Κρέμεται η κοιλίτσα μας, είναι φυσιολογικό;

• Thread starter Thread starter Elko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Βασούλα, όπως και να το κάνουμε, 8 κιλά είναι 8 κιλά.. Καλοπερνάει φούλ ο Κόναν μου φαίνεται..
Του Θανάση το πατσόκοιλο, όταν κάθεται με τα μπροστινά όρθια, ακουμπάει στο πάτωμα... Σαν να έχει γυναικό-γατό-μαστία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαχαχαχαχα! Ελα μωρε το κακομοιρο! Μη το κοροϊδευεις! Ελπιζω να μην διαβαζει αυτα που γραφεις! :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαχαχαχαχα! Ελα μωρε το κακομοιρο! Μη το κοροϊδευεις! Ελπιζω να μην διαβαζει αυτα που γραφεις! :P
Βρε αν διαβαζαν οτι γραφουμε, θα ειχαν βαλει μονα τους αγγελια να υιοθετηθουν απο αλλους γονεις, πιο υπευθυνους.:P

Βρε αν διαβαζαν οτι γραφουμε, θα ειχαν βαλει μονα τους αγγελια να υιοθετηθουν απο αλλους γονεις, πιο υπευθυνους.:P

Μμμμ... δε νομίζω!!
Της Ρόζας που της κρεμόταν κοιλιτσόμπι από πολύ μικρούλα, στη στείρωση της το "μάζεψε" λίγο ο γιατρός και τώρα δεν κρέμεται τόσο. (εκτός αν είναι η ιδέα μου, αλλά όντως δεν φαίνεται πια). Πού αλλού θα βρεί να την αγαπάνε τόσο ώστε να της κάνουν και πλαστική;;!!! :D

Τα δικα μου παντως το παρουσιασαν αμεσως μετα την στειρωση, ολα ομως. Το περιεργο ειναι οτι ο White δεν εχει ουτε για δειγμα, νευρωδης και μυωδης γατος, βεργατος που θα ελεγε η πεθερα μου.:)

Σ`αυτό παίζει ρόλο το πως έχει αναπτυχθεί το γατί υποθέτω. Για παράδειγμα, ενώ τα δικά μου είναι έτσι όπως σας είπα, ο γάτος που έχει μια φίλη μου στο "κτήμα" ουσιαστικά του σπιτιού της, που τρέχει και παίζει με τσοπανόσκυλα κλπ είναι τόσο κόμπακτ, πως να το πω. Τον σηκώνεις από τις μασχάλες και δεν είναι πλαστελίνη, εχει μύες είναι όλος πιο δεμένος.

Τα δικα μου παντως το παρουσιασαν αμεσως μετα την στειρωση, ολα ομως. Το περιεργο ειναι οτι ο White δεν εχει ουτε για δειγμα, νευρωδης και μυωδης γατος, βεργατος που θα ελεγε η πεθερα μου.:)

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα δικά μου.
Στον Απόλλωνα δεν το παρατηρώ τόσο πολύ αλλά στην Άρτεμη ναι.
Μετά τη στείρωση κι ενώ είναι λεπτή γενικά, η κοιλιά της είναι λίγο χαλαρή.

Κρεμασμένη κοιλιά

Καλημέρα.

Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι η Καραμελίτσα έχει πρηστεί χαμηλά στην κοιλίτσα.Για την ακρίβεια φαίνεται σαν να έχει κρεμάσει, σαν να είναι λίπος και όχι φούσκωμα.

Στην αρχή σκέφτηκα ότι μάλλον έχει πάρει λίγα κιλάκια αλλά όσο την βλέπω ανησυχώ κ λίγο.
Υπάρχει περίπτωση να είναι τίποτα άλλο;;

Σίγουρα έχει παχύνει τελευταία-την έχει πιάσει κ η ζέστη και όλο κοιμάται!- αλλά μπορεί να κρεμάσει από αυτό η κοιλίτσα της;

Θα κάνω σίγουρα μια επίσκεψη στον γιατρό απλά θα μπορέσω να πάω από Δευτέρα και είπα να ρωτήσω μήπως έχει συμβεί κ σε άλλους και να ησυχάσω λιγάκι!

*Σημείωση:είναι στειρωμένη αν παίζει κάποιο ρόλο γιατί μια γνωστή μου είπε πως το ίδιο είχε συμβεί στη στειρωμένη σκυλίτσα της και ήταν μόνο παραπανίσια κιλά

Απάντηση: Κρεμασμένη κοιλιά

Η κοιλιτσα που λες ειναι μαλακη και αφρατη, δηλαδη μπορεις να το ζουπας ευκολα η φαινεται σαν να ειναι "τουμπανιασμενο"?
Αν ειναι το πρωτο το πιο πιθανο ειναι απλα να ειναι λιπακι. Και εμενα οι δικοι μου γατοι εχουν λιπακι κρεμασμενο κυριως αναμεσα στα 2 πισω ποδαρακια.:P Γενικα τα στειρωμενα γατια παιρνουν πιο ευκολα βαρος, γι'αυτο υπαρχουν και οι ειδικες τροφες για στειρωμενα, τα οποια ειναι για weight-control.

Η κοιλιτσα που λες ειναι μαλακη και αφρατη, δηλαδη μπορεις να το ζουπας ευκολα η φαινεται σαν να ειναι "τουμπανιασμενο"?
Αν ειναι το πρωτο το πιο πιθανο ειναι απλα να ειναι λιπακι. Και εμενα οι δικοι μου γατοι εχουν λιπακι κρεμασμενο κυριως αναμεσα στα 2 πισω ποδαρακια.:P Γενικα τα στειρωμενα γατια παιρνουν πιο ευκολα βαρος, γι'αυτο υπαρχουν και οι ειδικες τροφες για στειρωμενα, τα οποια ειναι για weight-control.

Καλησπερα!Κι εμενα το χει αυτο με το λιπακι στα πισω ποδαρακια ο Κοναν,και ειχα προβληματιστει κι εγω γι αυτο,αλλα ειναι επειδη αρχιζει και παχαινει :P

Ω μωρέ μεγαλώσαμε και παχύναμε δηλαδή!
Δεν είναι τουμπανιασμένο, είναι ζουμπιχτό οπότε να μην ανησυχώ άδικα.Μην την τρέχω κ στο γιατρό μες στη ζέστη την κακομοίρα!

Η αλήθεια είναι πως τώρα θα ξεκινήσουμε την τροφή για στειρωμένες-είχα πάρει πολλά πακέτα από την προηγούμενη και συνεχίσαμε μέχρι να τελειώσουν- και το φαί της το αφήνω όλη μέρα για να τρώει όποτε θέλει.

Κομμένα αυτά και αρχίζουμε γρήγορα διατροφή!Πώς θα την ξεκουνίσω από τον καναπέ δε ξέρω μόνο που κοντεύει να λιώσει!!!
Ευχαριστούμε πολύ κορίτσια!

Κι εγώ παρατηρώ το ίδιο πράγμα και στα δικά μου, ειδικά στον Απόλλωνα άρχισε να συμβαίνει πρόσφατα σε μικρότερο βαθμό.
Η Άρτεμις έχει χαλαρή κοιλιά σχεδόν μετά τη στείρωση.
Η γιατρός μου είχε πει ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και συμβαίνει σε πολλές γάτες μετά τη στείρωση εφόσον είναι συσσώρευση λίπους.
Οπότε και τα γατόνια μας μπορούν να γίνουν μπαμπάτσικα και να λανσάρουν τη μόδα των καμπυλών. :hehe:

Οπότε και τα γατόνια μας μπορούν να γίνουν μπαμπάτσικα και να λανσάρουν τη μόδα των καμπυλών. :hehe:

