Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο κτηνιατρικός σύλλογος δυστυχώς «λειτουργεί»...δεν θέλω να χαρακτηρίσω πως..
Μόνο άδειες που έχουν ανακληθεί ψάχνεις;; Πόσοι πληρούν τα στανταρ που πρέπει να ακολουθούν;; Για παράδειγμα ξέρετε ότι-αν και αποτελεί άλλο θέμα-οι πανσιόν φιλοξενίας ζώων πρέπει να βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως από όσο γνωρίζω;;
Ή αυτό που ανέφερα για τα σεμινάρια εξειδίκευσης των κτηνιάτρων;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ αποφεύγω επίσης του κτηνίατρους οι οποίοι δίνουν φάρμακα με το παραμικρό. Το κακό είναι ότι πολλοί από αυτούς που δίνουν εύκολα φάρμακα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σε ενημερώσουν για τις παρενέργειες του φαρμάκου. Το ίδιο κάνουν και με τα εμβόλια. Πόσοι κτηνίατροι σας έχουν ενημερώσει για τις παρενέργειες; Για το ινοσάρκωμα;
Να αποφεύγετε και τους κτηνίατρους οι οποίοι δεν κάθονται να συζητήσουν τις απορίες και τις ανησυχίες σας. Πάντως αν δεν μπορείτε να δείτε το ιατρείο και όλα τα άλλα που προανέφερα πριν την εξέταση του ζώου σας, μπορείτε να το κάνετε όταν το πάτε για εξέταση ρουτίνας. Μη περιμένετε να αρρωστήσει το ζωάκι σας για να ψάχνετε καλό γιατρό. Να έχετε και άλλον 1 κτηνίατρο υπόψιν σας ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι από τον πρώτο.
Εννοείται πως όταν κάποιος κτηνίατρος είναι υπεύθυνος για την άσχημη κατάσταση της υγείας του ζώου μας τον καταγγέλουμε στον κτηνιατρικό σύλλογο.
Χμμ, αποφεύγω επίσης όπως ο διάολος το λιβάνι τους κτηνίατρους οι οποίοι προσπαθούν να μου πουλήσουν διάφορα πράγματα (εκτός φαρμάκων φυσικά) όπως για παράδειγμα κτηνιατρικές τροφές. Ακόμα και αν η γάτα μου είχε αλλεργία στην τροφή, ουρολιθίαση ή οτιδήποτε άλλο, τροφή από κτηνίατρο δεν θα αγόραζα.
Πάντως πρέπει να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες είναι αδύνατο να σωθεί το ζωάκι. Ας μη ξεχνάμε ότι οι κτηνίατροι δεν είναι θεοί, αλλά άνθρωποι. Το ότι υπάρχει θεραπεία για μια ασθένεια δεν σημαίνει ότι από τις 100 γάτες που θα αρρωστήσουν θα σωθούν και οι 100. Δυστυχώς υπάρχει ένα μικρό ποσοστό το οποίο δεν καταφέρνει να επιβιώσει ακόμα και όταν πρόκειται για μια σχετικά ασήμαντη ασθένεια. Καταλαβαίνω τον πόνο και την οργή σας, τα έχω περάσει και εγώ αυτα (μου έλεγαν ότι ένα αδέσποτο κουτάβι είχε ενδοπαράσιτα, αλλά τελικά πέθανε απο τύφο).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης επειδή το ακούω από πολλούς ως επιχείρημα::
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΟΤΙ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ» ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΝΤΑΒΡΩΜΙΚΑ ΓΙΑΤΡΕΙΑ,ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ,ΠΟΥ ΘΑ ΣΒΕΡΚΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑΤΗΝ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;;
Ήμαρτον!! Δεν ξέρω βρε παιδιά, μπορεί να έχω και άδικο. Ίσως επειδή επίσης είμαι άντρας να μην έχω και τόσο καλό ένστικτο και διαίσθηση.. αλλά πραγματικά εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω!! Θέλετε να σας περιγράψω πως ήταν η πρώτη κλινική;; Τί άριστη εντύπωση σου έδινε;; πόσους κτηνιάτρους με αγάπη είχε;; μετά όμως θα μου λέτε ότι την φωτογραφίζω..
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το πιο σωστό είναι αυτό που είπε η youla..απαιτείται πιστεύω ένα όργανο που να εξετάζει και να ελέγχει και αυτές τις περιπτώσεις.
