Κόμμα παιδόφιλων

Και για να μην ξεχνιόμαστε επειδή είμαστε και site εν δυνάμει ζωώφιλων στην ιδρυτική τους διακήρυξη αναφέρεται και το εξής: "Επίσης, κάθε νομοθεσία, που απαγορεύει την σεξουαλική επαφή μεταξύ ανθρώπων και ζώων, μας βρίσκει ρητά αντίθετους".:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διευκρινίζω ακόμη ότι η ερωτική συμπεριφορά δύο ανηλίκων κάτω των 15 ετών ΔΕΝ είναι αξιόποινη, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 339 του ΠΚ, που τιμωρεί την αποπλάνηση. Αυτό διότι το άρθρο αυτό αποσκοπεί στο να εμποδίσει την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ τού κατά τεκμήριο "αθώου" ανηλίκου κάτω των 15 ετών (αν ο δράστης ήταν έως 17 ετών τιμωρείται μόνο με αναμορφωτικά μέτρα). Δεν είναι ο έρωτας αξιόποινος, είναι η εκμετάλλευση της ερωτικής απειρίας.
Εσύ όταν λέει οτι επιβάλλονται αναμορφωτικά μέτρα το εκλαμβάνεις οτι δεν είναι αξιόποινη; Απλά είναι πιο ελαφρια η ποινή, τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ, μη όντας νομικός. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα καλό θα ήταν να με/μας διαφωτίσει.
Όσο για το επιχείρημα περί δημοκρατίας για την ίδρυση κομμάτων υπάρχει νόμος που το ρυθμίζει και λέγεται Σύνταγμα μιας χώρας, έτσι για εμάς εδώ το κόμμα των παιδόφιλων αντιστρατεύεται μια βασική συνταγματική αρχή: την προστασία της παιδικής ηλικίας (15 παρ.2, 16, 21 Σ.), ίσης τυπικής ισχύος υπενθυμίζω με τη δημοκρατική αρχή (1παρ.1 Σ.).
Το κόμμα υπάρχει στην Ολλανδία, όχι στην Ελλάδα, άρα η λειτουργία του δεν διέπεται απο το ελληνικό σύνταγμα. Επίσης, το σύνταγμα δεν είναι κάτι read-only (καμμένος όρος το ξέρω :P). Πρόσφατα η υπουργός παιδείας δεν πρότεινε νόμο-πλαίσιο που περιλαμβάνει τροποποίηση του άρθρου υπ'αριθμόν 16 του Συντάγματος;
Και το κακό σε αυτήν την ιστορία ξέρεις ποιο είναι; Ακριβώς αυτό που λες στο τέλος εν ονόματι μιας χωρίς όρια ελευθερίας, ελευθεριότητας θα το έλεγα εγώ, ή λογική του πολιτικά ορθού κινδυνεύεις να χάσεις αυτά που έχεις κερδίσει. Αυτό ακριβώς πλήρωσαν οι Γερμανοί με τον Χίτλερ.
Ακόμα και στο μικρόκοσμο του site σου το αρνείσαι σαν δικαίωμα και καλά κάνεις, εκτιμώντας ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις πρέπει να πετάγονται έξω και το θεωρείς λογικό να νομιμοποιείται σε επίπεδο κοινωνίας και μάλιστα με ανήλικους αποδέκτες; Λες ξεκάθαρα "και να μην τοποθετούνται ρατσιστικά - φυλετικά - φαλλοκρατικά" στους όρους χρήσης. Όρια στην ελευθερία λόγου;
Μα ένα site εξ'ορισμού δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό. Μπορεί να είναι απλά λιγότερο η περισσότερο ελεύθερο, αλλά δημοκρατικό δεν μπορεί να είναι. Αν ήταν, θα ήμουν και admin επειδή θα με είχατε εκλέξει.
Και κάτι τελευταίο τυχαία θεωρείς ότι ακόμα η ψυχιατρική θεωρεί την παιδοφιλία τομέα δουλειάς της;:blink:

Και την ομοφυλοφιλία θεωρούσε μέχρι προσφάτως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και πολλά άλλα γίνονται αλλού! Αυτό τι σημαίνει? Ότι επειδή γίνεται σε κάποια άλλη χώρα είναι σωστό ή θα έπρεπε να είναι αποδεκτό κοινωνικά?

