hliosporos
Νεοφερμένο μέλος
Εχω πάρει μια θηλυκή γατούλα η οποία εδώ και έναμιση μήνα είχε τον πρώτο της οίστρο.
Τώρα έχει σε τακτά χρονικά διαστήματα, γιατι δεν πήγε με γατούλη. Ακόμη δεν έχει περίοδο. Είναι περίπου 7-8 μηνών.΄
Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχει οίστρο κυνηγάει τον άντρα μου, και τον πολιορκεί σε σημείο που τον κάνει και τρελαίνεται.
Όπου πάει, είναι πίσω του, και όπου κάτσει, δίπλα του, φωνάζει και κάνει ότι κάνουν οι γάτες σε οίστρο.
Όταν την πάρω μαζί μου και κλειστούμε στην κουζίνα, ηρεμεί. Τρώει και άσχολείται και με το παιχνίδι της!
Μόλις ανοίξω την πόρτα...... ξανά τα ίδια. Θα την στειρώσουμε μόλις χρονίσει, γιατι μας είπε ο γιατρός ότι είναι η καλύτερη εποχή. Μέχρι τότε όμως...?
Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τις ορμόνες, αλλά δεν το έχω ξαναδεί, και αναρωτιέμαι άν μπορούμε να κάνουμε κάτι να σταματήσει αυτό το κυνηγητό
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό δεν ισχύει. Αν μια γατούλα είναι αρκετά αναπτυγμένη για να εμφανίσει οίστρο, τότε σίγουρα είναι και αρκετά αναπτυγμένη για να μπορεί να στειρωθεί με ασφάλεια.Θα την στειρώσουμε μόλις χρονίσει, γιατι μας είπε ο γιατρός ότι είναι η καλύτερη εποχή.
Καταλαβαίνω ότι είναι εκνευριστική για σας η κατάσταση, αλλά σε διαβεβαιώ ότι η γάτα σας ταλαιπωρείται στο πολλαπλάσιο. Οι συνεχείς οίστροι έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στη σωματική και στην ψυχική της υγεία. Η δική μου συμβουλή είναι να τη στειρώσετε άμεσα, όχι τόσο για το δικό σας καλό, όσο για το δικό της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Οι γατουλες δεν εχουν περιοδο,και στειρωνονται απο εξι μηνων.Απο τη στιγμη που η γατουλα σας ειχε τον πρωτο της οιστρο περιπου εξι μηνων,νομιζω οτι δεν ειναι ουτε απαραιτητο,ουτε καλο για τον οργανισμο της να μεινει αστειρωτη και χωρις να ζευγαρωσει μεχρι να χρονισει,ειδικα αφου εμφανιζει συμπτωματα οιστρου τοσο συχνα.Μπορει να αναπτυξει πυομητρα,αυτο δε σας το ειπε ο γιατρος σας;
hliosporos
Νεοφερμένο μέλος

hliosporos
Νεοφερμένο μέλος
Μας είπε ότι δεν έχουν προλάβει οι ορμόνες να όλοκληρώσουν την ανάπτυξη του θηλυκού, και ότι το γατί μας θα γίνει κάτι σαν... τραβεστί!
Τι να πω..?
aretha
Περιβόητο μέλος
Α, ωραία, το ακούσαμε και αυτό. Δεν θα σχολιάσω γιατί θα πω βαριές κουβέντες πρωί πρωί, σε παραπέμπω στη λίστα των κτηνιάτρων που προτείνουν τα μέλη του MyCat. Αλλάξτε γιατρό πάραυτα.Μας είπε ότι [...] το γατί μας θα γίνει κάτι σαν... τραβεστί!
Desdemona
Διάσημο μέλος
Έχω μεγάλη περιέργεια να δω ένα γατί να κάνει σαν τραβεστί, αλήθεια... Τι άλλο θα ακούσουμε...Μας είπε ότι δεν έχουν προλάβει οι ορμόνες να όλοκληρώσουν την ανάπτυξη του θηλυκού, και ότι το γατί μας θα γίνει κάτι σαν... τραβεστί!

Αλλαγή κτηνιάτρου ΑΜΕΣΑ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

ΥΓ...λετε να ειναι ο μπουκακος...τραβεστι και να μην το εχω παρει πρεφα;

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Απορώ πώς άκουσες από κτηνίατρο τέτοιες προκαταλήψεις και μυθεύματα.

Μπορείς να ζητήσεις και την γνώμη του κτηνίατρου του φόρουμ μας John DVM εδώ,να σου ξεδιαλύνει τις απορίες.

Και συμβουλή μου, στείρωσε την άμεσα.

hliosporos
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ όλους!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Βρίσκομαι στο Βόλο και δεν είμαι απο εδώ. Δεν γνωρίζω κάποιον καλό κτηνίατρο. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να μου συστήσει κάποιον?
Ευχαριστώ πολύ όλους!
Στείλε π.μ στην moukelis.

moukelis
Επιφανές μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει σ' αυτό τον γιατρό ότι οι γάτες δεν είναι μικροί σκύλοι.Καλημέρα σε όλους!
Εχω πάρει μια θηλυκή γατούλα η οποία εδώ και έναμιση μήνα είχε τον πρώτο της οίστρο.
Τώρα έχει σε τακτά χρονικά διαστήματα, γιατι δεν πήγε με γατούλη. Ακόμη δεν έχει περίοδο. Είναι περίπου 7-8 μηνών.΄
Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχει οίστρο κυνηγάει τον άντρα μου, και τον πολιορκεί σε σημείο που τον κάνει και τρελαίνεται.
Όπου πάει, είναι πίσω του, και όπου κάτσει, δίπλα του, φωνάζει και κάνει ότι κάνουν οι γάτες σε οίστρο.
Όταν την πάρω μαζί μου και κλειστούμε στην κουζίνα, ηρεμεί. Τρώει και άσχολείται και με το παιχνίδι της!
Μόλις ανοίξω την πόρτα...... ξανά τα ίδια. Θα την στειρώσουμε μόλις χρονίσει, γιατι μας είπε ο γιατρός ότι είναι η καλύτερη εποχή. Μέχρι τότε όμως...?
Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τις ορμόνες, αλλά δεν το έχω ξαναδεί, και αναρωτιέμαι άν μπορούμε να κάνουμε κάτι να σταματήσει αυτό το κυνηγητό
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Οι θηλυκές γάτες δεν έχουν ορατή περίοδο όπως οι σκυλίτσες. Επίσης οι θηλυκές γάτες στειρώνονται πάνω-κάτω 6 μηνών, όχι όταν γίνουν ενός χρόνου όπως οι σκυλίτσες.Πολύ καλά θα κάνετε να μην ξαναπατήσετε σ' αυτό τον γιατρό γιατί ή ανίδεος είναι ή προκατειλημμένος.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Το σημειώνω και αυτό... στα πρακτικά με τις κοτσάνες...

Με κάλυψαν οι προηγούμενοι.. και θα στα πεί και ο Κτηνίατρος του φόρουμ...
hliosporos
Νεοφερμένο μέλος
.........
.........
!!!!!!!Ευχαριστώ παιδιά!
Ελενα.
natalouko
Επιφανές μέλος

Που τα βρίσκουν όλα αυτά οι γιατροί και τα λένε, δεν έχω καταλάβει...

Vivian's mother
Νεοφερμένο μέλος
oups
ο καημένος ο άντρας σου τι περνάει
Η μόνη λύση να τον αφήσει ήσυχο είναι το ζευγάρωμα ή η στείρωση! Ήθελα να ρωτήσω και κάτι πάνω στη στείρωση. Πονάει; Πόσο διαρκεί ο πόνος; Μένει στον κτηνίατρο για κάποιο διάστημα; Είναι ασφαλής ή υπάρχει κίνδυνος για επιπλοκή και πόσο κοστίζει; (συγγνώμη για τις ερωτήσεις και συγγνώμη που τα γράφω εδώ, αλλά είμαι καινούργια στο site και δεν ξέρω πώς να αρχίσω δικό μου θέμα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Kalhspera se olousoups
o kaimenos o antras sou ti pernaei
h monh lusi na ton afisei hsuxo einai to zeugaroma h h stirosi!Hthela na rwthsw kai kati panw sth stirosi.Ponaei?poso diarkei o ponos?meneis sto ktiniatrio gia kapoio diastima?einai asfalis h uparxei kapoios kindunos gia epiploki kai poso kostizei?(sugnwmi gia tis erwthseis kai sugnwmi pou ta grafw edw alla eimai kainouria sto site kai de 3erw pws na arxisw diko mou thema
)
καταρχην καλως ηρθες..
...πρωτα απον ολα να σε παρακαλεσω να μην γραφεις γκρικλις γιατι απαγορευεται απο τους κανον ισμους του σαιτ..
....κατα δευτερον,η λυση που ειπες για ζευγαρωμα δεν ειναι λυση..γιατι τι θα γινει με τα γατακια που θα γεννηθουν;..παλι αδεσποτα...και ουτε μπορει συνεχεια οποτε εχει οιστρο να τη βαζουν για ζευγαρωμα..εκατονταδες γατακια θα γεννηθουν...λοιπον..εννοειται πως δεν ποναει η στειρωση..αφου γινεται με ολικη ναρκωση..ουτε μετα ποναε γιατι ο γιατρος τους κανει παυσιπονη ενεση..απλα ειναι ζαυλακωμενα απο τη ναρκωση ...συνηθως δεν μενουν στο κτηνιατριο...μονο να ξυπνησουν και μετα τα παιρνεις σπιτι...για τα αρσενικα κοστιζει γυρω στα 60 ευρω και για τα θηλυκα γυρω στα 80 πανω κατω...αν εχεις γατακι,ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις...εκτος οτι γλιτωνεις απο ανεξελεγκτες γεννες,δεν βασανιζονται απο ορμες που δεν μποιρουν να ικανοποιησουν και γλιτωνουν απο πυομητρα και διαφορες μορφες καρκινου.....

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Επειδή ειμαι και λίγο καχύποπτη και ελαφρως κακιασμενη εγω, μήπως ο γιατρός σου, ανεφερε κατι για τα μαγικα σκευασματα καταστολής του οιστρου
;Θα ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να πολλαπλασιασει τα κερδη του.

julia
Διακεκριμένο μέλος
@hliosporos
Επειδή ειμαι και λίγο καχύποπτη και ελαφρως κακιασμενη εγω, μήπως ο γιατρός σου, ανεφερε κατι για τα μαγικα σκευασματα καταστολής του οιστρου;
Θα ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να πολλαπλασιασει τα κερδη του.![]()
.... και να κινδυνέψει πραγματικά η γάτα με καρκίνο....

γιατί απλά θα την κάνει, και θα την ξανακάνει.. 2-3 φορές τον χρόνο....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool