα 70γρ Applaws τα εξαφάνισε σε χρόνο dt. Τα επιπλέον 15γρ της Schesir δε νομίζω να τον δυσκολέψουν.
Φυσικά επειδή είναι στειρωμένος φοβάμαι τη παχυσαρκία.Γι'αυτό θέλω να μειώνω εκείνες τις μέρες τη ξηρά τροφή του ανάλογα.

Τελευταία επεξεργασία:
Ηλια μου νομιζω πως θα συμφωνησω με την Ηλιαννα. Κι εγω τα κονσερβακια που τους δινω, τα δινω δια τρια που ειναι τωρα. Το ιδιο συνεβαινε και παλια που ζουσε ακομα ο Κοκος μου και τους τα μοιραζα δια δυο, μονο το διαστημα που ειχαν μεινει οι δυο τους, πριν ερθει δηλαδη ο White στο σπιτι μας. Θυμαμαι πως τις πρωτες μερες που τους μοιρασα το κονσερβακι στα δυο το φαγανε σαν τρελλα, αλλα μονο για δυο-τρεις μερες. Μετα παντα αφηναν αρκετο και απο τοτε που τους το μοιραζω στα τρια λογω White το τρωνε πια ολο. Βεβαια τους δινω δυο κονσερβακια την ημερα, αλλα παντα μοιρασμενα στα τρια.
Πιστευω πως κι ο δικος σου, οταν θα περασει η πρωτη εντυπωση, ειδικα αν παρεις και την schesir που εχει 15gr περισσοτερα, θα καταληξει να αφηνει λιγακι.

Σας ευχαριστώ.Είσασταν πολύ κατατοπιστικές.

Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να του δίνω κάθε μέρα ξηρά τροφή ή ξηρά τροφή + κονσέρβα / ξηρά τροφή + μαγειρεμένο.
Όταν του δίνω μόνο ξηρά του χωρίζω τα γεύματα σε 2.Νωρίς το πρωί και το απόγευμα.Στο σύνολο 72γρ, { σύμφωνα με το πινακάκι 68γρ=5κιλ. 77γρ=6κιλ}

Όταν του δίνω ξηρά + ... , τότε χωρίζω τα γεύματα σε 3.Νωρίς το πρωί τη ξηρά, το μεσημέρι του βάζω όλη τη κονσερβούλα ή το μαγειρεμένο και πιό αργά το απόγευμα την υπόλοιπη ξηρά.Σε 'κείνες τις μέρες θα υπολογίσω τη ποσότητα της.

YΓ. Ηλιάννα, του βάζω όλη τη κονσέρβα γιατί τα 70γρ Applaws τα εξαφάνισε σε χρόνο dt. Τα επιπλέον 15γρ της Schesir δε νομίζω να τον δυσκολέψουν.
Φυσικά επειδή είναι στειρωμένος φοβάμαι τη παχυσαρκία.Γι'αυτό θέλω να μειώνω εκείνες τις μέρες τη ξηρά τροφή του ανάλογα.

κι εγω για τη παχυσαρκια στο λεω..γιατι οκ εγω και στα δικα μου ολοκληρο το μπωλ ξηρη να τους βαλω θα το κατεβασουν αλλα το θεμα ειναι να μην γινουν μπογοι..αν θες να δινεις ολοκληρη τη κονσερβα εγω θα σου ελεγα να κανεις ενα γευμα ξηρη και 2 κονσερβα..εγω δεν θα εδινα και τα 85 σε ενα γευμα..

OΚ παιδιά, για παράδειγμα. Το πρωί μισή κονσέρβα ( 40γρ ) το μεσημέρι την άλλη μισή ( 45γρ ) και το απόγευμα τη ξηρά τροφή που θα έτρωγε - 1/3 δηλαδή 48γρ. ( απο 72γρ που τρώει )
Σωστά έχω καταλάβει ? Αυτά όποτε κάνω συνδιασμό κονσέρβας & ξηράς μαζί.

OΚ παιδιά, για παράδειγμα. Το πρωί μισή κονσέρβα ( 40γρ ) το μεσημέρι την άλλη μισή ( 45γρ ) και το απόγευμα τη ξηρά τροφή που θα έτρωγε - 1/3 δηλαδή 48γρ. ( απο 72γρ που τρώει )
Σωστά έχω καταλάβει ? Αυτά όποτε κάνω συνδιασμό κονσέρβας & ξηράς μαζί.

