Κοριτσάκι ή αγοράκι;

kiska

Νεοφερμένο μέλος

Ο kiska αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
μετά από πολλή σκέψη και ζύγισμα το πήρα απόφαση να πάρω γάτα (american curl), δεν ξέρω όμως τι είναι προτιμότερο. αγοράκι ή κοριτσάκι? μπορεί κανείς να με βοηθήσει σ'αυτό? εχω ακούσει οτι οι θυληκιές είναι πιο καθαρές απο τους αρσενικούς. κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο και γενικότερα, ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά κάθε φύλου όσον αφορά την συμπεριφορά τους μέσα στο σπίτι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μετα απο τι ειδους σκεψη και ζυγισμα καλη μου αποφασισες να παρεις αυτην την ρατσα συγκεκριμενα?
Λες οτι οι θυληκες ειναι πιο καθαρες.. τι εννοεις? Η γατα αυτη ειναι μακρυτριχη και πλενονται με δυσκολια και τα δυο. Θα χρειαζεται να τα χτενιζεις με ειδικα χτενακια καθε μερα και το σπιτι σου θα ειναι παρολα αυτα γεματο τριχουλες.
Τα υπερ ειναι οτι θα εχεις μια κοινη φουντωτη γατουλα με λιγα σχεδιακια και γυριστα αυτακια σαν αεροπλανο.
Τα κατα ειναι οτι μια ιδια γατουλα που δεν εχει γυριστα αυτια θα ειναι εξω στον δρομο και απο οτι βλεπω μενεις ουκρανια και δεν θα εχει σπιτι.
Οι γατες αυτες ειναι πολυ ακριβες και παραγονται κυριως στην αμερικη, πραγμα που σημαινει οτι καταρχας θα ειναι πανακριβο μεχρι 2000 και δευτερον ενα ζωακι θα ταλαιπωρηθει απιστευτα μεχρι να φτασει στο σπιτι ενος ανθρωπου που θα το εχει διαλεξει με καθαρα αισθητικα κριτηρια και που οπως φαινεται απο τις ερωτησεις σου δεν ξερει σχεδον τιποτα απο γατες. Πραγμα λιαν επικυνδυνο γιατι δεν θα ξερεις τιποτα απο τον χαρακτηρα του ουτε πως να το κουμανταρεις και να το ξεανχωσεις απο τετοιο ταξιδι.

Η ταπεινη μου συμβουλη ειναι εαν δεν θελεις να ανοιξεις εκτροφειο παρανομο η μη, πραγμα που συμβαινει κατα κορον στις ανατολικες χωρες, να μην παρεις μια τετοια γατα.
Καλυτερα να πειραματιστεις πρωτα φιλόξενοντας δυο μικρα αδεσποτα γατακια διαφορετικου φυλλου φουντωτα και να προσπαθησεις να τους βρεις σπιτακι μετα και ετσι αφου μαθεις στην πραξη τις διαφορες μεταξυ αρσενικου και θυληκου ( που δεν υπαρχουν μετα την στειρωση ουτως η αλλως).. κα θα δεις εαν μπορεις να ανεχτεις τετοιο χτενισμα.
Εαν το θελεις ακομα το γυριστο αυτακι τοτε, παρτο και με την ευχη του θεου να το προσεχεις το γατακι σαν κορη οφθαλμου, γιατι εκει που ζεις μπορει και να στο κλεψουν τοσο ακριβο που θα ειναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να προσθέσω οτι αν δεν το στειρώσεις, θα έχεις πρόβλημα να κρατήσεις γατάκι μέσα στο διαμέρισμα...
Ο χαρακτήρας έχει να κάνει καθαρά με τη γάτα. Εγώ δεν έχω γνωρίσει ούτε 2 που να ειναι ίδιες, τόσο θηλυκές όσο και αρσενικές. :)

η στειρωση ειναι το παν για να εισαι και εσυ και το γατακι σου ευτυχισμενο και ηρεμο!

