Κτηνίατρος έδωσε τις γάτες που πήγα για στείρωση χωρίς να με ρωτήσει

Aπίστευτο πραγματικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μου φαίνεται αδιανόητο πάντως να φέρθηκε έτσι ...... γιατρός.
Συμβουλέψου δικηγόρο και σίγουρα θα πάθει μεγάλη ζημιά, τέτοια άτομα κι ειδικά σε τέτοιο επάγγελμα δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν!!!!!!
Όπως αδιανόητο είναι να βρέθηκε κάποιος "τυχαίος", να τα πήρε!!!!
Βδομάδες και μήνες κάνουμε να βρεθεί κάποιο σπιτι για αδεσποτάκια που μαζεύουμε και κάποιος πήρε 4 γάτες έτσι?????!!!!!!!
Πολύ μυστήρια υπόθεση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα πω τα εξης.
1.παιρνουμε παντα οτι πληρωνουμε
2. το πιο πιθανο τις γατες τις κοιμησε
3. παρε την τηλεφωνο και πες της οτι θα της κανεις κατταγελεια στον κτηναιτρικο συλλογο, στη νομαρχια διευθυσνη κτηναιτρικης και θα την κυνηγισεις νομικα αν δεν σου φερει αμεσα τις γατες
παρε και την αστυνομια
θα ισχυριστεις οτι αφησες τα γατια εκει για στειρωση και ηλεκτρονικη σημανση και ειναι σηαμντικο αυτο με τη σημανση και οτι αυτη τα εξαφανησε
παρε τωρα δικηγορο και πες του βα την παρει ΤΩΡΑ ηλεφωνο. θα χεστει πανω της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σας πω κι εγώ την σκέψη μου.
Τα ζωάκια ή κοιμήθηκαν ή πραγματικά δόθηκαν εδώ ή στο εξωτερικό. Το κακό είναι πως αυτά ήταν αδέσποτα και η φίλη εκ Δανίας θα το επιβεβαιώσει πως έτσι είναι και πάνω σε αυτό θα στηριχθεί η γιατρός με την δικαιολογία πως δεν κατάλαβε, πως νόμιζε ότι μπορούσε να τα δώσει. Σ' αυτό θα στηριχθεί η Oinoaki πως πήρε κλήση από την γιατρό να τα παραλάβει.
Και κάτι άλλο που έμαθα πρόσφατα. Υπάρχει πάντα ένας εισαγγελέας υπηρεσίας που οποιοσδήποτε μπορεί να τον επισκεφτεί στο γραφείο του (μιλάω για εδώ στον Πειραιά, φαντάζομαι το ίδιο θα είναι και στη Ρόδο) και να του εκθέσει την ιστορία. Να επιμείνει πως θέλει να μάθει σε ποιους τα έδωσε η να αποδειχθεί ότι είναι ζωντανά. Ανάλογα ο εισαγγελέας είτε θα την συμβουλεύσει τι άλλο να κάνει είτε κρίνει αν χρήζει άμεσης ανταπόκρισης να της δώσει χαρτί με εντολές προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να αναλάβει πρωτοβουλία και το Αστ Τμήμα να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα της έρευνας. Το ξέρω αυτό γιατί κάποιος που δεν πλήρωνε κοινόχρηστα στην πολυκατοικία της αδελφής μου, αυτή πήγε στον εισαγγελέα και της έδωσε χαρτί για το Αστ Τμήμα της Αφεντούλη με την εντολή να κληθεί στο τμήμα αυτός που χρωστούσε κι αν αρνιόταν να πληρώσει ζητούσε την άμεση σύλληψη του και να τον φέρουν στον είσαγγελέα. Παρουσιάστηκε στο τμήμα με τα λεφτά στο χέρι.
Αν έχεις φωτο των γατιών ακόμη καλύτερα.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει κι ο τρόπος να της στείλει εξώδικο ( δυστυχώς κοστίζει 300 ευρώ ή 200) και να ζητά να την πληροφορήσει σε ποιους τα έδωσε. Είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.

απαραδεκτο και τραγικο!!!
καλύτερα να σου έλεγε ότι τελοσπάντων τα κοιμησε παρά να μην ξέρεις καααν......ημαρτον κάτι περιπτώσεις που υπάρχουν και που χειρότερα είναι κτηνίατροι.......

πολύ περίεργο ρε συ....δεν ξέρεις τι να υποψιαστείς.....
εννοείται πως δεν θα το άφηνα έτσι και επίσης πίεσε την δανέζα φίλη σου να σου πει....εκείνη ξέρει κατά την γνώμη μου!!!

θλιβερο!!!

είναι ανήκουστο αυτό που έκανε και άκρως ύποπτο...
εύχομαι τα γατουλίνια να είναι καλα..
το καλύτερο είναι να κινηθείς νομικά και να της κάνεις καταγγελία στον κτηνιατρικό σύλλογο.

Καλησπερα και απο εμενα!!!Εχω διαβασει πιο πανω να χαρακτηριζουν αυτο το γεγονος θλιβερο,ανυκουστο κ.α.Πιστευω πως δεν υπαρχει καμια λεξη που να χαρακτηριζει αυτο που νιωθω αυτη τη στιγμη.Παρολο που ειμαι μικρη πιστευω πως πρεπει να κινηθεις νομικα και ολα αυτα που αναφερθηκαν και πιο πανω.Ομως οπως ειπες και εσυ εδω ειναι Ελλαδα,ισως να μην νοιαστουν και παρα πολυ,για αυτο αν μπορεσεις και την στρημωξεις με αποδειξεςι που θα βρεις μονη σου και και μαζι με φιλοζωικες οργανωσεις.Καποιος στην προηγουμενη σελιδα ανεφερε κατι για αποδειξεις...αναρωτιεμαι πληρωσεις 40 ευρω για την στειρωση πηρες και αποδειξη και τπτ αλλο????Γιατι ή μπορει να πληρωσες παραπανω και να μην το θυμασαι να σου ειπε μια λογικη δικαιολογια και να πληρωσες κατι παραπανω ή να μην σου εδωσε αποδειξη.Βεβαια,δεν πιστευω οτι μπορεις να την στριμωξεις με μια αποδειξη για αυτο προσπαθησε να ψαρεψεις και την φιλη σου.Εχω τεραστιες υποψιες οτι κατι ξερει και δεν σου το λεει,αυτο που σου ειχε πει οτι ουτως ή αλλως αυτο δεν ηθελες να τα δωσεις......Ειναι πολυ υποπτο....Ελπιζω να μην ειπα χαζομαρες και να βοηθησα εστω και λιγο.Θα βγαλεις ακρη,αν το παλεψεις!!!!!

