Κόμμα παιδόφιλων

Και ποιος θα αξιολογηση την Ωριμοτητα του καθενος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ τι να πω βρε παιδιά που έχω αρχίσει μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτου και έχω για δάσκαλο έναν τύπο ίσα με 100 χρονών?Με βάζει να κόψω κάθετα την παραλιακή , και από τελείως δεξιά να πάω τελείως αριστερά?Και το αποκορύφωμα ήταν όταν στον Πειραιά στην Γούναρη σταμάτησα σιγά-σιγά γιατί πέρναγε ένα σκυλί και μου λέει "μα,τι κάνεις?θα μας χτυπήσουν από πίσω".Και του απάντησα ότι ο πίσω πρέπει να κρατάει αποστάσεις , αλλά τον ένοιαζε μόνο το αυτοκίνητο ,έτσι που μου είπε ότι ο σκύλος έπρεπε να τρέξει αλλιώς ας πάει στο ......Τι να πεις?Εγώ φταίω που δεν λέω τίποτα στην σχολή οδηγών για να μην χάσει το μεροκάματο.Δεν θα έπρεπε να υπήρχε όριο ηλικίας και εκεί?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ποιος θα αξιολογηση την Ωριμοτητα του καθενος?
Πολύ σωστά. Ξέρω άτομα 50 χρονών με ωριμότητα 16χρονου και αντίστροφα. Είναι και θέμα χαρακτήρα πολλά πράγματα. Αλλά δεν νομίζω ότι η ωριμότητα είναι μετρήσιμη. Όσο για το θέμα για τα μηχανάκια και στη Ρόδο από 13 χρονών τα παιδιά οδηγούν μηχανάκια. Στα 16 βγάζουν το δίπλωμα για τα μηχανάκια 50 κυβικώς και οδηγούν από 100 και πάνω.

Καλέ γιατί διάλεξες τόσο μεγάλο δάσκαλο οδήγησης;
Αν το ήξερα να είσαι σίγουρη ότι θα άλλαζα σχολή.Υπάλληλος είναι,δεν είναι δική του.

Πιθανόν να μπορεί να δοθεί αυτοκίνητο σε παιδί 12χρονο
Gemini ναι μάλλον ήταν υπερβολή αυτή η φράση.
Οσα είπα στο προηγούμενο μήνυμα ίσως μπορούν να επιτευχθούν και χωρίς επαφή με το τιμόνι. Επειδή είχες αναρωτηθεί για ενδιάμεσες καταστάσεις, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το ένα άκρο είναι να αποκλείσουμε το παιδί (από το αυτοκίνητο πχ) το άλλο άκρο είναι να του το δώσουμε από τα δώδεκα. Ο άνθρωπος σ αυτή την ηλικία, δεν έχει και την αντίληψη τη σωστή σε κάποια πράγματα. πχ κυνηγάει μια μπάλα που βγήκε στο δρόμο και είναι πολύ εύκολο να μην προσέξει σωστά γιατί του μειώνει την ορατότητα ένα σταθμευμένο όχημα. Επίσης δεν έχει σωστή αντίληψη της ταχύτητας κλπ κλπ
Το ενδιάμεσο μπορεί να είναι, να του καλλιεργήσουμε μια παιδεία, η οποία θα κάνει τη δουλειά της όταν θα έρθει σε κάποια ηλικία. θα έρθει κάποια ηλικία στην οποία ο εγκέφαλος θα έχει αναπτυχθεί τόσο όσο χρειάζεται για να μπορεί να λειτουργήσει με βάση τα μηνύματα που εισέπραξε, και που του έχουν γίνει συνείδηση. Χωρίς καμιά πίεση να ωριμάσει χωρίς να του στερηθεί η παιδικότητα.
Πιστεύω ότι για την ωριμότητα δεν αρκεί μόνο η ηλικία. κάλλιστα μπορεί κάποιος να είναι ανώριμος σε ηλικία που ο νόμος τον θεωρεί ώριμο.

Σχετικά με το σεξ… αν αφεθεί ελεύθερη η φύση του παιδιού, αν δεν του δημιουργηθούν ενοχές, αν δεν του το παρουσιάζουμε ως κάτι το βρώμικο το ανήθικο, ως κάτι που μας κάνει να χάνουμε την τιμή μας ή την αγνότητα μας, ως κατόρθωμα κλπ κλπ, (όλα αυτά περνάνε με μηνύματα που προέρχονται από πάμπολλες κατευθύνσεις) κι αφήσουμε τη σεξουαλικότητα του να ξεκινήσει και να εξελιχτεί, θα χρειαστεί κανένας ενήλικας να του μάθει σεξ πέρα από το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός, τις ασθένειες την αντισύλληψη; Λέει ο κύριος στη συνέντευξη του ότι δεν διδάσκεται το σεξ στο παιδί και το ανακαλύπτει στα τυφλά.
Εγώ το λέω αλλιώς. Διακόπτεται η σεξουαλικότητα του παιδιού και μετά δημιουργείται η ανάγκη για διαπαιδαγώγηση, η οποία δεν υπάρχει.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να μιλάμε με ελαφριά συνείδηση. Αυτός που θα την κάνει θα πρέπει να μην διακατέχεται από ταμπού, και να μπορεί να μιλάει για τη διαδικασία αυτή με φυσικότητα όμοια με αυτήν που θα μιλούσε για το συκώτι ή την καρδιά, χωρίς όμως να την παρουσιάζει σαν μια λειτουργία πεζή και ψυχρή όμοια με της καρδιάς και του συκωτιού.
Αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που είναι σήμερα.
Και βέβαια, η διαπαιδαγώγηση αυτή δεν περιλαμβάνει μαθήματα πρακτικής εξάσκησης στην αίθουσα είτε από ενήλικα προς ανήλικο, είτε μεταξύ ανήλικων, που είχε συζητηθεί κάποτε (η διαπαιδαγώγηση) και γινόταν τέτοια σχόλια.

