Κύστες και αποστήματα

:) θα χαρώ να σε δω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατερινάκι καλώς ήρθατε εσύ και ο Φρόντο..
περαστικά στο πανέμορφο Φροντάκι σου....:P :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να μην νομίζετε ότι σας ξέχασα, εδώ είμαι για να σας ανακοινώσω τα ευχάριστα πια!

Χτες το πήγαμε στον κτηνίατρο πάλι, έπειτα από μια εβδομάδα θεραπεία με αντιβίωση και είναι μια χαρά. Ο γιατρός είπε ότι την γλίτωσε την επέμβαση. Η πληγή του δεν έχει άλλο πύον και έχει αρχίσει να κλείνει. Για την ακρίβεια η φάση με το πύον, τέλειωσε μέσα σε δυο μέρες από την έναρξη της αντιβίωσης. Μετά απλώς περιμέναμε να κλείσει η πληγή σιγά σιγά. Τώρα θα του δώσουμε την υπόλοιπη αντιβίωση, που ήταν για δέκα μέρες, άρα έχουν μείνει άλλες τρεις μέρες περίπου και μετά τέλος! Ελπίζω να πάνε όλα καλά τώρα. :up:

Του πήραμε και κάτι λιχουδιές σε στικ και ένα ποντικάκι χνουδωτό με φτερά και ξετρελάθηκε!

Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη.

Πολύ χαίρομαι που το γατουλίνι είναι οκ!
:D

Μπράβο! Πάντα καλά! :)

Ευχαριστώ!

Και μέχρι να βρω το τμήμα του φόρουμ που ανεβάζετε φωτογραφίες με τα γατάκια σας, πάρτε μια-δυο του Φρόντο, όπως είχα υποσχεθεί!

Συνημμένα

• 7th October 2006-Mr.Frodo (6).jpg
    7th October 2006-Mr.Frodo (6).jpg
    48,3 KB · Εμφανίσεις: 211
  • 7th October 2006-Mr.Frodo (5).jpg
    7th October 2006-Mr.Frodo (5).jpg
    28,7 KB · Εμφανίσεις: 167
  • 7th October 2006-Mr.Frodo (9).jpg
    7th October 2006-Mr.Frodo (9).jpg
    49,6 KB · Εμφανίσεις: 281
Ειναι πανεμορφος ο φροντο :kiss:

Ευχαριστώ! :P

Άντε να φτιάξει το γκάλερι, να δούμε όλα τα γατάκια μαζεμένα! :P

μπραβο!!!ειναι κουκλι,ειδικα στην τριτη φωτο:up: !!!

Μπράβο. Και σε εσένα που τον αγαπάς και ασχολείσαι και σε αυτόν που είναι καλύτερα!!!

Ευχαριστώ πολύ! Σε όλους σας μπράβο, που τα αγαπάτε και τα φροντίζετε τα ζωάκια σας. :wink:

Koυκλάκι είναι μωρέ :D ναναι καλα να τον χαίρεσαι!!!

Πράγματι είναι κουκλάκι ο Φρόντο σου.. Να είναι πάντα καλά...;)

Δερματικό πρόβλημα- Ίσως είναι απόστημα

Ο γατούλης μου εμφάνησε ένα δερματικό πρόβλημα...Ξεκίνησε από τότε που είχε πολλή διάρροια και ήταν πληγίτσες στη βάση της ουράς και τα πίσω πόδια που λερώνονταν συνέχεια, αν και τον καθάριζα. Τώρα έχει χάσει το τρίχωμα σε αυτές τις περιοχές (έπεσαν τούφες) και στη βάση της ουράς έχει μια τεράστια φουσκάλα κατά μήκος. Επίσης, μυρίζει και άσχημα :(
Τρώει κανονικά και παίζει κανονικά και δεν το πολυγλείφει..
Πέρα από το ότι ανησυχώ για εκείνον, ανησυχώ και γιατί ο χώρος του είναι το δωμάτιό μου, δεν μπορώ να τον έχω έξω, γιατί έχω και σκύλο!! Δεν θέλω να κολλήσω τίποτα γιατί έχω ευαισθησία...
Δεν έχω καθόλου χρήματα αυτές τις μέρες για να τον πάω στον κτηνίατρο και δεν εννοώ ότι δεν μου περισσεύουν, εννοώ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάτι να κάνω μέχρι τότε, αν είχατε ανάλογη περίπτωση?
Να σημειώσω ότι είναι 1μιση μήνα και τον έχω από 20 ημερών, δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλο ζώο. Επίσης, είχε πάρει αντιβίωση πρόσφατα, αν αυτό έχει σχέση.
Σας ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δερματικό πρόβλημα- Ίσως είναι απόστημα

