Κόρατ

Αν κάνεις, θέλω 5! Στο λέω από τώρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω εχω μια γατουλα αυτης της ρατσας απο το 2005. Καποιος ανιδεος θελησε να τη σκοτωσει οταν ηταν ακομη μια σταλιτσα(στη χουφτα μου χωραγε) και την ειχε πεταξει στα σκουπιδια. Την ακουσα, την εσωσα και τη μεγαλωσα. Ειναι απλα πανεμορφη, με το μεταξενιο ασημενιο της τριχωμα και αυτα τα μεγαλα καταπρασινα ματια της. Βεβαια απο μικρουλα ειχε καποιες ιδιοτροπιες τις οποιες τις βρισκω ακομα αξιολατρευτες οπως το γεγονος οτι δεν εμφανιζεται σε κανεναν αλλο περα απο εμενα, οτι συνεχιζει να θελει να κοιμαται στα ποδια μου γουργουριζοντας και οτι γενικως στο μονο ατομο που δειχνει εμπιστοσυνη ειμαι εγω.
Την αγαπαω τοσο μα τοσο πολυ......Καλα να ειναι η Καρμεν μου για πολλα χρονια ακομα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω εχω μια γατουλα αυτης της ρατσας απο το 2005. Καποιος ανιδεος θελησε να τη σκοτωσει οταν ηταν ακομη μια σταλιτσα(στη χουφτα μου χωραγε) και την ειχε πεταξει στα σκουπιδια. Την ακουσα, την εσωσα και τη μεγαλωσα. Ειναι απλα πανεμορφη, με το μεταξενιο ασημενιο της τριχωμα και αυτα τα μεγαλα καταπρασινα ματια της. Βεβαια απο μικρουλα ειχε καποιες ιδιοτροπιες τις οποιες τις βρισκω ακομα αξιολατρευτες οπως το γεγονος οτι δεν εμφανιζεται σε κανεναν αλλο περα απο εμενα, οτι συνεχιζει να θελει να κοιμαται στα ποδια μου γουργουριζοντας και οτι γενικως στο μονο ατομο που δειχνει εμπιστοσυνη ειμαι εγω.
Την αγαπαω τοσο μα τοσο πολυ......Καλα να ειναι η Καρμεν μου για πολλα χρονια ακομα.
Ανοιξε της ενα θεμα και βελε φωτογραφιες της να τη θαυμασουμε!!:up:

Καλωσορισες και να σου ζησει η κουκλα σου!
Πως ξερεις ομως οτι ειναι σιγουρα Κόρατ;Ανοιξε ενα θεματακι να τη δουμε κι εμεις να τη θαυμασουμε!:up:

Πίστευα ότι οι γάτες Κορατ είναι μόνο μαύρες, τουλάχιστον οι παραδοσιακές ήταν μόνο μαύρες, δεν ήξερα ότι είχαν βγει κ μπλε κ μοιάζουν καταπληκτικά με τον γκριζούλη μου, μόνο που αυτός είχε σκούρο γκρι ανθρακι τρίχωμα μεταξύ μπλε κ μαύρο

Πίστευα ότι οι γάτες Κορατ είναι μόνο μαύρες, τουλάχιστον οι παραδοσιακές ήταν μόνο μαύρες, δεν ήξερα ότι είχαν βγει κ μπλε κ μοιάζουν καταπληκτικά με τον γκριζούλη μου, μόνο που αυτός είχε σκούρο γκρι ανθρακι τρίχωμα μεταξύ μπλε κ μαύρο
Oι Κόρατ ποτε δεν ηταν μαυρες,μηπως τις μπερδευεις με καποια αλλη ρατσα;

Oι Κόρατ ποτε δεν ηταν μαυρες,μηπως τις μπερδευεις με καποια αλλη ρατσα;
όχι έχω ένα βιβλίο για γάτες που έχει φωτογραφία για κάθε ράτσα χωριστά κ αυτές που έχει είναι μαύρες αλλά κ στα χαρακτηριστικά λέει ότι οι γάτες αυτές έχουν μόνο μαύρο χρώμα:hmm:

Αντιγραφω ακριβως απο το breed profile toy CFA:
COLOR: silver-tipped blue all over, the silver should be sufficient
to produce a silver halo effect. The hair is usually lighter at the
roots with a gradient of blue which is deepest just before the tips
which are silver. Adults should be without shading or tabby markings.
Allow for ghost tabby markings in kittens. Where the coat is
short, the sheen of the silver is intensified. Undesirable: coats
with silver tipping on only the head, legs and feet.

Δεν ξέρω από ράτσες γάτας γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκα. Πάντα είχα "αλήτες"!

Όταν είδα τις φωτογραφίες αυτής της ράτσας, εντυπωσιάστηκα από την ομοιότητά τους με μια δικιά μου, όπου και οι 2 γονείς της είναι "αλήτες" (από την πατέρα της, η "γιαγιά" της προέρχεται από αγκύρας, ενώ η μάνα της βρέθηκε εγκαταλελειμμένη,δεν ξέρουμε από που προέρχεται).

Δείτε την φωτογραφία της και πείτε μου αν υπάρχει πιθανότητα να υπήρχε κάποιος πρόγονος της που να ήταν ράτσας Κορατ...

05122008768.jpg

Απο οτι βλεπω,εχει αρκετα χαρακτηριστικα της ρατσας.Εσυ που τον βλεπεις απο κοντα μπορεις να κρινεις καλυτερα,δες τη λιστα με τα χαρακτηριστικα και ποια απο αυτα του ταιριαζουν.Οπως και να'χει ειναι πανεμορφος γατος...

Δεν ξέρω, Νίκο Π. και μάλλον κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα, ωστόσο η γάτα σου είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!

πολυ καλο μπραβω:)

Πηρε το ματι σας κανενα εκτροφειο Κορατ?:hmm:

Eκτρεοφεια Κορατ σε ολο το κοσμο για οποιον ενδιαφερεται!
https://www.koratworld.com/home.html

τέλεια ράτσα αλλά δε μοιάζει με την british shorthair?Επειδή ψάχνω να πάρω αυτή την περίοδο μια γάτα θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος λέγοντας μου μια τίμη για την κόρατ κ που μπορώ να την βρω?!έχουμε ένα pet city εδώ δίπλα αλλά δεν έχει.Πρέπει ν απευθυνθώ σε κάποιον υπεύθυνο του καταστήματος και να κάνω παραγγελεία?

Αγαπητέ Βασίλη, ρίξε μια ματιά στα χαρίζονται.
Υπάρχουν άπειρα γκρι γατάκια, που μοιάζουν με 'κόρατ'.
Και κάποιος άλλος είχε φάει κόλλημα με κόρατ, αλλά μόλις είδε μια γκρι αδεσποτούλα που βρήκα, την ερωτεύτηκε αμέσως και την υιοθέτησε.
Και τώρα βέβαια δεν την αλλάζει με τίποτα:)

Οχι,δεν εχουν καμια σχεση με τη βρετανικη.Οι βρετανικες εχουν εντελως αλλη κατανομη,και χρωματα.Εκτροφεια κόρατ υπαρχουν ελαχιστα,ανα τον κοσμο,και δε θα σου συνιστουσα με τιποτα να παραγγειλεις απο πετ σοπ,αποκλειεται να σου φερουν καθαροαιμοζωακι,θα το πληρωσεις μια περιουσια και θα μεταφερθει και σε αθλιες συνθηκες,ασε που στους γονεις δε γινονται εξετασεις κτλ.
Θα σου προτεινα να παρεις καποιο ημιαιμο που να μοιαζει παρα πολυ,ή αν θελεις οπωσδηποτε ρατσας,να στραφεις στη μπλε ρωσσικη.Παντως υπαρχει μωρακι αυτη τη στιγμη μπλε,που χαριζεται και απο οτι φαινεται απο τη μαμα του θα γινει ιδιο με κορατ.

Οχι,δεν εχουν καμια σχεση με τη βρετανικη.Οι βρετανικες εχουν εντελως αλλη κατανομη,και χρωματα.Εκτροφεια κόρατ υπαρχουν ελαχιστα,ανα τον κοσμο,και δε θα σου συνιστουσα με τιποτα να παραγγειλεις απο πετ σοπ,αποκλειεται να σου φερουν καθαροαιμοζωακι,θα το πληρωσεις μια περιουσια και θα μεταφερθει και σε αθλιες συνθηκες,ασε που στους γονεις δε γινονται εξετασεις κτλ.
Θα σου προτεινα να παρεις καποιο ημιαιμο που να μοιαζει παρα πολυ,ή αν θελεις οπωσδηποτε ρατσας,να στραφεις στη μπλε ρωσσικη.Παντως υπαρχει μωρακι αυτη τη στιγμη μπλε,που χαριζεται και απο οτι φαινεται απο τη μαμα του θα γινει ιδιο με κορατ.
https://www.koratworld.com/home.html

τέλεια ράτσα αλλά δε μοιάζει με την british shorthair?Επειδή ψάχνω να πάρω αυτή την περίοδο μια γάτα θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος λέγοντας μου μια τίμη για την κόρατ κ που μπορώ να την βρω?!έχουμε ένα pet city εδώ δίπλα αλλά δεν έχει.Πρέπει ν απευθυνθώ σε κάποιον υπεύθυνο του καταστήματος και να κάνω παραγγελεία?
https://www.koratworld.com/home.html:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back