Κυνήγι και κυνηγοί

Πάντως θα ήθελα να πω και το εξής: Ενα πρωί στην περιοχή που δουλεύω, (ύπαιθρος) ήρθε ένας κυνηγός και είχε κρεμασμένα δυο ή τρία πουλιά, χαιρετηθήκαμε και του λέω ΄΄Γιατί τα σκοτώνεται; Είστε μια μερίδα ανθρώπων που σκοτώνετε και δεν σας νοιάζει ότι εμείς οι υπόλοιποι τα θέλουμε ζωντανά, εμείς θέλουμε να τα βλέπουμε να πετούν και να πηγαίνουν πέρα δώθε, μας ρωτάτε εμάς αν δεχόμαστε να τα σκοτώνεται;΄΄ Ήμουν προετοιμασμένος για βίαιη αντίδραση αλλά φάνηκε να βραχυκύκλωσε και μου είπε ΄΄Έχεις δίκιο… και αν όλοι σκέφτονταν όπως εσύ κι εγώ τα πράγματα θα ήταν καλύτερα΄΄. Τον κοίταξα και του γύρισα απότομα την πλάτη κι έφυγα. Δεν ξαναήρθε… ντράπηκε; Δεν τον ενδιέφερε πια η περιοχή αυτή; Δεν ξέρω. Έπαιξε ρόλο το ότι δεν ήμουν μόνος αλλά ήταν κι άλλοι; Δεν ξέρω. Ελπίζω…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως θα ήθελα να πω και το εξής: Ενα πρωί στην περιοχή που δουλεύω, (ύπαιθρος) ήρθε ένας κυνηγός και είχε κρεμασμένα δυο ή τρία πουλιά, χαιρετηθήκαμε και του λέω ΄΄Γιατί τα σκοτώνεται; Είστε μια μερίδα ανθρώπων που σκοτώνετε και δεν σας νοιάζει ότι εμείς οι υπόλοιποι τα θέλουμε ζωντανά, εμείς θέλουμε να τα βλέπουμε να πετούν και να πηγαίνουν πέρα δώθε, μας ρωτάτε εμάς αν δεχόμαστε να τα σκοτώνεται;΄΄ Ήμουν προετοιμασμένος για βίαιη αντίδραση αλλά φάνηκε να βραχυκύκλωσε και μου είπε ΄΄Έχεις δίκιο… και αν όλοι σκέφτονταν όπως εσύ κι εγώ τα πράγματα θα ήταν καλύτερα΄΄. Τον κοίταξα και του γύρισα απότομα την πλάτη κι έφυγα. Δεν ξαναήρθε… ντράπηκε; Δεν τον ενδιέφερε πια η περιοχή αυτή; Δεν ξέρω. Έπαιξε ρόλο το ότι δεν ήμουν μόνος αλλά ήταν κι άλλοι; Δεν ξέρω. Ελπίζω…

Θανάση...καταπληκτικός!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ή είναι εξοικειωμένο με το συγκεκριμένο άνθρωπο και κάνει παιχνίδια, ή είναι εκπαιδευμένο όπως στα τσίρκα. Αν συμβαίνει το δεύτερο, δυστυχώς το ελάφι είναι πάλι το θύμα. Θύμα που το χρησιμοποίησαν για να τραβήξουν το βίντεο να το δείχνουν στο κοινό να γελάει.

Μπα, δεν νομίζω, Θανάση. Πρόσεξα στο βίντεο ότι το ελάφι είχε αφρούς στο στόμα του. Πρέπει να ήταν πραγματικά έξαλλο!!!

Εμένα το πρόβλημα με τους κυνηγούς είναι το ότι δεν μπορώ να διανοηθώ πως κάποιος μπορεί να βρίσκει ευχαρίστηση να σκοτώνει πουλιά. Να στέκεσαι δηλαδή με ένα όπλο να το βλέπεις σε αυτή την...........δεν ξέρω πως να το γράψω κίνηση και να το χτυπάς.:mad:

Μπα, δεν νομίζω, Θανάση. Πρόσεξα στο βίντεο ότι το ελάφι είχε αφρούς στο στόμα του. Πρέπει να ήταν πραγματικά έξαλλο!!!
Κι όχι μόνο! Σε κάποια φάση φαίνεται ο κυνηγός να έχει αίμα στο κεφάλι. Δεν νομίζω ότι είναι στημένο το βιντεάκι...:hmm:

οχι ρε παιδιά δεν είναι στημένο. Από τις ειδήσεις σε γαλλικό κανάλι αντιγράφηκε το βίντεο...! χαχαχα

Αντί για το αγριογούρουνο σκότωσε το φίλο του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυνηγός στόχευσε αγριογούρουνο και «χτύπησε» άλλον κυνηγό, στην Πιερία. Το θύμα εξέπνευσε χθες το πρωί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στη δασική περιοχή «Βακουφικό» Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου Λιτοχώρου όπου οι δύο κυνηγοί είχαν στήσει καρτέρι για αγριογούρουνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας κυνηγός, 38 χρόνων, πυροβόλησε δύο φορές, έχοντας στόχο διερχόμενο αγριογούρουνο, αλλά μερικά από τα σκάγια του όπλου του έπληξαν το δεύτερο κυνηγό και φίλο του, 30 χρόνων, στο πρόσωπο. Ο τελευταίος βρισκόταν σε απόσταση 50 μέτρων.

Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το πέμπτο θανατηφόρο ατύχημα ανάμεσα σε κυνηγούς, εκτός φυσικά από τη δολοφονία των πέντε κυνηγών στο Αγρίνιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/12/2006
https://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=73048804
Τα αγριογούρουνα διαβάζουν εφημερίδες άραγε;

ό,τι δίνεις, παίρνεις. Θεϊκή παρέμβαση θα έλεγα. :up:

Βρε παιδιά ήμαρτον. Όχι και να αρχίσουμε να χαιρόμαστε για το θάνατο άλλων επειδή ήταν κυνηγοί. έλεος.:down:

Τα ζωα δεν εκδικουνται ακολουθουν απλα τους νομους της φυσης και το ενστικτο Η εκδικιση ειναι προνομιο των ανθρωπων και η κακια επισης προνομιο δικο μας των ανθρωπων ,που λεγομαστε κυριαρχοι του κοσμου.

Κατερίνα εγώ πιστεύω στο κάρμα. Όχι στην εκδίκηση...αλλά σε μία αίσθηση δικαιοσύνης. Είναι πραγματικά ποιητική ειρωνία, ένας κυνηγός να πεθαίνει όπως τα δεκάδες ζώα των οποίων αφαίρεσε τη ζωή εν ψυχρώ. Δικαιοσύνη. Ότι δίνεις παίρνεις. Γιατί να τους λυπηθώ;

Βρε παιδιά ήμαρτον. Όχι και να αρχίσουμε να χαιρόμαστε για το θάνατο άλλων επειδή ήταν κυνηγοί. έλεος.:down:
Ας έχουμε κι εμείς καμιά ανωμαλιούλα….στο κάτω – κάτω με όποιον δάσκαλο (κοινωνία) θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Αυτοί όταν σκοτώνουν το βάζουν στο καπό του αυτοκίνητου και το περιφέρουν και το επιδεικνύουν με ενθουσιασμό.

Συνημμένα

• a1.jpg
    a1.jpg
    47,2 KB · Εμφανίσεις: 45
Συμβαινουν πολυ συχνα τετοια ατυχηματα στους κυνηγους και δεν γραφονται ολα στις εφημεριδες. Ομολογω οτι κι εγω καθολου δεν λυπαμαι, καθε αλλο μαλιστα!
Ομως δεν θα το ονομαζα "εκδικηση" αφου μονοι τους το κανουν, χωρις τη δικη μου συμετοχη!
Επισης νομιζω οτι και τα ζωα εχουν τασεις εκδικησης, και θα γραψω μια ιστορια αληθινη:
Παλια η θεια μου ειχε μια γατα η οποια ζουσε μεσα και εξω απο το σπιτι και γεννουσε συνεχεια (μαλιστα πεθανε γρια και πανω σε γεννα). Τα γατακια της (οσα επιζουσαν απο αρωστιες και πνιγμους απο τους γατους) τα χαριζαν.
Καποιο διαστημα ειχαν παρει ενα μεγαλοσωμο σκυλι, το οποιο κρατουσαν στην ταρατσα.
Λοιπον η γατα ξαναγεννησε και τα γατακια της δοθηκαν. Καπως λοιπον της καρφωθηκε (της γατας), οτι τα γατακια τα ειχε σκοτωσει ο σκυλος. Καθησε λοιπον πισω απο την πορτα της ταρατσας και καποια στιγμη που πηγαν και ανοιξαν για να ταϊσουν το σκυλο, πεταχτηκε και του ξεσκισε το προσωπο!
Αυτο δεν ειναι εκδικηση?

Όχι αυτό είναι φυσιολογικό.:(

οτι και να λεμε ειναι ανωμαλια να σκοτωνεις για ευχαριστιση ζωντανα πλασματα! πως θα ενιωθε ενας κηνυγος εαν του σκοτωναν τα παιδια η την γυναικα ετσι για πλακα? για "χομπυ" ? γραμμενους τους εχω και με εκνευριζουν αφανταστα εαν τυχουν σε παρεα γιατι το παιζουν παντα πολυ "αντρουα"!:down:

To ιδιο πραγμα ειχε γινει και με δυο παιδια στο χωριο. Ο ενας ειχε παει πισω απο μια μπεκατσα, και ο αλλος εριξε για να την σκοτωσει, χωρις να δει τον φιλο του. Το παιδι εχασε το ματι του(ειναι 18 χρονων) και ταλαιπωριεται καθε μηνα να ερχεται απο Χιο στην Αθηνα για εξετασεις στα νοσοκομεια κτλ.
Ειναι πραγματι πολυ θλιβερο....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back