Κουνέλι

Παρακαλώ πατήστε ένα από τα εικονίδια γρήγορης απάντησης στα παραπάνω μηνύματα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία γρήγορης απάντησης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερωτήσεις για τα κουνελάκια

Καλησπέρα σας :D !

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτησούλες για αυτά τα μικρά αθώα πλασματάκια, :rolleyes:. Η φίλη μου έχει ένα κουνελάκι πολύ μικρούλι - δεν είναι πάνω από 20 εκατοστά, και θα ήθελα να ρωτήσω εκ μέρους της:

1) Το κουνελάκι χτυπιέται όταν πάει να το πιάσει. Τι μπορεί να κάνει;
2) Πόσες φορές ακριβώς τη μέρα πρέπει να το ταίζει και πόσο περίπου;
3) Χριάζονται τα κουνελάκια εμβόλια, ή γενικά επισκέψεις στον κτηνίατρο;
4) Αν ναι, (για την παραπάνω ερώτηση) κάθε πότε;
5) Πρέπει αυτά τα "μίνι" τα μικρούτσικα κουνελάκια να κάνουν μπάνιο; Αν ναι, πως (γιατί της φίλης μου πάντα χτυπιέται όταν κάποιος προσπαθήσει να το σηκώσει! :D)

Επίσης έχει μια περίεργη συνήθεια :hmm:. Πάντα όταν οι άνθρωποι κάθονται στο μπολκόνι, αυτό πάει και τους γρείφει τα πόδια! (κυρίως στις γάμπες! :lol:). Ευχαριστώ πλοκαταβολικά :happy: !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω παλι θα ηθελα να ρωτησω αν παθαινουν κατι απο τη ζεστη..και επισης αν ειναι υποχρεωτικο να ζησουν μονο 5 χρονια...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είχα κ εγώ κουνελάκια..πολλά πέθαιναν πολύ νωρίς. όμως ο ασπρούλης μου έζησε πολλά χρόνια και σίγουρα πάνω απο 5..ακριβώς πόσα δεν θυμάμε..νομίζω γύρω στα 7 ή 8.

μηπως θυμασαι πως τον φροντιζες?

ιδιαίτερες γνώσεις δεν είχαμε γύρω απο το μεγάλωμα του, ούτε θυμάμαι πολλά πράγματα. το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το ταίζαμε καλά, το κλουβάκι του ήταν σε σκιερό μέρος, βοσκούσε σε αυλή και έκανε παρέα με ινδικά χοιρίδια που είχαμε και τα γατάκια μου :P ..δεν νομίζω να σε βοήθησα..σίγουρα παίζει ρόλο και η ράτσα..εμείς είχαμε ένα παραδοσιακό μεγάλο κουνέλι, άσπρο με κόκκινα ματάκια...

ιδιαίτερες γνώσεις δεν είχαμε γύρω απο το μεγάλωμα του, ούτε θυμάμαι πολλά πράγματα. το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το ταίζαμε καλά, το κλουβάκι του ήταν σε σκιερό μέρος, βοσκούσε σε αυλή και έκανε παρέα με ινδικά χοιρίδια που είχαμε και τα γατάκια μου :P ..δεν νομίζω να σε βοήθησα..σίγουρα παίζει ρόλο και η ράτσα..εμείς είχαμε ένα παραδοσιακό μεγάλο κουνέλι, άσπρο με κόκκινα ματάκια...

δεν ειναι δικο μου αλλα ξερω οτι απλα του δινουν ειδικη τροφη για κουνελια, εχει στη διαθεση του παντα φρεσκο νερο, σε σκιερο μερος το κλουβακι του και το αφηνουν και συχνα σ'ενα μπαλκονακι και αυτο παει και ξαπλωνει στο χωμα απο μια γλαστρα!για δροσια μαλλον!ειναι τοσο γλυκο!!:inlove:

Καλησπέρα σας :D !

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτησούλες για αυτά τα μικρά αθώα πλασματάκια, :rolleyes:. Η φίλη μου έχει ένα κουνελάκι πολύ μικρούλι - δεν είναι πάνω από 20 εκατοστά, και θα ήθελα να ρωτήσω εκ μέρους της:

1) Το κουνελάκι χτυπιέται όταν πάει να το πιάσει. Τι μπορεί να κάνει;
2) Πόσες φορές ακριβώς τη μέρα πρέπει να το ταίζει και πόσο περίπου;
3) Χριάζονται τα κουνελάκια εμβόλια, ή γενικά επισκέψεις στον κτηνίατρο;
4) Αν ναι, (για την παραπάνω ερώτηση) κάθε πότε;
5) Πρέπει αυτά τα "μίνι" τα μικρούτσικα κουνελάκια να κάνουν μπάνιο; Αν ναι, πως (γιατί της φίλης μου πάντα χτυπιέται όταν κάποιος προσπαθήσει να το σηκώσει! :D)

Επίσης έχει μια περίεργη συνήθεια :hmm:. Πάντα όταν οι άνθρωποι κάθονται στο μπολκόνι, αυτό πάει και τους γρείφει τα πόδια! (κυρίως στις γάμπες! :lol:). Ευχαριστώ πλοκαταβολικά :happy: !

1. να μη το πιανει συνεχεια. Δεν ειναι παιχνιδια τα κουνελια. Ας το πλησιαζει με το χερι της για να το ταισει ωστε να την συνηθισει και σιγα σιγα να το χαιδευει και να το σηκωνει οταν σταματησει να αντιδρα με αυτον τον τροπο. Βασικα καλυτερα να μην το σηκωνει καθολου γιατι εχουν πολυ ευαισθητα κοκκαλα και οταν το σηκωνει πρεπει να βαζει το χερι της απο κατω για να στηριζει το βαρος του για να μη παθει ζημια η σπονδυλικη του στηλη.
2. λογικα πρεπει να εχει χορτο συνεχεια μεσα στο κλουβι. Για την αλλη τροφη που πρεπει να δινει ας συμβουλευτει τον κτηνιατρο της (ειδος τροφης, καθε ποτε να το ταιζει κτλ)
3. νομιζω χρειαζονται εμβολια και επισης χρειαζονται επισκεψεις στον κτηνιατρο με το παραμικρο γιατι ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια!!! Πχ, αν δει οτι δεν τρωει για 24 ωρες να το παει κατευθειαν στον γιατρο.
4. θα της πει ο κτηνιατρος της καθε ποτε πρεπει να το πηγαινει.
5. προς θεου, οχι μπανιο το κουνελι, δεν ειναι κουκλα να το μπανιαριζουμε και να το κανουμε οτι θελουμε. Σε καποιες περιπτωσεις ισως χρειαστει μπανιο, αλλα δεν θα λεγα πως πρεπει να το πλενει για να μη μυριζει. Ξανατονιζω πως τα κουνελια ειναι αρκετα ευαισθητοι οργανισμοι. Ας ρωτησει τον κτηνιατρο για να λυσει ολες τις αποριες της.

Επισης αν ειναι θηλυκο να παει να το στειρωσει γιατι τα περισσοτερα πεθαινουν νωρις λογω καρκινου της μητρας ή κατι τετοιο.

εγω παλι θα ηθελα να ρωτησω αν παθαινουν κατι απο τη ζεστη..και επισης αν ειναι υποχρεωτικο να ζησουν μονο 5 χρονια...:(

εγω ξερω οτι τα κουνελια (τα κανονικα, τα μεγαλουτσικα) ζουν μεχρι 10-12 χρονια. Λογικα θα τα πειραζει η ζεστη οπως ολα τα ζωα, οποτε καλο θα ηταν να αποφευγεται η εκθεση στον ηλιο και στην ζεστη τα καλοκαιρια.

Σε ευχαριστω πάρα πολύ! :D Έχω τώρα νέα να της πω... Για να καταλάβεις, δε νομίζω ότι σκέφτηκε καλά πριν το αγοράσει... Λέει πως τα εμβόλια δεν χρειάζονατι αφού ζει μέσα στο σπίτι... :hmm:Να, είναι τέτοιο μέγεθος και δε μεγαλώνουν πολύ περισσότερο:

04.jpg

Επίσης στη περιοχή όπου μένουμε (επειδή δεν είναι πολύ μεγάλη η πόλη δεν ξέρω αν βρούμε κτηνίατρο που να ειδικεύεται στα κουνέλια ή στα ινδικά χοιρίδια γενικά... Από τροφή του βάζει απ' αυτή που τρώνε τα κουνέλια λίγο πρωί και απόγευμα. Και το μεσημεράκι του δίνει κάποιο φρούτο...

Για περισσότερα θα τη ρωτήσω και θα σου πω :) ! Σ' ευχαριστώ και πάλι :happy:.

Η sakura-chan νομίζω σας κάλυψε.:) Να συμπληρώσω ότι σε μερικά κουνελάκια δεν αρέσει να τα πιάνουν,ούτε τους αρέσει να τα σηκώνουν από το έδαφος.;)

Όσο για το μπάνιο εγώ τα πλένω όποτε χρειάζεται,και όχι πολύ συχνά γιατί τα κουνελάκια μισούν το νερό!Δεν υπάρχει λόγος να τα φέρνετε σε επαφή με αυτό χωρίς λόγο.:happy:
Και ένα tip:πριν κάνουμε μπάνιο οποιοδήποτε χνουδωτό ζωάκι,το βουτσίζουμε πρώτα πριν το φέρουμε σε επαφή με το νερό,για να αποφύγουμε κόμπους στο τρίχωμα.;)

Ο μέσος όρος ζωής κατοικιδίων κουνελιών,απ' όσο ξέρω είναι 5-6 χρόνια(εξαρτάται από τη φυλή,τους προγόνους κλπ).:hmm: Αλλά ξέρω κάποιον που του έζησε 7.:) Η αλήθεια είναι πως τα κουνελάκια δεν ζουν πάρα πολύ.:/: Εγώ σου ανέφερα το μέσο όρο ζωής τους.Μπορεί να σου ζήσει περισσότερο. Π.χ. ο μέσος όρος ζωής στους ανθρώπους είναι τα 75 χρόνια νομίζω. Μπορεί να πεθάνεις πολύ νωρίτερα ή και πολύ αργότερα.:PΚάποιος είχε ζήσει 120 χρόνια.;)

Τα κουνέλια χωρίζονται σε 3 γενικές κατηγορίες: νάνος-μέσος-γίγας;)
Για να καταλάβεις αν το κουνέλι είναι νανάκι μετράς το μήκος των αυτιών του.Δεν θυμάμαι τώρα πόσο μήκος πρέπει να έχει το αυτί για να θεωρηθεί νανάκι ένα κουνέλι.:redface:

Όσο για τη ζέστη τώρα,ένας πολύ δυνατός καύσωνας μπορεί να τα σκοτώσει...:(

Τα κουνέλια είναι ευαίσθητα όντως,αλλά τα κουέλια αλμπίνοι(τα λευκά και τα κόκκινα ματάκια),είναι τα πιο ευαίσθητα απ' όλα.;)

Τέλος,πείτε στη φίλη σας πως ένα βιβλίο-οδηγός για κουνελάκια θα βοηθούσε πάρα πολύ-ξέρω τί σας λέω.:D

Τα κουνέλια είναι ευαίσθητα όντως,αλλά τα κουέλια αλμπίνοι(τα λευκά και τα κόκκινα ματάκια),είναι τα πιο ευαίσθητα απ' όλα.;)
εμένα το κουνέλι μου ήταν αλμπίνος αλλά το μέγεθος του ήταν πολύ πιο μεγάλο απο την εικόνα πιο πάνω..και έζησε πολλά χρόνια:hmm:

Σ' ευχαριστώ Bunny! Οι συμβουλές σου ήταν πολύ χρήσιμες ;) ! Και νια, το κουνελάκι είναι από αυτά τα λευκά με κόκκινα μάτια και έχει γκρίχα πισινά ποδαράκια και ουρίτσα! Τώρα για το βιβλίο θα της πω να πάμε να ψάξουμε μαζί! :D Μήπως έχεις κάποιο να μας συστήσεις?

Είπα ότι είναι ευαίσθητα,δεν είπα ότι στάνταρ παιθαίνουν νωρίς.:)

Σ' ευχαριστώ Bunny! Οι συμβουλές σου ήταν πολύ χρήσιμες ;) ! Και νια, το κουνελάκι είναι από αυτά τα λευκά με κόκκινα μάτια και έχει γκρίχα πισινά ποδαράκια και ουρίτσα! Τώρα για το βιβλίο θα της πω να πάμε να ψάξουμε μαζί! :D Μήπως έχεις κάποιο να μας συστήσεις?
Στα pet shops μπορείτε να βρείτε βιβλία.:happy:Μπορείτε να κάνετε και μια έρευνα αγοράς από το ίντερνετ.;)
Καλή αρχή με το κουνελάκι,να το προσέχετε!:D

Σε ευχαριστώ Bunny! Ήσουν πολύ εξυπηρετκή! :happy: Καλό μεσημέρι, σ' ευχαριστώ και πάλι! :) :) :)

Παρακαλώ,ευχαρίστησή μου!:happy: Α,μπορείς να με λες Χριστίνα!:)

Οκ! Σ' ευχαριστώ Χριστινάκι!!! :D Είσαι πολύ ευγενική!!! :happy:

CuteKitty,μπορείς να μου μεγεθύνεις τη φωτό του avatar σου;:redface: Είναι πολύ γλυκιά!:)

Είμαι στη διάθεσή σας,όποτε με χρειαστείτε!:D(αλλά με το βιβλίο δεν το νομίζω:P) Να σημειώσω ότι μπορείτε,αν θέλετε,να πάρετε πάνω από ένα.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back