Κροκετοαπορίες

• Thread starter Thread starter Elunitta
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Elunitta

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elunitta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 172 μηνύματα.
Παιδιά πριν 3 εβδομάδες περίπου στειρώσαμε τον Μολυβίξ και έχω μια απορία σχετικά με την διατροφή του. Πρέπει τώρα οπωσδήποτε να τρώει ειδική τροφή για στειρωμένα? Σε τι βοηθάει ακριβώς? Εγώ σαν αγχωμένη γατομαμά που είμαι βιάστικα να του πάρω τις ειδικές κροκέτες της Hills αλλά μήπως τελικά είμαι υπερβολική? Ο γατούλης τις τρώει μια χαρά (καλόβολο το πουλάκι μου). Τώρα το άλλο θέμα είναι ότι όπως κάποιοι ξέρετε έχω στο σπίτι και ένα νιανιαράκι το οποίο τώρα είναι 2 μηνών περίπου. Έχουνβ αναπτύξη μια σχέση ανταγωνισμού όσον αφορά την τροφή. Όταν η μικρή έπινε γάλα ακόμα παρατούσε το μπωλάκι της και πήγαινε να φάει το φαγητό του Μολυβίξ ο οποιος βέβαια πήγαινε και έπινε το γάλα της το οποίο πριν ούτε να το χε.. Τώρα αυτή τρώει kitten κροκέτες και αυτός για στειρωμένα. Φυσικά αλλάζουν μπωλάκια. Δεν με ανυσηχεί ο Μολυβίξ που τρώει τις μωροκροκέτες, το πολύ πολύ να πάρει καμμιά βιταμίνη παραπάνω, αλλά η Μπαλού πειράζει που τρώει ότι να΄ναι? Και το σκατουλάκι δεν το εμποδίζεις με τίποτα!! Τελειώνει το δικό της γρήγορα γρήγορα και τρέχει στου χαιβανούλη μου, που δεν την χωνεύει δεν την χωνεύει αλλά την αφήνει να του τρώει το φαι!!:lol: Αχχ παλιά είχαμε μια ρέγουλα στο φαγητό, τώρα ένα μπάχαλο γίνεται..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα ιδια περίπου αντιμετωπίζω κι εγω, τωρα που ηρθε το 2ο.
Προσωρινά έχω βάλει την τροφή του γάτου, σε σημείο που δεν μπορεί να ανέβει (ακόμη) η πιτσιρίκα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι,πρεπει να τρωει ειδικη τροφη για στειρωμενους γατους μονο και κονσερβα οποια θες.αν δεν τρωει την ειδικη τροφη δημιουργουντα πετρες στην ουριθρα και αυτο οδηγει ακομη και στους θανατο αν δεν ουρησει ο γατος μεσα σε 12 ωρες.αν δεις αιμα στα τσισα επισης μπορει να ειναι απο αυτο.πολλα στειρωμενα γατια το παθαινουν ακομη και να τρωνε ειδικη τροφη,ωα εχεις το νου σου!

Η τροφή για στειρωμένα γατιά δεν είναι μόνο λιγότερο παχυντική, αλλά τα προστατεύει και από τις παθήσεις του ουροποιητικού (στις οποίες γίνονται πιο επιρρεπή με τη στείρωση).
Αν η μικρή τρώει μεγάλη ποσότητα από τις κροκέτες του Μολυβίξ, διατρέχει τον κίνδυνο να χορταίνει με αυτές και να μην τρώει επαρκείς ποσότητες από τις kitten, με αποτέλεσμα να μην παίρνει όλα τα συστατικά (και τις θερμίδες) που χρειάζεται για την ανάπτυξη.
Αν ο Μολυβίξ τρώει από τις kitten (εννοείται σε ποσότητα, όχι να τσιμπάει κάνα-δυό) όχι μόνο θα παίρνει πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται, αλλά θα παίρνει και διάφορα μεταλλικά άλατα που επιβαρύνουν το ουροποιητικό του.
Συμπέρασμα: καλύτερα και για τα δύο θα ήταν να μάθουν να τρώνε χωριστά, το καθένα το φαγητό του. Βέβαια, ξέρω ότι μερικά πράγματα εύκολα λέγονται, αλλά δύσκολα γίνονται!! ;)

Βασικα ποσο μηνων ειναι ο γατος σου ? Ο κτηνιατρος μας ειπε να δινω στην Φαιδρα το κιττεν παρολο που καναμε στειρωση πριν 2 βδομαδες γιατι ειναι μικρη ακομα 8 μηνων και το κιττεν ειναι μεχρι 12 απο την αλλη ομως 1ον ειναι αδυνατουλα οποτε δεν φοβομαστε μην γινει υπερβαρη και 2ον ειναι και κοριτσακι , τα αγορακια απο οτι ξερω εχουν προβλημα με το ουροποιητικο τους οποτε ισως θα ηταν καλυτερα στην περιπτωση σας να τρωει το καθενα το δικο του η λυση με το φαγητο σε υψος της Ισμηνης θα δουλεψει κανονικα τωρα που ειναι ακομα μικρουλα :)

το προβλημα με το ουροποιητικο το εχουν τα αρσενικα ,τα θηλυκα δεν ειναι απαραιτητο να τρωνε την ειδικη τροφη για αυτο τον λογο

Ο Μολυβίξ την κυριακή κλείνει τους 10 μήνες. Το σύστημα της Ισμήνης θα είναι δύσκολο να δουλέψει γιατί ο γατούλης έχει μάθει και δεν πολυσκαρφαλώνει σε πάγκους κλπ και τώρα θα τον αποπροσανατολίζαμε αν του βάζαμε το φαγητό του ψηλά. Θα τους ταίζουμε σε χωριστά δωμάτια μάλλον αλλά πάλι το πρόβλημα υπάρχει άμα λείπουμε. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

οταν στειρωθει και το θηλυκο δεν θα του κανει κακο να τρωει απο την ξηρα τροφη για στρειρωμενους γατους,οποτε απο κει και περα δεν θα εχεις προβλημα!

Μούψης & Μίου

Ο Μούψης και ο Μίου είναι δίδυμοι 19 μηνών. Πέρυσι τούς στείρωσα και με την καθοδήγηση της γιατρού τους τους δίνω κυρίως Hills κανονική adult. Κάνω καλά? Είμαι αγχωμένη και ακούω διάφορα για παθήσεις του ουροποιητικού.

Οι Hills είναι γενικά καλές κροκέτες. Ειδικά για τους στειρωμένους γάτους υπάρχουν οι Hills c/d. Μπορείς να τους δίνεις αυτές για καλύτερα.

Προσοχη τοτε!!!

Παιδιά πριν 3 εβδομάδες περίπου στειρώσαμε τον Μολυβίξ και έχω μια απορία σχετικά με την διατροφή του. Πρέπει τώρα οπωσδήποτε να τρώει ειδική τροφή για στειρωμένα? Σε τι βοηθάει ακριβώς? Εγώ σαν αγχωμένη γατομαμά που είμαι βιάστικα να του πάρω τις ειδικές κροκέτες της Hills αλλά μήπως τελικά είμαι υπερβολική? Ο γατούλης τις τρώει μια χαρά (καλόβολο το πουλάκι μου). Τώρα το άλλο θέμα είναι ότι όπως κάποιοι ξέρετε έχω στο σπίτι και ένα νιανιαράκι το οποίο τώρα είναι 2 μηνών περίπου. Έχουνβ αναπτύξη μια σχέση ανταγωνισμού όσον αφορά την τροφή. Όταν η μικρή έπινε γάλα ακόμα παρατούσε το μπωλάκι της και πήγαινε να φάει το φαγητό του Μολυβίξ ο οποιος βέβαια πήγαινε και έπινε το γάλα της το οποίο πριν ούτε να το χε.. Τώρα αυτή τρώει kitten κροκέτες και αυτός για στειρωμένα. Φυσικά αλλάζουν μπωλάκια. Δεν με ανυσηχεί ο Μολυβίξ που τρώει τις μωροκροκέτες, το πολύ πολύ να πάρει καμμιά βιταμίνη παραπάνω, αλλά η Μπαλού πειράζει που τρώει ότι να΄ναι? Και το σκατουλάκι δεν το εμποδίζεις με τίποτα!! Τελειώνει το δικό της γρήγορα γρήγορα και τρέχει στου χαιβανούλη μου, που δεν την χωνεύει δεν την χωνεύει αλλά την αφήνει να του τρώει το φαι!!:lol: Αχχ παλιά είχαμε μια ρέγουλα στο φαγητό, τώρα ένα μπάχαλο γίνεται..