Λέει στη συνέντευξη για σοβαρότητα και υπευθυνότητα του ενήλικα απέναντι στο παιδί. Μα ο παιδικός κόσμος του παιδιού είναι διαφορετικός από του ενήλικα. θα προσαρμοστεί ο ενήλικας στο παιδί; Μπορεί; Σε άλλο στάδιο η σεξουαλικότητα του ενός σε άλλο του άλλου. Και δεν είναι σαν να του διδάσκουμε υπολογιστή…

Θεωρώ ότι η σεξουαλικότητα είναι μια εύθραυστη σφαίρα κι ότι πολύ εύκολα μπορεί από ομορφιά να μετατραπεί σε ασχήμια. Αυτό είναι που φοβάμαι με την παιδοφιλία, η οποία έτσι κι αλλιώς υπάρχει, και οι γονείς μαζί με ένα σωρό πράγματα που έχουν να παλέψουν για να προστατέψουν τα παιδιά τους (με διαπαιδαγώγηση) έχουν κι αυτήν. Δεν ξέρω τι διαφορά θα υπάρξει με την νομιμοποίηση της, και πόσο πιο δύσκολα θα γίνουν τα πράγματα, αλλά θεωρώ την παιδοφιλία εισβολή στη σεξουαλικότητα του παιδιού.

Tην προσωπική μου άποψη για το θέμα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να την εκφράσω γιατί θεωρώ ότι είναι αυτονόητη απ'τη στιγμή που περιμένω το 1ο μου παιδί. Δεν μπορώ ME TIΠOTA να φανταστώ ότι στα 12 του θα μπορούσε να έχει νόμιμες και "υγιείς" σεξουαλικές σχέσεις με κάποια "κυρία" (ο Θεός να την κάνει κυρία) ετών ..... ας πούμε 30. Ή ακόμα χειρότερα, με κάποιον "κύριο" ετών 30..... Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Aπλά έχω μια απορία.
Aν ο νόμος σε κάποιες χώρες επιτρέπει την σχέση με 12χρονα ή 13χρονα, δηλαδή δεν θεωρείται αποπλάνηση ανηλίκου, τότε γιατί σ'αυτή την ηλικία συνεχίζουν να τα χαρακτηρίζουν ως παιδιά;
Aν δεν τα θεωρούν ανήλικα, τότε δεν θα'πρεπε να λέγονται παιδιά. Nα λέγονται έφηβοι και το κόμμα να λέγεται "Kόμμα Eφηβόφιλων" και όχι Παιδόφιλων.
Πώς μπορεί ένας ενήλικας να ελκείται από ένα 12χρονο; Προφανώς αυτό που του αρέσει είναι η αθωότητα και η παιδικότητα που εκπέμπει. Tί άλλο μπορεί να περιμένει; Ωριμότητα, εμπειρία και επικοινωνία;
Όχι πως δεν υπάρχουν 12χρονα (μη πω και 10χρονα) που φαίνονται πολύ μεγαλύτερα και συμπεριφέρονται σαν πολύ μεγαλύτερα (καταλαβαίνετε τί εννοώ). Aν περάσεις έξω από ένα γυμνάσιο, θα δεις γυναίκες και όχι κοριτσάκια. Φουλ μακιγιάζ, ανταύγιες στο μαλλί, νύχια στην εντέλεια και ας μη μιλήσω για το ντύσιμο.... η λέξη "προκλητικό" δεν με καλύπτει απόλυτα.
Kαι δεν θα δεις αγοράκια, θα δεις άντρες. Aλλά όλα αυτά μένουν στην εμφάνιση και όχι στο χαρακτήρα.

Tα παιδιά τώρα πια μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα. Πονηρεύονται πολύ πιο γρήγορα. Kατά τη γνώμη μου, τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει η τηλεόραση. Aλλά και εμείς οι γονείς (δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω) που θέλουμε να τα μεγαλώσουμε με μοντερνισμούς και απελευθέρωση.
Δεν ξέρω τελικά τί είναι καλύτερο. Έχω μπερδευτεί.
Nα γίνουμε σαν τους γονείς μας, που μας έλεγχαν περισσότερο, που δεν μας άφηναν να πάμε σε club παρά μόνο στο Λύκειο (εμένα προσωπικά μετά την 3η Λυκείου και τώρα πια δεν τους κατηγορώ) παρόλο που οι κίνδυνοι ήταν λίγο λιγότεροι πριν από 15 χρόνια;
Ή να γίνουμε μοντέρνοι, να πηγαίνουμε μαζί με τις κόρες μας στα μαγαζιά για να τους πάρουμε τα μίνι φορέματα, να αγοράζουμε μηχανάκι και να δίνουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον γιο απ'τα 12;
Kαι τα 2 άκρα είναι. Πού βρίσκεται η μέση;

παν μετρον αριστον ελεγαν οι αρχαιοι κατι ηξεραν κ το κλαμπ κ το φορεμα το μινι κ το μηχανακι αλλα ολα στην ωρα τους κ με μετρο εγω πιστευω βρηκα μια χρηση τομη που οταν κανω παιδι λεω να την εφαρμοσω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back