Αν διαβάσεις όλα μου τα μηνύματα θα διαπιστώσεις οτι αναφέροντας το γεγονός αυτό δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Εννοούσα οτι η τόση αντίδραση για το κόμμα μου φαίνεται ελαφρώς φαιδρή, δεδομένου οτι αυτό που ζητά ήδη συμβαίνει ακόμα και σε πολιτισμένες χώρες.

Παρεμπιπτόντως, Θανάση με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!

Καλημέρα και τέλος. Υπάρχουν κάποια θέματα που για μένα είναι μαύρα ή άσπρα σε επίπεδο αρχών και αντιλήψεων. Έτσι με αυτή τη λογική θεωρώ χαζό το ότι μπήκα σε αυτή την κουβέντα με το γνωστό "Διαφωνώ ότι λες αλλά κ.λ.π.,κ.λ.π..........", ειδικά όταν αντιμετωπίζω λογικές αποσπασματικές περί δημοκρατίας. Σαφώς δεν αφορά τη χώρα μου αυτή η ιστορία και σαφώς έχω ασφαλιστικές δικλείδες για να το αντιμετωπίσω (ή θέλω να ελπίζω ότι έχω), αλλά επειδή έχω βαρεθεί εδώ μέσα να κρίνομαι ως χώρα με βάση των πολιτισμό άλλων χωρών και να χάνω, έ μια φορά είπα να το κάνω και εγώ. Όσο για το άρθρο 16 αφού είσαι και στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να ξέρεις ότι αλλάζει ως προς το σκέλος των ιδιωτικών πανεπιστημίων και όχι ως προς τη βασική του αρχή σχετικά με την ελευθερία στην έρευνα στις επιστημές στη διδασκαλία κ.λ.π. πάντα βέβαια υπο την προυπόθεση της υπακοής στο Σύνταγμα. Όσο για το ποινικό μέρος που αφορά τις σχέσεις ανηλικών σαφώς υπάρχουν κενά που και εμένα με ενοχλούν αλλά αποτελούν άλλη συζήτηση. Παραμένω πιστή στο ότι: Δεν είναι ο έρωτας αξιόποινος, είναι η εκμετάλλευση της ερωτικής απειρίας. Όσο για το το είναι φαιδρή η αντίδραση και εγώ έχω την ίδια άποψη για αυτό και σταματάω εδώ.:redface:

Ναι αλλά άλλο αν θα έχει ή όχι ερωτική ζωή ένα παιδί, κι άλλο με κάποιον με τον οποίο έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας. Προσωπικά πιστεύω ότι ένα παιδί στις ηλικίες που αναφέρεις, εύκολα αποπλανείται, και μπορεί μια σεξουαλική σχέση να του δημιουργήσει πρόβλημα κάποια στιγμή. Θεωρώ ότι προτιμότερο είναι να παίζει σεξουαλικά με άτομα όμοιας ηλικίας, με τους ρυθμούς και τις τάσεις αυτής της ηλικίας.

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί σου, Θανάση:up:

Συμφωνω με τη Νερινα και το Θαναση.
Ο θανασης εδω τα λεει πιο απλα!
Οτι συμβαινει κι αλλου το γνωριζουμε. Οτι συμβαινει και στην Ελλαδα επισης το γνωριζουμε.
Ειναι διαφορετικα ομως να νομιμοποιειται κι απο πανω.
υσ. Ο Φρουντ υποστηριζει οτι η σεξουαλικοτητα υπαρχει στα παιδια απο τη στιγμη που γεννιουνται.

Για τις μπηχτές για το site: Ούτε η Michelle που το έφτιαξε έχει εκλεγεί, αλλά ούτε και στους υπόλοιπους επιθυμώ να εκλέξουμε δικαστές, αστυνόμους (έχουμε αυτεπάγγελτους, χε χε χε) κ.λ.π.
Όσο θα μ'αρέσει και θα μ'εξυπηρετεί το site θα μπαίνω, αν μ'ενοχλήσει θα το κόψω, απλό κι αυτό! Δεν είμαστε υποχρεωμένοι φυσικά. Μπορεί να μην είναι "δημοκρατικής λειτουργίας", αλλά σίγουρα είναι ελεύθερης χρήσης!

Και ο Χίτλερ με δημοκρατικές διαδικασίες εκλέχτηκε. Δυστυχώς η δημοκρατία έχει κάποιες αδυναμίες μερικές φορές.

