Κόψιμο αυτιού κατά τη στείρωση αδέσποτων

LETOS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Κλημέντι (Κόρινθος). Έχει γράψει 136 μηνύματα.
Συγνώμη, αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετη, τί σχέση έχει το σχισμένο αυτί με τη στείρωση???:blink::blink::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγνώμη, αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετη, τί σχέση έχει το σχισμένο αυτί με τη στείρωση???:blink::blink::hmm:

Συνήθως στα αδέσποτα έκοβαν το αυτάκι για να ξέρουν ότι είναι στειρωμένο...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σοβαρά?:blink: Δηλαδή το κόβει ο κτηνίατρος? Και εγώ παρατήρησα ότι η δικιά μου έχει κομένο το αυτάκι της τον τελευταίο καιρό -την έκανα στείρωση πριν 2 εβδομάδες- αλλά νόμιζα ότι το έσχισε μόνη της....

Σοβαρά?:blink: Δηλαδή το κόβει ο κτηνίατρος? Και εγώ παρατήρησα ότι η δικιά μου έχει κομένο το αυτάκι της τον τελευταίο καιρό -την έκανα στείρωση πριν 2 εβδομάδες- αλλά νόμιζα ότι το έσχισε μόνη της....

Όχι ο κτηνίατρος καλέ μου! Εννοώ ότι ο δήμος της κάθε περιοχής έκοβε το αυτάκι...για να ξέρουν ότι αυτό το ζωάκι είναι στειρωμένο και να μην το ξαναμπαγλαρώσουν:P

Μην τα μπερδεύουμε....:)

Το αυτί κόβετε από τον κτηνίατρο (ιδιώτη ή σε συνεργασία με τον Δήμο) όταν η γάτα είναι αδέσποτη και θηλυκή...;)
(μπορεί να το κόψει και σε αρσενικό αλλά είναι πιο σπάνιο...) Αυτό γίνετε γιατί, στην θηλυκή είναι αδύνατον να καταλάβεις με το μάτι αν είναι στειρωμένη ή όχι σε αδέσποτη - και ειδικά σε άγρια, και για να μην κάνουν διπλό κόπο να την ξαναπιάνουν της κόβουν λίγο το αυτάκι.

Είναι ΓΕΝΙΚΗ τακτική στα αδέσποτα. Και το κομμένο αυτί σε θηλύκια είναι σήμα κατατεθέν ότι είναι στειρωμένη!! :)

Το αυτί κόβετε από τον κτηνίατρο όταν η γάτα είναι αδέσποτη και θηλυκή...;)
(μπορεί να το κόψει και σε αρσενικό αλλά είναι πιο σπάνιο...) Αυτό γίνετε γιατί, στην θηλυκή είναι αδύνατον να καταλάβεις με το μάτι αν είναι στειρωμένη ή όχι σε αδέσποτη - και ειδικά σε άγρια, και για να μην κάνουν διπλό κόπο να την ξαναπιάνουν της κόβουν λίγο το αυτάκι.

Είναι ΓΕΝΙΚΗ τακτική στα αδέσποτα. Και το κομμένο αυτί σε θηλύκια σήμα κατατεθέν ότι είναι στειρωμένη!! :)

Σωστήήήήή:up:

Το αυτί κόβετε από τον κτηνίατρο (ιδιώτη ή σε συνεργασία με τον Δήμο) όταν η γάτα είναι αδέσποτη και θηλυκή...;)

Είναι ΓΕΝΙΚΗ τακτική στα αδέσποτα. Και το κομμένο αυτί σε θηλύκια είναι σήμα κατατεθέν ότι είναι στειρωμένη!! :)
Δηλαδή λές να τη το έσχισε ο κτηνίατρος??:hmm:

Μπορεί να της το έκοψε όντως, αλλά κακώς.... Εκτός και αν κατάλαβε οτι είναι ημι-αδέσποτη....:hmm:

Αν τελικά το έκοψε , θα έπρεπε πρώτα να σε ρωτήσει...γιατί σε ΣΠΙΤΙΚΕΣ γάτες με βιβλιάριο κλπ κλπ, δεν το κάνουμε.... :/::)

Ίσως να το έκοψε επιδή την έχω μέσα-έξω στην αυλή, στο σπίτι μπορεί να κάνει και καμιά βόλτα στη γειτονιά.Πάντως δεν είναι κομένο όπως του Leo, λίγο σχισμένο στη μέση του πάνω άκρου είναι..Θα τον ρωτήσω την επόμενη φορά..Ευχαριστώ πολύ πάντως!!:)

Μάλλον, ειδικά στην Επαρχία οι ΣΠΙΤΙΚΕΣ γάτες είναι μέσα- έξω.. ξέρω και εγώ...απο τα δικά μας...:)

Ή τους κόβουν την μυτούλα ή τους κάνουν ένα τριγωνάκι πιο χαμηλά...εξαρτάται...;)

Κανας admin? να βγάλει αυτήν την παρένθεση off topic να μην χαλάμε την αγγελία????;)

Και εμένα την Μάχη μας την κόψανε τότε στο αυτάκι, γιατί όταν μας ρώτησαν αν είναι αδέσποτο εμείς νομίζαμε ότι μας ρωτήσαν αν είναι ράτσας ή αδέσποτο και είπαμε ότι είναι αδέσποτη απο άγνοια και έτσι της το κάψανε το αυτί:/::down:
Πάντως είναι καλό αυτό που κάνουν!!!:)
Αλλά νομίζω ότι μου είχαν πεί ότι της το κόβουν και απο την πλευρά που έγινε η ενγχείρηση:hmm:

Αλλά νομίζω ότι μου είχαν πεί ότι της το κόβουν και απο την πλευρά που έγινε η ενγχείρηση:hmm:

Οχι καμία σχέση... γιατί αν της κάνουν την τομή στην κοιλιά θα της κάψουν και τα 2??? :cool::cool::cool::)
(δεν έχει σχέση που έγινε η τομή..)
Νομίζω ότι είναι πάντα ΕΝΑ όπως την κοιτάμε το ΔΕΞΙ....:):)

(Θα το τσεκάρω και αν είναι το Αριστερό το διορθώνω... :redface:)

https://www.alleycat.org/pdf/eartip.pdf

σχετικό άρθρο.. και στην 2 σελίδα λέει το Αριστερό αυτί της γάτας.. άρα ΟΝΤΩΣ όπως την κοιτάμε το Δεξί!!!:)

Καλά πως ίσαι τόσο ενημερωμένη βρε παιδί μου, σε όλα;
Φτού φτού μην σε ματιάσω!!!:)

Απλά τις αγαπάω... και ζω από την γέννησή μου μέσα στις γάτες.....:)
και μετά ανακάλυψα και το Ιντερνετ.... ;)

ίσως να μην το κάνουν όχι για τον κόπο του να τα ξαναπιάσουν αλλά γιατί στα θυλικά πρέπει να τους ανοίξεις την κοιλιά για να δεις αν είναι στειρωμένα ή όχι, νάρκωση και όλα πάλι από την αρχή, κρίμα δεν είναι? και για την γατούλα αλλά και για τον γιατρό που θα μπορούσε να είχε φροντίσει ένα άλλο ζωάκι εκείνη την στιγμή?

σκέφτηκα κάτι, αλλά σιγά μη γίνει ποτέ... θα έπρεπε να γίνει νόμος:/:

να δίνονται όλα τα ζωάκια μόνο στειρωμένα και να απογορεύεται ακόμα και η πώληση αστείρωτου ζώου, θα τα έπερναν όλοι βέβαια όχι 2 μηνών αλλά 4-5, δύσκολο βέβαια αλλά με τα σκυλάκια πως έκαναν το τσιπ υποχρεωτικό?