ακριβως!! για να εισαι απολυτα σιγουρος ομως κανε και μια ερωτηση στον κτηνιατρο σου..

Από την άλλη η κονσέρβα διατηρείται και στο ψυγείο. Μπορείς να του δίνεις τη μισή την άλλη μέρα (λέω εγώ τώρα μια εναλλακτική).

Ο κτηνιάτρος μου είπε οτι εφ΄όσον η κονσέρβα γράφει πως 2 tin τη μέρα καλύπτουν τις ανάγκες μιάς γάτας, τότε είναι υπερβολικό με ένα tin, που του βάζω εγώ, να του δίνω επιπλέον τα 2/3 της ξηράς τροφής που θα έτρωγε χωρίς τη κονσέρβα.
Μου συνέστησε να ελλατώσω τη ξηρά τροφή κατά το ήμισυ όποτε τρώει κονσέρβα την ίδια μέρα.

Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά και στην Τζιντζερούλα μου αλλά και στην Κίρα τώρα δίνω πάντα λίγο κονσέρβα σε κάθε γεύμα με ξηρά τροφή. Δύο φορές την ημέρα βάζω ξηρά τροφή και από πάνω (έτσι της αρέσει) βάζω 2 κουταλάκια κονσέρβα. Μέχρι στιγμής λειτουργεί καλά και τρώει μια χαρά χωρίς να δείχνει ότι πεινάει. Με περιμένει βέβαια με χαρά γιατί ξέρει ότι με το που θα γυρίσω θα βάλω την αγαπημένη της κονσέρβα, αλλά δεν δείχνει να πεινάει.

Για μενα καλα κανεις, δεν θα παθει τιποτα με δυο κουταλακια κονσερβα.:)

γεια σας.. εχω μια απορία σχετικά με την τροφή. Εγω εδω και αρκετους μηνες .. δινω στη γατα μου κονσερβα και ξηρά τροφή ανακατεμένα. Μέχρι σημερα δεν υπαρχει προβλημα ισα ισα που τρωει πολυ ευκολοτερα την ξηρα τροφη κατα αυτο τον τροπο. Εγω αγοραζω κονσελρφα μεγαλη που μου κραταει μια βδομαδα περιπου. Απλα εχω την εξης απορια σε αυτο. Δαιτηρείται η κονσερβα ανοιγμενη εκτος ψυγιου; Γιατι την βαζω στο ψυγιο και τη την δινω ετσι μετα παγωμενη. Βεβαια την τρωει . .δεν εχει κανενα προβλημα απο την αλλη ομως δεν ξερω αν κανω καλα.

Απλα εχω την εξης απορια σε αυτο. Δαιτηρείται η κονσερβα ανοιγμενη εκτος ψυγιου; Γιατι την βαζω στο ψυγιο και τη την δινω ετσι μετα παγωμενη. Βεβαια την τρωει . .δεν εχει κανενα προβλημα απο την αλλη ομως δεν ξερω αν κανω καλα.
Εκτος ψυγειου οχι,δεν διατηρηται για πολυ.Μετα απο καποιες ωρες ξερενεται και πρεπει να πεταγεται.:/:
Εντος ψυγειου ,σαφεστατα και διατηρηται,σιγουρα για 2 μερες.Εγω την βγαζω απο το ψυγειο,και αν δεν εχω χρονο για ξεπαγομα,αναβω τον βραστηρα και ριχνω λιγο καυτο νερακι επανω.Ετσι γινεται χλιαρη και ειναι μια χαρα.Το κανω,γιατι ο γιατρος μου μου ειχε πει πως το πολυ παγωμενο μπορει να τα πειραξει στο στομαχι.:)

Θυμαμαι απο παλια που επαιρνα μεγαλες κονσερβες, ειχα διαβασει οτι μεχρι τρεις μερες διατηρουνται και αυτες στο ψυγειο οχι εκτος, εγω τους ζεσταινα την μεριδα τους και την ξαναεβαζα στο ψυγειο. Εχω την εντυπωση πως δεν κανει να την τρωνε κρυα την τροφη.:hmm:

Μαλιστα καταλαβα. Θα παρψ μικροτερες κονσερβε; για να μην υπαρχει προβλημα. Ειναι και εγγυος τωρα οποτε πρεπει να προσεχω. Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.. :-)

Εγω του δίνω μια κονσερβα καθε πρωι.... Αν δεν του δωσω γινεται χαλασμος Κυρίου.... Γκρινιαααααα.... πολυ γκρινια...