Σκεφτείτε ότι όταν είχα τη γατούλα μου μέσα στην δεύτερη κλινική, έφερε μια κυρία τον σκύλο της με κινητικό πρόβλημα.
Την ρωτάει ο γιατρός:τί έχει;;
Απάντηση:Έχει σπάσει τη μέση του.
Τον κοιτάζει ο γιατρός και ρωτάει:πόσο χρονών είναι;;
17 απαντά.
Την άλλη μέρα πέθανε!!
Ο σκύλος ήταν ετοιμοθάνατος από γηρατειά!!
Αυτή η κυρία δεν καταλάβαινε τίποτα..σκεφτείτε να έκανε κριτική σε αυτό το site!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Συγνωμη που θα στεναχωρησω μερικους.Αλλο ενα σωματειο.....μεσα στα εκατονταδες που υπαρχουν.Ε....και;;; Εχετε συνηδητοποιησει ποσα ειναι αυτα τα σωματεια και οι διαφορες ομαδες; Εχετε δει να γινεται κατι; Ουτε μπορω να δεχτω οτο ολες αυτες ειναι αχρηστες..ή ταν εχουν κανει πλακακια με τους κτηνιατρους,ή δεν ξερω και εγω με ποιον αλλον.Θα κανει ενα σωματειο καταγγελια στον κτηνιατρικο συλλογο.Μαλιστα...και θα ιδρωσει το αυτακι τους νομιζετε.
Καταρχην πιστευω οτι οσα σωματεια δημιουργουνται..τοσο ολα αυτα τα προβληματα δεν θα λυνονται.Το ιδανικο για μενα θα ηταν να ειναι ΕΝΑ σωματειο..μεγαλο και δυνατο.Δεν γινεται δουλεια ετσι...100 σωματεια,200 ομαδουλες και παει λεγοντας.
Και παλι ομως,αν το κρατος δεν ειναι αποφασισμενο να κανει τη δουλεια του..παλι μια τρυπα στο νερο θα γινει.Η δικη μας ευθυνη ειναι ,οταν βλεπουμε παρατυπιες...να μην το αφηνουμε ετσι αλλα να καταγγελουμε,και να συμμετεχουμε σε διαμαρτυριες..οπου και οσο μπορουμε.
Απο εκει και περα...οχι..δεν θα εντασσομουν ποτε σε ενα σωματειο..τουλαχιστον με τη μορφη που εχουν αυτα σημερα στην ΕΛΛΑΔΑ.Και δεν το λεω ετσι αυτο....

Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και επαναλαμβανω:Πραγματικα πιστευετε οτι ΟΙ «ΚΑΚΟΙ» ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΝΤΑΒΡΩΜΙΚΑ ΓΙΑΤΡΕΙΑ,ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ,ΠΟΥ ΘΑ ΣΒΕΡΚΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑΤΗΝ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;;

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Louis μου...μην γραφεις με κεφαλαια στο μεγαλυτερο μερος του ποστ,διοτι δεν επιτρεπεται απο τους κανονισμους..ειναι σαν να μας φωναζεις.Καταννοω βεβαια τον λογο που το εκανες...αλλα καλο θα ειναι να αποφευγουμε τα κεφαλαια στο μεγαλυτερο μερος του μηνυματος μας.

Και για να απαντησω και στο ερωτημα σου.Σαφεστατα και ΟΧΙ.Η βιτρινα..δειχνει καποια πραγματα,αλλα σιγουρα δεν δειχνει ικανοτητα γιατρου...και επαγγελματικη συνειδηση.Και εχω και προσωπικη εμπειρια σε αυτο..απο παλιοτερο γιατρο που πηγαινα(οχι τον τωρινο)
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν δεν ενημερωθούμε όμως δεν θα έχουμε κοινή βάση συνεννόησης πιστεύω..
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε απλώς να κοινοποιήσουμε και εμείς τις προτάσεις μας. Αλλά αν δεν υπάρχει, να το φτιάξουμε ρε παιδιά!!!
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας διαβεβαιώ ότι σκοπός μου δεν είναι να φωνάξω, δεν είναι του χαρακτήρα μου άλλωστε..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μην το συζητας..καταλαβα πληρως τον λογο που εγραψες ετσι.Απλα οφειλα να σε ενημερωσω.Συγγνώμη Πουπουλίνα, έχεις δίκιο. Είμαι και νέος στο φόρουμ και ειλικρινά είναι και η πρώτη μου φορά που συμμετέχω σε κάποιο.
Σας διαβεβαιώ ότι σκοπός μου δεν είναι να φωνάξω, δεν είναι του χαρακτήρα μου άλλωστε..

Youla μου...θεσμο εμεις δεν μπορουμε να κανουμε.Αν και ειμαι ασχετη με νομικα θεματα κλπ,οι θεσμοι γινονται απο το κρατος εχω την εντυπωση.Απο εκει και περα..ξαναλεω οτι συλλογοι,σωματεια κλπ..υπαρχουν απειρα.Mα το θέμα δεν είναι να δημιουργήσουμε άλλο ένα ίδιο Σωματείο αλλά να δούμε τι Σωματείο ή καλύτερα ποιο θεσμό πρέπει να δημιουργήσουμε για να έχουμε το δικαίωμα να συνδιαλεγόμαστε με τον κτηνιατρικό σύλλογο και με άλλους επίσημους φορείς (Ομοσπονδία, σωματείο, σύλλογος->χρειάζεται κάποια νομική βοήθεια).
Αν υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε απλώς να κοινοποιήσουμε και εμείς τις προτάσεις μας. Αλλά αν δεν υπάρχει, να το φτιάξουμε ρε παιδιά!!!
Το θεμα μας ομως εδω,σε αυτο το θεμα...δεν ειναι η δημιουργια ενος σωματειου,αλλα η ενημερωση για καποια ζητηματα.Ας μην την παμε εκει την συζητηση.

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Παρακολουθώ τα όσα γράφετε...και ειλικρινά δεν έχω να προτείνω τίποτα! Δυστυχώς ότι ισχύει με τους δικούς μας γιατρούς, ισχύει και με τους κτηνιάτρους και υποψιάζομαι σε χειρότερο βαθμό, γιατί η απώλεια από ιατρικό λάθος ενός ζώου με την απώλεια ενός ανθρώπου, δεν έχει δυστυχώς το ίδιο κόστος. Έχω επισκεφτεί πολλά κτηνιατρεία και προς το παρόν, αν και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχω δει και βρώμικα ιατρεία και πολύ σκληρή συμπεριφορά και αντιμετώπιση, του στυλ "σκουπίστε, ψεκάστε τελειώσατε...ο επόμενος..." αλλά και το πρόβλημα του συνωστισμού πολλών ζώων με ποικίλα προβλήματα υγείας στον ίδιο χώρο. Το περασμένο καλοκαίρι, επισκέφτηκα κλινική μικρών ζώων στα βόρεια προάστια της Αθήνας, για μια γατούλα αδέσποτη που είχε η μαμά μου στον κήπο του σπιτιού. Η γατούλα είχε στο δέρμα της κάποιους λεκέδες και σ' αυτά τα σημεία της είχε φύγει το τρίχωμα (ίσως μύκητας). Αφού μετά πολύ κόπου καταφέραμε να τη βάλουμε σε κλουβί (γιατί ήταν αδέσποτη και άγρια) την πήγαμε στην κλινική. Εκεί ο γιατρός μας είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο, δεν είναι σίγουρο ότι είναι μύκητας και ότι καλύτερα θα ήταν να πάρει δείγμα κυττάρων από τα σημεία για να γίνει εξέταση, και να τον πάρουμε τηλέφωνο να μας πει τα αποτελέσματα και να περάσουμε για να μας δώσει θεραπεία. Σκάσαμε 90 ευρώ και φύγαμε. Μετά από 15 μέρες όταν επικοινωνήσαμε μας είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό σε μύκητα και γι' αυτό θα έπρεπε να την ξαναπάμε για περαιτέρω εξετάσεις. Δηλαδή να πληρώσουμε και για άλλες εξετάσεις. Ωστόσο, εμείς με δική μας πρωτοβουλία, επειδή, χωρίς να είμαστε ειδικοί, μας φάνηκε για μύκητας, της κάναμε από μόνοι μας θεραπεία με daktarin και η γατούλα συνήλθε!
Θέλω να πω, πως μπορούν να σε τραβολογάνε άδικα και με κόστος οικονομικό για εξετάσεις συνέχεια, για κάτι πολύ απλό. Επίσης πολύ αμφέβαλα για το αν τελικά έγινε η ανάλυση του δείγματος και αν το αποτέλεσμα ήταν αυτό. Κατά πάσα πιθανότητα, μου είπαν ότι ήταν αρνητικό σε μύκητα για να ξαναπάω τη γατούλα, να κάνω και άλλες εξετάσεις και να τους ξαναπληρώσω.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και να είμαστε επιφυλακτικοί με Όλους τους γιατρούς! Στην κλινική δεν ξαναπάτησα. Αυτοί βγαίνουν χαμένοι.
