Κύστες και αποστήματα

Απάντηση: ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!

Μήπως να το πας σήμερα;;; Ό, τι κι αν έχει χρειάζεται σίγουρα αντιβίωση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια!Απόστημα;

Είμαι σε επαρχία και πρέπει να κατέβω στην πόλη..γι'αυτό θα το πάω αύριο...όλο κοιμάται..φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένο...δεν ξέρω τι να κάνω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λογικό είναι να κοιμάται...εκτός των άλλων σκέψου πόσο έχει ταλαιπωρηθεί το κακομοίρικο...Με τι το ταίζεις; Μπορείς να υπολογίσεις τι ηλικία έχει περίπου; (π.χ. τα αυτάκια του έχουν "πεταχτεί" πλήρως;)

Επειδή δεν έχω ιδέα από ζωάκια...ναι τα αυτάκια του έχουν πεταχτεί πλήρως και με το παραπάνω θα έλεγα..έχει πολύ μεγάλα αυτάκια το γλυκούλι μου...του έδωσα γαλατάκι με μπισκοτάκια τριμμένα και πήρα και από το super market φακελάκια whiskas junior για γατάκια...δεν ξέρω τι άλλο να του δώσω...

Ωραία, αυτό είναι καλό, έχει φτάσει τον ένα μήνα περίπου. Ως προς τη διατροφή του τώρα το ιδανικό είναι να πάρεις από ένα pet shop ειδικό γάλα για γατάκια, στην περίπτωση που δεν μπορεί ακόμα να μασήσει κροκέτες ή κονσέρβα. Αν έχεις ζυγαριά κουζίνας, ζύγισέ το να δούμε πόσο είναι..εφόσον είναι πολύ αδυνατισμένο, αν τρέφεται σωστά και έχει όρεξη, θα αρχίσει να παίρνει και 20γρ. τη μέρα.
Για το θέμα της υγείας του πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το δει κτηνίατρος ο οποίος θα σου δώσει φαντάζομαι και οδηγίες για την (πολύ σημαντική) εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση και φυσικά για τις πληγές του...:(
Α, και φυσικά θα χρειαστεί λίγη άμμο σε ένα αλουμινένιο ταψάκι για να κάνει τις ανάγκες του...Παρατήρησε αν κάνει κακάκια και τι υφή έχουν :) Σου εύχομαι ολόψυχα κουράγιο και να πάνε όλα καλά...κι ένα μεγάλο μπράβο που το περιμάζεψες...

Τι έγινε; Είχαμε κανένα νέο; :)

Πρόβλημα με πληγή-κύστη ή κάτι τέτοιο...

