Υπόθεση δόντια
Τι κάνετε για τον καθαρισμό;
Τί αποτελέσματα έχετε δει;
Προσωπικά του τα βουρτσίζω κάθε βράδυ πριν φτιάξω τα δικά μου.
Χρησιμοποιώ το orozyme σε οδοντόβουρτσα δαχτύλου.
Επιπρόσθετα κάποιες φορές ( ας πούμε 3-4 φορές την εβδομάδα ) θα δώσω κόκκαλο ασβεστίου ( τα απλά - είναι και φθηνά ) ή κάτι σχετικά chewy ( λέγονται peppermint hunter, αλλά αυτά τα δίνω 1-2 φορές την βδομάδα γιατί έχουν συστατικά που δεν θέλω να δίνω συνέχεια).
Τώρα στην υπερβολή…
Αν και δεν το συμπεριελάμβανα στην ρουτίνα, βάζω πια στο νερό του μέρα παρά μέρα το vet aquadent ( με πολλή προσοχή στην ποσότητα ).
Αυτό γιατί παρατήρησα μια πολύ ελαφριά μυρωδιά, ενώ τόσο καιρό δεν υπήρχε καμία ( σημειωτέον πως δεν υπάρχει εμφανή πλακα ή χρωματισμός ή κάτι). Στο μήνα θα σας πω αν δουλεύει ή αν δεν έκανε τίποτα.
Εμάς πάντως orozyme για βούρτσισμα και απλά μασητικά μας πήγαν καλά. Δεν υπάρχει θέμα με το τζελ, το δέχεται.
Και η αλήθεια είναι πως μάλλον αποτρέπει την πλάκα γιατί δεν είδα να παρουσιάζεται ( ακόμη έστω ). Όμως ακριβώς επειδή δεν έχει κάνει και ποτέ πλάκα, δεν ξέρω αν βοηθάει εξίσου σε σκυλάκι που έχει ήδη θέμα.
Ολα αυτά γιατί είναι βασική η υγιεινή του στόματος προφανώς αλλά και γιατί δεν θα ήθελα να χρειαστεί να πάει για καθαρισμό. Χρειάζεται νάρκωση συνήθως και καλό είναι να αποφεύγεται στα μικρόσωμα σκυλιά. Είναι ρίσκο και το φοβάμαι.
Περιμένω να δω την δική σας ρουτίνα ή προτάσεις