Παιδιά θα'θελα τη συμβουλή σας στο εξής: τώρα τελευταία η Τέρψη δείχνει ξαφνικά μια απέχθεια προς τις κονσέρβες.:(
Δεν άλλαξα μάρκες: είτε applaws, είτε gourmet diamand είτε, συνηθέστερα, rc. (τη schezir ούτε να τη φτύσει που λέει ο λόγος, ίσως λόγω του οτι είναι πολύ "αραιή", σαν μασημένη και σαν να "πλέει" στο νερό).

Κι ενώ μέχρι πρόσφατα έδειχνε να απολαμβάνει τη μισή μερίδα (μικρή κονσέρβα) που της έδινα καθημερινά, τώρα, ενώ πεινάει, πλησιάζει τη μυρίζει και φεύγει:mpliaks:. Βέβαια, μετά από 2-3 ώρες και βλέποντας οτι δεν πέφτει κροκέτα στο πιατάκι,
αναγκάζεται και την τρώει, όχι όλη, σχεδόν πάντα θα αφήσει κάτι. :/:
Το να της δίνω μόνο ξηρή τροφή δεν παίζει, ένεκα του ότι εκ φύσεως έχει μια τάση δυσκοιλιότητας και αυτό νομίζω θα επιδεινώσει το πρόβλημα. :worry: Αλλά παραξενεύομαι, πώς όταν ήταν μικρή είδα κι έπαθα να την κάνω με κόλπα να μάθει να τρώει κροκέτες (της άρεσε μόνο κονσέρβα) και φτάσαμε τώρα στο σημείο, σχεδόν να μη θέλει να τη βλέπει.
Θα'θελα τη γνώμη σας σχετικά με τον λόγο αυτής της αλλαγής, μήπως και μπορέσω να κάνω κάτι γι αυτό.:hmm:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:)

Ισως να δοκιμαζες διαφορες αλλες γευσεις, καμμια φορα αλλαζουν τα γουστα τους χωρις προφανη λογο. Το ιδιο εγινε με την Τασουλα μου και δεν θελει πια τις γευσεις που της επαιρνα αλλα κατι καινουργιες που ευτυχως εφερε το pet shop. Υπαρχει βεβαια παντα και η πιθανοτητα να μην θελησει ξανα κονσερβα, αυτο το εζησα με την Ζουζου μου που μεγαλωσε με κονσερβες τον πρωτο χρονο της ζωης της, κροκετα δεν ηθελε να δει ουτε ζωγραφιστη και ξαφνικα λιγο μετα που χρονισε αρχισε να μην θελει τις κονσερβες και οχι μονο, οταν αναγκαζονταν να φαει επειδη δεν της εδινα κατι αλλο, την εκανε εμμετο. Εψαξα τοτε με την βοηθεια του κτηνιατρου που ειχα εκεινη την εποχη και με διαφορα δειγματα ξηρης τροφης που μου εδωσε, καταληξαμε σε τροφη που της αρεσε και επιτελους ησυχασαμε. Ομως και εμενα η Ζουζου μου ειχε απο μικρουλα προβλημα δυσκοιλιοτητας που στα γεραματα της χειροτερεψε ασχημα, γι' αυτο της εδινα αντι για κονσερβα μαγειρευτο. Αυτος ηταν ο λογος που εψαξα και εμαθα ενα σωρο πραγματα για μαγειρεμενο φαγητο για γατες και ημασταν μια χαρα μεχρι που επαθε τον διαβητη και το κοψαμε το μαγειρευτο.
Αυταααα, ελπιζω να σε βοηθησα καπως.:redface:

Αχου μωρε πως μας παιζουν ετσι τα σκασμενα...εμενα ξαφνικα τρωνε ξηρα με το ζορι κ οταν τους την βαζω με κονσερβα γλυφουν λιγο το ζουμι με το λαδι κ μετα στο φτυσιμο..ε ρε κ τ αλλα στο δρομο να τρωνε οτι βρουν κι αυτα να το παιζουν καμποσοι (αν το λεω σωστα)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back