Εδώ και 1,5 μήνα έχω το εξής πρόβλημα με το γατούλη μου:
Δεν ξέρουμε τι και πως , μια μέρα στο πίσω πόδι του γάτου μου , ψηλά στο μπουτάκι του , είχε κάνει κάτι σαν φούσκωμα.
Δεν φαινόταν πληγή πουθενά παρά μόνο ένα εξογκοματάκι που το παρατηρούσες αν το σύγκρινες με το άλλο του πόδι.
Μια μέρα λοιπόν ο γατούλης ήταν μέσα στο σπίτι και τρομαγμένος είχε κρυφτεί στο σαλόνι του σπιτιού κάτω από τις πολυθρόνες.
Στην προσπάθειά μου να δω γιατί είχε κρυφτεί, βλέπω κάτω το δάπεδο γεμάτο με σταγόνες όχι ακριβώς αίματος αλλά κάτι σαν ροζ νερό.Είχε σπάσει η κύστη να την πω; δεν ξέρω, και είχε βγει το υγρό έξω.
Ο γάτος για τις επόμενες 2 μέρες ήταν στην αυλή και σε σημεία απομονωμένα και δεν ήθελε να τον πλησιάσεις.Φοβόταν και έφευγε.Μετά από τις 2 μέρες περίπου συνήλθε σιγά σιγά , ερχόταν μέσα στο σπίτι και βλέπαμε οτι έγλυφε το σημείο της πληγής και το περιποιούνταν.Είχε ξεφουσκώσει και είχε έρθει στα φυσιολογικά.
Μετά από 2-3 εβδομάδες, αφού μας λαχτάρησε όλους με αυτό περιστατικό, ξανά πάλι το ίδιο σκηνικό.Πάλι του φούσκωσε , και ξανά μανά τα ίδια.Σπάσιμο κύστης , αραιωμένο αίμα στο δάπεδο, και ο γάτος πάλι τρομαγμένος βγήκε έξω στην αυλή και κρύφτηκε.
Σήμερα , είναι η 3η φορά που συνέβη ακριβώς το ίδιο περιστατικό και δεν ξέρω τι να κάνω.
Όπως έχω ξαναπεί παλαιότερα, ο γάτος δεν μπορεί να μπει σε κλουβί να το πάω σε κτηνίατρο.Είναι ημιάγριος και μόνο σε εμένα κάθεται για χάιδεμα , στη μάνα μου και στον αδερφό μου.Με το που βλέπει άλλον γίνεται καπνός.
Για να τον ποιάσω να τον βάλω με τη βία σε κλουβάκι ούτε συζήτηση.Θα με γδάρει ζωντανό :D.
Υπάρχει κανένα αντίστοιχο περιστατικό σε κανέναν εδώ μέσα με τέτοιου είδους πληγή μπας και καταλάβω τι μπορεί να φταίει;
Η μάνα μου , μου λέει οτι ίσως να τσακώθηκε με άλλους γάτους και τον έγδαραν σε εκείνο το σημείο αλλά δεν είναι εμφανές αν προέρχεται από γδάρσιμο.
Να του βάλω κάποια αλοιφή δεν παίζει μιας και κάθε λίγο γλύφει την πληγή.
Μάλιστα μέχρι και χτες , η πληγή είχε επουλωθεί και είχε το χρώμα του δερματός του (ροζ) , χωρίς μαλλιά στο σημείο και νομίζαμε οτι δεν θα ξαναγίνει το ίδιο.Μάλιστα δεν φαινόταν να έχει κάποιο φούσκωμα τουλάχιστον όχι τόσο ευδιάκριτο όσο την πρώτη φορά.
Για δώστε τα φώτα σας :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι όμως τον γατούλη θα πρέπει να τον δει κτηνίατρος οπου με κάποιον τρόπο πρέπει να μεταφερθεί, για να του γίνει η κατάλληλη θεραπεία.
Το οτι αυτή η κύστη "σπάει"και μετά επανέρχεται, δείχνει οτι ίσως ούτε μια απλή αντιβιωτική αλοιφή ενδεχομένως
δεν θα ήταν αρκετή. Μπορεί να χρειάζεται "καθάρισμα"το σημείο, ώστε να αποφευχθούν οι διαρκείς υποτροπές.:hmm:

Όμως μη ούσα γιατρός για να κάνω σωστή και υπεύθυνη διάγνωση, θα σου συνιστούσα με κάποιο τρόπο να τον "πείσεις" να μπει στην γατοφόρο π.χ. αφήνοντάς τον για λίγο διάστημα νηστικό και τοποθετώντας φαγάκι μέσα ώστε όταν μπει, αμέσως να κλείσεις το πορτάκι.
Προς το παρόν μπορείς να γράψεις και στο γιατρό του φόρουμ μας εδώ να σου πει τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά :flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οπωσδηποτε κτηνιατρο, δε γινεται αλλιως. ετσι οπως τα ακουω ο μονος τροπος ειναι ή να ερθει ο κτηνιατρος στο σπιτι αν μπορεσετε να τον κρατησετε το γατο ή σαν εσχατη λυση να βαλετε ηρεμιστικο (ο,τι σας πει ο κτηνιατρος) στο φαγητο του και να τον εξετασει ετσι. ακουγεται ασχημη η πληγη ή ο,τι αλλο ειναι αυτο, στη θεση σου θα το εκανα αυριο κι ολας.

Να ενημερώσω οτι στον γατούλη μου τελικά επουλώθηκε η πληγή από μόνη της.Έχει βγάλει και τριχούλες στο σημείο που είχε το πρόβλημα οπότε όλα καλά.

:clapup::clapup: Μπράβο το μωρό! Σιδερένιος από δω και πέρα:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back