Κρίμα...

Και τα αρκουδακια εχουν ψυχη!!!Εχω ενα σωρο λουτρινα αρκουδακια και καμια φορα νομιζω οτι ειναι πραγματικα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί? Η Νιάου με τον αυθορμητισμό και την υπερβολή που χαρακτηρίζουν την ηλικία της θέλει να "σώσει" το γατάκι από την "κακιά" γειτόνισα που το'χει παραπεταμένο στη βεράντα. Κι εγώ έχω τον Χιόνη στη βεράντα, με τα παιχνίδια του, το σπιτάκι του το φαγητό και όλη την αγάπη και την φροντίδα που του δίνω. Αν κάποιο παιδάκι από τη γειτονιά το δει μπορεί να πει τα ίδια. Ότι το έχω φυλακισμένο στη βεράντα και ότι νιαουρίζει στους περαστικούς για να το "σώσουν". Μήπως τα πράγματα είναι διαφορετικά αν τα δεις από άλλη οπτική γωνία? Κι αν αυτό το γατάκι είναι η παρέα της ηλικιωμένης γειτόνισας? Γιατί να το δώσει? Ή ακόμα καλύτερα, γιατί να της το κλέψει η Νιάου όπως όλοι την προτρέπετε ελαφρά τη καρδία να το κάνει? Διαβάζω τόσες μέρες και σκέφτομαι πως θα ένιωθα εγώ αν έβγαινε ο Χιόνης εκτός μπαλκονιού βόλτα και μου τον έπαιρνε κάποιος. Πιστέψτε με αν μου τον έπαιρναν θα γινόταν χαμός! Από τη στιγμή που το γατάκι έχει σπίτι, όποιο κι αν είναι αυτό, μας αρέσει δε μας αρέσει και από τη στιγμή που δε το βλέπουμε πεινασμένο ή κακοποιημένο δεν μας πέφτει λόγος. Τόσα άλλα αδέσποτα υπάρχουν. Ας σώσουμε κάποιο άλλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι αλλα εσυ τον φροντιζεις τον χιονη του εχεις κανει στειρωση κ δεν τον αφηνεις μονο στο μπαλκονι δεν θα πεταξεις τα μωρα του στο καδο κατι πρεπει να κανουν οι γονεις συμφωνω κ εγω τωρα με αυτα που λετε αλλα μπειτε στην θεση του παιδιου που μεσα στα ματια του φαινετε βασανηστηριο αυτο που κανουν στην γατουλα τουλαχιστον ας την πεισουν να την στειρωση κ να μην πεταει τα γατακια στους καδους

Θα συμφωνησω με τη ladycat.Αλλα αν δε της εχει ακνει ουτε εμβολια σιγα μη τη παει για στηρωση.Ειναι μερικοι που περνουν ζωο και το κρατανε οπως οπως.:( Ισως πρεπει να το δουμε απο κοντα.

Θα συμφωνησω με τη ladycat.Αλλα αν δε της εχει ακνει ουτε εμβολια σιγα μη τη παει για στηρωση.Ειναι μερικοι που περνουν ζωο και το κρατανε οπως οπως.:( Ισως πρεπει να το δουμε απο κοντα.

Βρε παιδιά, για να κάνω λίγο και το δικηγόρο του διαβόλου, που το ξέρουμε ότι η γυναίκα δεν έχει κάνει εμβόλια? Το μόνο που έχει πει η μικρή είναι ότι έχει το γατάκι στο μπαλκόνι και ότι για κάποιο διάστημα το είχε βγάλει έξω στον κήπο. Ή μπορεί να είχε βγει και μόνο του. Το ότι κρυώνει ή πεινάει είναι απλές εικασίες. Κι ο δικός μου νιαουρίζει σ' όποιον περάσει από κάτω, αλλά αν κρυώνει έχει σπιτάκι να μπει και όσο για το αν πεινάει έχει γίνει σαν μπαλόνι!...
Στο σπίτι της γυναίκας μπήκαμε, για να ξέρουμε πως το έχει ή αν το έχει εμβολιάσει? Μην τρελλαθούμε κιόλας!!!
Έχουμε καταντήσει με όλες αυτές τις ιστορίες για κλέψιμο του γατιού και άλλα τέτοια ωραία να ακουγόμαστε γραφικές....
Όχι και να προτρέπουμε το παιδί να κάνει κάτι τέτοιο! Κάτι παραπάνω θα ξέρουν και οι γονείς της που δεν την αφήνουν να το πάρει

Για μισο λεπτο ρε παιδια! Λοιπον, για να ξεκαθαρισουμε την κατασταση, η γατα μενει στο μπαλκονι, ωραια; Δεν σημαινει λοιπον οτι το καθε μπαλκονι ειναι σαν το δικο σου aspasiapef! Εσυ της εχεις αγορασει σπιτακι, παιχνιδακια, της δινεις την αγαπη σου και οπως καταλαβαινω την χαιδευεις και την προσεχεις και μαλλον τη βαζεις και μεσα η βγαινεις εσυ εξω για να τη χαιδεψεις...
Ε λοιπον με αυτη τη γατα τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα.
Την εχει στο μπαλκονι με ολες της τις ακαθαρσιες και χωρις να την ταιζει σωστα, δεν της εχει σπιτακι αλλα ενα καλαθι και ποσο μαλλον παιχνιδια...Οποτε η γατα φυσικα και κρυωνει αλλα και πειναει!
Και μετα απο ολα αυτα αυτη η γατα εξακολουθει να εμπιστευεται τους ανθρωπους, ανθρωπους σαν κι εμενα -"μικρους σε ηλικια"- οι οποιοι θα εκαναν τα παντα για να τη σωσουν...

Αν μου στείλετε τα στοιχεία μπορω να στειλω επιστολή αλλά θα πρέπει να αναφερω πως η καταγγελια εγινε απο ζωοφιλους και πιθανοτατα να καταλαβει οτι ειναι απο εσας.

Μαρινα

Συμφωνώ με τη Μαρίνα.:)

Για μισο λεπτο ρε παιδια! Λοιπον, για να ξεκαθαρισουμε την κατασταση, η γατα μενει στο μπαλκονι, ωραια; Δεν σημαινει λοιπον οτι το καθε μπαλκονι ειναι σαν το δικο σου aspasiapef! Εσυ της εχεις αγορασει σπιτακι, παιχνιδακια, της δινεις την αγαπη σου και οπως καταλαβαινω την χαιδευεις και την προσεχεις και μαλλον τη βαζεις και μεσα η βγαινεις εσυ εξω για να τη χαιδεψεις...
Ε λοιπον με αυτη τη γατα τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα.
Την εχει στο μπαλκονι με ολες της τις ακαθαρσιες και χωρις να την ταιζει σωστα, δεν της εχει σπιτακι αλλα ενα καλαθι και ποσο μαλλον παιχνιδια...Οποτε η γατα φυσικα και κρυωνει αλλα και πειναει!
Και μετα απο ολα αυτα αυτη η γατα εξακολουθει να εμπιστευεται τους ανθρωπους, ανθρωπους σαν κι εμενα -"μικρους σε ηλικια"- οι οποιοι θα εκαναν τα παντα για να τη σωσουν...

Νιάου, θα μπορούσες ίσως να φροντίζεις τη γατούλα επισκεπτόμενη τη γειτόνισσα.
Δοκίμασε να συζητήσεις με τους γονείς σους ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και εσύ θα έχεις την ευκαιρία να φροντίζεις τη γατούλα όπως θες, και οι γονείς σου δεν θα επιβαρυνθούν με το γατάκι εφόσον δεν είναι σύμφωνοι και η γειτόνισσα θα μαλακώσει,εφόσον δεν της παίρνεις τη γάτα που τη θεωρεί "δική της".

Ή ακόμα προσπάθησε να της μιλήσεις και να της προτείνεις να στειρώσετε με μισα-μισα ή με δικά σου αν έχεις την δυνατότητα έξοδα το γατάκι ή/και να το εμβολιάσετε. Δε νομίζω να σου το αρνηθεί. Αν είναι ηλικιωμένη μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει....:hmm: Μπορείς ακόμα να της πεις ότι, εντάξει, δικό της είναι το γατάκι, αλλά θα ήθελες που και που να το βλέπεις και να παίζεις μαζί του, να το ταίζεις κ.λ.π.
Ε, δε μπορεί να είναι τόσο παράξενη πια! Ηλικιωμένη και μόνη της μαλλον, οποτε φαντάζομαι ότι θα δεχτεί τη βοήθειά σου:)

Μαλλον δεν εχετε καταλαβει...εχετε δει ανθρωπο που να φερεται ετσι σε μια γατα και να μου λεει αυτα που λεει για αυτην και να μπορει 1.αυτος ο ανθρωπος να ειναι σωας τας φρενας 2.αυτος ο ανθρωπος να συμφωνει με καποιον η με κατι η να συμβιβαστει ;
Ε λοιπον εγω δεν εχω δει. Το μονο που βλεπω ειναι ενα μπαλκονι και ενα αξιολατρευτο γατακι, το δικο μου γιατι εγω του εδωσα την αγαπη και τη φροντιδα που του χρειαζοταν και οχι αυτη αλλα ουτε και κανενας αλλος, βλεπω και αυτο το γατακι να υποφερει μεσα σε ενα μπαλκονι...Και δε γινεται τιποτα πια για αυτο. Ποσο μαλλον οταν εσεις μου υπενθυμιζεται την ηλικια μου και την αδυναμια μου αφου οι γονεις μου εχουν ''παντα δικιο''. Εγω αυτο το γατακι το αγαπαω και δε θα το αφησω ετσι οσο χρονων και αν ειμαι...:mad: :(

