Κυνήγι και κυνηγοί

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Θέλω να σας μεταφέρω μερικές από τις πιο φρικιαστικές ιστορίες, που μας διηγήθηκε ένας φίλος Δασονόμος, σχετικά με τους κυνηγούς.
1η ιστορία: Oι κυνηγοί πληρώνουν μεγάλα ποσά (στο κράτος φυσικά) για να μπουν σε περιοχές με διάφορα θηράματα τα οποία δεν είναι original ζώα και πουλιά. Προέρχονται από εκτροφές σε αιχμαλωσία και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθερα στο δάσος, για να πάνε οι κυνηγοί να τα σκοτώσουν. Πολλά από τα ζώα αυτά ζευγαρώνουν με τα άγρια με αποτέλεσμα πολλά είδη, όπως η μοναδική άγρια πέρδικα της Ελλάδας να έχουν εκφυλιστεί.
2η ιστορία: Τα ελάφια (προερχόμενα από εκτροφεία φυσικά) δεν τα αφήνουν ελεύθερα, γιατί είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να σκοτωθούν. Γι' αυτό τα έχουν σε κλουβιά. Έτσι όταν κάποιος θέλει να "κυνηγήσει" ελάφι, πληρώνει, "παίρνει θέση" μπροστά στο κλουβί με το ελάφι, ανήγει η πόρτα του κλουβιού και ΜΠΑΜ! Κάποιο από αυτά τα ελάφια κατάφερε να το σκάσει και τώρα δεν πρόκειται να το βρει κανείς.
3η ιστορία: O φίλος μας, ο Δασονόμος, πέτυχε μια φορά μια παρέα κυνηγών να χαζογελούν πάνω από ένα ζαρκάδι που είχαν μισοσκοτώσει. Το ζαρκάδι είχε δακρύσει (δακρύζουν όπως και οι άνθρωποι) και έσκουζε, γι αυτό και ο φίλος μας ρώτησε "Μα γιατί δεν το αποτελειώνετε?" Η απάντηση ήταν ότι διασκέδαζαν με το θέαμα.
4η ιστορία: Έχουν βρεθεί 2 φορές μέχρι τώρα από τους Δασονόμους, δύο σκοτωμένοι (κατά λάθος προφανώς) κυνηγοί. Τους σκότωσαν και τους παράτησαν εκεί άλλοι κυνηγοί για να αποφύγουν ποινές.

Παρ΄όλη τη βαρβαρότητα του πράγματος το κυνήγι ως "σπορ" έχει πολλούς οπαδούς, το δε κράτος πολλά έσοδα και συμφέρον να συντηρεί μια τέτοια κατάσταση.
Αυτά! Εγώ δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΚΥΝΗΓΙ

Αυτό με τα έσοδα του κράτους ισχύει απόλυτα, γι'αυτό δεν πρόκειται ποτέ να απαγορεύσει το κυνήγι! Ορίζει μόνο τις κυνηγετικές περιόδους, τις οποίες κάποιοι κυνηγοί τηρούν και άλλοι παρανομούν.
Ο πεθερός μου είναι κυνηγός από παλιά (τηρεί όμως σχολαστικά τους κανονισμούς και σκοτώνει -σπανίως- αποκλειστικά λαγούς) και όσους καβγάδες κι αν κάναμε στο παρελθόν για το θέμα θεωρεί ότι δεν κάνει κακό. Βρίσκει το κυνήγι φυσικό.
Ήταν κάποτε, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ο άνθρωπος είναι και σαρκοφάγος (πολλοί μόνο!) και το κυνήγι ήταν απαραίτητο για την επιβίωσή του!
Δεν αναφέρομαι μόνο στην εποχή των σπηλαίων, αλλά και σε χαλεπούς καιρούς περασμένων δεκαετιών. Τα πράγματα άλλαξαν πολύ όμως στην εποχή μας, τα εκτρεφόμενα ζώα και η προσφερόμενη τροφή είναι σε υπεραφθονία -πόσο θα φάμε πια;- και το κυνήγι έχει μετατραπεί σε άθλημα και διασκέδαση!
Αυτά που περιγράφεις Ισμήνη τα καταδικάζουν και οι ίδιοι οι κυνηγοί γενικά στην επίσημη εκπροσώπησή τους (και ο πεθερός μου ουσιαστικά, που παραπονιέται για τα "οργανωμένα ταξίδια κυνηγών" που έχουν αφανίσει π.χ. τα θηράματα στον Έβρο, μέχρι και από Κύπρο έρχονται...), αλλά στην Ελλάδα ποιος να εφαρμόσει τους νόμους; Τρύπες πολλές... Άμα είσαι σάπιος μέσα σου, θα το δείξεις ό,τι κι αν κάνεις: και δάσκαλος, και γιατρός, και ..., και... και κυνηγός ακόμα!
Γνωρίζοντας τον πεθερό μου, που θεωρώ από τους καλύτερους ανθρώπους -κι ας διαφωνώ με το κυνήγι και δεν τρώω ποτέ το λαγό- δεν μπορώ πια να είμαι απόλυτη!
Όπως και με τη χορτοφαγία. Δε θεωρώ κακό όποιον τρώει κρέας (στην εφηβεία ήμουν χορτοφάγος και έβλαψα τον εαυτό μου). Τρώω κι εγώ ελάχιστο (μόνο στήθος κοτόπουλου και ψαρονέφρι) κι αυτό όχι πια από ιδεολογία αλλά γιατί έτσι κι αλλιώς δε μ'αρέσει το κρέας!
Είχαμε χθες μια μικρή συζήτηση γι'αυτό με την Όλγα Veggie (γεια σου Όλγα! :)).
Ο άνθρωπος χρειάζεται τροφή και λίγοι μπορούν να τραφούν μόνο με χορταρικά! Δεν είναι από τη φύση του χορτοφάγος, όπως π.χ. η αγελάδα. Κι οι αγαπημένες μας γάτες είναι σαρκοφάγες και κυνηγοί! Μην ξεχνάμε τελικά ότι ανήκουμε κι εμείς στα ζώα και είμαστε πολλοί και ....πολυποίκιλοι θα έλεγα! Φυσικά και έχουμε εξελιχθεί, μεταλλαχθεί, πες το όπως θες.
Εγώ δε νιώθω καθόλου κυνηγός, άλλοι όμως;
Ωραίο το θέμα που άνοιξες, έχω όμως την εντύπωση ότι όσοι μπαίνουν εδώ (99,99% γατόφιλοι/ζωόφιλοι) δεν είναι κυνηγοί για να τ'ακούσουν και να διορθωθούν.
Αυτοί που περιέγραψες είναι ακραίοι και δε θα ίδρωνε το αυτί τους ό,τι και να διάβαζαν, ό,τι και να τους έλεγαν.:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Αυτό με τα έσοδα του κράτους ισχύει απόλυτα, γι'αυτό δεν πρόκειται ποτέ να απαγορεύσει το κυνήγι! Ορίζει μόνο τις κυνηγετικές περιόδους, τις οποίες κάποιοι κυνηγοί τηρούν και άλλοι παρανομούν.
Ο πεθερός μου είναι κυνηγός από παλιά (τηρεί όμως σχολαστικά τους κανονισμούς και σκοτώνει -σπανίως- αποκλειστικά λαγούς) και όσους καβγάδες κι αν κάναμε στο παρελθόν για το θέμα θεωρεί ότι δεν κάνει κακό. Βρίσκει το κυνήγι φυσικό.
Ήταν κάποτε, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ο άνθρωπος είναι και σαρκοφάγος (πολλοί μόνο!) και το κυνήγι ήταν απαραίτητο για την επιβίωσή του!
Δεν αναφέρομαι μόνο στην εποχή των σπηλαίων, αλλά και σε χαλεπούς καιρούς περασμένων δεκαετιών. Τα πράγματα άλλαξαν πολύ όμως στην εποχή μας, τα εκτρεφόμενα ζώα και η προσφερόμενη τροφή είναι σε υπεραφθονία (πόσο θα φάμε πια;) και το κυνήγι έχει μετατραπεί σε άθλημα και διασκέδαση!
Αυτά που περιγράφεις Ισμήνη τα καταδικάζουν και οι ίδιοι οι κυνηγοί γενικά στην επίσημη εκπροσώπησή τους (και ο πεθερός μου ουσιαστικά, που παραπονιέται για τα "οργανωμένα ταξίδια κυνηγών" που έχουν αφανίσει π.χ. τα θηράματα στον Έβρο, μέχρι και από Κύπρο έρχονται...), αλλά στην Ελλάδα ποιος να εφαρμόσει τους νόμους; Τρύπες πολλές... Άμα είσαι σάπιος μέσα σου, θα το δείξεις ό,τι κι αν κάνεις: και δάσκαλος, και γιατρός, και ..., και... και κυνηγός ακόμα!
Γνωρίζοντας τον πεθερό μου, που θεωρώ από τους καλύτερους ανθρώπους -κι ας διαφωνώ με το κυνήγι και δεν τρώω ποτέ το λαγό- δεν μπορώ πια να είμαι απόλυτη!
Όπως και με τη χορτοφαγία. Δε θεωρώ κακό όποιον τρώει κρέας (στην εφηβεία ήμουν χορτοφάγος και έβλαψα τον εαυτό μου). Τρώω κι εγώ ελάχιστο (μόνο στήθος κοτόπουλου και ψαρονέφρι) κι αυτό όχι πια από ιδεολογία αλλά γιατί έτσι κι αλλιώς δε μ'αρέσει το κρέας!
Είχαμε χθες μια μικρή συζήτηση γι'αυτό με την Όλγα Veggie (γεια σου Όλγα! :)).
Ο άνθρωπος χρειάζεται τροφή και λίγοι μπορούν να τραφούν μόνο με χορταρικά! Δεν είναι από τη φύση του χορτοφάγος, όπως π.χ. η αγελάδα. Κι οι αγαπημένες μας γάτες είναι σαρκοφάγες και κυνηγοί! Μην ξεχνάμε τελικά ότι ανήκουμε κι εμείς στα ζώα και είμαστε πολλοί και ....πολυποίκιλοι θα έλεγα! Φυσικά και έχουμε εξελιχθεί, μεταλλαχθεί, πες το όπως θες.
Εγώ δε νιώθω καθόλου κυνηγός, άλλοι όμως;
Ωραίο το θέμα που άνοιξες, έχω όμως την εντύπωση ότι όσοι μπαίνουν εδώ (99,99% γατόφιλοι/ζωόφιλοι) δεν είναι κυνηγοί για να τ'ακούσουν και να διορθωθούν.
Αυτοί που περιέγραψες είναι ακραίοι και δε θα ίδρωνε το αυτί τους ό,τι και να διάβαζαν, ό,τι και να τους έλεγαν.:mad:
Ο φιλος Δασσονόμος, εργάζεται σε περιοχή σχετικά κοντά στην Αττική και ο κόσμος που επισκέπτεται το μέρος είναι στην πλειοψηφία "κυριλέ" κυνηγοί από την Αθήνα. Διαθέτουν συνήθως ακριβά τζιπ, κυνηγετικά ρουχαλάκια, κ.α. "αξεσουάρ. Δηλαδή δεν ανήκουν στην κατηγορία των "παραδοσιακών κυνηγών". Και όχι το θέμα δεν έχει να κάνει με την κρεατοφαγία (κι εγώ τρώω κρέας εξάλλου) αλλά με την υπερβολή. Δηλαδή με ένα "χόμπυ" που δεν έχει να κάνει με τις "πρωτόγονες καταβολές" μας, αλλά με μια μανία για επίδειξη (πολλοί από αυτούς κρεμάνε τα σκοτωμένα πουλιά στα αυτοκίνητα τους μετά), αλλά και τη ματαιότητα του πράγματος αφού τα ζώα αυτά είναι στην πλειοψηφία τους προϊόντα εκτροφών. Άρα θα μπορούσαν να έχουν σκοτωθεί με πιο ανώδυνο τρόπο....:/: Και σε ότι αφορά τη χαρά του κυνηγιού να παραθέσω άλλο περιστατικό (από την ίδια πηγή): Hλικιωμένος κύριος, με ακριβό τζιπ, και αλβανό οδηγό επισκέπτεται συχνά το μέρος για κυνήγι. Με μια λεπτομέρεια: Ο ίδιος παραμένει στη θέση του συνοδηγού και δίνει εντολές στον Αλβανό οδηγό για να σκοτώνει πουλιά.
Και ναι το ξέρω ότι αυτοί οι τύποι είναι ακραίοι και δεν θα ίδρωνε το αυτί τους (και θα γελούσαν και μαζί μου), αλλά ήθελα απλώς να τα μοιράσω με ζωόφιλους αυτά που άκουσα....

Έχεις δίκιο!
Αυτοί είναι ειδική κατηγορία "κυνηγών". :mad: Τρομάρα τους... Θα τους άξιζε να είναι στη θέση των θηραμάτων. Έχεις δει την ταινία με τους πιθήκους;

Εγώ έγραψα και για τους "άλλους" για να υπάρχει ισορροπία. Κι αφού γνωρίζω τουλάχιστον 2-3 παραδοσιακούς...

εγω παντως οταν βρω ξωβεργα παω κ τα χαλαω

Αυτή η παρέα που χαζογελούσε πάνω από το ελάφι, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί στη θέση του τη σήμερον ημέρα. Δόξα το θεό από τροχαία σκίζουμε και το να βρεθεί κανείς να γλείφει την άσφαλτο είναι από τα πιο εύκολα πράγματα. Πας λοιπόν από πάνω του και του λες ΄΄Δεν φαντάζεσαι τι διασκεδαστικό θέαμα που μου προσφέρεις. Θυμάσαι τη διασκέδαση με το ελάφι; δεν πιάνει μια… εσύ είσαι το κάτι άλλο όλα τα λεφτά όπως λένε΄΄

Τη μεγαλύτερη πλάκα οι κυνηγοί την έχουν όταν σκοτώνονται μεταξύ τους υπό την επήρεια της αρχής ότι κινείται το πυροβολώ.

Ο άλλος δε ο ηλίθιος, μια μέρα από τον Αλβανό θα το βρει, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην του κάνει καμιά απατεωνιά, οπότε θα του την ανάψει και θα΄ναι όλη δική του. Κι αυτός καλό θέαμα θα προσφέρει.

Ολους αυτούς τους αρρωστημένους δολοφόνους, είναι να τους μαζέψει κανείς και να τους πάει να τους αμολήσει σε ένα ποτάμι με κροκόδειλους χε χε χε χε….
Λοιπόν αυτοί, εκτονώνουν δολοφονικά ένστικτα και είμαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχαν άλλα ζώα θα σκότωναν με τον ίδιο τρόπο ανθρώπους. Και θα το έκαναν με τη συναίνεση του κράτους γιατί θα αποκόμιζε κέρδη, κι εγώ κι εσείς θα ήμασταν όλοι τα όντα που θα σκοτώνονταν για το χαβαλέ της αφρόκρεμας και της κοινωνίας του σαβουαρ βιβρ. Και μην νομίζετε ότι εκτονώνονται όσο θα ήθελαν…πολύ θα τους άρεσε να είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν σε ανθρώπους γιατί έχουν βαρεθεί όλο τα ίδια.

Πάντως έχω δει κυνηγούς εδώ στα μέρη μας να κρατάνε το τουφέκι με μια λαγνεία εντυπωσιακή. Μου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν ταυτίσει το τουφέκι με το πέος και τα σκάγια με το σπέρμα. Ρε μήπως λειτουργεί στο υποσυνείδητό τους, το ένα ως προέκταση του άλλου;

να πω και εγώ την άποψη μου, δεν καταδικάζω το κυνήγι, καταδικάζω τους αιομοβόρους κυνηγούς που πανε οργανωμένα και ρημάζουν πολλά ζώα και μετα γελάνε και τα παρουσι=άζουν στους φίλους, αγιοράζουν όπλα , καλύτερα όπλα απο πριν και τα επιδεικνύουν, και εγώ είμαι κυνηγός αλλά πηγαίνω μόνος μου για κυνήγι, βαράω πουλια.

Πολλοί κυνηγοί, δεν είναι ότι ρημάζουν πολλά ζώα, φέρονται και απάνθρωπα στα σκυλία τους.
Αν κάποιο φοβηθεί τον ήχο του πυροβολησμού το εκτελούν επί τόπου.:mad: .

Αρχική Δημοσίευση από Ελένη:
Πολλοί κυνηγοί, δεν είναι ότι ρημάζουν πολλά ζώα, φέρονται και απάνθρωπα στα σκυλία τους.
Αν κάποιο φοβηθεί τον ήχο του πυροβολησμού το εκτελούν επί τόπου.:mad: .
Ναι και στις παρέες ορκίζονται ότι αγαπούν τα σκυλιά πιο πολύ κι από τα παιδιά τους.

εγω παντως τον τομμυ μας τον αγαπουσα παρα πολυ κ ασ ηταν ποιντερ κυνηγητικο κ δεν ειχε παει ποτε για κυνηγει γιατι φοβοταν τους πυροβολισμους πεθανε στα βαθυα του γεραματα 20 ετων

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Μου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν ταυτίσει το τουφέκι με το πέος και τα σκάγια με το σπέρμα. Ρε μήπως λειτουργεί στο υποσυνείδητό τους, το ένα ως προέκταση του άλλου;

Τελικά νομίζω πως ο Θανάσης έχει δίκιο...Κάτι τέτοιο θα τους έλεγε κι ένας καλός ψυχίατρος:P .

"Πολλοί κυνηγοί, δεν είναι ότι ρημάζουν πολλά ζώα, φέρονται και απάνθρωπα στα σκυλία τους.
Αν κάποιο φοβηθεί τον ήχο του πυροβολησμού το εκτελούν επί τόπου."
Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τα παρατάνε. Έχω δει πολλά κυνηγόσκυλα παρατημένα και σκελετωμένα από την ασσιτία σε περιοχές που κυνηγούν. Ναι η αγάπη για τα σκυλιά τους μάρανε...ή για τη φύση...:P Κι ας ισχυρίζονται πώς διατηρούν και την οικολογιή ισσοροπία! Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε!

"να πω και εγώ την άποψη μου, δεν καταδικάζω το κυνήγι, καταδικάζω τους αιομοβόρους κυνηγούς που πανε οργανωμένα και ρημάζουν πολλά ζώα και μετα γελάνε και τα παρουσι=άζουν στους φίλους, αγιοράζουν όπλα , καλύτερα όπλα απο πριν και τα επιδεικνύουν, και εγώ είμαι κυνηγός αλλά πηγαίνω μόνος μου για κυνήγι, βαράω πουλια."
Γιάννη αν απλώς πήγαινες μια βόλτα στο δάσος και άκουγες τα πουλιά να κελαηδούν?

Ας μας γράψει ο κατά τ'άλλα ζωόφιλος φίλος μας Γιάννης, τι είδους ακριβώς ικανοποίηση ή διασκέδαση νιώθει σκοτώνοντας ένα ανυπεράσπιστο πουλάκι;
Κάποτε σκότωναν από ανάγκη, για την επιβίωση, τώρα γιατί; Υπάρχουν χιλιάδες άλλα χόμπυ ν'ασχοληθεί κανείς κι αν του αρέσουν τα όπλα, υπάρχει κι η σκοποβολή κι η ελεύθερη σκοποβολή με τους δίσκους. Αλλά τα πουλάκια, τις ψυχούλες που δεν πειράζουν κανέναν; Γιατί Γιάννη; Μπορείς να δώσεις μια απάντηση σε παρακαλώ;

Καποτε ο ανθρωπος για να ζηση επρεπε να βγη εξω απο την σπηλια του και να κυνηγηση για να χει το κρεας , το δερμα , το λιπος που ηταν απαραιτητα για την επιβιωση σε κεινα τα σκληρα κρυα χρονια. Απο τοτε ο ανθρωπος περασε απο πολλα σταδια και περιπετειες και το κυνηγι του το βρισκει στα κρεοπωλεια και στα super market το δε δερμα του σε καποιο οικο που πουλαει γουνες. Εχει μεινει λεει το ενστικτο του κυνηγου μεσα του ομως γι αυτο και κυνηγαει ακομα στα δαση οτι του προκυψει. Την αισθηση του να αισθανεται δυνατος, κυριαρχος της φυσης .Στην Αφρικη το 19ο αιωνα υπηρχαν χιλιαδες ελεφαντες ,λιονταρια κ.λ Μια το ελεφαντοδοτο μια η επειδειξη δυναμης στα αγρια ζωα ο ανθρωπος κατορθωσε να μειωση τον πλυθυσμο αυτων των ζωων στα ορια του αφανισμου. Ειμαστε κυριαρχοι πλεον και στεκομαστε πανω σε ενα αφανισμενο πλανητη απο πολλες αποψεις στο ζωικο αλλα και στο φυτικο περιβαντολογικο βασιλειο. Να μας χαιρομαστε! Το ιδιο αυτο ενστικτο βγαζουν και οι κυνηγοι Τωρα ποσο απαραιτητο ειναι? για μενα δεν ειναι αλλα αυτο δεν θα αλλαξη την κατασταση .Ο ανθρωπος θα θελει να δειξη την κυριαρχια του και τωρα και μετα οταν πια δεν θα χει να κυνηγαει γιατι θα χει αφανιση τα παντα. Μετα μαλον θα κυνηγαει ο ενας τον αλλον και ετσι θα συνεχιζει να ικανοποιη αυτο το ενστικτο και στο τελος οπως λεει και το τραγουδι θα στρεψει το μαχαιρι στον εαυτο του. Αν δεν το χει κανει ιδη!

Αρχική Δημοσίευση από memy:
Ας μας γράψει ο κατά τ'άλλα ζωόφιλος φίλος μας Γιάννης, τι είδους ακριβώς ικανοποίηση ή διασκέδαση νιώθει σκοτώνοντας ένα ανυπεράσπιστο πουλάκι;

Κάποτε σκότωναν από ανάγκη, για την επιβίωση, τώρα γιατί; Υπάρχουν χιλιάδες άλλα χόμπυ ν'ασχοληθεί κανείς κι αν του αρέσουν τα όπλα, υπάρχει κι η σκοποβολή κι η ελεύθερη σκοποβολή με τους δίσκους. Αλλά τα πουλάκια, τις ψυχούλες που δεν πειράζουν κανέναν; Γιατί Γιάννη; Μπορείς να δώσεις μια απάντηση σε παρακαλώ;

Απαντώ γιατί έχω την εντύπωση ότι αναφέρεστε σε εμένα.

Πώς σας πέρασε η ιδέα ότι θα μπορούσα να υπερασπιστώ ένα τόσο βάρβαρο, αιμοσταγές, απάνθρωπο και φρικιαστικό σπορ; Το κυνήγι σήμερα είναι ένα σπορ. Δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη του ανθρώπου (εκτός ίσως από αυτή να βλέπει αίμα να ρέει). Ειλικρινά δεν ξέρω πώς ακόμη στις μέρες μας έχει τόσους πολλούς οπαδούς, ακόμα και σε πολιτισμένες χώρες. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, μαζεύονται καμιά εικοσαριά νταήδες, με καμιά πενηνταριά σκυλιά και αμολάνε μια αλεπουδίτσα και τρέχουν να την πιάσουν. Άβυσσος η συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους!

Εκτός αυτών, η προσωπική μου εμπειρία από την επαγγελματική συναναστροφή μου με κυνηγούς είναι ότι πρόκειται για τους χειρότερους ιδιοκτήτες σκύλων. Δεν τους ταΐζουν σωστά για να κυνηγάνε καλά, δεν τους κάνουν όλα τα εμβόλια για να κυνηγάνε καλά, δεν τους δίνουν κάποια φάρμακα για να κυνηγάνε καλά. Το μόνο κριτήριο είναι αν θα κυνηγάνε καλά. Δίνουν συχνά μια μικρή περιουσία για να αποκτήσουν ένα σκύλο και αν πάθει κάτι και δεν μπορεί να κυνηγήσει τον πετάνε. Συχνά δε, όταν χρειάζεται ευθανασία ο σκύλος τους, προτιμούν να τον παρατήσουν να πεθάνει μόνος του. Λυπούνται ακόμα και μια σφαίρα στο κεφάλι...

Το κυνήγι είναι από τα λίγα πράγματα με τα οποία είμαι προκατειλημμένος αρνητικά.

Απαντώ γιατί έχω την εντύπωση ότι αναφέρεστε σε εμένα.

Πώς σας πέρασε η ιδέα ότι θα μπορούσα να υπερασπιστώ ένα τόσο βάρβαρο, αιμοσταγές, απάνθρωπο και φρικιαστικό σπορ; Το κυνήγι σήμερα είναι ένα σπορ. Δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη του ανθρώπου (εκτός ίσως από αυτή να βλέπει αίμα να ρέει). Ειλικρινά δεν ξέρω πώς ακόμη στις μέρες μας έχει τόσους πολλούς οπαδούς, ακόμα και σε πολιτισμένες χώρες. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, μαζεύονται καμιά εικοσαριά νταήδες, με καμιά πενηνταριά σκυλιά και αμολάνε μια αλεπουδίτσα και τρέχουν να την πιάσουν. Άβυσσος η συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους!

Εκτός αυτών, η προσωπική μου εμπειρία από την επαγγελματική συναναστροφή μου με κυνηγούς είναι ότι πρόκειται για τους χειρότερους ιδιοκτήτες σκύλων. Δεν τους ταΐζουν σωστά για να κυνηγάνε καλά, δεν τους κάνουν όλα τα εμβόλια για να κυνηγάνε καλά, δεν τους δίνουν κάποια φάρμακα για να κυνηγάνε καλά. Το μόνο κριτήριο είναι αν θα κυνηγάνε καλά. Δίνουν συχνά μια μικρή περιουσία για να αποκτήσουν ένα σκύλο και αν πάθει κάτι και δεν μπορεί να κυνηγήσει τον πετάνε. Συχνέ δε, όταν χρειάζεται ευθανασία ο σκύλος τους, προτιμούν να τον παρατήσουν να πεθάνει μόνος του. Λυπούνται ακόμα και μια σφαίρα στο κεφάλι...

Το κυνήγι είναι από τα λίγα πράγματα με τα οποία είμαι προκατειλημμένος αρνητικά.
Αναφερεται στον giannipolo (πισω σελιδα)!!!

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Αναφερεται στον giannipolo (πισω σελιδα)!!!

Ευχαριστώ για την επισήμανση και συγγνώμη memy. Πάντως η απάντησή μου ισχύει.

Να ενα ακομη θεμα που συμφωνω με τον isavva ( για δες και δε το περιμενα να το πω αυτο)!!!( και τον θαναση) Ετυχε να συναναστραφω με κυνηγους, και δεν φερονται ασχημα μονο στα σκυλια τουα αλλα και στα οπαιδια και τη γυναικα τους και αν δειτε στο παρελθον τους δεν εμαθαν να φερονται ποτε σωστα σε κανεναν πολοι ειχαν μπαπακυνηγο που τους επερνε μαζι και τους αναγκαζε να μαθουν να σκοτωνουν και να ευχαριστιουνται ετσι και δυστυχως λογω ταυτισης το διαιωνιζουν. Προσωπικα αν δω ανθρωπο να διασκεδαζει με ζωο ξυπναει μεσα μου το.. κτηνος, και εννοειτα οτι θα φερω στο κεφαλι οποιουδηποτε τον φασιανο η λαγο που θα μου φερει....τι να κανουμε στον καθενα ορισμενα θεματα προξενουν εντονες αντιδρασεις αυτο ειναι το δικο μου οπως και η καθε κακοποιηση και ο σαδισμος γενικοτερα...

πληροφοριακα υποτιθεται οτι οποιος περνει αδεια οπλοφοριας και οπλοκατοχης περναει ψυχιατρικα και ψυχολογικα τεστ αλλα δυστυχως οπως πολλα στην ελλαδα δεν γινονται σωστα αυτα τις περισοτερες φορες αφηστε που ο καθενας εχει κι εναν κρητικο γνωστο... χωρις να θελω να θιξω τη κρητη απλα εκει εχουν σχεδον ολοι.

Δεν έχω φάει ποτέ στην ζωή μου κυνήγι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα φάω κάτι που πριν λίγες ώρες πέταγε ή έτρεχε ελεύθερο σ'έναν αγρό. Για να μην υπερβάλω, έχω φάει για πρώτη φορά πρόσφατα αγριογούρουνο και για να πω την αλήθεια μ'άρεσε. Αλλά μέχρι εκεί. Έχω σκοτωθεί και δεν μιλιώμουν με τον άδελφό το πατέρα μου, ο οποίος είχε πάρει ένα κυνηγόσκυλο σκέτο κουκλί, ένα ιρλανδέζικο σεττερ κι επειδή δεν του βγηκε καλό το είχε παρατήσει δεμένο σ'ενα δένδρο στο χωριό νηστικό και χωρίς νερό. Ο πατέρας μου το΄χε βρει και θεώρησε σωστό, χωρίς να τον ρωτήσει, να το δώσει σε μια οικογένεια με παιδάκια για κατοικίδιο. Ο θείος είχε γίνει έξαλλος! Προτιμούσε να το αφήσει να πεθάνει γιατί ήταν "Αχρηστο και κριμα τα λεφτα που είχε δώσει!" Αυτή τη λογική έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Τα σκυλιά τους είναι κτήμα τους και όταν δεν τα χρειάζονται τα εγκαταλέιπουν ή τα πυροβολούν στο κεφάλι. Το έχω ακούσει κι αυτό! Άλλη μια φορά Σεπτέμβρης ή Οκτώβρης ήταν εποχή κυνηγιού, πηγαίνοντας Κεφαλονιά μέσα στο παρκινγ του πλοιου που κατέβηκα να πάρω κάτι από το αυτοκίνητο, υπήρχαν σ'ενα κουτί πίσω από ένα τζιπ 2-3 σκυλάκια. Το κουτί ήταν πολύ μικρό, με το ζόρι να χώραγε όρθιο ένα σκύλο. Είχε μερικές τρυπες για αέρα κι αυτο΄ήταν όλο. Διαμαρτυρήθηκα στο λογιστήριο του πλοίου και απαίτησα μαζί με την αδελφή μου να φωνάξουν αυτόν που τα είχε και να τα βγάλει στο κατάστρωμα στον ειδικό χώρο με τα σπιτάκια για τους σκύλους. Όπως κι έγινε! Μόνο που για το ένα από αυτά ήταν ήδη αργά.... Μην αντέχοντας το στριμωξίδι και την ζέστη, ποιος ξέρει από που ερχόντουσαν κι όλας, αν σκεφτείς ότι το πλοιο έφευγε από Κυλήνη, το καημένο δεν άντεξε. Αυτός έδειχνε οταν τον έβριζε όλος ο κόσμος που είχε μαζευτεί πολύ στεναχωρημένος, αλλά δεν ξέρω αν ήταν επειδή πέθανε ο σκυλάκος ή επειδή στο επικειμενο κυνήγι θα είχε ένα κυνηγόσκυλο λιγότερο....:mad: :mad: :mad:

Διαμαρτυρήθηκα στο λογιστήριο του πλοίου και απαίτησα μαζί με την αδελφή μου να φωνάξουν αυτόν που τα είχε και να τα βγάλει στο κατάστρωμα στον ειδικό χώρο με τα σπιτάκια για τους σκύλους. Όπως κι έγινε!
Θέλω να πω ότι νοιώθω θαυμασμό για το θάρρος σας

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back