Κρύωσε ο γατούλης;

japetus

Νεοφερμένο μέλος

Ο japetus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Γεια χαρα παιδια,
λυπαμαι που το πρωτο μου ποστ ειναι για εκκληση σε βοηθεια :(
Επεστρεψα μετα απο μια εβδομαδα σπιτι και βρηκα το γατο μου αρρωστο και σε κακη κατασταση. Ειναι αρκετα μεγαλος, 15 ετων και τον εχω αφησει αρκετες φορες μονο του χωρις κανενα προβλημα, με μπολικο φαγητο και νερο. Τον αφηνω περιορισμενο σε μια βεραντα κλειστη με τζαμαρια που εχει θερμανση. Για κακη μου τυχη, εκανε πολυ ασχημο καιρο και απο τον αερα ειχε ανοιξει ενα τζαμι...
Γυρνωντας χθες, τον βρηκα σε αξιοθρηνητη κατασταση, με ματια, μυτη, στομα να τρεχουν, να μην μπορει να φαει και να πιει, μισος απο οτι ητανε και απο την αδυναμια δεν μπορει καλα καλα να περπατησει...
Δυστυχως και οι δυο κτηνιατροι πο ηξερα λειπουν σε αδεια, και επιστρεφουν μεθαυριο. Δεν ξερω αν αυτο που επαθε ειναι απο κρυωμα (λογω και της ηλικιας του) ή κατι αλλο.. Νερο μπορεσε να πιει, αλλα πολυ λιγο..
Ειλικρινα δεν ξερω τι μπορω να κανω, και θα ηθελα αν εχετε μια καποια ιδεα να με βοηθησετε μεχρι την Παρασκευη που θα ανοιξει ο κτηνιατρος..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και σε σένα. Ελπίζω να είναι μόνο κρύωμα και να το ξεπεράσει σύντομα. Δυστυχώς σ'αυτή την ηλικία οι γάτες μας έχουν περισσότερη ανάγκη απο ζεστασιά και ο κακομοίρης θα πέρασε κρύες μέρες...Αν μπορείς πάρτον μέσα και κράτα τον μόνιμα σε ένα ζεστό μέρος, σκούπιζέ του τα μάτια με μια καθαρή γάζα ή πανάκι βρεγμένο με φυσιολογικό ορό. Προσπάθησε να φάει έστω και λίγο και να πιει νεράκι (πολύ σημαντικό το νερό), για φαγητό μια καλή λύση είναι βραστό κοτόπουλο στήθος ή κονσέρβα recovery hills που ανοίγει την όρεξη.
Απ'οτι καταλαβαίνω είσαι επαρχία.Δες περισσότερες και εγκυρότερες συμβουλές στο www.ailouros.gr και αν μπορείς επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους. Δύσκολο βέβαια αν δεν το δουν το γατί να κάνουν διάγνωση αλλά σίγουρα θα σου πουν κάποια πράγματα παραπάνω και εγκυρότερα από εμένα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ Νοτα, πρεπει να λειπουν ομως και στον αιλουρο, δεν απαντουν... Προς το παρον τον εχω διπλα στο καλοριφερ και κοιμαται... Εχει αρρωστησει και αλλες φορες και παντα το ξεπερναγε.. Δεν ξερω, αλλα λογω και της ηλικίας του, αυτη τη φορα δε μου αρεσει η ιστορια... Χθες που με ειδε, προσπαθησε να ανεβει στο κρεβατι διπλα μου, σημερα δεν μπορει καλα-καλα να περπατησει....

Σε ποια πόλη βρίσκεσαι; Δεν μπορεί, όλο και κάποιος κτηνίατρος θα μπορεί να βρεθεί, αν όχι στην πόλη σου, ίσως σε κάποια κοντινή... Ακριβώς επειδή όπως λες κι εσύ ο γατούλης είναι μεγάλος σε ηλικία, είναι κρίσιμο να δεχτεί βοήθεια το συντομότερο δυνατόν.
Μέχρι τότε, συμφωνώ απολύτως με όσα σου έγραψε η Νότα: κράτα τον ζεστό και φρόντιζε να πίνει νερό και να τρώει.
Εύχομαι να 'ναι περαστικά!