Εμενα με ενοχλουν περισσοτερο τα φανερά και νομικά καθορισμένα παρα τα κρυφά, βίαια και παράνομα που γίνονται.
Οτι εχει θεσμοθετηθει ειναι τρις χειροτερο!
Διαφωνω με τη Michelle μονο για το οτι "ουρλιάζετε σοκαρισμένες" βασικα. Διαφωνω και με αυτα περι Δημοκρατικων καθεστοτων κτλ.... Η Δημοκρατια εχει ποικιλες και διαφορες μορφες.....
Μπα εγω ειμαι κουλ.....!!!;) Δεν σοκαριστηκα ουτε με αυτο το κομμα.... αναμενομενο δεν ηταν?

"Τις μπηχτές για το site δεν τις κατάλαβα". Αντεπιχείρημα στο επιχείρημα της Michelle περί δημοκρατίας ήταν. Και λέω τώρα εγώ, δεν θα ήταν καλύτερα να αφήνουμε τον αποδέκτη της άποψης να την κρίνει απο το να αναλαμβάνουμε το ρόλο του μεταφραστή απόψεων ειδικά εαν δεν μπορούμε να γνωρίσουμε τις απόψεις του ή ακόμα χειρότερο εαν δεν τις έχουμε διαβάσει καλά, αφού ξέκαθαρα λέω: "Ακόμα και στο μικρόκοσμο του site σου το αρνείσαι σαν δικαίωμα και καλά κάνεις..." . Την πρόθεση κριτικής στο site που την ανίχνευσες; Γιατί περί ανίχνευσης πρόκειται και όχι περί ξεκάθαρης τοποθέτησης. Και καλά να δεχνώ τα περί ιντερνετικής παρεξήγησης και δεν βλεπόμαστε στα μάτια, αλλά κάποιοι απο εμάς γράφουμε καιρό εδώ και νομίζω ότι έχουμε δώσει δείγματα γραφής και πρακτικής. Εγώ ότι είναι να πω το λέω με το όνομα του και δεν το εκμαιεύει κανείς κατά βούληση και απο τα συμφραζόμενα, κάτι το οποίο άλλωστε μου το έχουν προσάψει και σαν κουσούρι στο παρελθόν.:redface:

Tην προσωπική μου άποψη για το θέμα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να την εκφράσω γιατί θεωρώ ότι είναι αυτονόητη απ'τη στιγμή που περιμένω το 1ο μου παιδί. Δεν μπορώ ME TIΠOTA να φανταστώ ότι στα 12 του θα μπορούσε να έχει νόμιμες και "υγιείς" σεξουαλικές σχέσεις με κάποια "κυρία" (ο Θεός να την κάνει κυρία) ετών ..... ας πούμε 30. Ή ακόμα χειρότερα, με κάποιον "κύριο" ετών 30..... Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Aπλά έχω μια απορία.
Aν ο νόμος σε κάποιες χώρες επιτρέπει την σχέση με 12χρονα ή 13χρονα, δηλαδή δεν θεωρείται αποπλάνηση ανηλίκου, τότε γιατί σ'αυτή την ηλικία συνεχίζουν να τα χαρακτηρίζουν ως παιδιά;
Aν δεν τα θεωρούν ανήλικα, τότε δεν θα'πρεπε να λέγονται παιδιά. Nα λέγονται έφηβοι και το κόμμα να λέγεται "Kόμμα Eφηβόφιλων" και όχι Παιδόφιλων.
Πώς μπορεί ένας ενήλικας να ελκείται από ένα 12χρονο; Προφανώς αυτό που του αρέσει είναι η αθωότητα και η παιδικότητα που εκπέμπει. Tί άλλο μπορεί να περιμένει; Ωριμότητα, εμπειρία και επικοινωνία;
Όχι πως δεν υπάρχουν 12χρονα (μη πω και 10χρονα) που φαίνονται πολύ μεγαλύτερα και συμπεριφέρονται σαν πολύ μεγαλύτερα (καταλαβαίνετε τί εννοώ). Aν περάσεις έξω από ένα γυμνάσιο, θα δεις γυναίκες και όχι κοριτσάκια. Φουλ μακιγιάζ, ανταύγιες στο μαλλί, νύχια στην εντέλεια και ας μη μιλήσω για το ντύσιμο.... η λέξη "προκλητικό" δεν με καλύπτει απόλυτα.
Kαι δεν θα δεις αγοράκια, θα δεις άντρες. Aλλά όλα αυτά μένουν στην εμφάνιση και όχι στο χαρακτήρα.

Tα παιδιά τώρα πια μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα. Πονηρεύονται πολύ πιο γρήγορα. Kατά τη γνώμη μου, τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει η τηλεόραση. Aλλά και εμείς οι γονείς (δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω) που θέλουμε να τα μεγαλώσουμε με μοντερνισμούς και απελευθέρωση.
Δεν ξέρω τελικά τί είναι καλύτερο. Έχω μπερδευτεί.
Nα γίνουμε σαν τους γονείς μας, που μας έλεγχαν περισσότερο, που δεν μας άφηναν να πάμε σε club παρά μόνο στο Λύκειο (εμένα προσωπικά μετά την 3η Λυκείου και τώρα πια δεν τους κατηγορώ) παρόλο που οι κίνδυνοι ήταν λίγο λιγότεροι πριν από 15 χρόνια;
Ή να γίνουμε μοντέρνοι, να πηγαίνουμε μαζί με τις κόρες μας στα μαγαζιά για να τους πάρουμε τα μίνι φορέματα, να αγοράζουμε μηχανάκι και να δίνουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον γιο απ'τα 12;
Kαι τα 2 άκρα είναι. Πού βρίσκεται η μέση;

Αγορι περιμενεις Gemini?!!!:) :):):):)
Nα σου ζησει!

Για Gemini: Καλώς όρισες στο κόσμο μας (των μανάδων εννοώ). Δεν μπορώ να σε βοηθήσω απο όταν έκανα τα παιδιά ο κόσμος μου έχει αναποδογυρίσει πολλές φορές. Στην αρχή σάλταρα. Μετά φρέναρα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα αγαπάω και να τους το δείχνω όπως μπορώ. Να προσπαθώ να τα ακούω ακόμα και όταν δεν τα καταλαβαίνω, όταν με σαλτάρουν να θυμάμαι πως ήμουνα ή πως αντιδρούσαν οι δικοί μου όταν ήμουνα μικρό (δεν τα καταφέρνω πάντα) και να προσπαθήσω με τη δική μου στάση ζωής να τα "διαπαιδαγωγήσω" όσο και για όσο είναι δυνατόν. Δεν είμαι πια υπέρ του μεγαλώματος μικρών μανδαρίνων χωρίς κανόνες γιατί το μόνο που θεωρώ ότι θα καταφέρω επειδή οι ισορροπίες είναι λεπτές είναι να γίνουν εγωιστικά πλάσματα που θα θελήσουν να έχουν αυτό που είχαν και σαν παιδιά, δηλαδή τα πάντα. Δικαιούνται τα πάντα αλλά ποτέ σε βάρος των άλλων και όχι επειδή νομοτελειακά τους αξίζει. Αυτά στη θεωρία. Στη πράξη πολλές φορές αφήνομαι στα ένστικτά τους να με πάνε, γιατί παρόλο που τα παιδιά σε εκπλήσσουν με την σκληρότητα τους, έχουν και ένα περίεργα αυξημένο κριτήριο δικαιοσύνης που όταν μεγαλώνουν σε ένα "φυσιολογικό" περιβάλλον μπορεί να καταφέρει πολλά. Αυτά που ζήσαμε εμείς εαν σκεφτούμε λογικά μπορεί να προσφέρουν πολλά ακόμα και στη περίπτωση που θα κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα απο αυτούς.:redface:

"που θα κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα απο αυτούς". Τους γονείς μας εννοώ.:redface:

Αν και ειμαι μικρη ακομα, τα ματια μου εχουν δει πολλα.
Εχω δει ναρκωμανη να περνει τη δοση του, στο διπλανο καθισμα απο εμενα, στο γηπεδο.
Εχω δει ομοφυλοφυλους να περπατανε χερι χερι και να ερωτοτροπουν.
.....
Αλλα, δεν θα αντεξω στη σκεψη ενος ενηλικα να "πηγαινει" με ενα παιδι, και μαλιστα η κοινωνια να το δεχεται.
Οι παιδοφιλοι ειναι διαταραγμενοι ψυχολογικα, το μυαλο τους δεν δουλευει σωστα και χρειαζονται βοηθεια.
Η Gemini, αναφερε οτι οι γονεις της της επετρεπαν να παει σε κλαμπ, στην τριτη λυκειου. Και ο δικος μου ο πατερας, ο οποιος εχασε τον δικο του πατερα στα 17 και κληθηκε να στηριξει την μητερα του και τα αλλα 3 μικροτερα αδελφια του, με αφησε να παω πρωτη φορα σε κλαμπ, στην β' λυκειου, σε καποιο χορο του σχολειου. Ειναι πολυ αυστηρος, και εαν πριν 3-4 χρονια τον κατηγορουσα για αυτο, τωρα τον ευχαριστω γιατι με προστατευε.

Και όσο αφορά το ότι εμάς δεν μας αγγίζει αυτή η ιστορία, η συζήτηση δεν έχει το νόημα της ηθικής καταδίκης, αλλά και της έμπρακτης με το να υπογράψει όποιος θέλει αυτό το κείμενο. Να πως υπογράφουμε κατα της θανατικής καταδίκης σε όποια χώρα και να εφαρμόζεται και ας έχει καταργηθεί στη χώρα μας, ένα τέτοιο πράγμα ζητείται και τώρα να κάνουμε. Όσοι νοιώθουν ότι τους αφορά αυτή η ιστορία και θέλουν να το κάνουν ας υπογράψουν. Για να μην ξεχνιόμαστε με τη θεωρητική κουβέντα. Στη πρώτη σελίδα θα βρείτε τις λεπτομέρειες στο post της Ισμήνης.
Απόσπασμα απο το κείμενο:
"Η Φινλανδία, έχοντας την Προεδρία της Ε.Ε. πρόκειται να αιτηθεί την καταστολή της δράσης του Κόμματος των Παιδοφίλων στην Ολλανδία. Η αίτηση από την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας κα. θα παραδοθεί στον Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Franco Frattini, Αρμόδιο για Εσωτερικές Υποθέσεις, στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Στα πλαίσια Ατυπης Συνάντησης μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε 20-22 Σεπτεμβρίου στην πόλη Tampere, οι Φιλανδοί πολίτες παρέδωσαν τις πρώτες υπογραφές στην Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρα τους.
Όσο περισσότεροι σε ολόκληρο τον κόσμο συνυπογράψουμε το αίτημα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ισχύς του!
Για το λόγο αυτό προωθείστε το μήνυμα αυτό και σε άλλους για να συγκεντρώσουμε περισσότερες υπογραφές".

Gemini η γνώμη μου είναι αυτή

Πιθανόν να μπορεί να δοθεί αυτοκίνητο σε παιδί 12χρονο, αλλά θέλει πολύ δουλειά και σε άλλα πράγματα. Όχι με το σκεπτικό ότι σήμερα στα 12 τα παιδιά ξέρουν περισσότερα άρα μπορούμε να του δώσουμε αυτοκίνητο… Και αν θα δοθεί αυτοκίνητο δεν θα είναι για να κάνει ταξίδι (μεγάλες διαδρομές τέλος πάντων) αλλά για να αποκτήσει επαφή με αυτό το μέσον, με τη βοήθεια του γονέα, με σκοπό να μάθει τη διαφορά μεταξύ παιχνιδιού και οδήγησης, να μην μυθοποιηθεί το αυτοκίνητο στη συνείδηση του, να μην το θεωρεί ως μέσον επίδειξης αλλά μέσον μεταφοράς (είναι εργαλείο κι όχι παιχνίδι) να αποκτήσει σεβασμό απέναντι στους άλλους, και γενικώς να χαραχτεί μια πορεία προς την ωριμότητα του οι οποία θα λειτουργήσει όταν θα το επιτρέψει η ηλικία του.
Όλα αυτά είναι κάθε άλλο παρά εύκολα βέβαια

Πάντως πέρα από όλα αυτά, το σεξ είναι μια τελείως ειδική περίπτωση, αφού σ αυτή τη διαδικασία λειτουργεί ο μηχανισμός όλος σε μια άλλη διάσταση που καμιά ομοιότητα δεν έχει με οτιδήποτε άλλο, είτε είναι οδήγηση ή άλλου είδους δραστηριότητα.

..Πιθανόν να μπορεί να δοθεί αυτοκίνητο σε παιδί 12χρονο, αλλά θέλει πολύ δουλειά και σε άλλα πράγματα. Όχι με το σκεπτικό ότι σήμερα στα 12 τα παιδιά ξέρουν περισσότερα άρα μπορούμε να του δώσουμε αυτοκίνητο? Και αν θα δοθεί αυτοκίνητο δεν θα είναι για να κάνει ταξίδι (μεγάλες διαδρομές τέλος πάντων) αλλά για να αποκτήσει επαφή με αυτό το μέσον, με τη βοήθεια του γονέα, με σκοπό να μάθει τη διαφορά μεταξύ παιχνιδιού και οδήγησης, να μην μυθοποιηθεί το αυτοκίνητο στη συνείδηση του, να μην το θεωρεί ως μέσον επίδειξης αλλά μέσον μεταφοράς (είναι εργαλείο κι όχι παιχνίδι) να αποκτήσει σεβασμό απέναντι στους άλλους, και γενικώς να χαραχτεί μια πορεία προς την ωριμότητα του οι οποία θα λειτουργήσει όταν θα το επιτρέψει η ηλικία του.
Όλα αυτά είναι κάθε άλλο παρά εύκολα βέβαια .....