Καλημερα.
Ακουγεται σαν αποστημα.Σε τοσο μικρη ηλικια μπορει η κατασταση του να χειροτερεψει πολυ σε λιγες μερες...Γραψε καλυτερα και στο νημα του γιατρου,μηπως μπορει να σου συστησει καποιο αντιβιωτικο μεχρι να μπορεσει να τον δει καποιος γιατρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Που θα βρω τον γιατρό εδώ? :redface:

Που θα βρω τον γιατρό εδώ? :redface:

εδω...στα προβληματα υγειας ειναι..το θεμα...γιατρε αρρωστησε;;;δες το λινκ..

https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/

Απάντηση: Δερματικό πρόβλημα- Ίσως είναι απόστημα

Ευχαριστώ πολύ! θα έχει τρελαθεί ο άνθρωπος να δίνει συμβουλές :redface:

Βοήθεια!Απόστημα;

Καλησπέρα σας,είμαι καινούργια εδώ και θέλω την βοήθειά σας.Σήμερα το πρωί που γύριζα από την υπηρεσία μου βρήκα στο δρόμο ένα μικρό γατάκι.Φαινόταν φοβισμένο και πεινασμένο και ξεμμαλιασμένο του έδωσα ένα από τα μπισκότα που είχα μαζί μου... και το πήρα.Πηγαίνοντας το στο σπίτι και αφού το έκανα μπάνιο και το τάισα,είδα πως δίπλα στο ποπουδάκι του είχε μια μεγάλη ουλή με άσπρο πύον και δίπλα από αυτή ένα εξόγκωμα...παρατήρησα και το αυτάκι του και είχε αίμα εσωτερικά..σκέφτομαι αύριο να το πάω στον κτηνίατρο αλλά θα ήθελα να ακούσω και την δική σας άποψη.Διάβασα κάπου το παρακάτω
"αποστήματα είναι πιο συχνά σε γάτες από άλλα κατοικίδια ζώα και είναι συνήθως το αποτέλεσμα των μαχών. Οι γάτες έχουν ισχυρά σαγόνια και μια ποικιλία από δυσάρεστες βακτήρια ζουν στο στόμα τους ότι μπορεί να εγχυθεί βαθιά κάτω από το δέρμα επιφάνεια από το δάγκωμα. Τα βακτήρια που προκαλούν μια λοίμωξη η οποία τελικά αναπτύσσεται σε ένα απόστημα, η μάζα του πύου εντοιχισμένες εντός του ιστού σημαδιών.Η αποκαλυπτικά σημάδια ενός αγώνα είναι ρήξη ή αιμορραγία αυτί, σημάδια γύρω από τα μάτια και τα κομμάτια που λείπουν της γούνας. Επίσης να κοιτάξει έξω για χωλότητα, λήθαργος και άλλα συμπτώματα της λοίμωξης. Εάν η γάτα σας έχει δαγκωθεί μπορεί να υπάρχει ένα μικροσκοπικό χώρο μπερδεμένη γούνα γύρω από τις πληγές δάγκωμα. Δυστυχώς οι πληγές είναι συχνά δύσκολο να τόπου και την επιφάνεια του δέρματος μπορούν να επουλωθούν γρήγορα, αφήνοντας λοίμωξη εξακολουθεί να υπάρχει κάτω από την επιφάνεια. Μερικές φορές η πρώτη ένδειξη ότι η γάτα σας έχει ένα απόστημα είναι όταν το πρήξιμο εκρήξεις, απελευθερώνοντας αποκρουστική μυρωδιά, κρεμώδες λευκό ή πράσινο πύον. "
Προσπάθησα να βγάλω άκρη αλλά δεν πολυκατάλαβα.
Σας παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back