Σιγά βρε παιδιά, την αρπάξαμε από τα μούτρα την κοπέλα! Αφού φαίνεται ότι δεν ξέρει! Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που τα καταφέρνουν οικονομικά και αγοράζουν γάτες ράτσας (άλλωστε αυτό δε λέμε όλοι; "τα ράτσας θα αγοραστούν ούτως ή άλλως". Ε να, ορίστε κάποιος που τα αγοράζει!)
Το ότι έχει βασικές ελλείψεις στο μεγάλωμα της γάτας δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα γίνει κακή γατομαμά! Γι'αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να λύνουμε απορίες, όχι για να αποπαίρνουμε!:)

Κατσε βρε, δεν την αποπήραμε, προς θεού!!!
Η Γιασμιν απλα της έδωσε κάποιες συμβουλές, γιατι μπορει να μην το έχει ψάξει το θέμα του κόστους, κλπ. και για να ζυγίσει τα πράγματα καλύτερα.
Ειδικα αν δεν είχες γάτα ποτέ το να έχεις υποψη για παράδειγμα οτι μπορεί να στην κλέψουν αν βγαίνει και έξω και ειναι ακριβή ειναι σημαντικό.

οτι θα κάνω στείρωση αυτό είναι σίγουρο. όταν ρωτούσα εαν ισχύει πως οι θηλυκιές είναι πιο καθαρές εννοούσα αν "πλενονται" (αν ασχολούνται με την ατομική τους υγειηνή)περισσότερο απ'ότι οι αρσενικές.

Ναι, πλένονται και οι 2, όλες οι γάτες πλένονται. Απλα οι μακρύτριχες απο όσο ξέρω θέλουν πολύ συχνά χτένισμα γιατι κάνουν κόμπους στο τρίχωμα. Για μπάνιο δεν ξέρω... κάποιοι τις κάνουν και μπάνιο, αλλά εγώ δεν ειμαι υπερ.

μπα,δεν νομιζω το ιδιο καθαρες ειναι.εγω εχω και αρσενικα και θηλυκα και διαφορα δεν βλεπω.

όσον αφορά τη ράτσα... θέλω να εξηγήσω πως τα κριτήρια που διάλλεξα την συγκεκριμένη ήταν πιο σοβαρά από απλά τα γυριστά αυτάκια σαν αεροπλάνο. είναι ο χαρακτήρας τους, η κοινωνικότητά τους, η υγεία τους (έχουν καλά αναπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα) και πολλά αλλα που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αναλύσω. όσο για το στρες, ούτε που θα χρειαστεί να περάσει κάτι τέτοιο αφού υπάρχουν κι εδω (ουρκανία). και η τιμή τους εξαρτάται από την τάξη τους. εγω θα πάρω πετ και η τιμή είναι γύρω στα 150-200 ευρώ.

ειναι χαριτωμένες γατούλες! Να μας βάλεις φωτογραφία οταν την πάρεις! :)

Kiska, καταρχήν θα ήθελα και εγώ να δω φωτογραφίες όταν πάρεις το μωρό! Όσον αφορά για το φύλλο, πιστεύω οτι δεν παίζει ρόλο, εφόσον θα το στειρώσεις, δεν θα έχεις τα προβλήματα και των δύο φύλλων (ψέκασμα του αρσενικού και οίστρους.) Για το ποιές είναι πιο καθαρές, δεν υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλλα,εξαρτάται απο τον χαρακτήρα της κάθε γάτας. Αλλά ούτως ή άλλως δεν νομίζω οτι είναι πολύ σημαντικό αν θα πλένεται πολύ ή όχι, αφού θα έχεις αναλάβει εσύ την φροντίδα του τριχώματός του/της.:) Πιο σημαντικό πιστεύω είναι να πας στο εκτροφείο και να τα δεις απο κοντά και να αποφασίσεις ποιο γατάκι σου ταιριάζει ανάλογα με τον χαρακτήρα του, με ποιό θα δεθείς περισσότερο. Καλώς να το δεχτείς!!;)

Καλο θα ειναι παντως να ελενξεις απο που το παιρνεις κι αν ειναι σοβαρο το εκτροφειο και δεν τα κακομεταχειριζεται.
Η γατα αυτη οσο και να πλενεται θελει καθημερινο χτενισμα και μια φορα το διμηνο μπανιο δεν ειναι σαν τις μαιν κουν που εχουν αλλο τριχωμα. Το ανοσοποιητικο ενος ζωου εχει αμεσα να κανει εκτος απο τα κληρονομικα και με το σε τι συνθηκες ζει και τι τρωει εαν λοιπον παρεις ζωο απο puppy mill ( πετ σοπ) η εκτροφεα της κακιας ωρας μπορεις να βρεθεις προεκπληξεων με το ανοσοοποιητικο του. Θα χρειαστεις καλη τροφη παντως ποιοτικη και πολλες χτενες και κυριως αγαπη και οργανωση. Εξισου καλος χαρακτηραςς προσαρμοστηκοτητα κλπκλπ βρισκονται κα σε κανονικες γατουλες οπως εξισου κακος χαρακτηρας σε γατες ρατσας. Δες τα πραγματικα γατακια κα διαλεξε εχοντας υποψην αυτα που βλεπεις κι αισθανεσαι κι οχι τα βιβλια και τις θεωριες.

σας ευχαριστώ όλους!!! θα βάλω οπωσδήποτε φωτο αλλα, ακομα έχουμε καιρο. τα μωρουλάκια γεννηθηκαν μόλις πριν 2 εβδομάδες, και σκεφτομαι να παω να τα δω σε κανα 2μηνο όταν θα έχουν μεγαλώσει λίγο. απ'όσα μπόρεσα να μάθω για το εκτροφείο φαινεται να είναι σοβαρό. η τροφή που τους δίνουν είναι καλής ποιότητας, τους μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα τους και να ακονίζουν τα νύχια τους στο στύλο, τους κάνουν όλα τα απαραίτητα εμβόλια και θα μου το δώσουν με το διαβατήριό του, όλα τα απαραίτητα χαρτιά και μετά την στείρωση δίνουν και γενεαλογικό πιστοποιητικό (που αμφιβάλω αν θα μου χρειαστει). φαίνεται να είναι οργανωμένα τα πράματα! βέβαια όλα θα τα δω στην πράξη με την επίσκεψή μου! δεν βλέπω την ώρα να το φέρω στο σπίτι!!!

Την ξέρω αυτήν την αναμονή, είναι γλυκόπικρη :P
Μόλις το πάρεις θέλουμε φωτο απαραίτητα!:)

καλωσηρθες!:happy: σιγουρα ανυπομωνεις να παρεις στο σπιτι το ζουζουνι σου:baby::baby: με το καλο να το δεχτεις λοιπον και περιμενουμε ολοι φωτο:happy:

Μένεις μόνιμα Ουκρανία;

Μένεις μόνιμα Ουκρανία;
οχι, απλα σπουδάζω εδω. μονιμα... ελλαδα και παλι ελλαδα!!!

Την ξέρω αυτήν την αναμονή, είναι γλυκόπικρη :P

Ναι, είναι τέλειο συναίσθημα!! Εχω και εγω μια μικρούλα απο Ουκρανία.:) Φιλιά στο καινούριο σου μωρό!

Άντε και με το καλό να έρθει η γατούλα!!! Όσο για το φύλο που ρώτησες πιο πάνω, το μόνο που μπορώ να πω είναι, απλά να πας να δεις τα γατάκια και ανάλογα να κρίνεις. Να δεις πιο θα σου κλείσει το μάτι ;)
Και οποσδήποτε φωτο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back