προσωπικα συμφωνω με τη νιαου και το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω με τα καημενα μαυρα γατακια στο αλλο ποστ τετοιοι ανθρωποι δεν βλεπουν καν οτι ενα ζωο υποφερει το θεωρουν δικο τουσ αλλα δεν το φροντιζουν κι αν πας να τους προσφερεις βοηθεια μπορει και να κρυψουν το ζωο αν δουν ενδιαφερον. Εγω αν ημουν στη θεση της νιαου που δεν ειμαι και δεν το λεω σαν προτροπη θα εκανα την καταγγελια και θα επαιρνα το ρισκο να καταλαβει ποιος το εκανε η γειτονισσα αλλα δεν δρουν ολοι σαν εμενα και πιθανον να μη συμφωνειτε μαζι μου αλωστε πραγματικα πιστευω οτι το ζωο αυτο παραμελειται.

Καταλαβαινω:( Καπιος ειχε πει οτι δε πιστευε οτι τον αγαπουσα επειδη εγω ημουνα μικρη!!!:mad:
Δε ξερω πραγματικα τι να προτεινω για το γατακι αν γραφοταν εδω καπιος γονειοσ σου να του λεγαμε τιποτα για τι γατα.
Η γατα γυριζει πισω μονη της η οταν κατεβαινει στο κηπο ερχονται και τι μαζεβει αυτη???

Μαλλον δεν εχετε καταλαβει...εχετε δει ανθρωπο που να φερεται ετσι σε μια γατα και να μου λεει αυτα που λεει για αυτην και να μπορει 1.αυτος ο ανθρωπος να ειναι σωας τας φρενας 2.αυτος ο ανθρωπος να συμφωνει με καποιον η με κατι η να συμβιβαστει ;
Ε λοιπον εγω δεν εχω δει. Το μονο που βλεπω ειναι ενα μπαλκονι και ενα αξιολατρευτο γατακι, το δικο μου γιατι εγω του εδωσα την αγαπη και τη φροντιδα που του χρειαζοταν και οχι αυτη αλλα ουτε και κανενας αλλος, βλεπω και αυτο το γατακι να υποφερει μεσα σε ενα μπαλκονι...Και δε γινεται τιποτα πια για αυτο. Ποσο μαλλον οταν εσεις μου υπενθυμιζεται την ηλικια μου και την αδυναμια μου αφου οι γονεις μου εχουν ''παντα δικιο''. Εγω αυτο το γατακι το αγαπαω και δε θα το αφησω ετσι οσο χρονων και αν ειμαι...:mad: :(
Νιαου μου θα συμφωνήσω κι εγώ με τη Νερίνα και την Ασπασία. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης αυτή τη στιγμή είναι η καταγγελία. Το να πάρεις το γατάκι με το "ετσι θελω" δεν το θεωρώ σωστό για πολλούς λόγους.
Προφανώς δεν σου αρέσει η αποψή μας γιατι είσαι φορτισμένη συναισθηματικά, αλλά νομίζω οτι μιλάμε σκεπτόμενοι το δικό σου καλό, το να μη βρεις εσύ το μπελά σου και από τη γειτόνισσα και από τους γονείς σου. Καλώς ή κακως, ασχέτως αν έχουν δίκιο ή άδικο, είσαι σε μια ηλικια από την οποία όλοι έχουμε περάσει και δεν μπορείς να κανεις του κεφαλιού σου, πρέπει να ακους και αυτά που λένε οι γονείς σου. Γιατι σε τελική ανάλυση σε περίπτωση που "κλέψεις" τη γάτα, και οι γονείς σου θα φανε τη μπορα κι όχι μονο εσύ.
Αν θεωρείς ότι η γατα ζει σε απαραδεκτες συνθηκες συζητησε το με τους γονείς σου και πειστους να προχωρησετε σε μια καταγγελία μεσω της Μαρίνας.