δε ξέρω βλακίες λέω αλλά νιώθω πως αν δεν υπάρξουν δραστηκά μέτρα, οι προσπάθιες όσων ασχολούνται (ιδιωτών) δεν πρόκειται να αποφέρουν κάτι ουσιαστικό:(

ίσως να μην το κάνουν όχι για τον κόπο του να τα ξαναπιάσουν αλλά γιατί στα θυλικά πρέπει να τους ανοίξεις την κοιλιά για να δεις αν είναι στειρωμένα ή όχι, νάρκωση και όλα πάλι από την αρχή, κρίμα δεν είναι? και για την γατούλα αλλά και για τον γιατρό που θα μπορούσε να είχε φροντίσει ένα άλλο ζωάκι εκείνη την στιγμή?

σκέφτηκα κάτι, αλλά σιγά μη γίνει ποτέ... θα έπρεπε να γίνει νόμος:/:

να δίνονται όλα τα ζωάκια μόνο στειρωμένα και να απογορεύεται ακόμα και η πώληση αστείρωτου ζώου, θα τα έπερναν όλοι βέβαια όχι 2 μηνών αλλά 4-5, δύσκολο βέβαια αλλά με τα σκυλάκια πως έκαναν το τσιπ υποχρεωτικό?

δε ξέρω βλακίες λέω αλλά νιώθω πως αν δεν υπάρξουν δραστηκά μέτρα, οι προσπάθιες όσων ασχολούνται (ιδιωτών) δεν πρόκειται να αποφέρουν κάτι ουσιαστικό:(
:/:Καταλαβαινω τι λές αλλά είναι δύσκολο γιατί εκεί πάμε στο άλλο άκρο, δηλάδή θα φτάσουμε οι γάτες να είναι ιδως υπο εξαφάνηση.
Αυτό που μπορεί να γίνετε είναι να έχουν μερικές στειρωμένες και μερικές όχι!

Απλά τις αγαπάω... και ζω από την γέννησή μου μέσα στις γάτες.....:)
και μετά ανακάλυψα και το Ιντερνετ.... ;)
Από γέννηση και εγώ να φανταστής ότι μπουσούλαγα κρατώντας την γάτα απο την ουρά:redface:
Η καημένη η Σύνη τίποτα δεν έκανε για αντιπεινα και είχε και τα μωρά της τότε!
Έναν σκύλο τον είχε ξεσκίσει που πλησίασε το σπίτι και τα μωρά της εμένα ΠΟΤΕ!Μυστήρια γάτα της άρεσε και το πεπόνι...:lol:

:/:Καταλαβαινω τι λές αλλά είναι δύσκολο γιατί εκεί πάμε στο άλλο άκρο, δηλάδή θα φτάσουμε οι γάτες να είναι ιδως υπο εξαφάνηση.
Αυτό που μπορεί να γίνετε είναι να έχουν μερικές στειρωμένες και μερικές όχι!
Λυδία μου,οι γάτες δεν πρόκειται να εκλείψουν λόγω στειρώσεων.Υπάρχουν χώρες όπου η στείρωση θεωρείται αυτονόητη,όπως η Μεγάλη Βρετανία,και βλέπεις πολλές γάτες μέσα στα σπίτια,αλλά καμία να κυκλοφορεί αδέσποτη,ούτε γατάκια να κλαίνε μέσα από κάδους.Ο πληθυσμός τους είναι πάρα πολύ μεγάλος,και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να στειρωθούν όλες και όποιος θέλει να έχει γατούλα στο σπίτι του,να την έχει επίσης στειρωμένη.Αν φτάσουμε σε σημείο να μην έχουμε αδέσποτα,δε νομίζω ότι θα έλεγε καποιος όχι σε κάποιον που θα ζευγάρωνε τη σπιτική,εμβολιασμένη γατούλα του και θα έδινε 5 γατάκια σε γνωστούς...:/:

ok απλά έλεγα ότι να μην πάμε και απο το ένα άκρο στο άλλο...:(
Εξάλλου είμαι σύμφωνη με την στείρωσει γιατί ταλαιποριούνται και όλας.Αλλά μην με μαλώνης :cry:, απλά δεν θέλω να είναι είδος υπο εξαφάνιση η γάτα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back