αστα κι εγω τα ιδια περναω η μανα!μην δει η μικρη(3,5μηνών) την μανα της (1 χρονου) να παει στο μπωλακι της να φαει, παει κι αυτη η ζηλιαρογατα. η μεγαλη μου, στειρώθηκε πριν 1 μηνα περιπου.τους δινω τη royal kitten.μήπως στη μανούλα να αρχίσω να της παίρνω για ενήλικες?? παντως το πρόβλημα της κοινής τροφής παραμένει, μεχρι να γινει και η μικρούλα ενήλικη.:|η hill's είναι καλύτερη και πιο νόστιμη?

Η γάτα που στειρώθηκε πρέπει να τρώει τροφή για στειρωμένες γάτες, η kitten είναι πλέον πάρα πολύ παχυντική για τις ανάγκες της και επιπλέον δεν την προστατεύει από την ουρολιθίαση.
Η μικρή πρέπει να συνεχίσει την kitten μέχρι να στειρωθεί κι εκείνη, οπότε θ' αρχίσει κι αυτή την τροφή για στειρωμένες.
Επομένως, υπομονή και προσοχή για 3-4 μήνες ακόμα, μετά θα τρώνε και οι δύο την ίδια τροφή.;)

Η γάτα που στειρώθηκε πρέπει να τρώει τροφή για στειρωμένες γάτες, η kitten είναι πλέον πάρα πολύ παχυντική για τις ανάγκες της και επιπλέον δεν την προστατεύει από την ουρολιθίαση.
Η μικρή πρέπει να συνεχίσει την kitten μέχρι να στειρωθεί κι εκείνη, οπότε θ' αρχίσει κι αυτή την τροφή για στειρωμένες.
Επομένως, υπομονή και προσοχή για 3-4 μήνες ακόμα, μετά θα τρώνε και οι δύο την ίδια τροφή.;)

Να ρωτήσω κάτι:hmm:. Ο Ρούντολφ μου είναι στειρωμένος και τρώει την Nutro Choice Light , ο Ντομένικο που δεν είναι στειρωμένος ενώ του βάζω τροφή για γατάκια παέι και τρώει την Light του Ρουντολφ:blink:.
Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ε??:hmm:

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι, αν χορταίνει με τη light και δεν τρώει απ'τη δική του, δε θα παίρνει όλα όσα χρειάζεται... Αν τσιμπολογάει απλώς από τη light, δε θα πάθει τίποτα!:)

Προσπάθησε να τα ταΐζεις χωριστά, ο στειρωμένος δεν πρέπει να τρώει τρωφή για γατάκια (για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων) και για το μικρό η Light τροφή δεν είναι επαρκής για να αναπτυχθεί σωστά.

Και τι να κάνω που πάει και ο Ρούντολφ και τρώει από τις κροκέτες του μικρού??? :hmm:
Μάλλον υπομονή μέχρι να στειρωθεί:/:.

Προσπάθησε να τα ταΐζεις χωριστά, ο στειρωμένος δεν πρέπει να τρώει τρωφή για γατάκια (για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων) και για το μικρό η Light τροφή δεν είναι επαρκής για να αναπτυχθεί σωστά.

να τα ταϊζω χωριστά νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο, έχουν μάθει να τρώνε και τα δύο μαζί:/:, αν βάλω το ένα χωριστά μαζι με το φαγητό του , δεν πρόκειται να φάει:(

Καλησπέρα...

είμαι καινούριος στην παρέα, και δυστυχώς από ότι βλέπω είμαι από τις εξαιρέσεις σε σχέση με το φύλο, μιας και κυρίως όλο θηλυκά σηματάκια βλέπω στα προφιλ...:)

Τέλος πάντων, προ 3 ημερών υιοθέτησα 2 αδερφάκια (τον Nova και την Μay) από το κτηνιατρικό κέντρο στην Κυψέλη. Από ότι μου παν είνια 5 μηνών, και τα πάμε μια χαρά αν εξαιρέσουμε λίγο τον φόβο ακόμα που με βλέπουν... ωστόσο μέρα με την μέρα τα πράγματα βελτιώνονται πολύ!!!! :P

Οι σχέσεις μου με τις γάτες ήταν απλά να τις θαυμάζω, αλλά τις θεωρούσα άπομακρες. οπότε και οι γνώσεις μου διανύουν τώρα το εμβυακό στάδιο.

Τώρα, για να μην φλυαρώ άδικα, τα στείρωσα και τα 2. Η ερώτηση έχει να κάνει με την τροφή, μιας και από το κτηνιατρικό κέντρο που τις πήρα μου δωσε την Hills για kittens, και όχι κάποια ειδική για στειρωμένες (εκτός εάν δεν πρόσεξα το κουτί καλά). το ίδιο έγινε και με το pet shop από όπου πήρα όλο τον εξοπλισμό των γατιών καθώς και άλλα 10 κιλά από την ίδια τροφή....

Συνεπώς, υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα στειρωμένες γάτες να τρώνε την Hills? και αν, θα πρέπει για πάντα να τρώνε ειδική τροφή για στειρωμένες? (το θέμα μου δεν είναι οικονομικό, απλά θέλω το πιο σωστό για τις γάτες)

Επίσης, κάτι που σήμερα το πρωί με παραξένευσε είναι ότι ενώ τις προηγούμενες μέρες κάνανε σαν τρελές με το φαγητό τους (τις κροκέτες) σήμερα, κι ενώ φανερά πεινούσαν δεν έδειξαν τον ανάλογο ενθουσιασμό, η δε May όσο ήμουν εκεί δεν τις άγγιξε... Μια σκέψη (που με τρομάζει) είναι ότι φταει που χθες την έδωσα 2 βουκιές από κοτοπουλο ψημένο με λίγη γλυκιά σαλτσούλα... λέτε να μην θέλει τις κροκέτες? (σημ, αναγκαστικά θα πρέπει να δίνω κροκέτες, γιατί λόγω δουλειάς μπορεί και να ταξιδεύω για κανα 2μερο, οπότε δεν μπορώ να δίνω κονσέρβα.)

ευχαριστώ, και σύντομα θα βάλω φωτος...:up:

Καλώς τον!:) Να σου ζήσουν τα γατούνια;) Όσον αφορά την ξηρά τροφή, απ' όσα έχω διαβάσει εδώ, νομίζω ότι σου δίνουν τις κροκέτες για kittens επειδή τα γατιά σου είναι μικρά, δηλ. δεν έχουν κλείσει χρόνο και βρίσκονται στην ανάπτυξη. Προφανώς χρειάζονται ακόμα τα συστατικά που τους δίνουν αυτή η ξηρά τροφή και όχι η ειδική για στειρωμένες. Την επόμενη φορά που θα πας στον κτηνίατρο, ρώτα τον για να είσαι σίγουρος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back