Thanasi, έχεις δίκιο, αν δεις το παράδειγμα της οδήγησης μεμονωμένα.
Eγώ το ανέφερα καθαρά σαν μικρό δείγμα του μοντερνισμού μας.

Aλλά πες μου κάτι άλλο. Πες μου ποιό 12χρονο αγόρι θα πάρει στα σοβαρά τα μαθήματα οδήγησης που θα κάνει παρέα με τον μπαμπά του και θα δει την διαφορά παιχνιδιού/εργαλείου; Όσο ώριμο κι αν είναι, όση προσπάθεια κι αν καταβάλλει ο μπαμπάς για να του απομυθοποιήσει αυτό το απλό μέσο μετακίνησης.
Πες μου αν με την πρώτη ευκαιρία που θα πάρει τα κλειδιά στο χέρι του και δεν θα είναι ο μπαμπάς δίπλα για να ελέγχει, θα τρέξει να κάνει το "κομμάτι" του στους φίλους του.
Δεν κατηγορώ τα παιδιά. Πιστεύω ότι ΠPEΠEI να κρατήσει η παιδικότητά τους όσο περισσότερο γίνεται. Eίναι κρίμα να τα πιέσουμε να γίνουν πιο υπεύθυνα και πιο ώριμα γρηγορότερα.
Για να γίνει κάποιος ενήλικας, πρέπει να περάσει παιδικά χρόνια και εφηβεία, όπως τα ορίζει η φύση. Όχι νωρίτερα, ούτε και αργότερα..... (αυτό είναι σπόντα για μερικούς-μερικούς που αρνούνται να μεγαλώσουν....:lol: )

Αγορι περιμενεις Gemini?!!!:) :):):):)
Nα σου ζησει!

Nαι Ismini, περιμένω αγοράκι!
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές!

Πιθανόν να μπορεί να δοθεί αυτοκίνητο σε παιδί 12χρονο, αλλά θέλει πολύ δουλειά και σε άλλα πράγματα. Όχι με το σκεπτικό ότι σήμερα στα 12 τα παιδιά ξέρουν περισσότερα άρα μπορούμε να του δώσουμε αυτοκίνητο… Και αν θα δοθεί αυτοκίνητο δεν θα είναι για να κάνει ταξίδι (μεγάλες διαδρομές τέλος πάντων) αλλά για να αποκτήσει επαφή με αυτό το μέσον, με τη βοήθεια του γονέα, με σκοπό να μάθει τη διαφορά μεταξύ παιχνιδιού και οδήγησης, να μην μυθοποιηθεί το αυτοκίνητο στη συνείδηση του, να μην το θεωρεί ως μέσον επίδειξης αλλά μέσον μεταφοράς (είναι εργαλείο κι όχι παιχνίδι) να αποκτήσει σεβασμό απέναντι στους άλλους, και γενικώς να χαραχτεί μια πορεία προς την ωριμότητα του οι οποία θα λειτουργήσει όταν θα το επιτρέψει η ηλικία του.
Όλα αυτά είναι κάθε άλλο παρά εύκολα βέβαια

Oδηγαω μηχανακι καθε καλοκαιρι απο τα 13 μου, και απο τα 16 που πηρα το διπλωμα μου κυκλοφορω κανονικα στους δρομους της Αθηνας και της Χιου.
Ποτε δεν εχω προκαλεσει ατυχημα, και μια φορα που επεσα(φετος το καλοκαιρι) ηταν γιατι στο συνεργειο ειχαν τρυπησει τη θηκη του υγρου των φρενων και ειχαν χαλασει.
Βλεπω καθημερινα και κυριως στη χιο, παιδια στην ηλικια μου και με διπλωμα να παθαινουν ατυχηματα η με το μηχανακι η με το αυτοκινητο γιατι ηταν απροσεκτοι.
Και σκεφτομαι:"Δεν θα ηταν καλυτερα να καταργησουν το οριο ηλικιας και να δινουν διπλωματα με βαση την ωριμοτητα του καθενος?"....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back