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα site που έχω ψάξει συνδέουν συμπτώματα με πιθανά αίτια,αλλά όχι πάντα με εξετάσεις που επιβάλλεται να γίνουν.
Όπως επίσης να γίνει και μια δημοσίευση ή των νόμων ή των κανονιστικών πλαισίων ή οδηγιών του Κτηνιατρικού Συλλόγου για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι κλινικές και τα ιατρεία.
Για να μπορείς να καταγγείλεις κάτι πρέπει να το γνωρίζεις...Ο γιατρός του φόρουμ θα μπορούσε να βοηθήσει;;
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σταματάω για την ώρα και θα εξετάσω το θέμα προσωπικά. Louis μπορώ να σου πω κάποια πράγματα για τη λοιμώδη περιτονίτιδα καθώς το έχω ψάξει και σε κτηνιατρικά κέντρα του εξωτερικού. Θα σου στείλω αυτές τις ημέρες πμ.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Σταματάω για την ώρα και θα εξετάσω το θέμα προσωπικά. Louis μπορώ να σου πω κάποια πράγματα για τη λοιμώδη περιτονίτιδα καθώς το έχω ψάξει και σε κτηνιατρικά κέντρα του εξωτερικού. Θα σου στείλω αυτές τις ημέρες πμ.
Ό,τι ξέρει ο καθένας και θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμη πληροφορία και για τους υπόλοιπους, ας την καταθέτει για όλους!
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θα προτιμούσα να έκανα όλες τις εξετάσεις για να είμαι σίγουρος,δεδομένου ότι θα γίνοταν!!Για αυτό ρώτησα για το ρόλο των εξωτερικών εργαστηρίων,όπως επίσης τόνισα ότι και η θέση των κτηνιάτρων είναι σίγουρα λεπτή γιατί δεν μπορούν να φορτώνουν με εξετάσεις εκεί που δεν χρειάζεται.
Αντιπαραβάλω όμως μια άλλη ιστορία:η γατούλα μου διαγιγνώσκεται με FIP. Αρκούμαστε σε αυτή την εξέταση καθώς συμβαδίζει με την κλινική της εικόνα. Τελικά δεν έχει FIP αλλά υπατοπάθεια, η οποία ευθύνεται και κείνη για τα ίδια συμπτώματα. Θα πείραζε ένας υπέρηχος τότε για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα;;
Μάλιστα δεδομένου με τη μικρή εμπειρία που έχω ότι όλες οι παθήσεις της γάτας και τα συμπτώματά τους είναι κάπως αλληλοσυμπλεκόμενα και δύσκολο να διαγνωστούν,έχω την άποψη ότι πρέπει τελικά να ακολουθούμε μια ολιστική αντιμετώπιση..
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
η μόνη μου παράκληση είναι να μην κλείσει το θέμα..πιστεύω πως έχει ενδιαφέρον και μεγάλη χρησιμότητα για όλους.
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αφού μίλησα με το κτηνίατρο και έκανα τη διατριβή μου στα site πανευρωπαϊκώς επισημαίνω τα εξής:
Τα τεστ για περιτονίτιδα δείχνουν αν το ζώο είναι φορέας του ιού και όχι αν ασθενεί ή όχι.
Από εργαστήριο σε εργαστήριο μπορεί να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση στα αποτελέσματα.
Οταν οι τιμές είναι μικρές μπορεί κάλλιστα το ζώο να αναρρώσει πλήρως καθώς:
-Είτε έχει πάρει αντισώματα από τη μάνα του και τα βρίσκει το τεστ(συμβαίνει σε μικρά γατάκια) αλλά το ζώο είναι υγιές
-Είτε ο οργανισμός του καταπολέμησε τον ιό και δεν είναι πια ούτε φορέας(θεωρώ ότι ο γατούλης μου ανήκει σε αυτήν την κατηγορία)
Γενικά για το εμβόλιο της περιτονίτιδας υπάρχουν αμφισβητήσεις και από τους ίδιους τους κτηνιάτρους κατά πόσο είναι αποτελεσματικό.
Υπάρχουν οργανισμοί που ανευ εμβολίου μπορούν να καταπολεμήσουν και τον ιό της περιτονίτιδας αλλά και τον ιό της λευχαιμίας. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια γάτα μπορεί να το κάνει αυτό, ώστε να γλιτώσει τα εμβόλια
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool