Κρατική Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (;)

maroulaki2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η maroulaki2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Ο φίλος μου, είχε μια αρκετά καλή ιδέα, δεν ξέρω κατα πόσον είναι πρακτικά υλοποιήσιμη, αλλα πιστεύω αξίζει τον κόπο να το συζητήσουμε.
Η ιδέα είναι απλή :
ο καθε ένας/μία απο εμάς, να συμπεριλαμβάνουμε στο βιβλιάριο υγείας μας το ζωάκι μας, το οποίο θα περιθάλπτεται απο το ταμείο στο οποίο είμαστε ασφαλισμένοι.
Να έχουμε δικαίωμα να συμπεριλάβουμε παραπάνω απο ένα ζώο, και αντίστοιχα να μπορούν να το κάνουν και άλλα μέλη της οικογένειας μας.
Οποιος δεν έχει κατοικίδιο, και δεν θέλει να έχει για τον Χ Ψ λόγο, να μπορεί να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάποιο αδέσποτο-α που έχουν ανάγκη.
Δεν νομίζω οτι υπάρχουν δημόσιοι κτηνίατροι. Υπάρχουν? Κι αν δεν υπάρχουν, να μπορεί το ταμείο να καλύψει μέρος των εξόδων των ιδιωτικών ιατρών?
Δεν νομίζετε οτι απο τα τόσα λεφτά που δίνουμε στα ταμεία ---(που μας τρώνε κι όλας - αλλα μην βγώ off topic)--- ένα μέρος αυτών πρέπει να πηγαίνει στους γλυκούς μας συντρόφους?

Φανταστείτε, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ζώα στο σπίτι, αλλα με φιλοζωικά αισθήματα, να μπορούν, χωρίς να σκέφτονται το κόστος, να περιθάλψουν, εμβολιάσουν, στειρώσουν ένα αδέσποτο που το χρειάζεται.
Που σε τελική όλα τα αδεσποτάκια το χρειάζονται, ας μην γελιόμαστε!

Περιμένω τις απόψεις σας,

Μαρίνα-Άγγελος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγγνώμη, μιλάμε για τα ίδια ταμεία που δεν έχουν να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων τους; :blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να κάνω μια καλύτερη ερώτηση... μιλάμε για την ελλάδα που απαγορεύει να έχεις ζωάκι στην αυλή σου; (μόνο δύο μικρά στο διαμέρισμα), για την ελλάδα που επιτρέπει σε κάποιους να σκοτώνουν ατιμωριτή τα ζωάκια όταν δεν είναι πχ καλά κυνηγόσκυλά ή όταν δεν πιάνουν ποντίκια;

Βρε παιδιά, η ιδέα αυτή δείχνει ότι είστε καλόψυχοι και πολύ το εκτιμώ αυτό, αλλά εδώ κοντεύει να γίνει το δεύτερο αντάρτικο με τα όσα έχουν εξαγγελθεί για συντάξεις και περίθαλψη ανθρώπων.
Αυτά τα παχύδερμα θέλουν να φάνε τα δικαιώματα από ανθρώπους που έφαγαν τη ζωή τους να δουλεύουν. Σοβαρά πιστεύετε ότι θα τους πιάσει το φιλότιμο για τα τετράποδα;;;

Aυτά τα έγραψε εχθές.
Δεν είχε παίξει ακόμη το επεισόδιο....ΔΕΘ και εξαγγελίες...με πρωταγωνιστή τον Καραμανλή και σκηνοθέτη την κυβέρνηση.
Τα γυρίσματα έγιναν στα στουντιο της ΔΕΘ και στο πλατό: συνεδριακό κέντρο Βελλίδης.:P

Και η ταινία πήρε το διεθνές βραβείο: χρυσή σφαίρα της ελληνικής βλακείας και κοροιδίας...:down: :mad:

Και οι 300 μας δουλέυουν... σιγά μη νοιαστούν για τα ζωάκια.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: καλόοοοο....το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε????
(δεν το λέω με κακία;), απλώς ακούγεται αστείο ....εδώ δεν καλύπτουν τα αναγκαία για τους ίδιους τους ασφαλισμένους τους :down:)

:redface:
Οκ. Με επαναφέρατε στην σκληρή πραγματικότητα. (με χιουμορ ομολογώ :-) !!
Χθές παρέα με τα 4 αγγελούδάκια που μεγαλώνουμε (τον Satan, τον Βανίλη και στα άλλα 2 δεν έχω ακόμα ονόματα), ονειρευόμασταν έναν ιδανικό κόσμο για τα ζώα.
Υ.Γ Σύντομα, και με προσοχή, κι αφού μεγαλώσουν λίγο ακόμα , βρίσκουμε γατογονείς.

Μαρίνα

Καλώς ήρθες, λοιπόν, στην σκληρή πραγματικότητα:/:....είναι ωραίο πράγμα να κάνει κανείς όνειρα....ομολογώ ότι και γω το κάνω.....:D:cool:

Άντε τώρα με το καλό να μεγαλώσουν τα μικρά σας και να βρεθούν οι κατάλληλοι γατογονείς!!!:up::up::up:

Χθές παρέα με τα 4 αγγελούδάκια που μεγαλώνουμε (τον Satan, τον Βανίλη και στα άλλα 2 δεν έχω ακόμα ονόματα), ονειρευόμασταν έναν ιδανικό κόσμο για τα ζώα.
Δεν είναι καθόλου κακό αυτό, Μαρίνα.:happy: Και, όπως είπε κι η Raisa, όλοι το κάνουμε πότε πότε. (Εγώ ονειρεύομαι την καθιέρωση οικογενειακού επιδόματος και -κυρίως- γονικής άδειας για τους γατογονείς :rolleyes:).
Καλό είναι όμως να είμαστε και λίγο ρεαλιστές, για να ψάχνουμε και να βρίσκουμε εφικτές λύσεις για να κάνουμε τα πράγματα λίγο καλύτερα (υπάρχουν και τέτοιες).;)
Καλή τύχη κι από μένα στα μικρούλια σας!

[quote=aretha;199032(Εγώ ονειρεύομαι την καθιέρωση οικογενειακού επιδόματος και -κυρίως- γονικής άδειας για τους γατογονείς :rolleyes:).

Kαι εγω aretha το περιμενω πως και πως;):lol:. Ασε που τοτε θα υιοθετουσα και τριτο αδεσποτακι(και ας ημουν παρανομη:P) και θα διεκδικουσα και επιδομα πολυτεκνης γατομαμας!:blink::P:lol:

Αμέ, μην το γελάς καθόλου! Μην σου πω ότι θα έπρεπε να καθιερωθεί και μειωμένο ωράριο για τις νέες γατομαμάδες, για να περνάνε πιο πολύ χρόνο με το νέο γατάκι μέχρι να προσαρμοστεί στο καινούργιο του σπίτι.:rolleyes:

Οι πιο συνηθισμένες πρακτικές του σήμερα, θεωρούνταν κάποτε ουτοπικά όνειρα. Όπως για παράδειγμα να μπορείς να μείνεις ξάπλα στο σπιτάκι σου την Κυριακή. Άρα ο κόσμος πάει μπροστά χάρη σ'αυτούς που μπορούν σήμερα να ονειρεύονται.
Μπράβο σας για την ουτοπική, μη πραγματοποιησημη αλλά καταπληκτική ιδέα σας.:up:

Εγώ που έχω τρία γατιά δεν δικαιούμαι μειωμένο εισιτήριο ως τρίτεκνη;;)

Αμέ, μην το γελάς καθόλου! Μην σου πω ότι θα έπρεπε να καθιερωθεί και μειωμένο ωράριο για τις νέες γατομαμάδες, για να περνάνε πιο πολύ χρόνο με το νέο γατάκι μέχρι να προσαρμοστεί στο καινούργιο του σπίτι.:rolleyes:

Σωστοοοο!:lol::lol::lol::lol::lol:
Αχ,ονειρα... εδω η κοινωνια που ζουμε δεν νοιαζεται για τον ανθρωπο, θα νοιαστει για τα ζωα.:hmm::(
Συγνωμη που σας προσγειωνω αποτομα:)

ο κόσμος πάει μπροστά χάρη σ'αυτούς που μπορούν σήμερα να ονειρεύονται.
Πολύ σωστό αυτό!:)

Πάντως, στην Αμερική και την Αγγλία υπάρχουν ένα σωρό ασφαλιστικές εταιρείες (ιδιωτικές βέβαια) που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες για κατοικίδια, καλύπτοντας έξοδα φαρμάκων, περίθαλψης, τυχόν χειρουργείων κ.λπ. Δείτε π.χ. εδώ ή εδώ.

Αρχική Δημοσίευση από aretha;199032(Εγώ ονειρεύομαι την καθιέρωση οικογενειακού επιδόματος και -κυρίως- γονικής άδειας για τους γατογονείς :rolleyes:). Kαι εγω aretha το περιμενω πως και πως;):lol:. Ασε που τοτε θα υιοθετουσα και τριτο αδεσποτακι(και ας ημουν παρανομη:P) και θα διεκδικουσα και επιδομα πολυτεκνης γατομαμας!:blink::P:lol:[/QUOTE:
Και γω το θέλω το επίδομαααα......με 9 γατόνια στο σπίτι πόσα δικαιούμαι άραγε?:hmm::P:lol::lol::lol:

παιδια παρτε το χμπαρι ..ολοι ζουμε κατω απο το οριο της φτωχιας 1000 ευρω μιασθος δεν φτανουν ουτε γιανα φυτοζωεις και πληρωνουμε ολοι τις manolo blahnik της Νατασσας,
μονο αν τους παμε σε λαικο δικαστηριο θα καταλαβουν οτι δεν πρεπει μονο να αμς κλεβουν πρεπει και να ςμα ς φροντιζουν με τα τοσα δισεκατομυρια που τους δινουμε σαν φορολογουμενοι....
και οχι μονο εμας αλλα ναι και ολας μας τα ζωα.....

βεβαια μαρινα αν εχεις ελιες... κανα χωραφι η κατι αλλο μπορεις να γραφτεις στον ογα που ειναι πιο οικονομικος σαν ταμειο και αν εξασφαλισεις και τα ζωα σου...:hmm:;)

Αχ μακάρι να γινόταν.:redface:.. έχω κάτι παππούδες και γιαγιάδες που είναι σίγουρα για σύνταξη!!:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back