Σημερα Δευτερα και ακομη δεν εχω τιποτα νεοτερα για τα γατια μου.Το Σαββατο εστειλα μηνυμα στην γυναικα που εστειλε τα λεφτα και την ενημερωσα για οτι εχει συμβει.Επεσε απο τα συννεφα.Η ιδια ζητησε εξηγησεις απο την γνωστη μου και της εστειλε οτι εγω ταχα μου δεν καταλαβα καλα και οτι σημερα θα ερχοταν αυτη που υιοθετησε τα γατια μου για να την γνωρισω και να μου επιστρεψει τα κλουβια και να κανω υπομονη ως την Δευτερα.Σημερα το μεσημερι ηρθε η γνωστη μου σαν βρεγμενη γατα.Οτι τα γατια ειναι καλα και οτι αυτη η Τασουλα(η γυναικα που πηρε τα γατια,ετσι λεγεται)με γνωριζει και μπλα μπλα και οταν της εδειξα το μηνυμα της Αγγλιδας οτι θα ερχοταν σημερα η Τασουλα μου λεει,α δεν καταλαβε καλα η Αγγλιδα.Ειμαστε ολες χαζες.Της λεω αν δεν θελει να μου δωσει το τηλ.της ας της δωσει το δικο μου να επικοινωνησει αυτη μαζι μου.Μου λεει το απογευμα θα παω να παρω τα κλουβια απο την ''κτηνιατρο''και θα της το πω.Με πηρε πριν 1 ωρα τηλ/οτι η Τασουλα&η κτηνιατρος ειναι ενοχλημενες απο την σταση μου.Εγω της απαντησα οτι απλα θελω μια αποδειξη οτι τα γατια μου ειναι καλα και θα το κλεισω το θεμα εκει αλλιως παω δικαστικα.Τοτε γυρισε και μου λεει οτι η κτηνιατρος δεν θελει λεφτα,γιατι δεν θελει να βρει τον μπελα της(¨!!!)και εγω της απαντησα οτι δεν προκειται να σταματησω εκει.Αυριο το πρωι θα παει να κλουβια και οταν ερθει-την πηρα πριν 5 λεπτα τηλ.αλλα το εχει κλεισει-οτι εμενα μου αρκει και μια φωτογραφια των γατιων μου.Μιλησα και με την κτηνιατρο μου και αυτη εμεινε αφωνη,μου εδωσε και το νουμερο μιας δικηγορου,τυχαινω να την γνωριζω και ειναι πολυ φιλοζωη,και θα κανω υπομονη μεχρι αυριο......

Ωραία.. χαίρομαι που το χεις πάρει ζεστά το θέμα, είναι ανήκουστο αυτό που έγινε!!! Από τη στιγμή που δεν την εξουσιοδότησες εσύ που φρόντιζες τα γατιά να τα δώσει δεν είχε κανένα δικαίωμα!! Απλά αυτή δεν πίστευε πως θα επικοινωνούσες με δικηγόρο... της αξίζει ότι την βρει από δω και πέρα..

βεβαια θα προτιμουσα να αποφευχθει ολο αυτο αλλα δεν μου αφηνουν αλλη επιλογη..Μιλαμε για 4 γατες που καλα καλα δεν εχουν χρονισει..το καλοκαιρι μου εμφανιστηκαν και ηταν μωρακια..μονο απο την μαμα τους πιναν γαλα..το ενα ειναι αυτο στη φωτογραφια μου,το αριστερο..η μπεμπα μου την ειχα μεσα...

Πάντως πιστεύω ότι έπρεπε να έχεις πάει ήδη στον εισαγγελέα και να έχεις καταγγείλει την εν λόγω γιατρό στον σύλλογο...
Κακώς ασχολείσαι με το τι λένε...

Βάση νέου νόμου πρεπει πριν τα δωσει για υιοθεσία να τα εχει τσιπαρει αρα να εχει ακταχωρησει τα ονοματα των ιδιοκτητων και 2 να εχει συνταξει συμβολαια υιοθεσιας.
το οτι ειναι αδεσποτα τα ζωα δεν σημαινει οτι μπορουν να διακινουνται παρανομα δεξια αριστερα , ποσο μαλλον απο κτηνιατρο με αδεια....

Γεννημένη δικηγόρος παιδί μου...
Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό:D:D

Τι πράγματα είναι αυτά Χριστέ μου????
Νομίζω ότι τα βήματα πρέπει να είναι τα εξής:
1. Τα γατιά τα έδωσες για στείρωση και ηλεκτρονική σήμανση, προκειμένου σε συνεννόηση με κάποια φιλοζωική να μπορέσεις να τα δώσεις για υιοθεσία.
2. Καταγγελία στον Κτηνιατρικό Σύλλογο, στον οποίο υπάγεται η εν λόγω κυρία.
3. Εισαγγελέας (είναι και το πιο βασικό). Ζήτα από την Δικηγόρο να σε καθοδηγήσει για το που καιπότε θα τον βρεις και με δυό απλά λόγια εξήγησε του το συμβάν. Ζήτησε του να σου δώσει χαρτί για το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να καλέσουν την κτηνίατρο για συστάσεις. Αν και πάλι δεν σου δώσει πίσω τις γάτες σου, μάλλον κάτι κακό έχει συμβεί. Μπορεί να φαίνεται λίγο ξένο το να πας στον Εισαγγελέα αλλά στην πραμγατικότητα δεν είναι τίποτα. Θα του εξηγήσεις το συμβάν και αυτός θα καταλάβει και θα κινηθεί αρμοδίως.
Μην το αμελείς άλλο, μην αφήσεις να περάσει άλλη μέρα. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να επικοινωνήσεις μαζί τους, οι κυρίες μας έδειξαν πολύ καλή ήδη και το ποιόν και τις προθέσεις τους. Μιλάμε για τα γατάκια σου, που φρόντιζες και πάλευες για το καλύτερο για αυτά. Μην αφήσεις άλλη μέρα να περάσει.

Νομίζω κι εγώ πως δεν θα βγάλεις άκρη με το τι λένε, πως προσπαθούν να σε πείσουν κλπ κλπ.
Η γενικότερη στάση τους εμένα μου φαίνεται και περίεργη κι ανεξήγητη.
Οπότε καλύτερα να επικοινωνήσεις με την δικηγόρο ώστε να ξέρεις τι μπορεί να γίνει.
Από την στιγμή που είναι και φιλόζωη, θα έχει μια περισσότερη ευαισθησία για το θέμα.

Θα ήθελα απλά να προσθέσω επειδή είδα μια ανησυχία στο πιο πάνω μύνημα σου ,αν θα σε πάρει στα σοβαρα ο εισαγγελέας.
Θα πας κι εσυ με μια αναλογη σοβαροτητα χωρις κάποια αμφιβολία μέσα σου.Αφού έχεις συμβουλευτεί πρώτα δικηγόρο.
Η αλήθεια είναι οτι αυτες τις υποθέσεις τις βαριούνται, ειναι χαρτούρα, και δεν τις θεωρούν σημαντικές , όμως βάση νόμου ακόμη και αυτά τα γατάκια έχουν δικαίωμα του να είναι ασφαλή μέσα σε αυτό το κράτος κι εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε αυτό το διακαιώμα...
χαράς την ψυχραιμία σου πάντως, εγώ θα την είχα τραμπουκίσει την κτηνίατρο και αθ είμασταν στα δικαστήρια για άλλη κατηγορία...
Καλή επιτυχία εύχομαι και μη φοβάσαι τίποτα... αναμένουμε με αγωνία νέα...

Τι εγινε; Ειχαμε καμια εξελιξη;

έλα ντε κι εγώ αγωνιώ.

?????? καμία εξέλιξη??? μαθατε τπτ??

Για να ξεδιαλύνουν τα παγματα για το ποια αρμόδια αρχή αναλαμβάνει αν διώξει ποινικά αδικήματα που γίνονται είς βάρος των ζώων όριστε οι τελευταίες εξελίξεις :
Μετά από την αβεβαιότητα και την σύγχυση που προκάλεσε στην φιλοζωική κοινότητα η περ. ιδ του άρθρου 1 του νόμου 4039/2012, που μοιάζει να απαλλάσσει την ΕΛ.ΑΣ. από το καθήκον της να επεμβαίνει σε περίπτωση κακοποίησης ζώου, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία επικοινώνησε με την Εισαγγελία Αθηνών. Κατέθεσε την ανησυχία της και ζήτησε από την Προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ.Ελένη Ράικου να γνωμοδοτήσει σχετικά. Όπως διαβεβαίωσε η κυρία Ράικου, ο Ποινικός Κώδικας είναι σαφής και ορίζει ρητά ότι: Η καταρχήν αρμόδια αρχή που διαπιστώνει παραβάσεις είναι και παραμένει η Ελληνική Αστυνομία.
Προς ενίσχυση αυτού και για να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση, πήρε την απόφαση και όρισε υπεύθυνο εισαγγελέα για τα αδικήματα κατά των ζώων.
Αρμόδια εισαγγελέας για τις παραβάσεις που αφορούν την προστασία των ζώων ορίστηκε η κ. Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back