δοκίμασε και πάλι. Εναλλακτικά έχω να σου προτείνω και το 210-8648140 (Κέντρο Γάτας και αυτό στην Αθήνα, δυστυχώς). Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με κάποιον κτηνίατρο. Αν δεν έχει φάει 2-3 μέρες είναι λογικό να μην μπορεί να κινηθεί...Περαστικά να είναι..

Ξερετε μήπως κάποιον στην Κομοτηνή που να ασχολείται με μικρα ζωα; Όσους ξέρω ασχολούνται με αγροτικά ζώα και εμπειρία σε μικρά είναι μονο για κανενα εμβολιο... Πηγαινοντας το πρωι στη δουλεια ξαναπερασα απο τους δυο που ξερω, αλλα κλειστοί..
Σήμερα δεν μου φανηκε να ειναι κρυωμα... Ειδα αιμα στο στομα του..

Αυτούς τους κτηνιάτρους έχει ο Χρυσός Οδηγός για την Κομοτηνή, δεν ξέρω ποιοι ασχολούνται με κατοικίδια ζώα, αλλά μπορείς να τηλεφωνήσεις να τους ρωτήσεις. Αυτό με το αίμα είναι πολύ ανησυχητικό, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να τον πας σ' ένα γιατρό το συντομότερο... :/:
  • ΔΕΒΕΤΖΗΟΓΛΟΥ ΜΕΧΜΕΤ - ΜΟΥΧΑΡΕΜ, ΑΓΧΙΑΛΟΥ 1, 69100,ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΡΟΔΟΠΗΣ, Τηλ.:2531024242
  • ΚΑΣΤΗ ΕΡΙΦΥΛΛΗ Ν., ΖΥΜΒΡΑΚΑΚΗ 37, 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΡΟΔΟΠΗΣ, Τηλ.:2531033337
  • ΑΛΗ Ν. ΜΟΥΣΑ ΝΟΥΡΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΑΠΕΣ, 69150, ΣΑΠΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, Τηλ.:2531041207
  • ΔΕΒΕΤΖΗΟΓΛΟΥ ΜΕΧΜΕΤ - ΜΟΥΧΑΡΕΜ, ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 43Α, 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΡΟΔΟΠΗΣ, Τηλ.:2531025207
  • ΤΣΑΤΣΑΚΟΥΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΖΩΙΔΟΥ ΝΙΚ. 30, 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΡΟΔΟΠΗΣ, Τηλ.:2531020173
  • ΜΟΥΜΙΝ ΑΙΔΙΝ, ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 21, 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΡΟΔΟΠΗΣ, Τηλ.:2531029448
  • ΜΟΛΛΑ ΙΣΜΑΗΛ, Α. Μ. ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ 2, 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΡΟΔΟΠΗΣ, Τηλ.:2531073466

Σε ευχαριστώ aretha για τη λιστα, μου επιβεβαιωσε οτι οι εξιδεικευμενοι για τα κατοικιδια ειναι αυτοι που εχουν αδεια... Εφυγα λιγο απο τη δουλεια και πήγα σε έναν, αλλα δεν μπορεσε να κανει και πολλα πραγματα. Οι τσιμπλες και το συναχι εχουν υποχωρησει (απο τη ζεστη μαλλον) αλλα το αιμα δυστυχως ειναι απο πληγη στα δοντια, μαλλον ουλιτιδα που εκανε αποστημα και γι αυτο δεν μπορει να τραφει. Λογω της απουσιας μου του ειχα αφησει μονο ξερη τροφη και τα γερασμενα δοντια του δεν αντεξαν.. Μου εδωσε κατι χαπια αντιβιωσης αλλα ειναι πολυ δυσκολο να του τα δωσω τωρα οπως αλλωστε και τροφη.. Μαλλον συριγγα και το χαπι ανακωτωμενο σε τροφη θα του δωσω.. Τι φαγητο θα μπορουσα να του δωσω με συριγγα που να ειναι αραιο ωστε να περναει αλλα και θρεπτικο για να στυλωθει λιγο;

Ευχαριστω ολους βρε παιδια που απαντησατε...

