Κόμποι στο τρίχωμα

:rofl::rofl:χαχαχαχαχαχαχα...!!!τι τραβαμε και εμεις οι γατο-γονεις???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομπάκια στο τρίχωμα του!

Καλησπέρα σε όλους σας ! Είχα γράψει τις προάλλες και είχα πει για την άφιξη της Τίνας στην ζωή μου! Η τίνα ήταν ένα μικρούλι αδεσποτουλι 3-4 μηνών που το μάζεψα για μια καλύτερη ζωή. Όταν το είχα βρει ήταν αρκετά ακάθαρτο και ρώτησα εάν μπορούσε ο κτηνίατρος να το κάνει μπάνιο και να το περιποιηθεί. Μου είπε πως επειδή είναι αρκετά μικρό υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει οπότε να περιμένουμε ακόμη λίγο για το πρώτο του μπάνιο. Του έδωσε και κάτι χαπάκια για παράσιτα στην κοιλιά και μου ανέφερε πως με την φαρμακευτική αγωγή θα καθαρίσει και το τρίχωμα του αρκετά . Όταν το έφερα σπίτι το καθάρισα με μια υγρή πετσέτα και με τα χαπάκια καθάρισε ακόμη περισσότερο! Σήμερα όμως παρατήρησα , τώρα που έχει γυαλίσει και το τρίχωμα του πως σε κάποια σημεία το τρίχωμα του κάνει μεγάλα κομπάκια που δεν ξεμπλέκονται με τίποτα! Τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτά;και από τι δημιουργήθηκαν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Κομπάκια στο τρίχωμα του!Τι να κάνω;;

Καλησπερα.
Τι ηλικια εχει το γατακι;Ειναι μακρυτριχο;Και τι εννοειτε οταν λετε οτι εχει κανει κουμπακια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μήπως εννοείς κομπάκια;

Καλησπέρα! Από ότι μου υπολόγισε ο κτηνίατρος είναι 3-4 μηνών! Βασικά από ότι κατάλαβα έχουν μπλεχτεί πάρα πολλές τρίχες μαζί και φαίνονται σαν μια μάζα με τρίχες στρογγυλή και κάπως σκληρή που δεν ξεμπλέκετε με τίποτα . Έχει αρκετό και φουντωτό τρίχωμα .

Αν δεν το βουρτσιζεις τακτικα,θα κανει κομπους το τριχωμα του,αφου ειναι φουντωτο.Αν εχεις ενα ψαλιδι με στρογγυλεμενες ακρες,προσπαθησε να του κοψεις τους κομπους,αλλα φροντισε να το κρατας οσο το δυνατον πιο μακρια απο το δερμα.Μπορεις βεβαια να τους ξεμπλεξεις κιολας,απλα δεν ξερω κατα ποσον θα ειναι ευκολο,και για σενα και για το γατακι.Δες τον τροπο που το κανω εγω,ισως σε βοηθησει:

Βοήθεια, ανησυχώ...

Πιανω στο ποδαρακι της δυο μερες τωρα ενα σκληρο πραγμα το εξυσα λιγο και καταλαβα πως ειναι οι τριχουλες τις ενωμενες και οταν το πειραζω φαινεται σαν να ξεριζωνεται το δερματακι της....
Τι να κανω;;;
Να παω αμεσσα στο γιατρο;;;;

Απάντηση: Βοήθεια, ανησυχώ...

Λογικα πρεπει να ειναι ο γνωστος κομπος απο μπερδεμενες τριχες ....Φαινομενο πολυ συχνο στις μακρυτριχες γατες.
Αν δεν μπορεις με χτενα σιγα-σιγα να τον ξεμπλεξεις...με τα δαχτυλα σου,βρες τη βαση του κομπου ,κι αν δεν ειναι πολυ κοντα στο δερμα κοψε τον με ψαλιδακι με στρογγυλεμενες ακρες ,για να μην την τραυματισεις....Διαφορετικα ,με τα δαχτυλα σου ,προσπαθησε να τον ξανεις,η κοψε τον στη μεση ,προσεκτικα παντα και μετα με τα δαχτυλα σου ,σιγα-σιγα χωρις να τραβας και την πονας ,μπορεις να τον απομακρυνεις.
Θελουν συχνο χτενισμα για να μην κανουν κομπους ....Καλη επιτυχια.

Απάντηση: Βοήθεια, ανησυχώ...

δυστυχως δεν ειναι μακρυτριχη..ισχυει αυτο και για τις κοντοτριχες???ευχαριστω πολυ

Τελευταία επεξεργασία:
δυστυχως δεν ειναι μακρυτριχη..ισχυει αυτο και για τις κοντοτριχες???ευχαριστω πολυ

ναι, μπορεί... και μένα είχε και με πολλά βουρτσίσματα το έβγαλα. Ήταν τελικά ένας κόκκος από άμμο που είχε μπλεχτεί στις τρίχες. Όταν τον πείραζα σ' εκείνο το σημείο δεν ήθελε γιατί τον ενοχλούσε. Λίγο υπομονή θέλει και θα βγουν αν είναι από αυτο...

Κόμπος στο τρίχωμα και πληγή

Ανοίγω αυτή τη συζήτηση γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι πολύ σημάντικο. Ο γάτος μου είναι περσίας άρα όπως θα καταλάβατε έχει πάρα πολύ τρίχωμα. Τον χτενίζω κάθε μέρα, αλλά μια μέρα ξέχασα να τον χτενίσω.:( Μετά από μερικές μέρες παρατήρησα ότι κάτο από το μπροστινό του ποδαράκι είχε ένα κόμπο τεράστιο:worry:. Προσπάθησα να του το κόψω με το ψαλίδι, αλλά δεν καθόταν.:( Σήμερα που τον έκανα μπάνιο είδα κάτι σοκαριστικό!:eek::(:worry: Κάτω απ' τον κόμπο το δέρμα είχαι ματώσει!:(:worry: Τι να κάνω;;! Περιμένω απαντήσεις, σας παρακαλώ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!:worry:

Απάντηση: Κόμπος στο τρίχωμα!!!

Ακόμα να μας απαντησει κάποιος;:( Λέμε να πάμε στο γιατρό, γιατί μπορεί να είναι κάτι άλλο.:(

Πιστεύω πως ο πλέον αρμόδιος να αποφανθεί για αυτό το θέμα είναι ο κτηνίατρος οπότε θα πρότεινα να τον επισκεφθείτε άμεσα...

Πρέπει να αφαιρεθεί ο κόμπος οπωσδήποτε!!! Πιθανόν να τον ενοχλεί ο κόμπος, να δαγκώνει το σημείο και τραβώντας τον κόμπο, να αυτοτραυματίζεται. Αυτά βέβαια, είναι εικασίες! Γι΄αυτό, επειγόντως κτηνίατρος!

Ναι, θα επισκευτούμε το γιατρό. Αλλά ανησηχω! έχετε καμιά είδεα για το τι μπορεί ναι είναι;:(:/:

Τα μακρύτριχα γατάκια, και ειδικά τα περσάκια, κάνουν συχνά κόμπους στο τρίχωμά τους...
Εγώ τους κόβω μόνη μου όταν γίνονται, βάζω ψαλίδι όσο πιο κοντά στο δέρμα γίνεται και τους αφαιρώ...
Γενικώς πρέπει να εξοικειώσεις τη γατούλα σου από τώρα που είναι μικρούλα , να μάθει το χτένισμα...
Βέβαια, κόμποι καμιά φορά γίνονται και παρότι εσύ μπορεί να την χτενίζεις καθημερινά, αλλά σίγουρα μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες! Δεν συμβαίνει συχνά αυτό... :)
Λογικά έχει αυτοτραυματιστεί η γατούλα σου, αλλά αυτό θα στο πει με σιγουριά ο κτηνίατρος...

Ναι, θα επισκευτούμε το γιατρό. Αλλά ανησηχω! έχετε καμιά είδεα για το τι μπορεί ναι είναι;:(:/:

Μα, προκειμένου να μην ανησυχείς ο κτηνίατρος θα σου λύσει την απορία και θα βοηθήσει στο να κλείσει η πληγή στο δέρμα της και να την απαλλάξει από τον κόμπο.
Εγώ πχ μπορεί να σου έλεγα την γνώμη μου για το τι μπορεί να είναι, όμως δεν είμαι αρμόδιος για αυτό το ζήτημα οπότε η άποψη μου δεν θα είχε κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα.
Οπότε, ο κτηνίατρος θα βοηθήσει επαρκώς την κατάσταση. ;)

Μα, προκειμένου να μην ανησυχείς ο κτηνίατρος θα σου λύσει την απορία και θα βοηθήσει στο να κλείσει η πληγή στο δέρμα της και να την απαλλάξει από τον κόμπο.
Εγώ πχ μπορεί να σου έλεγα την γνώμη μου για το τι μπορεί να είναι, όμως δεν είμαι αρμόδιος για αυτό το ζήτημα οπότε η άποψη μου δεν θα είχε κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα.
Οπότε, ο κτηνίατρος θα βοηθήσει επαρκώς την κατάσταση. ;)

Φοβάμε μην τον κουρέψει πολύ ο κτηνίατρος και χαλάσει το σχέδιο της γούνας του.

Απάντηση: Κομπάκια στο τρίχωμα του!

Αυτό όμως που προέχει είναι η υγεία του ζώου κι η καλή του φυσική κατάσταση κι όχι το σχέδιο της γούνας του...
Εγώ τουλάχιστον θα είχα πάει την δική μου στον κτηνίατρο εάν αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τόσες μέρες τώρα...

Απάντηση: Κομπάκια στο τρίχωμα του!

Λοιπόν καταφέραμε να κόψουμε ένα κόμπο!!:):clapup: Αύριο θα προσπαθήσουμε κι άλλο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back