Κουνέλια νάνοι

Τα κουνελακια μπορεις να τα κανεις μπανιο αφοβα μονο με σκετο νερακι ομως γιατι ζεσταινονται υπερβολικα και τους ριχνουμε νερακι να δροσιζονται.Εγω που ειχα κουνελι μεγαλο ομως οταν τον εβγαζα το απογευμα απο το κλουβακι του στη βεραντα του εριχνα νερακι με το λαστιχο, στη πολυ ζεστη ομως.Του αρεσε παρα πολυ και μετα γλυφοταν και καθαριζοταν οπως οι γατουλες.Οταν τον ειχα στο κλουβι μεσα στο σπιτι τον ψεκαζα με νερακι, καθημερινως το καλοκαιρι με αυτο που ψεκαζουμε τα ρουχα ,για να δροσιζεται και να πεφτει η θερμοκρασια του.Εγω να σου πω την αληθεια δεν ηξερα για εμβολια στα κουνελια και δεν του ειχα κανει ποτε,τιποτα δεν επαθε ο γλυκουλης μου εζησε μεχρι 10 χρονων,εφυγε πληρης ημερων!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον θα διαφωνήσω στο θέμα του μπάνιου, ασχέτως με το βίντεο που είδες και που μπορεί να παραπλανεί. :hmm:

Κι αυτό γιατί τα κουνέλια, όπως οι γάτες, καθαρίζουν σχολαστικά τη γούνα τους και δεν έχουν ανάγκη περαιτέρω καθαριότητας.
Η οποία γούνα, αποτελείται από 3 στρώσεις και είναι τόσο πυκνή, ώστε όσο και να τριφτεί ή να σκουπιστεί μετά, αργεί να στεγνώσει, με αποτέλεσμα είτε να κινδυνεύει να κρυώσει από την εναπομείνουσα υγρασία στο ενδότερο τρίχωμα που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα του (και είναι γνωστό πόσο ευαίσθητα είναι τα κουνέλια στο κρύο και στα ρεύματα) ή να παρουσιάσει κάποια δερματοπάθεια λόγω του οτι το δέρμα τους είναι υπερευαίσθητο σε οποιοδήποτε είδος σαπουνιού (ακόμα κι αν αυτό είναι φαρμακευτικό, για βρέφη, για ευαίσθητα δέρματα, κλπ)
Και βέβαια η χρήση σεσουάρ σε κουνέλια, σε όποια βαθμίδα θερμοκρασίας, είναι απαγορευτική.
Άλλος λόγος είναι οτι συνήθως η όλη διαδικασία του προκαλεί αρκετό στρεσσάρισμα, δηλαδή με το να πάρεις ένα κουνέλι και να το βάλεις στη μπανιέρα ή κάτω από τρεχούμενο νερό υπάρχει κίνδυνος να του προκληθούν ακόμα και καρδιακά προβλήματα από το άγχος και γενικά να αποδυναμωθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Αν και υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις, στη θέση σου δεν θα το διακινδύνευα, εννοώ το ολικό μπάνιο, παρά μόνο το τοπικό από τη μέση και κάτω σε περίπτωση που πάθει κάποια διάρροια και χρειάζεται να καθαριστεί(δυο άτομα, ο ένας να κρατάει σφιχτά το κουνέλι από τα μπροστινά του ποδαράκια κι ο άλλος με χλιαρό νερό να καθαρίζει τοπικά το πρόβλημα). Και ασφαλώς πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου.
emoticon-animal-001.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
πρωτα απο ολα ευχαριστω που μου ελεισες την απορια αλλα εκει που λες οτι το μπανιο με το σαμπουαν (ειδικο) να προκαλεσει ασθενια στο δερμα κ.τ.λ το βιντεο λεει οτι του πρεπει να του κανεις και εμβολιο για να μην παθει τιποτα! δεν ξερω τι να κανω! γιατι προκειτε να παρω κουνελακι και θελω να εειμαι πληρες προετιμασμενη!:(:worry:

ευαριστω επισης και εσενα!

την φλωρα ενοω

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
την φλωρα ενοω

Να εισαι καλα,και με το καλο να παρεις το κουνελακι σου! Μπανιο με σαμπουαν οπως σου εγραψε η Αλκυονη δεν πρεπει να το κανεις ποτε!Εγω το εβρεχα μονο με νερακι για να δροσιζεται μονο τους καλοκαιρινους μηνες με τη παρα πολυ ζεστη τιποτα αλλο,αλλα εμενα ηταν απο τα μεγαλα κουνελια τα ασπρα,τωρα για τα νανακια επειδη ειναι πιο ευαισθητα μπορει να απαγορευεται να τους ριχνεις νερο ,αυτο δεν το ξερω,οπως επισης και τα εμβολια ,δεν ξερω οτι υπαρχουν εμβολια για κουνελια,το μονο που ξερω ειναι οτι πρεπει να καθαριζεις πολυ καλα το κλουβακι του ,γιατι τα κουνελακια κανουν συνεχεια κακα.:)

ok! ευχαριστω για την βοηθεια και παλι!!!:):):)

πρωτα απο ολα ευχαριστω που μου ελεισες την απορια αλλα εκει που λες οτι το μπανιο με το σαμπουαν (ειδικο) να προκαλεσει ασθενια στο δερμα κ.τ.λ το βιντεο λεει οτι του πρεπει να του κανεις και εμβολιο για να μην παθει τιποτα! δεν ξερω τι να κανω!

Θα ήθελα να σου λύσω κι αυτή την απορία, και λυπάμαι που δεν μπορώ ως γατο-μάνα (κι όχι κουνελο-μάνα).
Καλό πάντως θα είναι κι επειδή αφορά ειδική ερώτηση που μόνο ο ειδικός μπορεί να απαντήσει, σε μια βόλτα σου να περάσεις από τον κτηνιατρείο της περιοχής σου. Δεν πρόκειται να σου κοστίσει τίποτα, αντίθετα, εφ'όσον αποφάσισες να αποκτήσεις κατοικίδιο, θα γνωριστείς και με τον γιατρό για παν ενδεχόμενο, μα κυρίως γιατί όλα τα ζωάκια (όπως κι εμείς) χρειάζονται περιοδική ιατρική εξέταση έτσι κι αλλιώς.

Ευχαριστω πολυ για την συμβολη!!! Με εχετε βοηθησει πολυ!!!;)

κατι ακομα, τα θυληκα ξερω οτι καλο ειναι να τα στειρωσεις, τα αρσενικα; :(

ξερω ξερω σς εχω πρηξει λιγο με τις ερωτησεις μου! :P

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back