Έτσι!Ας δώσουμε ένα τέλος στα ανορεξικά πρότυπα τέλος πάντων!:P

Αρα εχουμε τσουπωτουλικα γατακια! :P εμενα τρωει ανετα μια κονσερβα 100 γρ καθε μερα,καθε πρωι,και μετα πηγαινει και τρωει κροκετουλες,που του εχω μονιμως στο μπωλακι του το πηλινο.Καλα τωρα με τη ζεστη κι εμενα δε πολυκινειται,μενουμε και σε σοφιτα στον τριτο οροφο,οποτε καταλαβαινετε για τι ζεστη μιλαμε,αναβω κ κλιματιστικο αλλα το χω στους 28 βαθμους οχι παρακατω,γιατι φοβαμαι μη κρυωσει ο μικρος.Παντως οταν τον πηγα στην κτηνιατρο τη περασμενη βδομαδα κ τον ψηλαφισε,δε μου σχολιασε κατι,αρα ειναι καθαρα λογω αυξησης βαρους.Ειναι φαγανος σαν εμας ο σκατουλης :D

Πάντως η δικιά μου γενικά δε φαίνεται να τρώει κ πολύ.Κονσέρβες δεν πολύ τρώει, κυρίως κροκέτες που έχω μόνιμα όπως ξανα είπα στο πιατάκι. Τσιμπολογάει όλη μέρα βέβαια.

Από αύριο θα της βάζω πρωί-βράδυ μόνο κ βλέπουμε!

Σήμερα βρήκαμε κ νέο παιχνίδι και αρχίσαμε πάλι να τρέχουμε!

Αν τους εχεις το φαι συνεχεια και τρωνε οποτε θελουνε, τοτε παχαινουν ακομα πιο ευκολα :hehe: Κανονικα απο οσο μου ειχε πει ο κτηνιατρος, πρεπει να τους βαζουμε φαι 2 φορες την ημερα και να τους το αφηνουμε εκει να φανε για κανα μισαωρο (δεν θυμαμαι και πολυ, εχω χροοοοοονια να το τηρησω αυτο το προγραμμα) και μετα τους το παιρνουμε :P Οπως καταλαβαινετε και εμεις εχουμε κοιλιτσα που κρεμεται αφου δεν τηρησαμε τοσο καιρο αυτα που μας ειπε ο γιατρος :P

Καλο ειναι τα ενηλικα γατακια να μην εχουν προσβαση οποτε θελουν στις κροκετες τους γιατι αυτο ανεβαζει τις πιθανοτητες για ουρολιθιαση η οποια χτυπαει και τα θηλυκα λιγοτερο βεβαια απο τα αρσενικα αλλα ειναι μυθος οτι το παθαινουν μονο τα στειρωμενα αρσενικα. 3-4 μικρα γευματα καθημερινα και τιποτα αλλο.

Προσπάθησα να της βάλω το πρωί και να το μαζέψω αλλά μόλις της το έβαλα πήγε έφαγε λίγο και μετά το άφησε.Είπα να το αφήσω μια ωρίτσα αλλά δεν ξανα πήγε να φάει.Πηγαίνει γενικά μέσα στην ημέρα κ όχι όταν της βάζω.
Από εχθές το πρωί μέχρι σήμερα το πρωί που της είχα αφήσει το φαϊ έφαγε 65 γραμμάρια.
Δε ξέρω πόσα κιλά είναι τώρα για να σας πω αλλά σίγουρα δεν είναι πολύ για ένα γατί 1 χρόνου.Σωστά;

Κ εμενα τρωνε ολη την ωρα ας οψεται η μανα μου ππυ τα κακομαθαινει με το ποθ νιαουρισουν ...αχ,τα παιδια πεινανε..κ ας εχουν φαει λιγο πριν ασε που μετα απο ξηρα τροφη τα χει μαθει να ζητιανευουν γαλοπουλα εξω απο το ψυγειο ..Αφου πλεον ζωη.να χουν στο σουπερ μαρκετ περνουμε λιγες φετες για εμας κ ξεχωριστα λιγες για τα γατονια...:P

Περι ουρολιθιασης,για να ειμαι σχετικα ηρεμη,του αραιωνω την κονσερβα με νερο,γιατι δε το πολυγουσταρει,και του δινω και με συριγγα 2 φορες τη μερα τωρα το καλοκαιρι,που χει τις πολλες τις ζεστες.Οσο για τις κροκετες,δεν ξερω αν τελικα κανουν κακο η καλο,αλλα μιας και του δινω και μαγειρευτο κοτοπουλο,και κονσερβα,κι απο αυτες,ε πιστευω οτι ειμαστε καλυμμενοι. :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back