NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
1) Ειναι αγρια ζωακια? Δηλ. θα γυρισουν να σε δαγκωσουν εκει στο ακυρο?
2) Εχω διαβασει μετα απο καποια περιοδο θα θελησουν να ζευγαρωσουν .. και τοτε ειναι που αρχιζουν να αγριευουν ... συμβαινει αυτο σε ολα τα κουνελια? Και υπαρχει τροπος να το αποφυγουμε?
3) Ειναι οικονομικα? Π.χ. η τροφη τα ροκανιδια ειναι ακριβα? ποσο περιπου βγαινουν αυτα? Τι αλλο χρειαζονται τα κουνελια?
4) Αν αρρωστησουν γιατρευονται ευκολα? για ποσο καιρο ζουνε? αρρωσταινουν συχνα?
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις που ελπιζω οτι θα λαβω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν γνωριζω να σου απαντησω για το 1, 3,4, αλλα ξερω οτι καλο να ειναι τα στειρωσεις για να μην αγριεψουν, να μη μαρκαρουν με ουρα και για να μη πεθανουν απο καρκινο της μητρας τα θηλυκα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_lulu
Επιφανές μέλος
δεν γνωριζω να σου απαντησω για το 1, 3,4, αλλα ξερω οτι καλο να ειναι τα στειρωσεις για να μην αγριεψουν, να μη μαρκαρουν με ουρα και για να μη πεθανουν απο καρκινο της μητρας τα θηλυκα![]()
πως την παθενουν αυτη την αρωστια?
maria_lulu
Επιφανές μέλος
λοιπον εχω καποιες αποριες πανω σ' αυτο το θεμα.
2) Εχω διαβασει μετα απο καποια περιοδο θα θελησουν να ζευγαρωσουν .. και τοτε ειναι που αρχιζουν να αγριευουν ... συμβαινει αυτο σε ολα τα κουνελια? Και υπαρχει τροπος να το αποφυγουμε?
3) Ειναι οικονομικα? Π.χ. η τροφη τα ροκανιδια ειναι ακριβα? ποσο περιπου βγαινουν αυτα? Τι αλλο χρειαζονται τα κουνελια?
4) Αν αρρωστησουν γιατρευονται ευκολα? για ποσο καιρο ζουνε? αρρωσταινουν συχνα?
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις που ελπιζω οτι θα λαβω![]()
1) αυτο παει αναλογα τον χαρακτηρα! (οπως οι ανθρωποι μερικοι ειναι κακοι μερικοι καλοι) εγω γνωριζα κουνελι που δαγκωνε ολο το κοσμο! και εχω ενα κουνελι που το κανεις εσυ το θελεις!
2) θα πρεπει να ζευγαρωσει τουλαχιστον μια φορα περιπου στις 6-8 μηνων!
3) το ροκανιδι κανει απο 1,20- 4+ αλλα μπορεις να εχεις και ξυλουργιου μπορεις να το περνεις και δωρεαν! η τροφη τους ειναι αναλογος! εμεις περνουμε τροφη απο την φυρκο τσουβαλι 25 κιλων 15 Ευρω. και σε ενα πετ σοπ που παω (για ινδικα χοιριδια και χαμστερακια) κανει 1,5 Ευρω το κιλο.
4) εγω περνω μια τροφη που ειναι κατα της κοκκιδιαση που παθεινουν τα κουνελια.τους πειραζει κατι στο στομαχι. τα κουνελια ζουν απο 6-10 χρονια. μια αρωστια που παθαινουν συχνα ειναι η ψορα των αυτιων. που με 1 ιδικο φαρμακο ή μπενταντιν φευγει. αυτο μπορει να το παθουν αμα τους μπει νερο στα αυτια αλλα και σε αλλες συνθηκες. τα κουνελια χρειαζοντε καθε 2 μερες αλλαγμα γιατι κινδυνευουν να παθουν ουρολοιμοξη και να πεθανουν! και παντα χρειαζοντε ενα κομματι αρκετα μεγαλο ξυλο για το τρωνε για να μην τους μεγαλοσουν πολυ τα δοντια!
αυτα! πιστευω να σε βοηθησαν οι πληροφοριες μου!

εγω εχω 9 κουνελακια και γνωριζω!
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστω για τις απαντνησεις

αμα δεν βρω αλλο κουνελι να ζευγαρωσει τι θα κανω? η μαρια-χριστινα λεει οτι μπορω να το στειρωσω.
ποσα κιλα τροφη θελουν το μηνα ? και ροκανιδια?
πρεπει να το πηγαινω στο κτηνιατρο για εμβολαια?
maria_lulu
Επιφανές μέλος
2)καθε 15 μερες νομιζω...
1)γιατι να του ανοιξεις την κοιλια και να του βγαλεις τα οργανα? μπορεις να παρεις 1 ζευγαρι και να τα ζευγαρωνεις και να δινεις τα παιδια ή να τα πουλας.
δεν χρειαζοντε εμβολια!
bunny
Περιβόητο μέλος
Τα κουνελάκια είναι ζωάκια μερικής φροντίδας και δεν έχουν πολλά έξοδα
Εγώ σου προτείνω να το στειρώσεις εφόσον δεν το ζευγαρώνεις. Δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις πάντα σπίτι για όλα τα κουνελάκια, και δεν είναι σωστό να ενισχύεις τα pet shops που τα πουλάνε. Τα κουνέλια έχουν πολύ ισχυρές ορμόνες και αν δεν ζευγαρώνουν, βασανίζονται. Σου προτείνω τη στείρωση, όμως πρέπει να βρεις ένα κτηνίατρο που να στειρώνει κουνέλια 
Φιλικά πάντα

maria_lulu
Επιφανές μέλος
Τα κουνελάκια είναι ζωάκια μερικής φροντίδας και δεν έχουν πολλά έξοδαΕγώ σου προτείνω να το στειρώσεις εφόσον δεν το ζευγαρώνεις. Δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις πάντα σπίτι για όλα τα κουνελάκια, και δεν είναι σωστό να ενισχύεις τα pet shops που τα πουλάνε. Τα κουνέλια έχουν πολύ ισχυρές ορμόνες και αν δεν ζευγαρώνουν, βασανίζονται. Σου προτείνω τη στείρωση, όμως πρέπει να βρεις ένα κτηνίατρο που να στειρώνει κουνέλια
Φιλικά πάντα![]()
να κανω μια ερωτηση? δικα σου ειναι τα κουνελακια?
οι κουνελες δεν εχουν προβλημα χρειαζετε μονο μια φορα να ζευγαρωσουν στην ζωη τους περιπου 1 χρονου.για να μην αρωστησουν !

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

maria_lulu
Επιφανές μέλος
maria_lulu
Επιφανές μέλος
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

maria_lulu
Επιφανές μέλος

ΑΓΓΕΛΟΣ2
Δραστήριο μέλος
το πριονιδι ποτε απο ξυλουργο και καλο ειναι να αποφευγετε για εχει σκονη που μπορει να διμηουργισει προβληματα..η στειρωση ειναι μια καλη λυση...και αν βρεις κτηνιατρο που να τον εμπειστευεσαι ακομα καλυτερα!
παιδια να σας ρωτισω και εγω...τελικα μυριζουν?
ξερω οτι τα τσισα τους τα κανουν σε μια φωνια...αν βαλεις στη γωνια του κλουβιου ενα σκαφακι με πριονιδι ή αλλο παρομοιο υλικο και το σκαφακι το αλλαζεις 1 φορα την ημερα και σκουπιζεις τα κακα τους απο το υπολιπο πατο μυριζει το σπιτι?
οι γνωμες ειναι πολλες και μπερδευτηκα..εχ ωαρχισει να το σκεφτομαι για κουνελακι..αλλα δεν θ αμου αρεσε καθολου να μυριζει το σπιτι...πειτε καθε ποτε τα καθαριζετε και γενικα την εμπειρια σας οσοι εχετε...
**mar**
Εκκολαπτόμενο μέλος

AlexiaVgd
Νεοφερμένο μέλος
λοιπον εχω καποιες αποριες πανω σ' αυτο το θεμα.
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις που ελπιζω οτι θα λαβω![]()
Λοιπον.
1) Τα κουνελακια αμα τους φερεσε καλα τοτε θα σου το ανταποδωσουν!! Πραολαυτα υπαρχουν καποιες φορες που τα κουνελια χρειαζονται να μεινουν μονα τους και αν τα ενοχλησεις μπορει να σου επιτεθουν. Ομως μην ανησυχεις δεν ποναει πολυ

2)Τα κουνελια ζευγαρωνουν γυρω στους 7 μηνες. Τα θηλυκα ειναι πιο επιθετικα απο τα αρσενικα ειδικα εκεινη την περιοδο!! Επισης το καλυτερο που εχεις να κανεις στα θυληκα ειναι να τα στειρωσεις!!

3) Η συσκευασμενη τροφη κανει περιπου 3-2 ευρω αν και η χυμα περιπου 2 ευρω. Το ροκανιδι κανει 4 ευρω νομιζω αλλα θα χρειαστεις και ειδικο χορτο το οποιο κανει γυρω στα 6 ευρω (η μεγαλη συσκευασια)
4) Τα κουνελια δεν αρρωσταινουν συχνα. Να φανταστεις το δικο μου το εχω 2,5 χρονια και τωρα αρρωστησε. Χρειαστηκε να του κανουμε εγχειρηση και μου πηρε 50 ευρω.
Ζουν 8-10 χρονια αλλα γνωριζω κουνελια που εζησαν μεχρι τα 11 τους!! Ελπιζω να βοηθησα.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AlexiaVgd
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα.....
Δεν ξερω αν εδω υπαρχουν ατομα που γνωριζουν πολλα απο κουνελακια αλλα εχω μια ερωτηση

Πριν απο 5 περιπου μερες το κουνελακι μου ειχε εμφανισει απόστημα λιγο πιο κατω απο το σαγονι του και αναγκαστηκαμε να του κανουμε εγχειρηση για να το καθαρησουμε. Απο τοτε πρεπει να καθαριζουμε την πληγη με κρεμες, να του δινουμε αντιβιοσεις και ενα φαρμακο για την καλη λειτουργια του ενερου!! Αυτο το τελευταιο μου δημιουργει ενα προβληματακι....
Μια μερα τον αφησα ελευθερο μεσα στο σπιτι και δεν μπορητε να φανταστειτε τι εκανε ο μπαγασακος.......Ευτυχως που ειναι καλοκαιρι και δεν εχουμε χαλιά. Ολο το σπιτι γεματο κοπρανα και τα ειχε πατησει κιολας και ειχαν και μια μυρωδια.....
Απο τοτε δεν το εχω βγαλει το καημενουλικο εξω απο το κλουβι του...
Αλλα τωρα τα κανει παντου μεσα στο κλουβι του εκτος απο την τουαλετα του και ειμαι εγω αναγκασμενη καθε πρως-μεσημέρι-βραδυ να καθαριζω τις ακαθαρσιες του!!! Τα νευρα ΜΟΥ!!!
Τελως παντων, τον πηγα στον γιατρο και μου ειπε οτι το προβλημα ειναι οτι δεν τρωει χορταρακι. Και ειναι αληθεια απο τον χειμωνα το εχει σταματησει....
Τα εχω δοκιμασει ολα για να φαει χορτο αλλα αυτος τιποτα!! Χτες το βραδυ του ειχα βγαλει το φαγητο του απο το κλουβι και του ειχα αφησει μονο το χορτο. Σημεραα το πρωι τον ειδα να μην το εχει αγγιξει(και εντωμεταξυ ειχε λυσαξει απο την πεινα το χαζο)!! Με το που του πλησιαζω στην μουσουδα του λιγο χορταρακι αυτος μου γυριζει την πλατη..... Δεν ξερω τ να κανω!!! Ειναι απαραιτητο να τρωει χορτο αλλα δεν ξερω πως να τον κανω να το φαει.....
Υπαρχει καμια ιδεα???? ΠΟυλανε στο pet city Κατι ειδικα χορτα που φυτρωνουν μονα τους οταν τα ποτιζεις και του αρεσουν αλλα δεν ξερω αμα κανει να τα φαει τωρα που εχει κανει εγχειρησουλα.....

Καμια βοηθεια?? Ειμαι σε απογνωση...

Ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντησεις που θα λάβω ελπιζω......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Greek Army
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ειδα ενα βιντεο που ελεγε οτι μπορεις να κανεις μπανιο το κουνελι σου, αλλα θα πρεπει να του εχεις κανεις εμβολειο!
ειναι αληθεια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool