Κυνήγι και κυνηγοί

Προσωπικά τα βάζω ΚΑΙ με τους ψαράδες, ναι. Και προσοχή: δε μιλάω για αυτούς που το έχουν επάγγελμα κι είναι απόλυτα νομοταγείς και το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους. Μιλάω για τους άλλους που το έχουν χόμπυ. Έχω χόμπυ να σκοτώνω ένα ζώο. Έχω χόμπυ ν'αφαιρώ μια ζωή, ένα δημιούργημα του Θεού και της φύσης. Ωραίο χόμπυ...:down:
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα Μεμυ. Σε πληροφορώ ότι οι επαγγελματίες είναι ικανοί να ξεκληρήσουν όλο το ζωικό βασίλειο της θάλασσας σε ελάχιστες ώρες. Χρησιμοποιούν δυναμίτη, δίχτυα από τα οποία δεν ξεφεύγει τίποτα κλπ.
Αντιθέτως ο "χομπίστας" ψαράς, θα πάει στην παραλία θα βγάλει την πετονίτσα του ή θα ρίξει το δυχτάκι του ή θα πάρει το ψαροντούφεκό του και θα πιάσει 2-3 ψαράκια τα οποία μετά θα φάει με τους φίλους του. Είναι πια τόσο κατακριτέο αυτό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με τη rotonda:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπικά, διαφωνώ κι εγώ με το κυνήγι. Δεν θα 'παιρνα ποτέ ένα τουφέκι να χτυπήσω κάτι ζωντανό. Παρ' όλα αυτά όμως, όσο κι αν με "αγριεύει" το όλο θέμα, πιστεύω ότι η προσπάθεια των ζωόφιλων δεν θα έπρεπε να εστιάζεται στο να πάψουν να υπάρχουν κυνηγοί (κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό), αλλά στο να υπάρχουν νομοταγείς κυνηγοί. (και νομοταγείς ψαράδες, βέβαια). Νομίζω πως κάποιος που σέβεται τη φύση (και δε βάζει φωτιές στα δάση ούτε αφήνει σκουπίδια), που σέβεται τις κυνηγετικές περιόδους (κι έτσι δεν αποδεκατίζει την πανίδα), ακόμα κι αν του αρέσει το κυνήγι, μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιφρούρηση της χλωρίδας και της πανίδας. Εγώ δεν μπορώ να βγω στο δάσος και να ψάχνω να βρω ποιος κυνηγός παρανομεί, όμως οι ίδιοι οι κυνηγοί μπορούν να το κάνουν. Δηλαδή κατά κάποιον τρόπο να "επαναφέρουν" στην τάξη ή να καταγγέλλουν όσους από τους συναδέλφους τους παρανομούν.

Γι'αυτό δίνουν εξετάσεις για την άδεια, και απ' ότι έχω διαβάσει αν δεν κάνω λάθος στο σχετικό ένθετο του ΕΘΝΟΥΣ, οι ερωτήσεις είναι πολύ εξειδικευμένες και δύσκολες. Κάποιος άσχετος με το κυνήγι δεν παίρνει άδεια και έτσι τουλάχιστον την γλυτώνουν τα ζωντανά την περίοδο του ζυγαρώματος. Επίσης, έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν τους μη έμπειρους και να καταγγείλουν όσους κυνηγούν εκτός εποχής. Κάτι είναι κι αυτό...:/:

ένταξει ρε κορίτσια, όχι δεν θα πήγαινα τώρα , ουτέ αν είχα χρόνο, ηρεμήσατε τώρα.:mad:

Ηρέμησε κι εσύ Γιάννη, έτσι κάνουν συνήθως, δεν έχει γιατρειά.
Στα λέει ένας παθώς (αλλά που δεν το βάζει κάτω και τις τσιγκλάει τις κοκώνες :lol::lol::lol:)

Ηρέμησε κι εσύ Γιάννη, έτσι κάνουν συνήθως, δεν έχει γιατρειά.
Στα λέει ένας παθώς (αλλά που δεν το βάζει κάτω και τις τσιγκλάει τις κοκώνες :lol::lol::lol:)

Τωρα τι θελετε να ανοιξουμε κι αλλη κοντρα?Αντρες-Γυναικες????:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Άστο Ελένη, δεν τους παίρνει! Το site είναι γυναικοκρατούμενο!!!!

ένταξει ρε κορίτσια, όχι δεν θα πήγαινα τώρα , ουτέ αν είχα χρόνο, ηρεμήσατε τώρα.:mad:
χεχεχε γιαννη προσεχε τι λες;) :D
είμαι φιλόδοξος και μου αρέσουν οι φιλόδοξές γυναίκες.

απ'οτι φαινεται υπαρχει φιλοδοξια... να σταματησει το ασκοπο κυνηγι και ψαρεμα:D :D

εγω παντως επειδη σκεφτομαι μελοντικα να μετακομισω στην κερκυρα, εννοειται οτι θα επαιρνα τα ζωα μου...ολααα, θα ειχα και ακομη περισσοτερα
ΑΛΛΑ
και θα πηγαινα για ψαρεμα και μαλιστα μου αρεσει πολυ σαν ιδεα ολο το σκηνικο, να ειμαι με φιλους , να ψαρευουμε και να χαλαρωνουμε..
και θα ζητουσα και απο καποιον συγγενη, να μου μαθει να κυνηγαω πουλια..

δε νομιζω οτι με κανει λιγοτερο φιλοζωη αυτο...
δικη μου αποψη ομως...

Εμεις ας εχουμε μια συνεπη σταση με τα πιστευω μας
Αυτό είναι και το βασικότερο. Ας κοιτάξουμε όλοι, ο καθένας για τον εαυτό του τι κάνουμε και μετά ρίχνουμε και στην πυρά τους υπολοίπους.

Καλά, δεν τους έβρισα κιόλας! Αλλά ούτε και θα τους παντρευτώ!

Είμαι κάπου στη μέση...:)

δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναποστάρει αλλά αυτό το βιντεάκι είναι τέλειο.
Η εκδίκηση του ελαφιού
:P
Εδώ το βίντεο

Πολυ ωραιο! Μακαρι να ειναι αληθινο! Ελπιζω αυτος ο αθλιος να μην ξανακυνηγησει!

Τέλειο! Τον σάπισε στο ξύλο!!!!:lol: :lol: :lol:
Αναρωτιέμαι αν αυτός ο κηνυγός ξανακηνύγησε μετά από αυτό....:hmm:

Το βίντεο αληθινό είναι. Είχε προβληθεί στη γαλλική τηλεόραση ως είδηση χαχαχαχαχα Ελπίζω να μην ξανακυνήγησε αν και δεν αλλάζει έτσι ο άνθρωπος. Πάντως του σπασε τα μούτρα. Δεν είναι και τόσο μάγκας χωρίς το όπλο του έτσι?
:lol:

Απίστευτο βιντεάκι! Το ελάφι έβγαλε τ' απωθημένα του για όλο του το κυνηγημένο σόι! Πάντως, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ ποιος ήταν αυτός που τραβούσε το βίντεο ως αμέτοχος θεατής... Δεν φαντάζομαι να ήταν άλλο ελάφι:D

Σίγουρα πάντως δεν θα ήταν άλλος κυνηγός διαφορετικά θα το είχε "καθαρίσει" το ελαφάκι....

Μάλλον δεν περίμενε την αντίδραση του ελαφιού, πανικοβλήθηκε και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Όπως και να'χει καλά να πάθει ο κυνηγός!

Ή είναι εξοικειωμένο με το συγκεκριμένο άνθρωπο και κάνει παιχνίδια, ή είναι εκπαιδευμένο όπως στα τσίρκα. Αν συμβαίνει το δεύτερο, δυστυχώς το ελάφι είναι πάλι το θύμα. Θύμα που το χρησιμοποίησαν για να τραβήξουν το βίντεο να το δείχνουν στο κοινό να γελάει.

Εγώ πάντως την ταπεινή μου γνώμη θα την πω:
Αντιπαθώ τους κυνηγούς γιατί σκοτώνουν εν ψυχρώ. Τους σιχαίνομαι γιατί την αρρώστια τους την παρουσιάζουν σαν χόμπυ. Και δεν πρόκειται να τους λυπηθώ για κανένα λόγο. Θανάση, νάξερες πόσο δίκιο έχεις γι αυτό με τις προεκτάσεις! Οι γυναίκες εδώ που έχουν γνωρίσει κυνηγούς μπορούν να πουν.
Α, και επειδή με χαρακτιρίζει και λίγο φανατισμός στο θέμα, αν τύχει και κάτσει κυνηγός στο τραπέζι της παρέας μου (έχει συμβεί 3 φορές ως τώρα) σηκώνομαι και φεύγω αμέσως και τους λέω και το λόγο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back