stellak
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zorica
Διάσημο μέλος
ισει το γατουλι το πιασιμο του ποδιου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρικος
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα παιδια!
Εδω και καιρο ακουω απο ολους τους φιλους μου που εχουν γατες, πως πρεπει να τους κοβουμε τα νυχια!Δεν το εχω επιχυρησει στη δικια μου διοτι αγριευει πολυ οταν πηραζουμε τα ποδια της!Εχω βρει πανω σε πολυθρονες,καναπεδες...νυχια τα οποια απο οτι καταλαβα τα βγαζει μονη της!Να προσπαθησω να τις τα κοψω ή οχι?Οφελει σε τιποτα?Επισης επειδη ειναι ζαβωλιαρα και σκαραφαλωνει παντα στο χριστουγεννιατικο δεντρο και γατζωνεται απο τα κλαδια και τα στολιδια φοβαμαι μην πεσει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
Αρχικά να σου πώ πώς εάν η γατούλα σου δεν έχει συνηθήσει απο μικρή να ανέχεται τον νυχοκόπτη δύσκολα θα το συνηθήσει τώρα!Μάλιστα είναι εξίσου δύσκολο με το να την κάνεις μπάνιο ή να την βουρτσίσεις.Για αυτό καλό είναι να προσπαθούμε απο την ηλικία των 4 εβδομάδων κατά την διάρκεια του παιχνιδιού να φέρνουμε σε επαφή την γάτα μας με τα αξεσουάρ καλλωπισμού.Πρώτα κόβουμε τα νυχάκια του ενός ποδιού σταματάμε για λίγο,παίζουμε και συνεχίζουμε με το άλλο πόδι.Έτσι γίνεται μια ευχάριστη συνήθεια.Πάντα κόβουμε τα νύχια της γατούλας μας λίγο πίο πάνω απο το κόκκινο αγγειάκι που φαίνεται στην βάση του νυχιού,με προσοχή γιατί μπορεί να ακολουθήσει αρκετή αιμορραγία.Όσο για τα νύχια που βρίσκεις εδώ και εκεί δεν είναι παρά φλούδες νυχιών που απολεπίζονται όταν η γατούλα σου τα ξύνει.Σε περίπτωση που τελικά δεν καταφέρεις να της τα κόψεις με νυχοκόπτη καλό θα ήταν να αγοράσεις ενα ονυχοδρόμιο ή πιο οικονομικά να φτιάξεις ένα τυλίγοντας ενα χοντρό κομμάτι ξύλου με χοντρό,τρίχινο σχοινί.Πίστεψέ με και η γατούλα σου θα το εκτιμήσει και τα έπιπλα!
Και πρόσεχε τα καλώδια απο τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δένδρου,γιατί όταν λειτουργούν για πολύ ώρα και θερμαίνονται αποκτούν μια ελαφριά οσμή ψαριού ιδιαίτερα ελκυστική για γατάκια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρικος
Νεοφερμένο μέλος
Ποτε δεν ακουμπαει βεβαια τα ποδαρακια της στα λαμπακια γιατι φοβαται μην καει!Εχει μια κακια εμπειρια βλεπαις απο μωρο γατακι...
kyriaki13
Νεοφερμένο μέλος
Πως μπορω να περιποιηθω τα νυχια του moca μου; Ο moca ειναι ενα γατακι του σιαμ 2 μηνων. Οταν του κοψω τα νυχια θα πονεσει; Και ποσο βαθεια θα τα κοψω αμα χρειαστει;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οχι..δεν θα πονεσει,αρκει να μην του τα κοψεις πολυ βαθεια.Τις μυτες κοψε.Πως μπορω να περιποιηθω τα νυχια του moca μου; Ο moca ειναι ενα γατακι του σιαμ 2 μηνων. Οταν του κοψω τα νυχια θα πονεσει; Και ποσο βαθεια θα τα κοψω αμα χρειαστει;;![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ευχαριστουμε πολυ!σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση ! ( παρεμπιπτόντως οι γατούλες σου είναι πολυ όμορφες)

κ εγω οταν ειναι γλαρωμενη της τα κοβω..και μπορει να της τα κοψω με δοσεις γιατι μπορει να ξυπνησει κ να μην μ αφηνει..ετσι της κοβω τα μισα την μια μερα και τα υπολοιπα την επομενηευχαριστώ πολυ για τα φώτα σας ! πάντως εαν δεν κοιμόταν δεν υπήρχε περίπτωση να με αφήσει , είχε γλαρώσει και δεν μπορούσε να αντιδράσει το καημένο![]()

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο κτηνίατρος λέει κατηγορηματικά ΟΧΙ, διότι υποστηρίζει ότι οι γάτες κρατούν την ισορροπία τους και με τη βοήθεια των νυχιών και αν της τα κόψουμε θα πέσει απ' το μπαλκόνι. Ωστόσο η γατούλα μας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μανικιουρ της ενώ παράλληλα της αρέσει να νυχιάζει τους πάντες, κυρίως εμένα, όταν παίζει. Και είναι λίγο εκνευριστικό και αρκετά επώδυνο ενίοτε!
Αν της τα κόψουμε λιγάκι θα πέσει απ' το μπαλκόνι;!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο κτηνίατρος λέει κατηγορηματικά ΟΧΙ, διότι υποστηρίζει ότι οι γάτες κρατούν την ισορροπία τους και με τη βοήθεια των νυχιών και αν της τα κόψουμε θα πέσει απ' το μπαλκόνι. Ωστόσο η γατούλα μας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μανικιουρ της ενώ παράλληλα της αρέσει να νυχιάζει τους πάντες, κυρίως εμένα, όταν παίζει. Και είναι λίγο εκνευριστικό και αρκετά επώδυνο ενίοτε!
Αν της τα κόψουμε λιγάκι θα πέσει απ' το μπαλκόνι;!
Καλησπερα! Ειτε της τα κοψεις,ειτε οχι,το μπαλκονι ειναι επικινδυνο για μια γατα.
Εμεις δεν του τα εχουμε κοψει ποτε. Τα ξυνει στο ονυχοδρομιο και σε κουτσουρα που εχουμε εντος σπιτιου.Πουλανε στην αγορα ειδικους νυχοκοπτες για γατες,αν και καλο θα ηταν η γατα να εχει μαθει απο μικρη σε αυτη την διαδικασια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
καλησπερα!

αν και δεν συγκατοικω πολυ καιρο με γατα και δεν γνωριζω πολλα πραγματα δεν νομιζω οτι αυτο που λες εχει βαση.. η γατα μπορει να πεσει απο το μπαλκονι ή απο οποιοδηποτε υψος για πολλους λογους.. πχ να την τρομαξει κατι και να χασει την ισορροπια της,να γλυστρισει, να προσπαθησει να πιασει κατι(συνηθως εχουν μια λατρεια στα φυλλα και στα πουλια)και να πεσει απο απροσεξια..
το να μην τις κοψεις τα νυχακια της δεν νομιζω οτι θα σε γλυτωσει απο μια μελοντικη πτωση αν δεν παρεις καποια μετρα ασφαλειας για το μπαλκονι σου.. αν κανεις μια αναζητηση εδω στο φορουμ θα βρεις καποιους τροπους που εχουν προτεινει αλλα μελη για να 'ασφαλισεις' το μπαλκονι που βγαινει ωστε να μην ερθεις αντιμετωπη με δυσαρεστα γεγονοτα..
αν εχεις ονυχοδρομιο στο σπιτι η γατουλα σου θα πηγαινει λογικα να ακονιζει και εκει τα νυχια της ή θα εχει βρει κατι αλλο πχ ενα χαλακι με πιο αγρια υφη να το κανει.. μπορεις να βρεις και εσυ κατι τετοιο στη λαικη ή σε μαγαζια που πουλανε ειδη σπιτιου..
εγω παντως τα νυχακια του δικου μου του τα κοβω μια στο τοσο οταν αρχισουν και κανουν 'καμπυλη' γιατι πολλες φορες του μαγκωνουν σε χαλακια ή σε αλλα υφασματα και δυσκολευεται να τα βγαλει.. επισης εχω γλυτωσει αρκετες γρατσουνιες(οχι οτι τωρα δεν αφηνουν καποια σημαδακια αλλα ειναι πολυ πιο καλα απο θεμα πονου)
αν αποφασισεις να τα κοψεις παντως πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικη γιατι αν τα κοψεις βαθια μπορει να ματωσουν και να πονεσει..υπαρχουν οδηγιες και βιντεο αν ψαξεις λιγο που σου δειχνουν τον σωστο τροπο..
καλυτερα βεβαια να ακουσεις και τις συμβουλες καποιου πιο εμπειρου στο θεμα!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατά δεύτερον, προφανώς έχουμε ασφαλίσει όσο γίνεται το μπαλκόνι από ενδεχόμενες βουτιές αυτοκτονίας και γενικότερα όταν η γατούλα βγαίνει έξω και βολτάρει την επιβλέπουμε για να μην κάνει καμια παλαβομάρα. Ως τώρα, εδώ και 2 μήνες που την έχουμε, δεν ασχολείται ιδιαίτερα με επικίνδυνα σπορ οπότε είμαστε οκ. Επίσης προφανώς έχουμε πάρει και ονυχοδρόμιο το οποίο σνομπάρει ανελέητα.
Η απορία μου λοιπόν ήταν αναφορικά μόνο με το μανικιουρ! Αν δηλαδή όντως το ψαλίδισμα των νυχιών θα οδηγήσει σε τόσο μεγάλη μείωση της ισορροπίας, γιατί εμένα μου φαίνεται υπερβολή.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool