Λένε οτι οι γάτες δεν μαθαίνουν

μαγισσα

Διάσημο μέλος

Η μαγισσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.265 μηνύματα.
μου ειπαν οτι οι γατες στο χαακτηρα ειναι οτι σου τυχη νομιζετε οτι αυτο ισχυει η μπορουμε να επεμβουμε στην συμπεριφορα τους και να διαμορφωσουμε τον χαρακτηρα τους? υπαρχει καποιος που εχει κανει την υπερβαση στον χαρακτηρα της γατας του? Θα ηθελα να μαθω οσο πιο πολλα μπορω,ευχαριστω εκ των προτερων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πες σε αυτους που τα λενε αυτα οτι εμενα οι γατες μου μονο συρτακι δεν εχουνε μαθει! Αν τα αγαπας μαθαινουν απιστευτα πραγματα να για παραδειγμα η καλυψω μετα απο οχτω χρονια μονη με εχθρικη συμπεριφορα με τη σωστη φροντιδα ισως προσαρμοστει με πολλες γατες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα να έχεις αυτό στο μυαλό σου: η γάτα δεν είναι σκύλος, δλδ δεν εκπαιδεύεται σε τέτοιο βαθμό. Αν η γάτα θέλει να περάσει το δικό της θα περάσει κι αν όχι θα σου κρατάει και λίγο μούτρα:D!

Αλλά φυσικά και μαθαίνουν οι γάτες, ειδικά όταν είναι μκρές και πρέπει γιατί μπορεί ναβγουν κακομαθημένες. Αλλιώς πως θα τους μαθαίναμε να πηγαίνουν στην άμμο τους, να τρώνε σε συγκεκριμένο μέρος κλπ; Απλά είναι παρεξηγημένες γιατί είναι πιο ανεξάρτητα ζώα;). Τη δικιά μου τώρα τη μαθαίνω π.χ. στα ταξίδια και με μεγάλη επιτυχία μπορώ να πω!

Μην τρελλαίνεσαι και ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε!

Μπα δεν μαθαινουν τιποτα καλε.. να δες εδω την αποδειξη!κι εδω απο αγαπη το μαθαινουν καθως φαινεται

Ειναι σαν τους ανθρώπους. Μέχρι ενος σημείου μπορείς να επέμβεις στον χαρακτήρα τους. Αυτη ειναι και η μαγεία, καθε γατάκι ειναι διαφορετικο, συνδυασμος γονιδιων και περιβάλλοντος.
Αλλά εγώ μετά απο 8 χρόνια έμαθα οτι δεν χρειάζεται να επέμβεις. Αρκεί να τον αποδεχτείς και να μάθεις να επικοινωνείς! :)

Οι γάτες δε μαθαίνουν αυτό που θέλεις εσύ, αλλά αυτό που τους οφελεί. Με την κατάλληλη αμοιβή λοιπόν πετυχαίνεις πολλά. Αλλά το ξέρουν κι αυτές. Ο Ντύλαν μου είναι μεγάλος, δυνατός γάτος, αλλά μπροστά σε μια μισάνοιχτη πόρτα κάνει τον κουτό και νιαουρίζει σαν να μην καταλαβαίνει. Περιμένει για ώρες, αν χρειαστεί. Φτάνει μια σπρωξιά με το πόδι, αλλά προτιμάει να τρέχω του την ανοίξω εγώ. Εξυπνάκια. Τα ξέρουν όλα, είμαστε εμείς οι μαθητές...

Εντάξυ.... εμένα δεν περπατάει στα σκοινιά... ακομα.... Μου φέρνει τα παιχνίδια του για να τον πάιξω... τα πετάω και μου τα φέρνει....

Αλλά, είχα γάτα, που κουνούσε τα κλειδιά στην πόρτα για να βγει.... έξυνε το παράθυρο για να μπει... και αλλα...

και φυσικά υπάρχει και αυτό...... (που σε καμια περίπτωση δεν ωφελέι την γάτα αλλά εμάς...)

https://www.youtube.com/watch?v=awYO4ArTsQg
https://www.youtube.com/watch?v=Z4PInb2S4VY
https://www.youtube.com/watch?v=SqcYUCPdxuE
https://www.youtube.com/watch?v=ut7gm2tFqWY

Παλιά πίστευα οτι δεν μπορείς να μάθεις κάτι σε μια γάτα. Εδώ και 5 μήνες που έχω το Φρίξο έχω αλλάξει τελείως άποψη....Εκτός απ' τα κλασικά (τουαλέτα, φαί, κλπ) που τα έμαθε απο τις πρώτες μέρες, θα σας πω το τελευταίο που έχει μάθει και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια... Ο άντρας μου δεν ήθελε να έρχετε ο γατούλης μας στο κρεβάτι όταν κοιμόμαστε γιατί πιπιλούσε την κουβέρτα. Οπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να του το επιβάλλω αλλά δεν μπορούσα να βρω κι έναν τρόπο να πείσω το Φρίξο να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι. Ετσι απλά έκλεινα την πόρτα. Ώσπου ένα βράδυ την ξεχάσαμε ανοιχτή...και ανακαλύψαμε οτι το καταπληκτικό μας γατάκι είχε καταλάβει! Δεν έρχετε πια στο κρεβάτι μας το βράδυ κι ας είναι η πόρτα ανοιχτή, πάρα μόνο το πρωί για να μας ξυπνήσει...

Παλιά πίστευα οτι δεν μπορείς να μάθεις κάτι σε μια γάτα. Εδώ και 5 μήνες που έχω το Φρίξο έχω αλλάξει τελείως άποψη....Εκτός απ' τα κλασικά (τουαλέτα, φαί, κλπ) που τα έμαθε απο τις πρώτες μέρες, θα σας πω το τελευταίο που έχει μάθει και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια... Ο άντρας μου δεν ήθελε να έρχετε ο γατούλης μας στο κρεβάτι όταν κοιμόμαστε γιατί πιπιλούσε την κουβέρτα. Οπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να του το επιβάλλω αλλά δεν μπορούσα να βρω κι έναν τρόπο να πείσω το Φρίξο να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι. Ετσι απλά έκλεινα την πόρτα. Ώσπου ένα βράδυ την ξεχάσαμε ανοιχτή...και ανακαλύψαμε οτι το καταπληκτικό μας γατάκι είχε καταλάβει! Δεν έρχετε πια στο κρεβάτι μας το βράδυ κι ας είναι η πόρτα ανοιχτή, πάρα μόνο το πρωί για να μας ξυπνήσει...

Τυχερή είσαι...... και εγώ τα ίδια έκανα.... έκλεινα την πορτα.. και έκλεγε όλο το βράδυ απέξω.... Τελικά μας εκανε καταλυψη....:up::up:...
Οχι οτι εχουμε προβλημα......:lol::lol:

Ξέρεις πως αισθάνθηκα όταν μπήκα πρώτη φορά στο my cat; Εκτός απο την χαρά που πήρα απο την ύπαρξη τέτοιου site, πήρα και μια ακόμα μεγαλύτερη γιατί διαπίστωσα οτι ο γατούλης μου είναι απ' τους καλύτερους!! απο διάφορα που διάβασα κατάλαβα οτι είμαι πολύ τυχερή, δεν έχουμε σχεδον κανένα πρόβλημα ούτε με φαι, ούτε με τουαλέτα, ούτε με τον ύπνο, ούτε με χαλιά,κουρτίνες,ούτε με ΄κόσμο, είναι κοινωνικότατος, φρόνιμος, αγκαλίτσας, τρυφερούλης... Αν τα πάει καλά και με το δέντρο τα χριστούγεννα νομίζω θα είναι ο τέλειος γάτος!!!

Βρε Ελενα, με πλήγωσες με αυτο που ειπες τώρα! Και ειδικα το Ραουλινο που μπορει να κοιμάται τώρα αλλά ολα τα καταλαβαίνει!:)
Όλα τα γατάκια τέλεια ειναι! Απλά το καθένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Όλα μα όλα τα γατέλια είναι εκπληκτικά ζώα και κάθε μέρα ανακαλύπτεις μαζί τους και κάτι διαφορετικό. Το ότι ένα γατάκι προτιμά να κοιμάται με τους ανθρώπους που το αγαπούν δεν το κάνει λιγότερο καλό από ένα άλλο που έχει μάθει να συμπεριφέρεται διαφορετικά ;)

Εγώ το ζουζούνι μου το θέλω στο κρεβάτι μου πάντως! :inlove: Κι ας πιάνει χώρο και με στριμώχνει! Κι ας με ξυπνάει χαράματα! Κι ας ειναι κακομαθημένος! (Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον ανταλλάζω τον Ραουλ με κάποιο άλλο γατάκι... κανεις ενδιαφερόμενος; :D)

Εγώ το ζουζούνι μου το θέλω στο κρεβάτι μου πάντως! :inlove: Κι ας πιάνει χώρο και με στριμώχνει! Κι ας με ξυπνάει χαράματα! Κι ας ειναι κακομαθημένος! (Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον ανταλλάζω τον Ραουλ με κάποιο άλλο γατάκι... κανεις ενδιαφερόμενος; :D)
:lol::lol::lol::lol:

Οι γάτες έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν.Σίγουρα εξαρτάται από τον χαρακτήρα τους αρκέτα αλλά και από το πόσο και το πως θα ασχοληθείς εσύ με την γάτα.Δεν μαθαίνουν βέβαια όπως τα σκυλία πχ. κανε τούμπα, δώσε το χέρι σου κλπ μαλλον θα έλεγα πως μαθαινουν κολπάκια για να κάνουν την ζωή τους καλύτερη:lol:!Αυτή νομίζω πως είναι και η γοητεία τους!!!!!Είχα την τύχη να συγκατοικήσω με διαφορετικού χαρακτήρα γάτες κατά καίρους.Από την Νταίζη που θεωρούσε πως ητάν καλό κάθεται στο πρόσωπό μου στις 7 το πρωί κάθε Σαββάτου για να με ξυπνήσει(!!) μέχρι το Τατάκι που αναγνώριζε τα βήματά μου και έβγαινε από το σπίτι στο δρόμο για να τριφτεί στα πόδια μου και τον εκπληκτικό Βρασίδα που-μεταξύ άλλων- είχε μάθει να ανοίγει κλειστές πόρτες!!Πηδούσε και κρεμιόταν από το χερούλι μέχρι να ανοίξει από το βάρος του και μετα την έσπρωχνε με το ποδαράκι του!:D

Δεν θέλαμε να πληγώσουμε κανέναν, ούτε εγώ ούτε ο Φρίξος....Μάλλον σαν χαζογατομαμα καμαρώνω λίγο...Μην μας μαλώνετε...

Kαι γω σαν απερίγραπτη χαζο-γατο-μαμά λέω ότι έχω τα καλύτερα ψιψίνια, ότι οι γάτες μαθαίνουν με τον δικό τους τρόπο και για τους δικούς τους λόγους αλλά και ότι, όπως όλα τα ζωνατανά, προϋποθέτουν για τη μάθηση πολλή πολλή αγάπη, μεγάλη υπομονή και αντίστοιχη απασχόληση μαζί τους. Να κάτσεις να τις μάθεις κάτι - όχι μόνο χρυσό μου, καλό μου χαδ-χαδ- χαδ και λίγο παιγνιδάκι, αλλά να κάτσεις με στόχο συστηματικά. Όσα μας έδειξε η Yasmin στο βιντεάκι προϋποθέτουν πολλές πολλές ώρες συστηματικής απασχόλησης με μέθοδο και στόχο.
Τα βασικα -μαμ, κακ, τσις- τα μαθαίνουν ευκολότατα. Ευκολότατα μαθαίνουν να προσαρμόζονται στις επιθυμίες μας όσο κι αν δε το καταλαβαίνουμε (μεγάλη γαρ δύναμη επιβολής η επιθυμία). Αυτή είναι η γνώμη μου.
Αναρωτιέμαι παράλληλα τι άραγε συμβαίνει με τη μνήμη τους. Τι ραμ έχουν, πόσο είναι σε θέση να αποθηκεύσουν και ποιος είναι ο συσχετισμός με άλλους είδους μνήμες.

Συμφώνω με όσα έχουν ήδη αναφερθεί, αλλά πως θα την καταφέρω να μην ανεβαίνει πάνω στο σύνθετο? Δεν είναι ότι θα ρίξει κάποια πανάκριβα βάζα της μαμάς αλλά φοβάμαι μην φάει τα καλώδια από τις λάμπες και τρέχουμε μετά... Μόλις χθες ανακάλυψε πώς να σκαρφαλπώνει τόσο ψηλά και όλη την ώρα προσπαθεί να ανεβαίνει εκεί...:(

Τα γατιά δεν έχουν την τάση να μασουλάνε πράγματα...μόνο να γρατζουνάνε καναπέδες, πολυθρόνες, χαλία κλπ...οπότε δεν νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς για τα καλώδια....Παρόλα αυτά ίσως αν την μαλώσεις μερικές φορές υψώνοντας τον τονο της φώνης μπορεί να καταλάβει πως το σύνθετο είναι "απαγορευμένη περιοχή"...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back