Κρέμεται η κοιλίτσα μας, είναι φυσιολογικό;

Περι ουρολιθιασης,για να ειμαι σχετικα ηρεμη,του αραιωνω την κονσερβα με νερο,γιατι δε το πολυγουσταρει,και του δινω και με συριγγα 2 φορες τη μερα τωρα το καλοκαιρι,που χει τις πολλες τις ζεστες.Οσο για τις κροκετες,δεν ξερω αν τελικα κανουν κακο η καλο,αλλα μιας και του δινω και μαγειρευτο κοτοπουλο,και κονσερβα,κι απο αυτες,ε πιστευω οτι ειμαστε καλυμμενοι. :hmm:
Εσενα ειναι μωρο νομιζω.Μεχρι τον πρωτο χρονο ας τρωει οσο θελει.Καλα κανεις που του δινεις και υγρα.Χρειαζονται να παιρνουν και υγρασια απο την τροφη τους.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν κανει να τρωνε αποκλειστικα ξηρη τροφη για τον λογο που ανεφερα.Χρειαζονται υγρασια!Βγηκα ομως οφ τοπικ!:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να δειτε το πατσοκοιλι που εχει η δικια μου..και πως ξεπροβαλει απειλιτικο οταν καθεται στα πισω ποδια της...:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να δειτε το πατσοκοιλι που εχει η δικια μου..και πως ξεπροβαλει απειλιτικο οταν καθεται στα πισω ποδια της...:D
Εμενα αυτο που με ξετρελλαινει ειναι το πως παει περα-δωθε οταν τρεχουν, παθαινω οταν τα βλεπω.:P

Αχχχχ της Μπριάμ δεν της κρέμεται τόσο, γιατί είναι μία αθλητικιά γκόμενα... Αλλά κάτι πάει να γίνει, έχω ελπίδες :crazy:

Αχχχχ της Μπριάμ δεν της κρέμεται τόσο, γιατί είναι μία αθλητικιά γκόμενα... Αλλά κάτι πάει να γίνει, έχω ελπίδες :crazy:

join the club Μπριάμ!!:D

Νέο μέλος, έντονα προβληματισμένο!!!

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος στο φόρουμ κι από μια γρήγορη έρευνα που έκανα στα ήδη υπάρχοντα θέματα συζητήσεων δεν βρήκα κάποιο να ανταποκρίνεται στον προβληματισμό μου γι'αυτό αποφάσισα να 'ανοίξω' νέο. Η ιστορία έχει ως έξης: πριν περίπου ένα χρόνο ήρθε στην αυλή μου ένα πρωί ένας πανέμορφος γάτος κανελί με άσπρο και κεχριμπαρένια μάτια ο οποίος ήταν πολύ φιλικός κι αμέσως ανταποκρίθηκε στο 'ψιτ ψιτ' μου και με προσέγγισε ζητώντας χάδια.. Έπαθα έρωτα με την πρώτη ματιά κι αποφάσισα να τον κρατήσω,τον πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος μου είπε πως είναι γάτος και στειρωμένος μάλιστα,που πιθανόν να το έσκασε ή να τον έδιωξαν από κάποιο σπίτι. Είχε ψώρα στα αυτιά , φτερνιζόταν πολύ συχνά και είχε πολλές μυξούλες. Τα αντιμετωπίσαμε όλα αυτά με αντιβίωση,καθημερινό καθαρισμό αυτιών και ειδική λοσιόν για τα αυτιά,επίσης κάναμε εμβόλια κι εξωτερική/εσωτερική αποπαρασίτωση. Στο δια ταύτα τώρα, του πέρνω ξηρά τροφή για στειρωμένους γάτους αλλά το τελευταίο δίμηνο μου λένε όλοι ότι έχει παχύνει (ουσιαστικά δεν είναι πάχος γιατί η ποσότητα της τροφής που το βάζω είναι συγκεκριμένη από τότε που τον 'πήρα') ,αλλά δεν είναι πάχος ,παρουσιάζει χαλάρωση στην περιοχή κοντά στα πίσω πόδια και δεν ξέρω τι να κάνω! Τον αγαπάω πάρα πολύ κι είμαι διατεθημένη να κάνω τα πάντα για να είναι υγιής. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση: Νέο μέλος ,έντονα προβληματισμένο !!!

Γιατί δεν ξαναπάς τον γάτο σε κάποιον κτηνίατρο πάλι;

Για κάποιο λόγο δεν τον είχα σκεφτεί καν τον κτηνίατρο, αλλά έχετε δίκιο. Ευχαριστώ και πάλι!

Tίποτα. ^^

Καλησπερα.Μην σε προβληματιζει καθολου.Τα περισσοτερα γατια,ειδικα οταν ειναι στειρωμνενα και λογω της καθιστικης ζωης,κανουν ακριβως αυτην την χαλαρωση αναμεσα στα πισω ποδια.Και τα δικα μου το εχουν,οπως και παρα πολλα αλλα.:)

οντως σε εκεινο το σημειο μαζευεται το λιπος.ο γιατρος μου ειχε πει να το ελεγχω με τον εξης τροπο.σηκωνοντας τα μπροστινα ποδια πιανεις εκεινο το σημειο.αν ειναι σε μεγεθος αυγου τοτε πρεπει να προσεξεις το βαρος του. :redface:επεισης υπαρχει ενας "οδηγος" με διαφορες φωτογραφιες και αναλογα με το ποια αντιπροσωπευει την γατουλα σου, σου εξηγει σε τι φυσικη κατασταση ειναι.ελπιζω να βοηθησα λιγακι...

Απάντηση: Νέο μέλος, έντονα προβληματισμένο!!!

δεν νομιζω να ειναι σοβαρο...! και ο δικος μου που ειναι στειρωμενος την εχει αυτη τη χαλαρωση! αλλα καλου κακου να τον πας στον κτηνιατρο!!!!

Κρεμασμένη κοιλιά γάτου

Να σας ρωτήσω γατοφίλοι μου, τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι η κοιλιά του γατούλη μου έχει κρεμάσει.

Δεν είναι φουσκωμένη, τυμπανισμένη αλλά όταν είναι όρθιος φαίνεται μια ανομοιομορφία στην περιοχή της κοιλιάς.

Είναι ακόμα στην ανάπτυξη περίπου 9-10 μηνών, μέχρι τους 8 μήνες όπου και στειρώθηκε έτρωγε Arden Kitten και μετά την στείρωση εδώ και 1-2 μήνες Arden Adult.
Και στις 2 περιπτώσεις τροφή πάντα μετρημένη στις αναλογίες που έδιναν οι εκάστοτε συσκευασίες.

Μετά την στείρωση δεν έχασε καθόλου την όρεξη του για παιχνίδι και παίζει/τρέχει συνεχώς (όσο είμαστε σπίτι φυσικά..)

Γενικά καμία αλλαγή σε διάθεση ούτε στις συνήθειες του (φαγητό, τουαλέτα όλα κανονικά)

Πρέπει να ανησυχώ για κάτι;
Είναι η κοιλιά που θα την πάρει μπόι ;; :P :redface:
Μπορώ να κάνω κάποιον έλεγχο μόνος μου, ψηλάφισμα ας πούμε και να παρατηρήσω κάτι για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Κρεμασμένη κοιλιά γάτου

Μπόι δεν θα πάρει σίγουρα, τουλάχιστον όχι από αυτό.:P
Αυτό συμβαίνει σε όλες τις στειρωμένες γάτες, αρσενικές και θυληκές ακόμα και αν δεν έχουν επιπλέον βάρος.
Πάντως αν ανησυχείς μπορείς να πεις στον κτηνίατρό σου, όταν κάνετε την τακτική σας επίσκεψη για εμβόλια ή για έλεγχο, να του κάνει έναν ψηλαφισματάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ, απλά καθυστερεί αρκετούς μήνες το εμβόλιο/έλεγχος και φοβάμαι μήπως είναι βάρος και γυρίσω καμιά μέρα και δω κανένα πούμα πεινασμένο να με περιμένει :P

Αυτό το κρεμασματάκι στην κοιλιά που το έχουν τα στειρωμένα ξέρουμε από τι οφείλεται;

Θα σε γελάσω και δεν θα το ήθελα...:P
Τα δικά μου πάντως το έχουν όλα, αγόρια και κορίτσια και τελευταία το είδα να γίνεται και σε κάποιες αδέσποτες γατούλες που στείρωσα τον χειμώνα.
Θυμάμαι πως όταν το είχα πρωτοδεί στην πρώτη μου γατούλα, είχα θορυβηθεί κι εγώ και την είχα πάει κτηνίατρο. Και μου είπε αυτά που σου έγραψα, επίσης έχω διαβάσει και εδώ στο mycat πως το έχουν και πολλά άλλα γατούλια.
Οπότε θα έλεγα να μην ανυσυχείς εκτός και αν ψηλαφίσεις τίποτα περίεργο στην κοιλίτσα του, τότε να επισπεύσεις την επίσκεψη στον κτηνίατρο. Αλλιώς cool.;)

Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ! Θα συνεχίζω να τον λέω πατσοκοίλι χωρίς τύψεις πλέον :clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back