Τι φαγητο θα μπορουσα να του δωσω με συριγγα που να ειναι αραιο ωστε να περναει αλλα και θρεπτικο για να στυλωθει λιγο;
Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δίνουμε το Recovery της Hill's, είναι τροφή αρκετά μαλακή ώστε να μπορείς να του την ταΐσεις με τη σύριγγα αν δεν τρώει μόνο του και υπερ-θερμιδική για να καλύπτει τις ανάγκες ζώων που είναι άρρωστα ή σε ανάρρωση και δεν μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες. Τη βρίσκεις σε κτηνιάτρους.
Αν δεν μπορείς να τη βρεις, θα πρότεινα να πάρεις μια καλή κονσέρβα για μικρά γατάκια (με την ένδειξη kitten), που είναι πολύ πιο θρεπτικές από αυτές για τις ενήλικες γάτες. Αν έχει μέσα κομματάκια, πέρασέ τη από το multi για να γίνει σαν πολτός, πρόσθεσε και λίγο νεράκι αν χρειάζεται, και δώσε του σιγά σιγά με τη σύριγγα...

αν βρεις την κονσέρβα Recovery της Ηill's που ειναι για μετά από εγχείριση ίσως δοκιμάσει να την φάει και μόνος του γιατί τους αρέσει πάρα πολύ και είναι ΠΟΛΥ δυναμωτική...αλλιώς οτιδήποτε σε πατέ (όχι κομματάκια) κονσέρβα. Πάρτου κάποιες είτε από κτηνίατρο είτε καλές από πετ σοπ (Hills,Royal Canin) για μεγάλους σε ηλικία γάτους...περαστικά και κάτσε όσο μπορείς κοντά του. σε χρειάζεται σαν παρέα..

η Αρήθα μόλις είδα ότι σου έδωσε πιο εξειδικευμένες (και καλύτερες:)) συμβουλές. Εχεις δίκιο, οι κονσέρβες για γατάκια είναι πιο δυναμωτικές.

Η κονσέρβα για άρρωστα ζώα είναι αυτή με την ένδειξη a/d της Hill's, νομίζω ότι και η Αρήθα αυτή εννοεί. Προσπάθησε να τη δίνεις αραιωμένη με λίγο νερό (είναι σε μορφή πατέ) με σύριγγα, για να δυναμώσει.
Σου παραθέτω και τη σχετική εικόνα του προϊόντος. Πιστεύω ότι θα καταφέρεις να τις βρεις. Καλή αναρρωση στο γατούλη.:)
PD_BT_C_d_ad_n_orig_150_en.jpg

Εγώ έλεγα για τη Recovery (αυτό γράφει επάνω), που είναι σε συσκευασία "σκαφάκι" (όπως οι Sheba).
Αλλά και η a/d απ' ότι βλέπω, την ίδια δουλειά κάνει!! :)

Πω πω περαστικά στον γατούλη... Ανυπομονώ να μάθω νέα του...:)

Η κονσέρβα για άρρωστα ζώα είναι αυτή με την ένδειξη a/d της Hill's, νομίζω ότι και η Αρήθα αυτή εννοεί. Προσπάθησε να τη δίνεις αραιωμένη με λίγο νερό (είναι σε μορφή πατέ) με σύριγγα, για να δυναμώσει.
Σου παραθέτω και τη σχετική εικόνα του προϊόντος. Πιστεύω ότι θα καταφέρεις να τις βρεις. Καλή αναρρωση στο γατούλη.:)
PD_BT_C_d_ad_n_orig_150_en.jpg

Εμάς παντώς ΑΥΤΗ μας έσωσε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

Julia, εσένα ο μικρός σου πως είναι?

Σόρρυ παιδια που θα στεναχωρήσω και σας, αλλα γυρνωντας μολις απο τη δουλεια δεν τον βρηκα ζωντανο... Ίσως και να ταλαιπωρήθηκε έτσι λιγότερο στην ηλικία που ήταν.. Ευχαριστώ πάλι όλους για τις απαντήσεις.. Αρήθα, βλέποντας το αβαταρ σου, είναι ίδιος ο δικός μου στα νιάτα του...
Έφυγε τουλάχιστον πλήρης ημερών....

Αντιο στον γατουλη... :(

Κρίμα... Λυπάμαι πολύ... Αντίο γατούλη...:|

Κρίμα... δυστυχώς δεν τα κατάφερε, αντίο γατούλη:cry::cry::cry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back