Συμφωνώ ότι μια καταγγελία είναι η σωστή λύση και ίσως και η MONH λύση. Aπ΄τη στιγμή που η γατούλα "ανήκει" αλλού, δεν μπορεί κανείς με το έτσι θέλω να την πάρει. Aν ήταν αδέσποτη τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά και όλοι θα ενθαρρύναμε την υιοθεσία. Aλλά τώρα;
Δηλαδή αν η γάτα ήταν κάποιο παιδάκι που η μαμά μου ή η γιαγιά του το είχε εντελώς παραμελημένο και πεινασμένο (και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις), τί θα κάναμε; Θα πηγαίμε να το κλέψουμε για να το μεγαλώσουμε εμείς με φροντίδα και αγάπη;
Mια καλή καταγγελία ώστε να αποκαλυφθεί ότι ο γονιός-κηδεμόνας είναι ακατάλληλος, είναι το σωστότερο.
Φυσικά, ξέρω πολύ καλά ότι η κοινωνία και οι νόμοι μας δεν λειτουργούν με τους ίδιους ρυθμούς ή με την ίδια αυστηρότητα στα ζώα όπως στους ανθρώπους. Για τα ζώα πρέπει να το παλέψεις πολύ για να καταφέρεις κάτι. Aλλά αυτό και πάλι δεν μας δίνει το δικαίωμα να λειτουργούμε χωρίς όρια.

Nιάου, καταλαβαίνω την αγωνία σου για την γατούλα και φαντάζομαι τη λαχτάρα σου να την πάρεις και να τη μεγαλώσεις εσύ. Aλλά δυστυχώς πρέπει να αντιδράσεις με ψυχραιμία και λογική γιατί αλλιώς αυτή η κατάσταση μπορεί να στραφεί εναντίον σου ή εναντίον των γονιών σου.
Tο παράδειγμα της Aσπασίας με τον Xιόνι είναι το ιδανικό για να μπορέσεις να δεις ίσως και την άλλη πλευρά της κατάστασης.
Mίλα με την γειτόνισσα, όμορφα και ήρεμα Aν δει το πόσο ενδιαφέρεσαι και πόσο την αγαπάς, πιστεύω ότι θα δεχτεί τη βοήθειά σου και τη συμμετοχή σου στην ανατροφή της γατούλας. Mπορεί και να στη χαρίσει...ποτέ δεν ξέρεις.
Mε τσαμπουκά δε θα κερδίσεις τίποτα.

κι αν τα βρεις σκουρα παρε την μαρινα και κατε την καταγγελια για να ερθουν να παρουν τη γατουλα επισημα και μετα θα βρεις τροπο να τη βλεπεις μην ανυσηχεις αν τη δωσουν σε καλο σπιτι θα εισαι ησυχη οτι τη φροντιζουν και θα μπορεις να την επισκεπτεσαι και ισως καποια στιγμη α οι γονεις σου αλλαξουν γνωμη την παρεις κι εσυ

Δε νομιζω να καταλαβατε την κατασταση και τη δυσκολη θεση στην οποια βρισκομαι

Και...κατι ακομα...:( :mad:

Της εχω προτεινει να την παρω τη γατα αλλα μου λεει : ''Γιατι να στη δωσω, δικια μου ειναι'' και ''εμενα δεν με ενδιαφερει η γατα, να κανεις οτι θες με τη δικια σου γατα, εμενα να μη μου κανεις υποδειξεις. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να ερχονται τα εγγονια μου και να τη βλεπουνε και δε θα τη βαλω εγω μεσα στο σπιτι μου, γιατι δηλαδη ,για να μου λερωσει τα επιπλα;''

Λοιπον παιδια ειλικρινα δε θελω να τσακωνωμαστε και γι αυτο προσπαθηστε να καταλαβετε λιγο τη θεση μου...:(
Αυτη ειναι υπερβολικα στριμμενη για να μπορεσει καποιος να της μιλησει, εγω δεν αντεχω να βλεπω το γατακι μου να υποφερει και οι γονεις μου αδιαφορουν. Επιπλεον οταν τους αναφερω πως οι γατες και γενικα τα ζωα εγω τα θεωρω πολυ σημαντικα και ποσο μαλλον αυτη τη γατα, αυτο το λενε ψυχωση κι επισης οταν τους λεω πως αυτο ειναι πολυ φυσιολογικο και ειναι κατι που το νιωθουμε τοσοι σε αυτο το σαιτ λενε πως ειμαστε ολοι υπερβολικοι και πως τα ζωα δεν ειναι τοσο σημαντικα.:mad: Ε λοιπον καταλαβαινετε οτι κανεις δεν καταλαβαινει την αγαπη μου γι αυτη τη γατα και στηριζομαι μονο σε εσας.Επισης αφου με τους γονεις μου η συνεννοηση για αυτο το θεμα ειναι αδυνατη οποτε και η καταγγελια,το μονο που μπορω μονο να κανω ειναι να την ''κλεψω'', ετσι οπως το ονομαζεται εσεις...

Ε τοτε κλεψ την και πηγαινε την στο stray να της βρουν ενα σπιτι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back